انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: نمایشنامه من و لینوکس  (دفعات بازدید: 5850 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mintman

• Full Member
  • *
  • ارسال: 199
نمایشنامه من و لینوکس
« : 20 فروردین 1388، 08:12 ق‌ظ »
به نام خدا
سلام
اولین پست همیشه سخته ولی...
من از اول عید ویندوز رو به طور کل پاک کردم و ابونتو نصب کردم تا حالا هم یعنی حدود بیست روزه دارم توش می چرخم ولی امروز دیگه ویندوز ریختم تا بیام یه نفسی بکشم دوباره برم غواصی می دونید چرا گفتم غواصی چون واقعا زیر آب فقط به آدم اکسیژن نمیرسه ولی توی ابونتو هیچی به آدم  نمیرسه (تا اینجا همش چرند )
نکته : (ل) توی نمایشنامه مخفف لینوکس اوبونتو یا مینت زیاد فرقی نمیکنه
نمایشنامه من و لینوکس
چرا هیچ کاربر خانگی لینوکس دوست نداره
1- اول که میای نصبش کنی احتمال از بین رفتن تمام پارتیشن ها = تمام اطلاعاتی که طی چند سال به دست آوردی 99.9 درصد هست . چرا؟ چون گزینه پیش فرض خوب همینه :D
2- حالا خودش نصب شد. از همه شنیدم رابط گرافیکیش عین ژله میمونه میخوام اجراش کنم میگه نمیتونی ، هیچی دیگه هم نمیگه فقط میگه نمیتونی چرا؟- ل- چون باید درایور نصب کنی - خوب چیزی نیست که ، میریم یه دقیقه از سایتش دانلود میکنیم ؛ بعد هم که نصبش میکنیم ؛ روی فایل دوبار کلیک میکنیم نمیشه دوبار دیگه هم کلیک میکنیم بازم نمیشه ؛ چرا؟ - خوب باید یه سر بری ترمینال - بلد نیستم لاقل بگو ترمینال جنوب یا شمال - ل- خوب برو یاد بگیر - آخه من کاربر خونگی هستم مهندس کامپیوتر نیستم که هی بشینم روی این دکمه ها تق تق بزنم ، حالا رفتیم ترمینال- ل- حالا باید بری روت - بابا ولمون کن- ل-نه باید بری - باشه ؛ خوب بازم نمیشه چرا؟- ل- رابط گرافیکی رو قطع کن -چی؟- ل- همین که گفتم - حالا بگرد ببین چه جوری قطع میشه ؛ خوب بابا نمیشد مثل ویندوز یه دقیقه خودش رابط گرافیکیشو قطع کنه دوباره وصل کنه ، بیچاره من که باید چوب ندونم کاری های این برنامه نویس ها رو بخورم میموردند مثلا این قطع و وصل کردن رابط رو اتوماتیک کنن یا درایو رو به صورت بسته deb می دادن ؛ بلاخره نصب شد.
3- به به عجب ژله خوشمزه ای هست این رابطجون ؛ بریم اینترنت بازی ؛ از کجا کانکشن بسازم  ??? - ل- به من چه - چرا؟- ل- عقب مونده ما رابط گرافیکی دیال آپ به صورت پیش فرض  نداریم - چرا؟ - ل- چون نداریم برو بگرد دنبال نرم افزار تا به اینترنت وصل شی - از کجا ؛ آخه من اینترنت ندارم - ل- به من چه - حالا خوبه  GPRS موبایل و اوپرا کوچولو هست = gnome ppp -  ل- مودمت کو؟ -  دادمش به تو - ل- نه - نه! ؛  خوب حتما بازم درایور می خوای - ل- آره - می دونستم خوب اینم درایور چه خوب فرمتش هم deb  هست ، هان چقدر؟ 14 تا بدم  برو عمو من مودمم رو کلا خریدم 7 تا -usa- همینه که هست مجانی 14 کیلو بیشتر نمیشه تازه فکس هم نزن(دورنگار) - باشه ؛ حالا بسته نصب شد  gnome ppp هم نصب شد بریم ایترنت بازی ؛ gnome ppp رو باز می کنیم چقدر قشنگ چقدر شبیه ویندوز ، پس مودممم کو - ل- نیست - دیگه چیه - ل- باید فایل نمیدونم چیچی رو بری پیدا کنی بعد بکشی تو ترمینال اتبوسها تازه اونم از روت - خوب اینکار رو هم کردم - ل- حالا اینتر رو بزن - زدم - ل- حالا چند تا سوال از تو ترمینال ازت می پرسن جواب بده - چشم ؛ خوب مودم نصب شد . به به مودم داریم اونم تو  لینوکس ، هوشمند وصل شیم- ل- نمیشه حتما یوزر و پسورد باید بزنی - چرا؟ - ل-چون نمیشه فقط همین - خوب پاشیم بریم بعد از یک سال که نمیدونیم کارت اینترنت چند شده یکی بخریم ، حالا شماره می گیره آخجون آهان آهان آهان ، چی شد؟! قطع شد ؛ چرا ؟- ل- نمی دونم - بگرد بگرد بگرد فهمیدم بازم همون روتس خوب تو ویندوز می رفتیم کجا دنبال جای اصلی نرم افزار های نصب شده - ل- بازم گفتی ویندوز هر چی هیچی نمیگم. دهنتو آب بکش دیگه هم اسم ویندوز رو نیار - چشم قربان ؛ بازم عیب نداره اسمش رو سرچ می کنیم  gnome-ppp پیدا شد بریم روت (البته اینو از تو مینت تونستم انجام بدم) خوب این شماره ، اینم یوزر ، اینم پسورد اینم اینتر ، دیدیدیدیدیدید ر ، خِخِخِخِخِخُخُخُخٌ ، وصل شد هورا جونمی آفرین به خودم مهندس شدم ..... تق ، چی بود کی بود قطع شد خوب این که ماله اینترنت زغالیه خودمونه عیبی نداره دوباره دیدیدیدیدیدید ر ، خِخِخِخِخِخُخُخُخٌ ، 1--2--3--4 -- تق بازم ، عیبی نداره دوباره نه ده باره نه صد باره نه روزی صد ببار ثانیه سوم یا چهارم تق = اینترنت قطع ،جوش آوردم دیوونه شدم - ل- اینا وینمودم هست برو مودم اکسترنال با پورت کام بخر - آهان از همون ها که مال عهد تیرکمون شاهه باشه اونوقت قیمت داری ؟