انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: لطفا راهنمایی کنید ATI Radeon X300 Drivers for Ubuntu  (دفعات بازدید: 10655 بار)

0 کاربر و 6 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین 14708

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 33
لطفا راهنمایی کنید ATI Radeon X300 Drivers for Ubuntu
« : 07 فروردین 1388، 04:54 ب‌ظ »
سلام
این اولین تاپیک من در این فروم هست. من امروز برای اولین بار از لینوکس استفاده میکنم .
کسی میتونه مشکل درایور کارت گرافیکی من رو حل کنه؟ مشکی من اینه که کارت گرافیکیم اکتیو نمی شه.
من از ابونتو ۸.۱۰ استفاده میکنم.
مدل کارت گرافیکی من : ATI Radeon X300

lomion

• مهمان
پاسخ به: لطفا راهنمایی کنید ATI Radeon X300 Drivers for Ubuntu
« پاسخ #1 : 07 فروردین 1388، 06:36 ب‌ظ »
سلام به انجمن ما خوش اومدید.
یعنی کارت از طریق System>Administration>Hardware Drivers فعال نمیشه؟
مخازن رُ به روز رسانی کردید؟

آفلاین 14708

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 07 فروردین 1388، 06:54 ب‌ظ »
سلام به انجمن ما خوش اومدید.
یعنی کارت از طریق System>Administration>Hardware Drivers فعال نمیشه؟
مخازن رُ به روز رسانی کردید؟
بابت پاسخ و خوش آمد گويي شما تشكر مي كنم
بله از طريق اون آدرسي كه گفتيد ميرم و گزينه ي اكتيو رو مي زنم ولي چراغش سبز نمي شه و پايين هم نوشته كه غير فعال هست
حالا چيكار كنم ، مخازن رو هم نمي دونم كجا رو ميگيد بي زحمت كمي بيشتر توضيح بديد ، شرمنده چون خيلي خيلي مبتدي هستم ، اگه مشكل گرافيكم حل بشه بيشتر مطالب آموزشي رو مي خونم چون گرافيكم فعال نيست فاير فاكس صفحات رو زياد جالب نشون نمي ده.
آيا من بايد فايلي رو دانلود و نصب كنم و يا چي؟

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
« پاسخ #3 : 07 فروردین 1388، 07:31 ب‌ظ »
روش دیگه اینکه:
اگه به اینترنت در اوبونتو متصل هستید با استفاده از نرم افزار envy به راحتی میتونید به صورت اتوماتیک گرافیکتون رو نصب کنید یا اگه نیستید
از
  سیستم عاملی که به ویندوز متصل هستید به سایت http://ati.amd.com/support/driver.HTML رفته درایور لینوکسیشو دانلود کنید
فیلی هستش با پسوند run و بعد به صورت دستی اونو نصب کنید.

آفلاین 14708

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 07 فروردین 1388، 09:39 ب‌ظ »
روش دیگه اینکه:
اگه به اینترنت در اوبونتو متصل هستید با استفاده از نرم افزار envy به راحتی میتونید به صورت اتوماتیک گرافیکتون رو نصب کنید یا اگه نیستید
از
  سیستم عاملی که به ویندوز متصل هستید به سایت http://ati.amd.com/support/driver.HTML رفته درایور لینوکسیشو دانلود کنید
فیلی هستش با پسوند run و بعد به صورت دستی اونو نصب کنید.

خیلی ممنون من تو لینوکس هم به اینترنت دسترسی دارم ولی اون برنامه ای رو که معرفی کردید ندارم و تو قسمت ادد ار ریمو هم سرچ کردم و نتونستم که پیداش کنم.
تو اون سایت هم رفتم خیلی عالی بود فقط به من بگید که ابنتو 8.10 آیا linuxx86_64 هست یا که  linux x86 کدومشون هست؟ تا من دانلودش کنم
با س‍اس از شما

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
« پاسخ #5 : 08 فروردین 1388، 12:24 ق‌ظ »
اگر درایور فعال نمیشه , این کار رو انجام بدید. اگر موفق نشدید , از Envy اسفاده کنید.

