انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ایجاد انجمن واقعی برای تازه کارها  (دفعات بازدید: 3415 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Ariodaad

• Full Member
  • *
  • ارسال: 130
    • آریوداد
ایجاد انجمن واقعی برای تازه کارها
« : 09 تیر 1393، 12:10 ق‌ظ »
لطفاْ میشه چند نفر از دوستان که خبره ی کار کردن با لینوکس هستند از الف تا ی لینوکس رو برای کاربران تازه کار و علاقمند توضیح بدن؟ درسته که توی انجمن تازه کارها سوال و جواب مطرح میشه ولی اکثراْ رفع اشکاله و آموزشی نیست! مثلا من اولین باری که با اوبونتو آشنا شدم اینقدر گیج میزدم که نگو !! بدتر اینکه مثلا جواب رو توی بعضی انجمن ها میخوندم بدتر عصبی میشدم! چرا؟! چون مثلا یکی از دوستان خبره اومده بود روش حل مشکل رو توضیح بده بعد چند خط کد نوشته که وارد اوبونتو کنید! حالا من هی میگردم خدایا این کدها رو دقیقا کجاش بزنم؟!! کلی اینور و اونور گشتم تا فهمیدم ترمینال چیه و چجوری کدها رو وارد کنم. بعد اینقدر توی کار با اوبونتو نیاز به فهم و برنامه نویسی لینوکسی هست که من می ترسم خیلی با اوبونتوم ور برم! اصلا نمیدونم چجوری باهاش حال کنم! مثلا توی ویندوز میدونم که چجوری ویندوزم رو شخصی سازی کنم و اگر خوشم نیومد چجوری برگردونم به حالت اول اما توی اوبونتو سر در نمیارم و وقتی چیزی مطابق میل پیش نمیره ( که همیشه توی اوبونتو هیچی مطابق میل نیست!!) نمیدونم چجوری باید برگردونم به حالت اول. مثلا اون سری یه میز کار با آیکون هاش بود من نصب کردم اما هیچ تغییری پیدا نشد!! حالا هنوزم نمیدونم نصب هستش یا نه چون بلد نیستم بفهمم کجا بگردم که اگر بود یعنی نصبه و اگر نبود یعنی نصب نیست! بعد از اونجا که اکثرا ویندوز کار هستیم (تازه کارها) طبیعتا منتظریم که هر نصبی عواقبی داشته باشه ! مثلا توی ویندوز اگر یه درایوی نصب کنی که درست کار نکنه بهتر اینه که Uninstall کنی که الکی ویندوز رو خراب نکنه یا تو رجیستری نمونه و ... یکی میگفت نباید با لینوکس مثل ویندوز رفتار کنی . یعنی الان من اون میز کار رو نصب کردم نمیخوام استفاده کنم چکار کتم؟ همینجوری ولش کنم؟ دستوری وارد کنم؟ چکار باید کرد؟ اکثر وبلاگ های فارسی بدون یه {و} اینور و اونور از رو دست هم کپی کردن و همه هم یه جوری توضیح دادن که حداقل باید یکی دو سال با اوبونتو و لینوکس کار کرده باشی که بفهمی چی میگه چکار کنی! خدا خیرتون بده حوصله به خرج بدید یکم برای ماها هم وقت بذارید بفهمیم اینجا کی به کیه دنیا دست کیه ...
سال ۹۱ شمسی بود که در دانشگاه با اوبونتو آشنا شدم.(نسخه ۱۳.۰۴)
مدتی با این دنیای عجیب با میز کار گنوم/شل(اگر اشتباه نکنم)کار کردم و کم کم به جایی داشتم میرسیدم که میتونستم خودم مشکلاتمو حل کنم.تا اینکه یک روز همه چیز پرید و دیگه سیستمم بالا نیومد و من اوبونتو رو مقصر میدونستم.
اما حالا برگشتم دوباره