- ل- نو اگه پیدا کنی قیمت دارم 50000 چوق - هان دیوونه چی گفتی - ل- دیوونه خودتی - ببین من کل ویندوز رو با همه دم دستگاهش 1000 چوق نخریدم حالا 50000 چوق بدم که می خوام از سیستم عامل مجانی استفاده کنم مگه مغز فلان حیوان رو بلعیدم - ل- همینه که هست - خوب حالا با مودم موبایلم و کلکی که بلد بودم با همون gnome ppp وصل شدم به GPRRS حالا بیا بریم اینترنت ، وای فایروال داشت یادم می رفت کو کجاست ؟ - ل- بگرد پیدا کن رابط گرافیکی هم نداره گفته باشم - بابا اونو که بچه های ایران زمین توی بسته برام گذاشتم با هما برام فرستادن البته پولش رو هم گرفتن ، خوب فعال شد حالا کی داره به اینترنت وصل میشه کی وصل نمیشه - ل- به تو چه من خودم می دونم چیکار دارم می کنم - ای بابا خوب منم بدونم چی میشه - ل-  سکوت ، بی ادب فضول - باشه بابا حالا من می خوام مثلا به فایرفاکس بگم فعلا حق نداره به اینترنت وصل بشه منظورم اینه که کلا به فلان نرم افزار ها و فلان فایل ها هر وقت خواستن به اینترنت وصل شن من اجازه بدم مثلا فلانی وصل شو و فلانی وصل نشو - ل- ما از این قرتی بازی ها نداریم ما فقط اینجا ip  داریم و جدول ip - یعنی چی خوب من مثلا نمی خوام فعلا فلان نرم افزار وصل بشه ، خوب من هی ip میزنم که وصل نشه اون بایه  ip دیگه وصل میشه - ل- همینیه که هست - خوب حالا شنیدم  کلی rootkit داری شما راسته یا نه - ل- گیرم که راست باشه - خوب برای مقابله چی داری - ل- اینجا که چیزی ندارم ولی یه جا یه چیزی ساختن که میگه هست یا نیست - چی هست یا نیست ؟ - ل-  root kit  دیگه - آهان ، اونوقت یعنی فقط میگه کاری نمیکنه که مشکل حل بشه - ل- نچ - به به خیلی لطف میکنن ایشون ، خییییلی ممنونم (شبیه شصتچی گفتم نه ) - خوب میگین ویروس ندارید - ل- نه ما افتخار می کنیم که ویروس نداریم ولی خوب حدود بیست برابر rootkit  های نوشته شده برای اون وین... فلان فلان شده  rootkit داریم - خوب ؛ خوب . حالا ما اگه هم شما رو داشتیم هم وین... رو چیکار کنیم با ویروس ها که از راه شما میپیچن طرف وین... - ل- یه چیزی یه جایی ساختن برو نصبش کن برا همین کار - آهان اونم تو دیسک هما هست نصبیدمش اول منیو بعد هم آهان ایناهاش virus scaner خوب حالا بریم برای آپدیت ویروس کش ، چی بازم روت باشه اینم روت ولی بازم آپدیت نشد که نشد ، حالا رفتم توی فکرهای ناجور اصلا این سیستم عامل رو چه کسایی نوشتن تو ویندوز اگر هم کسی قرار بود به صورت اساسی ما رو دور بزنه خود ماکروسافت یعنی یک نفر بود اینجا با حدود هزاران نفر مثل ماکروسافت رو به رو هستم که ممکنه هر کودوم چند جا وسط نرم افزاراشون برای ما شنود یا کبچر یا هزار جاسوس دیگه سوار کرده باشن ، ای داد بی داد اصلا این آپدیت هاش از کجا میان کی اینو داره آپدیت میکنه  نظارت کدوم ارگان قابل اعتماد خارجی یا شایدم داخلی (چون ا اوبونتو دیدم از دامنه ir آپدیت میشه) روش هست اصلا شاید جمعی از هکر ها دارن با ما حال میکنن ، من تا جواب تمام سوالاتم رو پیدا نکنم دیگه با لینوکس به اینترنت وصل نمی شم . برم تو ویندوزم یک کمی نفس بکشم.
خوب دوستان امیدوارم از نمایشنامه من و لینوکس لذت برده باشید . خواهش می کنم از دست من دلگیر نشین بقول شما ها من یه تازه کارم دیدم خیلی سوال دارم گفتم یه جوری بنویسم که از خوندنش خسته نشین خواهشن اونجا ها که نظر دادم مثل((قطع و وصل اتوماتیک رلبط گرافیکی موقع نصب درایور کارت گرافیک )) بزرگانتون منظورم برنامه نویس هاست روش فکر کنن و اونجایی که سوال کردم هر کی دلش خواست همینجا جواب بده من قلباً ازش تشکر می کنم.
 امضا : یه خوره کامپیوتر
ببخشید یه چیزی یادم رفته بود چرا تو لینوکس مثلا یک خط نوشته رو از توی یه فایل متنی کپی میکنی بعد که فایل متنی رو میبندی میری یه جای دیگه اون خط رو کپی کنی دیگه نیست منظورم اینکه وقتی فایل متنی رو میبندی چیزی که کپی گرفتی از توی حافظه میپپره. آخرش هم بگم من به خود شما ها هم که می خواهید جواب بدید مشکوکم کلا به همه برنامه نویس ها مشکوکم.