برای نصب Envy اول باید همه ی مخازن رو از مسیر System > Administration > Software Sources و صفحه ی Ubuntu Software فعال کرده باشید.

برای نصب envy دستورات زیر رو در ترمینال اجرا کنید:
sudo apt-get update

sudo apt-get install envyng-gtk

در روش بعدی با توجه به اینکه از نسخه ی ۳۲ بیت ( X86 ) یا نسخه ی ۶۴ بیت ( X86_64 ) اوبونتو استفاده می کنید , درایور مناسب رو از سایت ati دانلود و طبق این روش نصب کنید.

آفلاین 14708

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 08 فروردین 1388، 12:59 ق‌ظ »
من از اون سایتی که دوستمون معرفی کردن درایور کارت گرافیکیم رو که مخصوص لینوکس بود دانلو کردم ولی هنگام نصب این ارور رو داد:
Could not open the file /home/amir/Desktop/ati-d…taller-9.2-x86.x86_64.run using the Unicode (UTF-8) character coding.
Please check that you are not trying to open a binary file.
Select a different character coding from the menu and try again.
تو رو خدا بگید که باید چیکار کنم ۵ ساعت منتظر موندم تا دانلود بشه بعد از دانلود هم که دیگه نصب نشد دیگه اعصابم ریخته به هم لطفا راهنمایی کنید که چیکار کنم که این اررور رو به هنگام نصب نده و به راحتی نصب بشه چون میگم چند ساعت منتظر موندم تا دانلود شد.
راستی قسمت ترمینال کجاست؟
از همه ی شما تشکر میکنم
منتظر راهنمایی هاتون هستم

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 730
« پاسخ #7 : 08 فروردین 1388، 01:16 ق‌ظ »
من از اون سایتی که دوستمون معرفی کردن درایور کارت گرافیکیم رو که مخصوص لینوکس بود دانلو کردم ولی هنگام نصب این ارور رو داد:
Could not open the file /home/amir/Desktop/ati-d…taller-9.2-x86.x86_64.run using the Unicode (UTF-8) character coding.
Please check that you are not trying to open a binary file.
Select a different character coding from the menu and try again.
تو رو خدا بگید که باید چیکار کنم ۵ ساعت منتظر موندم تا دانلود بشه بعد از دانلود هم که دیگه نصب نشد دیگه اعصابم ریخته به هم لطفا راهنمایی کنید که چیکار کنم که این اررور رو به هنگام نصب نده و به راحتی نصب بشه چون میگم چند ساعت منتظر موندم تا دانلود شد.
راستی قسمت ترمینال کجاست؟
از همه ی شما تشکر میکنم
منتظر راهنمایی هاتون هستم

سلام و خوش آمدید

اول روی فایل رایت کلیک کنید بعد آخرین گزینه ( properties )  رو کلیک کنید یه پنجره باز میشه که ۵ تا تب داره روی تب وسط ( permissions ) کلیک کنید و تیک execute رو بزنید حالا این برنامه شما اجرائی میشه و میتونید اجراش کنید

البته برای این برنامه بخصوص نیاز به مجوز ریشه دارید یعنی باید این برنامه رو از توی ترمینال اجرا کنید برای این کار ترمینال رو باز کنید و به جائی که فایل رو اونجا ذخیره کردید برید و دستور زیر رو بزنید

sudo ./ati-driver-installer-9.2-x86.x86_64.run
البته اگر نام فایل شما چیز دیگه ای هست بعد از /. اسم فایل خودتون رو بنویسید

امیدوارم خوب توضیح داده باشم ، اگر جائی نا مفهوم بود بفرمائید

موفق باشید

پینوشت : دوستان یکم مراعات حال تازه واردین رو بکنند و اینقدر آدرسهای طولانی و لینکهای عجیب ندهند اگر این دوستمون این فایل رو دانلود نکرده بود راه حل این بود که توی ترمینال تایپ کنند

sudo apt-get install xorg-driver-fglrx

و کارتشون رو اکتیو کنند والسلام . حالا این دوستمون رفتن ۷۰-۸۰ مگ فایل دانلود کردن اول کار لینوکس خوب تو ذوق آدم میخوره  :(
« آخرین ویرایش: 08 فروردین 1388، 01:20 ق‌ظ توسط HardyLaity »

