انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: دسته بندی پکیج های دانلود شده در /var/cache/apt/archives  (دفعات بازدید: 1307 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین abedzadeh

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1597
  • aliila
سلام دوستان
من هر چند وقت یکبار با دستور
cp -i /var/cache/apt/archives/* /home/ali/backupاز پکیجهایی که گرفتم پشتیبانی میگیرم
الان فایل هاش خیلی زیاد شده و اگر دوباره اوبونتو (برای خودم یا برای دوستام) خواستم نصب کنم باید کلش رو دوباره به /var/cache/apt/archives کپی کنم
سوال من اینه که چطور میتونم این پکیج ها رو دسته بندی کنم
مثلا پکیج های گیمت توی یک فولدر ، پکیج های vlc توی یک فولدر دیگه و....
اگر فقط بتونم با یه روش اسم تمام پکیج های یک نرم افزار رو هم بدست بیارم خوبه
کلا روشی برای مرتب کردنشون
ممنون
به گروه کاربران اوبونتوی ایرانی در جامعه ی استیم بپیوندید
http://steamcommunity.com/groups/Ubuntu-Iran
بازی های تحت پوشش : Dota2

آفلاین Ahok

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 82
به نظر من بهتره فایل های deb هر نرم افزار رو داون کنی تا نیاز نباشه به این کار تو اون صورت فقط روش کلیک میکنی و نصب میکنی خیلی ساده و لذیذ
پ.ن: این پاک کردن صورت مس‌له نبودا فقط یه پیشنهاد بود (تکراری بود شرمنده  ;D)

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2489
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
به نظر من بهتره فایل های deb هر نرم افزار رو داون کنی تا نیاز نباشه به این کار تو اون صورت فقط روش کلیک میکنی و نصب میکنی خیلی ساده و لذیذ
همیشه نمیشه این کار رو کرد
یه وقتی یه نرم افزار تعداد زیادی فایل deb داره و گاهی پیشنیاز هم هستند و باید با ترتیب خاصی اونها رو نصب کرد مثلا libreoffice
بهترین کار همون پوشه archives هست

آفلاین elyas74

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 274
 - منطقی به نظر میرسه که شما فقط جدید ترین بسته ها رو بخواید نگه دارین و بقیه رو که الان بدرد نمیخوره پاک کنید.

- راهی که به نظر من رسید اینه که تمام اسم های بسته هایی رو که در آدرس های ریپوی شما هست در یک فایل جا بدید و بعد در یک اسکریپت از همین فایل جدید و ls همون پوشه diff بگیرید و علامت < رو grep کنید و با یک سری دستور دیگه مثل cut و xargs اون هایی رو که اسمشون در ریپوهای شما نیست و در فایلش رو شما دارین پاک کنه.

- عذر میخوام بابت اینجوری نوشتن، اگه فکر کردید این راه ممکنه براتون مفید باشه بگید تا کامل تر توضیح بدم.
ubuntu16.04/unity/JavaScript

آفلاین abedzadeh

• High Hero Member
  • *
  • aliila
- منطقی به نظر میرسه که شما فقط جدید ترین بسته ها رو بخواید نگه دارین و بقیه رو که الان بدرد نمیخوره پاک کنید.

- راهی که به نظر من رسید اینه که تمام اسم های بسته هایی رو که در آدرس های ریپوی شما هست در یک فایل جا بدید و بعد در یک اسکریپت از همین فایل جدید و ls همون پوشه diff بگیرید و علامت < رو grep کنید و با یک سری دستور دیگه مثل cut و xargs اون هایی رو که اسمشون در ریپوهای شما نیست و در فایلش رو شما دارین پاک کنه.