آفلاین Ariodaad

• Full Member
  • *
    • آریوداد
پاسخ : ایجاد انجمن واقعی برای تازه کارها
« پاسخ #1 : 09 تیر 1393، 12:14 ق‌ظ »
ضمنا یکی بیاد اصطلاحات رو هم بگه ممنون میشم . مثلا یونیتی چیه و ... شاید الان یکی بیاد و بگه بگردی پیدا میکنی . شاید درست باشه این حرف ولی مطمپنا منسجم و یک جا نیست این اطلاعات . برای فهم هر مطلبی باید بگردی 10 تا چیز دیگه رو بفهمی! بصورت منسجم کنار هم نیستن.
مدتی با این دنیای عجیب با میز کار گنوم/شل(اگر اشتباه نکنم)کار کردم و کم کم به جایی داشتم میرسیدم که میتونستم خودم مشکلاتمو حل کنم.تا اینکه یک روز همه چیز پرید و دیگه سیستمم بالا نیومد و من اوبونتو رو مقصر میدونستم.
اما حالا برگشتم دوباره

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1525
« پاسخ #2 : 09 تیر 1393، 12:38 ق‌ظ »
به نظر من گفتن الف تا ی لینوکس کمی نشدنیه(مطالب زیاد هستند و پیچیده).دوست عزیز برای هیچ کاری به فکر میان بر نباشید.خب قدم به قدم جلو برید.مثلا بحث ترمینال, میتونید جستجو کنید که ترمینال چی هست؟روش های دیگه نصب برنامه تو گنو/لینوکس به چه شکلی هست.؟سطح دسترسی فایل ها به چه صورتی هست؟ و .....
هر روز شما یک ساعت وقت بزارید, بدونید که سر 6 ماه این قدر مطلب یاد گرفتید که میتونید گلیم خودتون رو از اب بیرون بکشید.
پ.ن.
من با ابونتو 10.10 با گنو/لینوکس اشنا شدم.ابونتوی 10.10 پایدارتر و سخت خون تر از الان بود.ولی به نظر من از زمانی که ابونتو شروع به توسعه یونیتی کرده پایداری رو فدای توسعه کرده.

برای شروع:
http://fa.wikipedia.org/wiki/یونیتی
http://fa.wikipedia.org/wiki/اوبونتو
http://fa.wikipedia.org/wiki/گنو/لینوکس
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین QSBuntu

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 613
« پاسخ #3 : 09 تیر 1393، 12:59 ق‌ظ »
ببین تو الان داری ویندوزی نفس میکشی... حق هم داری ... آب و هوای اوبونتو کلا متفاوته.. باید صبرکنی تا یه مدت کمی ور بری و شکست بخوری و هی نصب و مدام چیشد و چرا اینجوری و همه ش :| باشی!!  ;)

بچه ها هم بفکر تازه وارد ها هستند و دارند کتاب مینویسند

اگه بخوای بتونی تو این فضا نفس بکشی باید یاد بگیری سرچ کنی!

پس اینایی که میگم روسعی کن باهاش آشنا شی(البته دوستان تکمیلش کنن و من قدر وسع خودم مینویسم _ پیشفرض داشتن اوبونتو یونیتی )  :

terminal
دستور man در ترمینال
tty
مخزن (repository ) - اضافه کردن مخزن
روش نصب برنامه از طریق: ubuntu software center - terminal- بصورت دستی
.deb
dash
unity

البته اینا برای اینه که فقط فضا دستت بیاد .همین.

از فیلم آموزشی شروع کنی بنظر من بهتره :)

فقط سعی کن نفس بکشی انوقت خود بخود اوستا میشی!! :)
زندگی خواهم کرد... خواهم زیست ... و میجنگم حتی اگر........................