آفلاین HamidTB

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 897
    • دست نوشته هاي يه لينوكسي
پاسخ به: نمایشنامه من و لینوکس
« پاسخ #1 : 20 فروردین 1388، 09:53 ق‌ظ »
با سلام و خوش امد گویی به شما دوست عزیز

حق با شماست لینوکس یه سیستم عامل حرفه ای هست و دقیقا مثل یه اسب وحشی و سرکش میمونه

دیر بجنبی شاخت میزنه (اخه اسب شاخداره  ;) ) ولی وقتی باهاش رفیق شدی میتونی باهاش پرواز کنی (بالدار هم هست  :o)

مطلب شما رو خوندم و به یاد دوران تازه کاری خودم (حالاشم هنوز تازه کارم) افتادم  ::)
منم مثل شما اطلاعات هاردم پرید که اشکم رو در اورد  :'( (خب اینجاشم تقصیر خودم بود ریسک کردم بدون ایجاد پشتیبان)

یکی از عللی که باعث میشه لینوکس مورد کم توجهی قرار بگیره همین دشواری شروع کار با اون هست دقیقا برعکس ویندوز که لقمه میگیره ;میجوه ; و میزاره تو دهنت

مودم نصب نیست ; فایل های مولتی مدیا پخش نمیشه (کدک ها مجانی نیستند پس به صورت پیش فرض روی اوبونتو نصب نیست ) ; کارت گرافیک رو نمیشناسه  (ولی من از این بابت شانس اوردم ) و .... که به نظر من همش بر میگرده به میکروسافت و انحصار طلبی اون  >:(

به نظر من توزیع های لینوکس مثل موم میمونن ; فوق العاده انعطاف پذیر و همین باعث میشه که جمع کردنش یه کم (کوچولو  ;)) مشکل باشه
ولی همین مشکلاتش شیرینه مثل قند  :)

شما میتونید مشکلاتتون رو در این انجمن مطرح کنید و برو بچ انجمن که مثل رفیق باهم می مونن به شما کمک میکنند

موفق باشید

زندگی : یه بازی بزرگ که توی این بازی فقط یه جون داری , هیچ جاشو نمیشه ذخیره کرد و جایی برای اشتباه نیست !!!