آفلاین 14708

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 08 فروردین 1388، 01:18 ق‌ظ »
سلام مجدد خدمت دوستان عزیز
همین الان یه بار سیستم رو ری استارت کردم با نهایت تعجب دیدم که در این قسمت System>Administration>Hardware Drivers اکتیو شده و چراغ سبز روشن شده
من که سر در نیاوردم !!! :P
یک سوال مهم برام اینه که فایر فاکس در ابنتو خیلی شفاف نشون می ده دقیق مثل اینترنت اکسپلورر ۸ فینال اکس پی با توجه به این که سیستم من ضعیف هست ( واصلا برای همین خواستم تا لینوکس رو هم امتحان کنم ) بعضی از صفحات خیلی روان به بالا و پایین صفحه نمی تونم برم ( این مشکل رو تو اینترنت اکسپلورر ایکس پی هم البته در ورژن ۸ دارم ) آیا راه حلی هست؟ چون من از همین جا به فکر افتادم که نکنه کارت گرافیکیم فعال نشده که دیدم بله فعال نشده و چراغش روشن نیست ولی حالا که فعال شده ( خودمم ندونستم که چطور فعال شد ) باز هم همون مشکل کندی صفحات پا برجاست نمی دونم شاید درست فعال نکردم ؟ یا بنویسه اکتیو همه چی حله؟
ولی تو فایر فاکس ایکس پی به راحتی کار می کنم و اصلا تو صفحات بزرگ خیلی روان از بالای یه صفحه به پایین صفحه میرم بدون این که کند بره ( مثل زمانی که گارت گرافیک نصب نباشه ).
دوستان شما بگید که چیکار کنم
در ضمن من میخواستم ۲ پلیر دلخواهم رو هم نصب کنم یعنی kmplayer و jetaudio آیا می تونم ورژنی رو که الان در اختیار دارم که برای اکس وی هست نصب کنم؟ یانه؟ یا از کجا دانلود کنم؟
با تشکر از شما

آفلاین 14708

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 08 فروردین 1388، 01:31 ق‌ظ »
دوست عزیز مرسی آره بابا کمی ساده راهنمایی کنید من که 79 مگ رو دانلود کردم تو ذوقم خورد امروز اولین روز هست که دارم از لینوکس استفاده میکنم.
این کار رو که گفتید یعنی تا اینجا اول روی فایل رایت کلیک کنید بعد آخرین گزینه ( properties )  رو کلیک کنید یه پنجره باز میشه که ۵ تا تب داره روی تب وسط ( permissions ) کلیک کنید و تیک execute رو بزنید حالا این برنامه شما اجرائی میشه و میتونید اجراش کنید[/[/

رو انجام دادم چند تا گزینه آورد یکیش رو زدم یه صفحه باز شد خودش یه چیز هایی نوشت که ک‍یشون کردم زیر:color]color]
Created directory fglrx-install.CI8952
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing ATI Proprietary Linux Driver-8.582...
==================================================
 ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager
Detected configuration:
Architecture: i686 (32-bit)
X Server: X.Org 7.4
بعد که این ها رو نوشت یه پ‍یام داد و من اوکیش رو زدم ولی ندونستم که چی میگه این هم اون ‍پیام:
you nees run this installer as the super-user
نمیدونم چی گفته؟
در ضمن بی زحمت به سوال های ‍ست قبلیم هم پاسخ بدید
مرسی
[/b][/color]
در ضمن من نمی دونم ترمینال رو از کجا باید واردش شد
« آخرین ویرایش: 08 فروردین 1388، 01:35 ق‌ظ توسط 14708 »