آفلاین Ariodaad

• Full Member
  • *
    • آریوداد
« پاسخ #4 : 09 تیر 1393، 01:05 ق‌ظ »
زبان برنامه نویسی در اوبونتو چیه؟ پایلتونه یا سی++ یا هر دو و هیچکدوم؟
اما حالا برگشتم دوباره

آفلاین abedzadeh

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1597
  • aliila
« پاسخ #5 : 09 تیر 1393، 01:11 ق‌ظ »
منظورتون زبانیه که اوبونتو (لینوکس) باهاش نوشته شده ؟ یا میخوایید برنامه نویسی کنید ؟
به گروه کاربران اوبونتوی ایرانی در جامعه ی استیم بپیوندید
http://steamcommunity.com/groups/Ubuntu-Iran
بازی های تحت پوشش : Dota2

آفلاین Ariodaad

• Full Member
  • *
    • آریوداد
« پاسخ #6 : 09 تیر 1393، 01:13 ق‌ظ »
منظورتون زبانیه که اوبونتو (لینوکس) باهاش نوشته شده ؟ یا میخوایید برنامه نویسی کنید ؟
هر جفتش.ولی مهمتر اینه که مثلا برای نوشتن یه برنامه ی ساده و اجراش توی اوبونتو باید به چه زبانی آشنایی داشت؟ کامپایلر خاصی نیاز داره؟
اما حالا برگشتم دوباره

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2489
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
« پاسخ #7 : 09 تیر 1393، 02:48 ق‌ظ »
هر جفتش.ولی مهمتر اینه که مثلا برای نوشتن یه برنامه ی ساده و اجراش توی اوبونتو باید به چه زبانی آشنایی داشت؟ کامپایلر خاصی نیاز داره؟
اگه منظورتون زبان اسکریپت هست که توی لینوکس معمولا bash هست
شما میتونی از هر زبانی مثل c یا c++ یا python یا java یا ... استفاده کنی(اون دیگه انتخاب شماست)
برای نوشتنش هم یه editor میخوای یا یک IDE و یه دونه کامپایلر مثلا برای c++ که پرسیدید کامپایلر g++ استفاده میشه

پ . ن : ورودتون رو به دنیای نرم افزار آزاد تبریک میگم :)
اولش همه که از ویندوز مهاجرت میکنند سر در گم هستند ولی اگر کنجکاو باشی زووود! راه میفتی و چند ماه دیگه سرچ میکنی که چه طوری ویندوزت رو کلا پاک کنی و از شرش خلاص بشی
« آخرین ویرایش: 09 تیر 1393، 02:51 ق‌ظ توسط علیرضاامیرصمیمی »

آفلاین Ariodaad

• Full Member
  • *
    • آریوداد
« پاسخ #8 : 09 تیر 1393، 05:07 ق‌ظ »
شما میتونی از هر زبانی مثل c یا c++ یا python یا java یا ... استفاده کنی(اون دیگه انتخاب شماست)
برای نوشتنش هم یه editor میخوای یا یک IDE و یه دونه کامپایلر مثلا برای c++ که پرسیدید کامپایلر g++ استفاده میشه

اولش همه که از ویندوز مهاجرت میکنند سر در گم هستند ولی اگر کنجکاو باشی زووود! راه میفتی و چند ماه دیگه سرچ میکنی که چه طوری ویندوزت رو کلا پاک کنی و از شرش خلاص بشی
یعنی تا این حد؟! ;D
زبان اسکریپت که گفتی رو متوجه نشدم.ضمنا خود شما هم یکی از عوامل سر در گم کننده هستیا! وبلاگت رو خوندم یکی دو ماه پیش دیشبم خوندم نسخه جدید اریا رو دادی . نجوه توضیحت در حد دیپلمه! ولی برای منی که تازه نشستم سر کلاس اول خیلی سنگینه! میدونی از چی بدم میاد که این موضوع رو ایجاد کردم؟از اینکه کلمه به کلمه مطالب راجع به اوبونتو جدیده. بعد میخوای یک چیزی رو یاد بگیرم توش چیزایی هست که نمیدونم چیه.برای فهمیدنش میرم مطلب دیگه ای میخونم که توی همونم چیزایی ههست که نمیدونم و همینجور همش در حال گشتنم. یه وقتا 10تا تب باز میکنم تا یه مطلبو بفهمم چی به چیه.اکثرا هم خسته میشم میگم بی خیال!{ ضمنا الان متوجه شدم که بلد نیستم توی اوبونتو زمان تایپ یک حرف رو کشیده تر بنویسم! (چه ربطی داشت نمیدونم)}
میشه یه برنامه نزدیک به مایکروسافت ویژوال سی++ بهم معرفی کنی که کتابخونه های نسبتا تکمیل داشته باشه نگردم براش کتابخونه پیدا کنم؟ مثل اینکه اکثرا با eclipse کار میکنن درسته؟
اما حالا برگشتم دوباره