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 730
« پاسخ #2 : 20 فروردین 1388، 10:40 ق‌ظ »
سلام و خوش اومدید

ما ایرانیا یه عادتی داریم که اول یه کار رو شروع میکنیم بعد فکر میکنیم که مراحل کار چه شکلیه و چه کار باید بکنیم

این عادت رو خودم هم دارم نه بحث شما باشه  ;) در قدم اول توصیه اکثر دوستان اینه که اگر اینترنت پر سرعت ندارید بهتره سراغ لینوکس نیائید

به دو دلیل ، دلیل اول اینه که لینوکس به خصوص اوبتو آپدیتهای سریعی میدند و هر ۶ ماه یک بار یه نگارش جدید ، در بین این ۶ ماه هم بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ مگ آپدیت برای هر نگارش امری عادی محسوب میشه

دلیل دوم هم اینه که مودمهای دایال آپی که توی ایران موجوده برای ویندوز طراحی شدن و هیچ استاندارد خاصی رو رعایت نمیکنند یعنی فقط خود تولید کننده میدونه مودمش چجوری کار میکنه و لاغیر و شما باید حتما از درایور خودش استفاده کنید

از بحث اینترنت که بگذریم شما مشکل با کارت گرافیک داشتید کافی بود مطالب فروم رو بگردید یا یه تاپیک بزنید که گرافیکم اینه و میخوام نصب کنم راه حلش خیلی سریع مشخص میشد و بدون درد و خون ریزی نصب میکردید ( احتمال خیلی زیاد از همون دیسکهای هما که داشتید )

در مورد ویروس . تروجان و روت کیت هم بهتون حق میدم و با هاتون موافقم این قسمت لینوکس به نظرم خیلی جای کار داره

به نظرم بهتره هم اول کار و هم بعدها ویندوز روی هارد باقی بمونه و اینکه بخوایم یه مرتبه سویچ کنیم روی لینوکس خیلی مشکل میشه ، برای مثال توی یک سال گذشته شاید ۱ یا ۲ ساعت توی ویندوز بودم ولی همچنان روی هاردم موجوده چون همون ۱-۲ ساعت خیلی برام مهم بوده و اگر ویندوز نبود کلی اعصابم خورد میشد

به هر روی لینوکس یه حرکت خود جوش هستش ، یه آزادی که باید بهای اونو پرداخت ، برای آزادی باید از خیلی از عادتها و تفکرات گذشت ، این که میتونم ویندوز نصب کنم و همه قسمتهاشو مثل کف دست بلدم دلیل نمیشه که سی دی لینوکس رو بزارم تو سیستمم و بخوام لینوکس رو نصب کنم .

یه راننده پایه ۲ مجاز نیست که بره پشت یه کامیون یا اتوبوس بشینه چون رانندگی بلده ، اول بایستی در مورد اون وسیله نقلیه اطلاعات داشته باشه

شما اگر این باور رو داشتید و قبل از نصب لینوکس یه چند ساعتی وقتتون رو میدادید به این فروم سرچ میکردید ، میخوندید و یا میومدید یه تاپیک باز میکردید مشخصات سیستمتون و نوع ارتباط اینترنتیتون رو میگفتید و تمایلتون برای نصب اوبنتو رو اعلام میکردید . احتمال زیاد مشکلاتی به مراتب کمتر از این داشتید که حالا باهاشون دست به گریبان بودید

در هر کجا که هستید و با هر سیستم عاملی که به سر میبردید موفق و پاینده باشید

پینوشت : اعتیاد به لینوکس خیلی شدیده یک بار آزمایشش کردید و دل زده شدید ، یکم که آروم شدید باز دوباره یه گوشه هاردتون نصبش میکنید  :P
« آخرین ویرایش: 20 فروردین 1388، 10:44 ق‌ظ توسط HardyLaity »

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
« پاسخ #3 : 20 فروردین 1388، 11:03 ق‌ظ »
از قدیم گفتن هر کسی را بهر کاری ساخته اند دیگه!! البته این (دیگه) را نگفته اند!!!!
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین deprecated

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 99
« پاسخ #4 : 20 فروردین 1388، 12:24 ب‌ظ »
علاوه بر توضیح کامل دوستان گرامی...

۱. البته تو برنامه نصب کننده مشخص شده که چه بلایی سر هارد میاد، مثلا تو دبیان اینطور نوشته: use entire disk یعنی استفاده از کل دیسک واسه دبیان که در نتیجه همش از بین میره! نیاز به تخصص مهندسی کامپیوتر نداره، فقط فارسی ننوشته ::)
۲. واسه اتوماتیک شدن فرآیند خروج از محیط گرافیکی نیاز به برنامه‌نویسی نیست! با چند خط دستور bash میشه انجامش داد. ولی بهتره که این کار اتوماتیک نباشه، چون قواعد لینوکس و ویندوز متفاوت از هم هستند. احتمالا اگه کمی بیشتر با گنو/لینوکس کار کنید، مشکلی با منطق این عملیات نخواهید داشت!
۳. واسه ارتباط با اینترنت، مشکلی که پیش اومده، ممکنه دلایل مختلفی داشته باشه: شاید ISP با لینوکس مشکل داشته باشه. شاید هم بهتره تنظیمات gnome-ppp رو تغییر بدهید، چون برای ایجاد ارتباط به اینترنت، ممکنه واسه بار اول این ارتباط برقرار نشه (بخاطر مشکل ISP یا غیره). به همین خطار از قسمت setup گزینه dial attemps رو بهتره به 5 تغییر بدهید. واسه اینکه کاربر معمولی (غیر root بدون sudo) هم بتونه به اینترنت متصل بشه هم کافیه که permission ها رو به کاربر مورد نظر بدید.
۴. در مورد آپدیت شدن بسته‌ها، به این شکل عمل میشه که قبل از اینکه یک بسته به مخازن یک توزیع اضافه بشه از لحاظ امنیتی بررسی میشه (و مطمئنا یک ویروس یا برنامه سارق نمیتونه در مخازن قرار بگیره). یک نکته اینکه تمام این برنامه‌ها open source است! یعنی اگه مورد مشکوکی هم پیدا بشه، توسط سایر برنامه‌نویس‌ها به اطلاع افراد رسانده میشه و مسلما کاربران دیگه از اون توزیع به عنوان یک توزیع کاملا امن یاد نخواهند کرد! ;)
۵. در مورد هکرها: هکرها به برنامه‌نویسان و افراد نابغه اطلاق میشه و این افراد هم طبق قوانین خاص خودشون باید به قوانین و حقوق انسانی احترام بگذارند (یک جایی این مطلب رو خوندم و دست و پاشکسته اینجا نوشتم! منبعش یادم نیست). هکر با کرکر و غیره فرق میکنه که بخوان با کاربران حال کنند! ;D