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 08 فروردین 1388، 01:33 ق‌ظ »
همین الان یه بار سیستم رو ری استارت کردم با نهایت تعجب دیدم که در این قسمت System>Administration>Hardware Drivers اکتیو شده و چراغ سبز روشن شده
یک سوال مهم برام اینه که فایر فاکس در ابنتو خیلی شفاف نشون می ده دقیق مثل اینترنت اکسپلورر ۸ فینال اکس پی با توجه به این که سیستم من ضعیف هست ( واصلا برای همین خواستم تا لینوکس رو هم امتحان کنم ) بعضی از صفحات خیلی روان به بالا و پایین صفحه نمی تونم برم ( این مشکل رو تو اینترنت اکسپلورر ایکس پی هم البته در ورژن ۸ دارم ) آیا راه حلی هست؟ چون من از همین جا به فکر افتادم که نکنه کارت گرافیکیم فعال نشده که دیدم بله فعال نشده و چراغش روشن نیست ولی حالا که فعال شده ( خودمم ندونستم که چطور فعال شد ) باز هم همون مشکل کندی صفحات پا برجاست نمی دونم شاید درست فعال نکردم ؟ یا بنویسه اکتیو همه چی حله؟
ولی تو فایر فاکس ایکس پی به راحتی کار می کنم و اصلا تو صفحات بزرگ خیلی روان از بالای یه صفحه به پایین صفحه میرم بدون این که کند بره ( مثل زمانی که گارت گرافیک نصب نباشه ).
در ضمن من میخواستم ۲ پلیر دلخواهم رو هم نصب کنم یعنی kmplayer و jetaudio آیا می تونم ورژنی رو که الان در اختیار دارم که برای اکس وی هست نصب کنم؟ یانه؟ یا از کجا دانلود کنم؟
با تشکر از شما

وقتی که شما کارت رو اکتیو میکنید اگر به اینترنت دسترسی داشته باشید خود اوبنتو درایور رو شروع به دانلود و نصب میکنه توی این ۵ ساعت که شما مشغول دانلود بودید این عمل احتمالا انجام شده

متاسفانه فایرفاکس یکی از سنگینترین بروزرهای موجود بر روی لینوکس هستش که اگر سیستم شما خوب نباشه شما رو اذیت میکنه البته این ورژن جدید خیلی بهتر شده بهتره بگذارید که اوبنتو آپدیت بشه ( البته الان حدود ۳۰۰ مگ دانلود دارید  :( )

ولی میتونید از بروزرهای سبکتری هم استفاده کنید و البته تکنیکهای منحصر به فرد لینوکسی  ;)

در ضمینه kmplayer هم توی مخازن هست یعنی کافیه از مسیر system > administration > synaptic package manager سیناپتیک رو اجرا کنید اون بالا یه سرچ داره کا ام پلیر یا هر نرم افزاری که میخواهید رو سرچ کنید از توی لیست انتخاب کنید و نصب کنید

یه راه دیگه هم داره که با مزس  :D یه ترمینال باز کنید توش بنویسید sudo apt-get install kmplayer اینم همون کارو میکنه میره نرم افزارو براتون دانلود و نصب میکنه

پاینده باشید

آفلاین 14708

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 08 فروردین 1388، 01:37 ق‌ظ »
با تشکر از شما

وقتی که شما کارت رو اکتیو میکنید اگر به اینترنت دسترسی داشته باشید خود اوبنتو درایور رو شروع به دانلود و نصب میکنه توی این ۵ ساعت که شما مشغول دانلود بودید این عمل احتمالا انجام شده

متاسفانه فایرفاکس یکی از سنگینترین بروزرهای موجود بر روی لینوکس هستش که اگر سیستم شما خوب نباشه شما رو اذیت میکنه البته این ورژن جدید خیلی بهتر شده بهتره بگذارید که اوبنتو آپدیت بشه ( البته الان حدود ۳۰۰ مگ دانلود دارید  :( )

ولی میتونید از بروزرهای سبکتری هم استفاده کنید و البته تکنیکهای منحصر به فرد لینوکسی  ;)