- عذر میخوام بابت اینجوری نوشتن، اگه فکر کردید این راه ممکنه براتون مفید باشه بگید تا کامل تر توضیح بدم.
خیلی ممنون میشم اگه بیشتر توضیح بدید

آفلاین Masoud92m

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1350
منم معمولا کپی میگیرم از فولدر archive و برای اینکه فقط جدید ترین بسته ها رو داشته باشم، راحتترین راهی که دیدم اینه که یک بار همه ی پکیج ها رو بریزم توی ارشیو و autoclean کنم
اینجوری بسته های قدیمی تر خودشون حذف میشن بدون زحمت و یا ترس از پاک شدن اشتباهی ;)
منتظر نباش که مرگ تو کی میاد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
حتی اگه کسی سمت تو نمیاد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
حتی اگه میبینی که کسی حرفتو نمیخواد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
مثل من مثل خیلی ها ..... آزاد باش مثل من مثل خیلی ها

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
منم معمولا کپی میگیرم از فولدر archive و برای اینکه فقط جدید ترین بسته ها رو داشته باشم، راحتترین راهی که دیدم اینه که یک بار همه ی پکیج ها رو بریزم توی ارشیو و autoclean کنم
اینجوری بسته های قدیمی تر خودشون حذف میشن بدون زحمت و یا ترس از پاک شدن اشتباهی ;)
autoclean و روشش رو لطفا توضیح بده
ممنون

آفلاین Ahok

• Jr. Member
  • *
یه وقتی یه نرم افزار تعداد زیادی فایل deb داره و گاهی پیشنیاز هم هستند و باید با ترتیب خاصی اونها رو نصب کرد مثلا libreoffice

خوب مسئله همون گیم 0ad شد و یا همین نرم افزاری که الان نصب کردم mypaint در این موارد باید اول داده رو بریزیم بعد خود نرم افزار رو
در مورد بسته ها خوب اگه بدونید چی قراره نصب بشه میشه از مخزن دانلود کرد و کنار فایل اصلی برنامه نصب کرد ...
کلا روش نصب خود ترمینال رو عرض کردم بادسترسی به مخازنی که ترمینال بهش دسترسی داره که آزاد هست برای گشت و گذار میتونید همه چیزی داشته باشین :)
البته میگم من با این موضوع راحتم شاید کس دیگه ای نباشه

راستی داخل پارانتز بچه ها اگه این پوشه archive رو پاک کنیم کلا چی پاک میشه اون وقت ؟ برنامه هایی که نصب شدن که پاک نمیشن احیانا؟  :)

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من

خوب مسئله همون گیم 0ad شد و یا همین نرم افزاری که الان نصب کردم mypaint در این موارد باید اول داده رو بریزیم بعد خود نرم افزار رو
در مورد بسته ها خوب اگه بدونید چی قراره نصب بشه میشه از مخزن دانلود کرد و کنار فایل اصلی برنامه نصب کرد ...
کلا روش نصب خود ترمینال رو عرض کردم بادسترسی به مخازنی که ترمینال بهش دسترسی داره که آزاد هست برای گشت و گذار میتونید همه چیزی داشته باشین :)

راستی داخل پارانتز بچه ها اگه این پوشه archive رو پاک کنیم کلا چی پاک میشه اون وقت ؟ برنامه هایی که نصب شدن که پاک نمیشن احیانا؟  :)

ببین در کل پوشه archives فایل های برنامه های دانلودی و آپدیت ها هست.خوب بعد از دانلود یه جایی باید ذخیره بشه که نصب بشه!بعد از نصب میتونی پاکش کنی و هیچ اتفاقی هم نمیفته!ولی بک آپ گرفتنش برای این خوبه که وقتی میخوای برای کس دیگه ای نصب کنی دوباره مجبور نباشی همه رو دانلود کنی
در ضمن بعد از چند روز به طور اتوماتیک پاک میشن(فکر کنم هر بیست روز!دقیقا یادم نیست)