در مورد سایر مباحث هم کلا بی‌اطلاع هستم!

نقل‌قول از: hamidtb
حق با شماست لینوکس یه سیستم عامل حرفه ای هست و دقیقا مثل یه اسب وحشی و سرکش میمونه

دیر بجنبی شاخت میزنه (اخه اسب شاخداره  Wink ) ولی وقتی باهاش رفیق شدی میتونی باهاش پرواز کنی (بالدار هم هست  Shocked)

نقل‌قول از: HardyLaity
به نظرم بهتره هم اول کار و هم بعدها ویندوز روی هارد باقی بمونه و اینکه بخوایم یه مرتبه سویچ کنیم روی لینوکس خیلی مشکل میشه ، برای مثال توی یک سال گذشته شاید ۱ یا ۲ ساعت توی ویندوز بودم ولی همچنان روی هاردم موجوده چون همون ۱-۲ ساعت خیلی برام مهم بوده و اگر ویندوز نبود کلی اعصابم خورد میشد

به هر روی لینوکس یه حرکت خود جوش هستش ، یه آزادی که باید بهای اونو پرداخت ، برای آزادی باید از خیلی از عادتها و تفکرات گذشت ، این که میتونم ویندوز نصب کنم و همه قسمتهاشو مثل کف دست بلدم دلیل نمیشه که سی دی لینوکس رو بزارم تو سیستمم و بخوام لینوکس رو نصب کنم .

یه راننده پایه ۲ مجاز نیست که بره پشت یه کامیون یا اتوبوس بشینه چون رانندگی بلده ، اول بایستی در مورد اون وسیله نقلیه اطلاعات داشته باشه

شما اگر این باور رو داشتید و قبل از نصب لینوکس یه چند ساعتی وقتتون رو میدادید به این فروم سرچ میکردید ، میخوندید و یا میومدید یه تاپیک باز میکردید مشخصات سیستمتون و نوع ارتباط اینترنتیتون رو میگفتید و تمایلتون برای نصب اوبنتو رو اعلام میکردید . احتمال زیاد مشکلاتی به مراتب کمتر از این داشتید که حالا باهاشون دست به گریبان بودید

++۱
« آخرین ویرایش: 20 فروردین 1388، 12:33 ب‌ظ توسط PC2st.ir »

آفلاین yakoza

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 83
« پاسخ #5 : 20 فروردین 1388، 12:52 ب‌ظ »
البته من تازه کارم تو لینوکس شاید کمتر از 1 ماه

ولی لینوکس تو خودش توانایی هایی داره که عمرا تو ویندوز بدون نصب برنامه ای امکان پذیر باشه
من خودم به شخصه با این حال کردم

split

که اگه نمونشو تو ویندوز سراغ دارید بگید

البته جسارتو منو ببخشید در جمع اساتید پست دادم

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
« پاسخ #6 : 20 فروردین 1388، 12:53 ب‌ظ »
دوست من مطلبت رُ خوندم، بنظرم دوستان کاملا جوابت رُ دادن. فقط این رُ هم از من داشته باش که برای کار کردن با لینوکس، حتما باید به فرمان‌های ترمینال به میزان لازم تسلط داشته باشی.
در کل کسی لینوکس رُ به کاربر‌های خونگی که به ویندوز عادت کردند توصیه نمیکنه. مثل این میمونه که مثلا شم از ایران که وطنت هست، یه دفعه پاشی بری آلمان! اونوقت حتی نمیتونی یه نوشابه بخری چون زبونشون رُ بلد نیستی، تازه وقتی یاد گرفتی، باید بری فرهنگشون رُ یاد بگیری و برای هر کار ساده باید کلی زحمت بکشی و در نهایت هم میگی هیچ‌جا وطن نمیشه. خب معلومه! اونوقت مثل خیلی‌ها برمیگردی وطن تا اکسیژن بگیری! اما اگه تحمل کنی،بعد از ۱۰ سال، دیگه حاظر نیستی به همون دنیای کوچیک برگردی.
میگن وقتی بچه بدنیا میاد، همش گریه میکنه که منو دوباره برگردننین به همون دنیای کوچولو و تاریک! اما نمیدونه این دنیای جدید چقدر بزرگ و بهتره! که اگه میدونست، بجای گریه میخندید.
شاد باشی و همیشه خندان!...
Godisnowhere