آفلاین Ariodaad

• Full Member
  • *
    • آریوداد
« پاسخ #9 : 09 تیر 1393، 06:09 ق‌ظ »
به نظر من گفتن الف تا ی لینوکس کمی نشدنیه(مطالب زیاد هستند و پیچیده).دوست عزیز برای هیچ کاری به فکر میان بر نباشید.خب قدم به قدم جلو برید.مثلا بحث ترمینال, میتونید جستجو کنید که ترمینال چی هست؟روش های دیگه نصب برنامه تو گنو/لینوکس به چه شکلی هست.؟سطح دسترسی فایل ها به چه صورتی هست؟ و .....
هر روز شما یک ساعت وقت بزارید, بدونید که سر 6 ماه این قدر مطلب یاد گرفتید که میتونید گلیم خودتون رو از اب بیرون بکشید.
پ.ن.
من با ابونتو 10.10 با گنو/لینوکس اشنا شدم.ابونتوی 10.10 پایدارتر و سخت خون تر از الان بود.ولی به نظر من از زمانی که ابونتو شروع به توسعه یونیتی کرده پایداری رو فدای توسعه کرده.

برای شروع:
http://fa.wikipedia.org/wiki/یونیتی
http://fa.wikipedia.org/wiki/اوبونتو
http://fa.wikipedia.org/wiki/گنو/لینوکس
نسبتا مفید بود . ممنونم
اما حالا برگشتم دوباره

آفلاین abedzadeh

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1597
  • aliila
« پاسخ #10 : 09 تیر 1393، 06:59 ق‌ظ »

یعنی تا این حد؟! ;D
زبان اسکریپت که گفتی رو متوجه نشدم.ضمنا خود شما هم یکی از عوامل سر در گم کننده هستیا! وبلاگت رو خوندم یکی دو ماه پیش دیشبم خوندم نسخه جدید اریا رو دادی . نجوه توضیحت در حد دیپلمه! ولی برای منی که تازه نشستم سر کلاس اول خیلی سنگینه! میدونی از چی بدم میاد که این موضوع رو ایجاد کردم؟از اینکه کلمه به کلمه مطالب راجع به اوبونتو جدیده. بعد میخوای یک چیزی رو یاد بگیرم توش چیزایی هست که نمیدونم چیه.برای فهمیدنش میرم مطلب دیگه ای میخونم که توی همونم چیزایی ههست که نمیدونم و همینجور همش در حال گشتنم. یه وقتا 10تا تب باز میکنم تا یه مطلبو بفهمم چی به چیه.اکثرا هم خسته میشم میگم بی خیال!{ ضمنا الان متوجه شدم که بلد نیستم توی اوبونتو زمان تایپ یک حرف رو کشیده تر بنویسم! (چه ربطی داشت نمیدونم)}
میشه یه برنامه نزدیک به مایکروسافت ویژوال سی++ بهم معرفی کنی که کتابخونه های نسبتا تکمیل داشته باشه نگردم براش کتابخونه پیدا کنم؟ مثل اینکه اکثرا با eclipse کار میکنن درسته؟
درباره ی مطالب وبلاگ آقای صمیمی مثال خوبی زدید
خوب بذارید اینجوری بگم
هر کسی که به اوبونتو مهاجرت میکنه معمولا از روی کنجاوی هست ، پس بعد از حدود دو سه هفته با مطالب پایه ( ترمینال چیه ؟ چطور نصب کنیم و ... ) آشنا میشه به طوری که مطالب وبلاگ آقای صمیمی رو کامل درک میکنه ( خیلی زود بعد از کلاس اول ، دیپلم میگیرید  ;D)
پس آقای امیرصمیمی هم نمیاد واو به واو همه چیز رو توضیح بده ، چون شاید به مخاطب بربخوره (کلا لینوکسی ها اعصاب مصاب ندارن :دی) و یا دیگه حوصلشون سر میره
شما هم اگه کمی وقت بذاری ، همونطور که آقای صمیمی گفت ، دیگه اصلا ویندوز رو حذف میکنی
موفق باشید
« آخرین ویرایش: 09 تیر 1393، 07:01 ق‌ظ توسط Minion »
به گروه کاربران اوبونتوی ایرانی در جامعه ی استیم بپیوندید
http://steamcommunity.com/groups/Ubuntu-Iran
بازی های تحت پوشش : Dota2