یه مثال برات میزنم که حرف قبلیم روشنتر بشه
مثلا شما libre office رو از سایتش دانلود کن برای اوبونتو!بعد میبینی تعداد زیادی پوشه deb داره و شما نمیدونی باید کدوم رو کلیک و کنی و نصب کنی!اگر شروع کنی از اول! رو هرکدوم کلیک کنی و نصب کنی به شما اخطار نصب نبودن پیش نیاز و ... میده و نصب نمیکنه،یعنی نصبش یه تر تیب خاص داره و اینجوری نیست که شما هر کدوم رو دلت بخواد اول نصب کنی

همه برنامه ها مثل بازی 0 ad دو سه تا فایل ندارن که بدونی کدوم رو اول باید نصب کنی یا با آزمون خطا بدستش بیاری

یه وقتی هم هست اصلا پیش نیازاش رو توی بسته هاش نمیبینی و از داخل مخازن نصب میشن

وقتی شما فایل ها رو بذاری داخل پوشه archives و دستور نصب رو به شکل معمولش بزنی اون خودش چک میکنه میبینه اون بسته ای که میخوات موجود هست یا نه!اگه موجود بود استفاده میکنه و اگر هم موجود نبود دانلود میکنه و به ترتیبی که باید نصب میکنه و اتفاقی هم نمیفته
« آخرین ویرایش: 29 خرداد 1393، 01:08 ب‌ظ توسط علیرضاامیرصمیمی »

آفلاین Ahok

• Jr. Member
  • *

ببین در کل پوشه archives فایل های برنامه های دانلودی و آپدیت ها هست.خوب بعد از دانلود یه جایی باید ذخیره بشه که نصب بشه!بعد از نصب میتونی پاکش کنی و هیچ اتفاقی هم نمیفته!ولی بک آپ گرفتنش برای این خوبه که وقتی میخوای برای کس دیگه ای نصب کنی دوباره مجبور نباشی همه رو دانلود کنی
در ضمن بعد از چند روز به طور اتوماتیک پاک میشن(فکر کنم هر بیست روز!دقیقا یادم نیست)

یه مثال برات میزنم که حرف قبلیم روشنتر بشه
مثلا شما libre office رو از سایتش دانلود کن برای اوبونتو!بعد میبینی تعداد زیادی پوشه deb داره و شما نمیدونی باید کدوم رو کلیک و کنی و نصب کنی!اگر شروع کنی از اول! رو هرکدوم کلیک کنی و نصب کنی به شما اخطار نصب نبودن پیش نیاز و ... میده و نصب نمیکنه،یعنی نصبش یه تر تیب خاص داره و اینجوری نیست که شما هر کدوم رو دلت بخواد اول نصب کنی

همه برنامه ها مثل بازی 0 ad دو سه تا فایل ندارن که بدونی کدوم رو اول باید نصب کنی یا با آزمون خطا بدستش بیاری

یه وقتی هم هست اصلا پیش نیازاش رو توی بسته هاش نمیبینی و از داخل مخازن نصب میشن

وقتی شما فایل ها رو بذاری داخل پوشه archives و دستور نصب رو به شکل معمولش بزنی اون خودش چک میکنه میبینه اون بسته ای که میخوات موجود هست یا نه!اگه موجود بود استفاده میکنه و اگر هم موجود نبود دانلود میکنه و به ترتیبی که باید نصب میکنه و اتفاقی هم نمیفته

واو ممنون علیرضای عزیز بابت توضیحات
بله در مورد این بنده هم اشاره کردم اگه سطر دوم و سوم اشاره کردم اگه بدونید قراره چی نصب بشه
به هر حال ممنون از توضیحات عالیتون

آفلاین abedzadeh

• High Hero Member
  • *
  • aliila
فکر میکنم با همین روش بتونم دسته بندی کنم . نمیدونم عملا کار میده یا یه