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
« پاسخ #7 : 20 فروردین 1388، 12:58 ب‌ظ »
البته من تازه کارم تو لینوکس شاید کمتر از 1 ماه

ولی لینوکس تو خودش توانایی هایی داره که عمرا تو ویندوز بدون نصب برنامه ای امکان پذیر باشه
من خودم به شخصه با این حال کردم

split

که اگه نمونشو تو ویندوز سراغ دارید بگید

البته جسارتو منو ببخشید در جمع اساتید پست دادم

این کار در داس بوسیله‌ي نرم‌افزار NC که مشابه MC در لینوکس هست انجام میشد. البته فکر کنم NC برای انجام این‌کار از خود دستورات داس استفاده میکرد و فقط یه رابط‌ کاربری بود.
Godisnowhere

آفلاین mintman

• Full Member
  • *
« پاسخ #8 : 20 فروردین 1388، 06:57 ب‌ظ »
به به برای اولین پست این تعداد بازدید کننده بد نبود  :o.با تشکر از همه دوستان جدیدم
الف- هنوز مینت نصب هست
ب - سیستم عاملی موفق هست که یک دکتر روانشناس (مثلا) که هیچ سر رشته ای از علم کامپیوتر نداره هم بتونه با اون کار کنه .
ج - من اول خوندم که کل هارد قراره نابود شه و گزینه بزرگترین فضای آزاد روی دیسک رو انتخاب کردم بعد پشیمون شدم گزینه دستی (manual) انتخاب کردم بعد بازم پشیمون شدم یک back زدم و فکر کردم میاد روی همون گزینه فضای آزاد و بدون توجه forward رو زدم غافل از این که خودش میره روی گزینه اول و من رو بیچاره میکنه :'(
آزمون
1- نفهمیدم کدوم منبع معتبر ، خود توزیع ها و آپدیت ها رو چک میکنه؟
2- من چطوری فایروال رو تنظیم کنم که به یک نرم افزار یا یک فایل اجازه دسترسی به اینترنت بده یا نده و کلا اول از من بپرسه فلان نرم افزار وصل بشه یا نشه. چون جلوی هر ip رو که میگیری همون نرم افزار با یه ip دیگه وصل میشه؟
3- اینترنت هوشمند چطوری وصل بشم؟
4- آیا روتکیت گرفتن = لینوکس پر؟
5-  خیلی از کدک ها مجانی نیستند . آیا شما آنها را نصب کرده اید؟ اگر جواب مثبت است ؛ توضیح دهید چرا خلاف قوانین رفتار کرده اید؟(آخه من دوست دارم درایو مودمم رو کرک کنم)
شما دوستان هرچی دلتون بخواد فرصت دارین تا به سوالات این آزمون پاسخ بدین ؛ پاسخ ها باید تشریحی باشد البته لطفا ;)
« آخرین ویرایش: 20 فروردین 1388، 08:06 ب‌ظ توسط mintman »

آفلاین HamidTB

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 897
    • دست نوشته هاي يه لينوكسي
« پاسخ #9 : 20 فروردین 1388، 07:14 ب‌ظ »
من ۳ رو جواب میدم
شما میتونید از طریق pppconfig به اینترنت به اصتلاح همشمند متصل بشید
که به جای نام کاربری و کلمه عبور باید فاصله استفاده کنید
که با Pon به اینترنت وصل میشید و با poff قطع میشید
البته از  wvdial هم میتونید استفاده کنید (ولی من بلد نیستم)
زندگی : یه بازی بزرگ که توی این بازی فقط یه جون داری , هیچ جاشو نمیشه ذخیره کرد و جایی برای اشتباه نیست !!!

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
« پاسخ #10 : 20 فروردین 1388، 09:10 ب‌ظ »
فرق ویندوز با لینوکس :

اینکه در لینوکس کامپیوتر رو در واقع یاد میگیری چون که داری تو ذات هر سخت افزار میری و این مزیت بزرگیه الان بچه هایی که با لینوکس  رفتن جلو یه پا سخت افزار شناسند و البته از نظر نرم افزاری هم خیلی قویند شما در ویندوز به دنبال چیپ سخت افزاری مودم نیستی ولی اینجا بچه ها حتی پدر جد یه مودم رو میدونن چیه .