در ضمینه kmplayer هم توی مخازن هست یعنی کافیه از مسیر system > administration > synaptic package manager سیناپتیک رو اجرا کنید اون بالا یه سرچ داره کا ام پلیر یا هر نرم افزاری که میخواهید رو سرچ کنید از توی لیست انتخاب کنید و نصب کنید

یه راه دیگه هم داره که با مزس  :D یه ترمینال باز کنید توش بنویسید sudo apt-get install kmplayer اینم همون کارو میکنه میره نرم افزارو براتون دانلود و نصب میکنه

پاینده باشید
دوست عزیز ممنون ولی نگفتید که سبکترین براورز برای لینوکس چیه؟
در ضمن بی زحمت جوابی به پست قبلیم هم بدین
ممنون

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 08 فروردین 1388، 01:40 ق‌ظ »
دوست عزیز مرسی آره بابا کمی ساده راهنمایی کنید من که 79 مگ رو دانلود کردم تو ذوقم خورد امروز اولین روز هست که دارم از لینوکس استفاده میکنم.
این کار رو که گفتید یعنی تا اینجا اول روی فایل رایت کلیک کنید بعد آخرین گزینه ( properties )  رو کلیک کنید یه پنجره باز میشه که ۵ تا تب داره روی تب وسط ( permissions ) کلیک کنید و تیک execute رو بزنید حالا این برنامه شما اجرائی میشه و میتونید اجراش کنید[/[/

رو انجام دادم چند تا گزینه آورد یکیش رو زدم یه صفحه باز شد خودش یه چیز هایی نوشت که ک‍یشون کردم زیر:color]color]
Created directory fglrx-install.CI8952
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing ATI Proprietary Linux Driver-8.582...
 ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager
Detected configuration:
Architecture: i686 (32-bit)
X Server: X.Org 7.4
بعد که این ها رو نوشت یه پ‍یام داد و من اوکیش رو زدم ولی ندونستم که چی میگه این هم اون ‍پیام:
you nees run this installer as the super-user
نمیدونم چی گفته؟
در ضمن بی زحمت به سوال های ‍ست قبلیم هم پاسخ بدید
مرسی
[/b][/color]
در ضمن من نمی دونم ترمینال رو از کجا باید واردش شد

دستور sudo قبل اسم فایل بنویسید بعد که اینتر زدید رمز رو ازتون میپرسه و برنامه رو توی حالت سوپر یوزر اجرا میکه اون بالا توضیح دادم  :P

در مورد بروزر اطلاعاتم خوب نیست توی فروم جستجو کنید و دوستان دیگه هم بهتون راهنمائی میدند ( فقط فایرفاکس و دیگر هیچ  :D )

آدرس ورود به ترمینال applications > accessories > terminal

اگر باز سئوالی دارید مجدد بپرسید چون از پستهای قبل چیزی دستگیرم نشد ( بالای صفحه یک گپ و گفتگو داریم اگر باز سئوالی دارید اونجا معمولا دوستان هستند از اونجا هم میتونید استفاده کنید  ;) )
« آخرین ویرایش: 08 فروردین 1388، 01:57 ق‌ظ توسط HardyLaity »

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
« پاسخ #13 : 08 فروردین 1388، 01:56 ق‌ظ »
به این نکته توجه کنید که درایوری رو که دانلود کردید جدیدتر از درایور موجود در مخزن اوبونتو ۸.۱۰ ( xorg-driver-fglrx ) هست , بنابراین ارزشش رو داشته و کار بیهوده ای انجام ندادید !

-------

- برای نصب این درایور , ابتدا فایل رو در دسکتاپ کپی کنید.
- کلید های Ctrl + Alt + F1 رو بزنید تا وارد محیط متنی بشید.
- لوگین کنید.
- دستورات زیر رو اجرا کنید:
sudo /etc/init.d/gdm stop

cd Desktop

* بجای ati-driver-installer-9.2-x86.x86_64.run نام فایل درایوری رو که دانلود کردید تایپ کنید.
* میتونید چند حرف اول نام فایل رو تایپ کنید و سپس کلید Tab رو بزنید تا نام فایل کامل بشه.