خوب من نرم افزارهایی که میخوام دسته بندی بشه رو لیست میکنم
بعد توی یه ماشین مجازی یک اوبونتو نصب میکنم و به محض اینکه نصب شد یک snapshot میگیرم
بعد کل پکیجهام رو به پوشه ی آرشیو ماشین مجازی میبرم
بعد دستور نصب یک نرم افزار مثل گیمپ رو میدم
بعد autoclean میکنم  :P
هر چی که موند رو در پوشه ای به نام گیمپ ذخیرخ میکنم و از ماشین مجازی خارج میکنم
بعد snapshot رو لود میکنم و از اول

تنها چیزی که میمونه اینه که یکی autoclean هست
میشه توضیح بدید چه کار میکنه ؟

آفلاین Masoud92m

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1350
خوب شما می تونی با این دستور بفهمی که هر اپلیکیشن برای نصب به چه پکیج های نیاز داره‌:‌ (مثال 0ad که دوستان اشاره کردن)

sudo apt-cache pkgnames 0ad
که جواب میشه :

0ad
0ad-data
0ad-dbg
0ad-data-common

اما اصولا این روش جواب نمیده، چون پکیج ها به سرعت آپدیت میشن و زمانی که برای جدا سازی استفاده کردید تلف میشه !

کاری که خودم انجام میدم کپی کردن فایل ها به فولدر دیگه ای هست، البته با rsync که کپی کردن سریع تر انجام بگیره
بعد از مدتی که برنامه ها آپدیت شدن پکیج های تکراری زیاد میشن مثلا فایرفکس 28 و 29 هر دو در backup من هست ولی آخرین نسخه فابرفاکس 29 هستش
همه رو برمیگردونم به /var/cache/apt/archives/
سیستم رو آپدیت میکنم، و دستور :

sudo apt-get autoclean
خوب فایر فاکس 28 از backup پاک میشه اما فایرفاکس 29 باقی میمونه (:
« آخرین ویرایش: 29 خرداد 1393، 01:57 ب‌ظ توسط Masoud92m »
منتظر نباش که مرگ تو کی میاد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
حتی اگه کسی سمت تو نمیاد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
حتی اگه میبینی که کسی حرفتو نمیخواد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
مثل من مثل خیلی ها ..... آزاد باش مثل من مثل خیلی ها

آفلاین elyas74

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 274
 - من کلا توضیح میدم چیزی رو که توی ذهنم بود رو و امیدوارم مفید باشه.

- خب ما لیست تمام نرم افزار های ریپوی شما رو نیاز داریم مثلا برای فدورا یکی از ریپو ها اینه http://mirrors.kernel.org/fedora/updates/20/x86_64/ که کاری که باید بکنیم اینه که تمام نام ها رو کپی کنیم (تمام ریپوهایی که استفاده میکنید رو باید اضافه کنید) توی یک فایل. فرض میگیریم که این کار رو درست انجام دادیم و اون رو در فایلی به نام temp1 ریختیم (نباید space اضافی یا هر چیز دیگه ای داشته باشه و فقط نام بسته ها)بعد کار رو میسپاریم به این اسکریپتی که نوشتم ولی حتما قبلش روی یک مورد امتحان کنید و بعد روی تمام فایلهاتون. و این که فایل temp1 و اسکریپت رو در یک مکان و دقیقا یک پوشه قبل از مکان فایل ها کپی کنید.(شاید نیاز باشه آدرس ها رو با توجه به سیستمتون عوض کنید)
#!/bin/bash

ls backup > temp2

diff temp1 temp2 | grep ">" | cut -c 3- > temp3

# in temp3 we have the name of packages that u have and
# but they aren't in repo lists and they should remove

if [[ -s temp3 ]]
then
    # this line remove them one by one
    cat temp3 | xargs rm -vf
fi

- این دقیقا همون کاری هست که autoclean انجام میده ( و شاید این راه ساده ای نباشه ) و ما می خوایم که دستی انجامش بدیم اگه با اون به نتیجه نرسیدید این میتونه مفید باشه.
« آخرین ویرایش: 29 خرداد 1393، 02:11 ب‌ظ توسط elyas74 »
ubuntu16.04/unity/JavaScript