آقا علیرضا ما خودمون داریم شاگردی می کنیم اینجا...
راه حلش کوتاه بود ولی اشکمو درآورد تا پیداش کنم.
دو نوع دیسک داریم وقتی داریم با ویندوز کار می کنیم. Basic و Dynamic (توجه کنید که داریم در مورد دیسک صحبت می کنیم نه درایو!)
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa363785(v=vs.85).aspxدینامیک جدیدتره و خاصیتهای بیشتری نسبت به بیسیک داره. می تونی به تعداد دلخواه درایوهای Primary بسازی، درایوهای Mirror و...
یا مثلا اگر دوتا هارد داشته باشید و هر 2 تا دینامیک باشه. برای درایو مثلا F می تونید فضای ترکیبی داشته باشید. مثلا 50 گیگ از هارد اول بهش بدید 50 گیگ هم از هارد دوم. ولی با دیسک های بیسیک نمی تونین همچین کاری بکنید. (پس حواستون باشه موقع تبدیل دینامیک به بیسیک اگه همچین استفاده ای شده از هاردهاتون، البته بعید می دونم ولی اگر همچین کاری کردید از اطلاعات اون درایو یه بک آپ بگیرید که خیالتون راحت باشه)
از عوض کردن دیسک به بیسیک اصلا نترسین، اکثر این امکانات تو حالت معمولی به کار نمیان بخاطر همین چیزی نیستن که نتونی این خاصیتارو قربونی کنی و عوض نکنی دیسکتو به بیسیک!! البته باز بستگی به کاربر داره، ممکنه این امکانات برای یکی مهم باشن.
خطر از دست رفتن اطلاعات هم تقریبا صفره مگر اینکه دیگه خیلی اشتباه کنید و همه چیز رو کلا اشتباه بزنید!!
توی دیسک بیسیک می تونید فقط 4 تا درایو پرایمری داشته باشید یا مثلا 3 تا پرایمری بسازید، 1 Extended و بقیه Logical. البته بعد از تغییر دیسک به بیسیک این قبیل کارا توسط برنامه انجام میشه و لازم نیست کاری بکنید. نگران نباشید.
توجه داشته باشید که درایوهای توی یک دیسک یا باید بیسیک باشن یا دینامیک. توی یه لحظه نمیشه یه سری درایوها بیسیک باشه یه سری دیگه دینامیک. چون همونطور که گفتم این قضیه مربوط به دیسک میشه نه درایو. اگه داشتن دیسک دینامیک براتون خیلی ضروری بود می تونید از یه هارد دیگه استفاده کنید. میشه که چند تا هارد داشت و بعضی هاشون دینامیک باشن بعضی هاشون بیسیک.
برای اینکه بفهمید دیسکتون الان بیسیک هستش یا دینامیک به Disk Manager ویندوز برید. جلوی هرکدوم از درایوهای مربوط به هارد مورد نظر تو ستون Type نوشته.
حالا یه برنامه مدیریت هارد رو ویندوزتون نصب کنید. اینکارو تقریبا همه برنامه ها انجام میدن. من از AOMEI Partition Assistant Pro Edition 5.5 استفاده کردم. بعد از نصب سمت چپتون یه گزینه Dynamic Disc Convert یا یه همچین چیزی داره. (یادم نمیاد دقیقا چی بود ولی یه چیز تو همین مایه ها بود. از اونجایی که دیسکمو تبدیل کردم الان دیگه این گزینه رو ندارم بهتون دقیق بگم). یه ویزارد خیلی ساده میاد بالا که یکی دوتا مرحله کوچیک داره که کوچکترین پیچیدگی یا سردرگمی ندارن. یه جا ازتون میپرسه که درایوهاتون رو می خواید تبدیل کنید یا دیسکتون رو (Method 1 & Method 2) که شما دیسک یعنی Method 1 رو انتخاب کنید. یه 10 ثانیه طول می کشه، ریستارت می کنید و..... TA' DA'!!! حالا همه چیز سرجاشه...
آقا به اندازه کافی کامل بود؟ اگه جایی باز احتیاج به توضیح داره در خدمتیم.