- بعد از نصب درایور , دستور زیر رو اجرا کنید:

sudo /etc/init.d/gdm start
- کلید های Ctrl + Alt + F7 رو بزنید تا وارد محیط دسکتاپ بشید و سپس طبق این پست عمل کنید.

- سیستم رو ریست کنید.

---------------

البته باید خدمتتون عرض کنم که ساعتی پیش نسخه ی 9.3 درایور کد بسته ی ATI یعنی AMD Catalyst 9.3 منتشر شد ! اگر کمی خوش شانس بودید میتونستید نسخه ی جدید رو دانلود کنید.
در این نسخه پیشرفت های زیادی در سرعت و رندر دسکتاپ های کامپوزیتی مانند Compiz و KWin4 صورت گرفته. نسخه ی 9.3 آخرین نسخه ای هست که از کارت های سری R300 تا R500 پشتیبانی می کنه و از نسخه 9.4 فقط از کارت های ATI سری R600 و جدیدتر پشتیبانی خواهد شد !

http://www.phoronix.com/vr.php?view=13632
« آخرین ویرایش: 08 فروردین 1388، 01:59 ق‌ظ توسط Hosein-Mec »

آفلاین 14708

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #14 : 08 فروردین 1388، 03:21 ب‌ظ »
به این نکته توجه کنید که درایوری رو که دانلود کردید جدیدتر از درایور موجود در مخزن اوبونتو ۸.۱۰ ( xorg-driver-fglrx ) هست , بنابراین ارزشش رو داشته و کار بیهوده ای انجام ندادید !

-------

- برای نصب این درایور , ابتدا فایل رو در دسکتاپ کپی کنید.
- کلید های Ctrl + Alt + F1 رو بزنید تا وارد محیط متنی بشید.
- لوگین کنید.
- دستورات زیر رو اجرا کنید:
sudo /etc/init.d/gdm stop

cd Desktop

* بجای ati-driver-installer-9.2-x86.x86_64.run نام فایل درایوری رو که دانلود کردید تایپ کنید.
* میتونید چند حرف اول نام فایل رو تایپ کنید و سپس کلید Tab رو بزنید تا نام فایل کامل بشه.

- بعد از نصب درایور , دستور زیر رو اجرا کنید:

sudo /etc/init.d/gdm start
- کلید های Ctrl + Alt + F7 رو بزنید تا وارد محیط دسکتاپ بشید و سپس طبق این پست عمل کنید.

- سیستم رو ریست کنید.

---------------

البته باید خدمتتون عرض کنم که ساعتی پیش نسخه ی 9.3 درایور کد بسته ی ATI یعنی AMD Catalyst 9.3 منتشر شد ! اگر کمی خوش شانس بودید میتونستید نسخه ی جدید رو دانلود کنید.
در این نسخه پیشرفت های زیادی در سرعت و رندر دسکتاپ های کامپوزیتی مانند Compiz و KWin4 صورت گرفته. نسخه ی 9.3 آخرین نسخه ای هست که از کارت های سری R300 تا R500 پشتیبانی می کنه و از نسخه 9.4 فقط از کارت های ATI سری R600 و جدیدتر پشتیبانی خواهد شد !

http://www.phoronix.com/vr.php?view=13632
با عرض سلام مجدد
امروز دیدم که کارت گرافیکیم از حالت اکتیو خارج شده و اکتیو هم نمی شه
اون دستوری رو که فرمودید این خط اجرا می شه sudo /etc/init.d/gdm stop
ولی هنگامی که این دستور رو می نویسم cd Desktop
فکر کنم که میگه نا شناسه !!!
لطفا بگید که چیکار کنم
واقعا دیگه کلافه شدم اون دستور رو چطوری بنویسم تا اجرا بشه من اگه مشکل گرافیک رو حل کنم بقیه موارد زیاد مهم نیست گرافیک خیلی مهم تره.
منتظر راهنمایی شما هستم ??? ??? ??? ??? ???