من از سه چیز هیجان زده میشم ( بدون تعصب )

1- کوهنوردی

2- رقابت

3-کار با لینوکس !
« آخرین ویرایش: 20 فروردین 1388، 09:12 ب‌ظ توسط taha1983 »

lomion

• مهمان
« پاسخ #11 : 20 فروردین 1388، 10:15 ب‌ظ »
یه نکته فنی در مورد روت کیت بگم، شاید بد نباشه: تا جایی که می دونم اول اینکه روت کیت روی یونیکس (ولینوکس) سابقه بیشتری داره و به این دلیل توی وبندوز روت کیت کمتره به نسبت چون شما به سادگی می تونید با User Mode یه ویروس نقلی بنویسید و خوش باشید. ;) اما توی یونیکس‌ (و لینوکس) یه کمی کار سخت تره و روت کیت باید بنویسید. توی ویندوز هم کم کم باب شده. آمار احتمالا تغییر کنه :)

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1368
« پاسخ #12 : 20 فروردین 1388، 10:34 ب‌ظ »
در مورد این سؤالها اگر توی گوگل بگردی جواب های خیلی تفصیلی تر میتونی پیدا کنی ولی ما هم در حد علمی که داریم نظر میدیم. جواب سؤالها از نقطه نظر من :

۱) نفهمیدم کدوم منبع معتبر ، خود توزیع ها و آپدیت ها رو چک میکنه؟

خوب یه منبع معتبر برای بیشتر توزیع های لینوکس کمپانی تولید کننده اون هست مثلا اپن سوزه زیر نظر تیمی که ناول استخدام کرده بررسی میشه و اوبونتو هم همینطور مطمئن باش کمپانی هایی که توزیع های لینوکس رو در اختیار ما میگذارن راهی به جز تامین کیفیت و امنیت ندارن چون سورس لینوکس در اختیار همه قرار میگیره پس برای اینکه سهمشون رو از بازار از دست ندن مجبور هستن مرتبا پشتیبانی و بهینه سازی انجام بدن که رقبا ازشون سوتی نگیرن. ضمن اینکه بیشتر حفره های امنیتی توسط کاربران لینوکس گزارش و برطرف میشه و کد جدید در اختیار سازنده قرار میگیره تا در اختیار بقیه کاربران قرار بگیره. در مقابل یک سری نرم افزار هم داریم که در مخازن نرم افزاری قرار نمیگیره این ها رو باید باریسک خودت نصب کنی . مثل خیلی از نرم افزار های ویندوزی.

۲)من چطوری فایروال رو تنظیم کنم که به یک نرم افزار یا یک فایل اجازه دسترسی به اینترنت بده یا نده و کلا اول از من بپرسه فلان نرم افزار وصل بشه یا نشه. چون جلوی هر ip رو که میگیری همون نرم افزار با یه ip دیگه وصل میشه؟

رابط گرافیکی برای فایروال زیاد هست یکی رو جدیدا دوستان معرفی کردن به اسم فکر کنم  firewall builder  که خودم هم میخوام نصب کنم . ضمنا شما میتونی پورت رو ببندی فقط محدود کردن با ip  امنیت رو برقرار نمیکنه  ، فایروال های ویندوز هم همینطور عمل میکنن . ضمنا ما اینجا زیاد احتیاجی نداریم جلوی دسترسی نرم افزاری مثل  بابیلون به اینترنت رو بگیریم که expired  نشه . چون چیزی وجود نداره که بخوایم به صورت غیر مجاز ازش استفاده کنیم و  ۹۹ درصد نرم افزارها  رایگان  هستن.

۳)اینترنت هوشمند چطوری وصل بشم؟

این هم که دوستمون جواب داد  توی انجمن بگردی چند تا پست در موردش داریم.

۴)آیا روتکیت گرفتن = لینوکس پر؟

تا جایی که من شنیدم و تجربه کردم روت کیت ها یک خطر جدی برای لینوکس محسوب میشن !  ولی روت کیت درست کردن کار هر به اصطلاح  script kiddie  نیست  . ضمن اینکه  این روت کیت باید برای توزیع خاصی کامپایل بشه  و نسخه کرنل و سایر بسته های نصب شده هم باید مورد توجه قرار بگیره .اینه که اگر بر فرض من یک  روت کیت بسازم تمام لینوکس های دنیا رو در یک شب نمیتونه آلوده کنه و فقط روی عده ی محدودی تاثیر خواهد داشت . با توجه به اینکه صرفا وجود روت کیت ملاک نیست و باید راهی برای نفوذ  به سیستم شما پیدا بشه  و  اینکه  نفوذگر باید دسترسی ریشه به سیستم  داشته باشه . به روزرسانی هایی هر روز و یا هر هفته داریم باعث میشه  که نفوذگر مجبور باشه هر روز دنبال یک  حفره جدید بگرده . تمام اینها و امنیت لینوکس که حتما خیلی در موردش شنیدی باعث میشه که  نفوذگرها  اصولا  عطای روت کیت رو به لقاش ببخشن و انرژیشون رو صرف کارهای مفید تری بکنن  مثلا هک کردن یک سرور که اطلاعات مهمی روش ذخیره شده ! که اون هم اینقدر تدابیر امنیتی روش اعمال میشه که  یک عده نفوذگر دیگه اینجا  پیر میشن ولی نمیتونن کاری بکنن .  در حد یک کاربر خانگی لینوکس میتونم بگم که  اگر کسی قصد نفوذ به سیستم من رو داشته باشه  باید دسترسی فیزیکی  بهش داشته باشه  که در اینصورت  من به عنوان یک فایروال با چوب و چماق جلوش رو میگیرم .

