من این برام سوال بود ولی بعد تبدیل به جواب شد
:
شماره نسخه های کرنل لینوکس از ۳ بخش تشکیل شده البته اخیراً سیاست نام نامگذاریش به ۴ شماره تغیر کرده .
برای مثال فرض کنید که شماره کرنل به این صورت باشه : (A.B.C (D
یعنی بخش A و B و C و D
بخش A :شماره ورژن را مشخص میکنه . به ندرت و فقط زمانی که تغیرات عمده وزیادی در کد و راه کارهای هسته به وجود بیاد تغیر میکنه . و تا حالا دو بار تغیر کرده یک بار در سال ۱۹۹۴ ( ورژن ۱.۰ ) و یک بار در سال ۱۹۹۶ ورژن ۲.۰ .
بخش B : بازبینی های عمدهای را که در هسته صورت گرفته نشان میده .
(قبل از سری Linux 2.6.x series هر شماره از بخش B به انتشار ثابتی اشاره میکرد . به خصوص اونهایی که برای استفاده و تولید مناسب به نظر میرسیدند . مانند 1.2, 2.4 or 2.6. و شماره های قدیمی تر ...).
بخش C : نمایانگر تغیرات کوچک و بازبینی های مختصر در هسته لینوکس است . در سیایت قدیمی شماره گذاری( شماره گذاری سه تایی) این شماره وقتی که یک بسته امنیتی اضافه میشد , یا تعمیر یک حفره , یا اضافه شدن درایور و یا یک ابزار جدید به هسته تغیر میکرد .اما با سیاست جدید این شماره فقط زمانی تغیر میکند که درایور جدید و یا خصوصیات جدید ی اضافه بشه . و اصلاحات کوچک دیگر با d نمایش داده میشود .
بخش D : وجود ارور و حفره ها ی خطر ناکی که باید تعمیر شود , باگ های برطرف شده و بسته های امنیتی را نشان میدهد. (توجه کنید که این بازبینی های کوچک باعث ایجاد تغیرات بزرگ میشند . به همین خاطر ان را build number هم مینامند) .
.
ممکنه بعد این اعداد حروف دیگه ای هم و جود داشته باشه این حروف ممکنه توزیع های داوطلبانه و توزیع های غیر رسمی را نشان بده , مثلا بعضی از توزیع ها بعدشون حرفایی میاد مثل حروف ck که بر میگرده به فردی که داره اون نسخه رو به صورت فردی توسعه میده . بعضی اوقات هم این مخفف نشاندهنده ی شاخه ای هست که اون کرنل درش توسعه داده شده مثلا wl نشاندهنده wireless networking هست .
منبع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_kernel