ضمنا  نرم افزار هایی مثل  rootkit hunter  و  ...  نقاط آسیب پذیری سیستم رو گوشزد میکنن  ولی بقیه تدابیر امنیتی به عهده کاربره :)

۵) خیلی از کدک ها مجانی نیستند . آیا شما آنها را نصب کرده اید؟ اگر جواب مثبت است ؛ توضیح دهید چرا خلاف قوانین رفتار کرده اید؟

خیلی از کدکها مجانی نیستن .درسته ولی این جای بحث داره یکم. کدکها برای  یک کمپانی تولید کننده نرم افزار که میخوان از این کدکها توی نرم افزارهاشون استفاده کنن هزینه داره . مثلا توی ویندوز  که به صورت پیش فرض mp3  و  mpeg   پشتیبانی میشن  مایکروسافت برای هر ویندوزی که میفروشه هزینه ای رو برای این کدک ها پرداخت میکنه و متقابلا خریدار هم به صورت نا محسوس همین هزینه رو پرداخت میکنه.  همونطور که میدونی خیلی از این توزیع های لینوکس که استفاده میکنیم به صورت رایگان تهیه میشه (چه در داخل و چه در خارج از کشور) . برای اینکه  کاربر و همچنین  کمپانی تولید کننده متحمل پرداخت هزینه نشه  این کدکها به صورت از پیش نصب شده  با سیستم عامل ارائه  نمیشن.  
ولی برای کاربر عادی که از این کدک ها استفاده شخصی  میکنن  نیازی به پرداخت هزینه نیست . پس معقول به نظر میرسه که نصب کدک ها به کاربر  واگذار بشه  ;D
شاید بگی من که توی ایران زندگی میکنم و اصلا کپی رایت و هزینه سیخی چند! در این صورت تمام دنیا هم میگن به ما چه که اصلا ایرانی هم وجود داره و نیاز کاربر هاش هم به ما ربطی نداره . در این صورت ما چیکار میکنیم؟!  میایم از توزیعی مثل پارسیکس و  چند تای دیگه  که حضور ذهن ندارم   استفاده میکنیم .

چیزایی که میدونستم همینا بود امیدوارم در اون حدی که  گفتی  تونسته باشم مفصل بگم.

« آخرین ویرایش: 20 فروردین 1388، 10:39 ب‌ظ توسط Behnam Golds »

آفلاین mintman

• Full Member
  • *
« پاسخ #13 : 21 فروردین 1388، 01:31 ق‌ظ »
از جوابهاتون واقعا ممنونم
من چون خوره ویندوز بودم تونستم هم لینوکس رو نصب کنم هم کارت گرافیک رو نصب کنم هم مودم رو نصب کنم و غیره...
 ولی توی این فایروال موندم بیشتر نرم افزار ها از پورت 80 استفاده می کنند من می خوام مثلا هنگام دانلود فقط نرم افزار دانلود کننده از پهنای باند استفاده کنه و دائم این نرم افزار و اون نرم افزار نیان وسط این باند باریک ما وگرنه می دونم که دیگه لازم نیست نگران لو رفتن کرک باشم حتی بعضی وقت ها این فایر استارتر اسم فایل یا نرم افزار رو هم نمی گه فقط میگه یکی با فلان آیپی وصله

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1368
« پاسخ #14 : 21 فروردین 1388، 01:46 ق‌ظ »
خوب برای من که پیش نیومده نرم افزاری بدون اجازه ی من دسترسی به اینترنت داشته باشه (البته تا به حال) .
چند روش هم برای اینکه بررسی کنی چه برنامه ای از اینترنت استفاده میکنه توی لینک زیر مطرح شده بد نیست یه نگاهی بندازی شاید به کارت بیاد :
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,8278.0.html

توی این لینک هم جناب netsaba  برنامه FirewallBuilder  رو معرفی  کردن که من همین امروز نصب کردم و فعلا مات و مبهوت عظمت برنامه شدم .فکر کنم باید 500  صفحه راهنما بخونم تا بتونم تنظیماتش رو انجام بدم  ;D   ، اصولا همین چیزاست که باعث میشه از لینوکس خوشم بیاد چون همیشه کاری واسه انجام دادن و چیزی برای یاد گرفتن توش هست :

http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,9149.0.html