آفلاین QSBuntu

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 613
« پاسخ #11 : 09 تیر 1393، 11:33 ق‌ظ »
یه وقتا 10تا تب باز میکنم تا یه مطلبو بفهمم چی به چیه.اکثرا هم خسته میشم میگم بی خیال!{ ضمنا الان متوجه شدم که بلد نیستم توی اوبونتو زمان تایپ یک حرف رو کشیده تر بنویسم! (چه ربطی داشت نمیدونم)}

مثله خودمی... عجول و دوستداری تند صفر تاصد رو درجا یاد بگیری! ;).... بهتره بجای باز کردن تب های جدید اول چندجایی در مورد مطلبت بخونی و اونچیزی رو که نمیدونی چیه از کنارش بگذری تا اول مفهوم کلی دستت بیاد بعدا بری اونچیزی رو که نمیدونستی بگردی دنبالش... البته اینجا اینجوریه که خود بخود کم کم همه چیز رو یاد میگـــــــیری ;D

(از کلید آندرلاین برای کشــــــــــــــــــــــــــــــیدن استفاده میکنن : "shift"  +  "-"   )
زندگی خواهم کرد... خواهم زیست ... و میجنگم حتی اگر........................

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2489
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
« پاسخ #12 : 09 تیر 1393، 12:46 ب‌ظ »
خدایــــــــیش سخت توضیح ندادم :D
ولی خب باید مقدمات رو پاس کنی انشالله ، من قول میدم یه ماه دیگه همه مطالب وبلاگم برات اکی باشه ;)
PersianDM دیگه سادست که میگی :D اونم یه یک هفته دیگه باهاش مشکلی نداری ،راهنما رو بخون البته(اکثر دوستانی که باهاش مشکل دارند ، به خاظر اینه که درست راهنما رو نمیخونن)
کلا جایی گیر کردی برای هر مطلب یه تاپیک جدا بزن دوستان اگه بتونن جواب میدند ( اگر درباره وبلاگم بود،زیر پست داخل وبلاگ بزن،من مدام چک میکنم جواب میدم)
« آخرین ویرایش: 09 تیر 1393، 12:50 ب‌ظ توسط علیرضاامیرصمیمی »

آفلاین Ariodaad

• Full Member
  • *
    • آریوداد
« پاسخ #13 : 10 تیر 1393، 03:20 ب‌ظ »
یه وقتا 10تا تب باز میکنم تا یه مطلبو بفهمم چی به چیه.اکثرا هم خسته میشم میگم بی خیال!{ ضمنا الان متوجه شدم که بلد نیستم توی اوبونتو زمان تایپ یک حرف رو کشیده تر بنویسم! (چه ربطی داشت نمیدونم)}

مثله خودمی... عجول و دوستداری تند صفر تاصد رو درجا یاد بگیری! ;).... بهتره بجای باز کردن تب های جدید اول چندجایی در مورد مطلبت بخونی و اونچیزی رو که نمیدونی چیه از کنارش بگذری تا اول مفهوم کلی دستت بیاد بعدا بری اونچیزی رو که نمیدونستی بگردی دنبالش... البته اینجا اینجوریه که خود بخود کم کم همه چیز رو یاد میگـــــــیری ;D

(از کلید آندرلاین برای کشــــــــــــــــــــــــــــــیدن استفاده میکنن : "shift"  +  "-"   )
\\:D/ اینجــــــــــــــوری؟!  ;D
اما حالا برگشتم دوباره

آفلاین ارباب!

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 448
« پاسخ #14 : 10 تیر 1393، 10:16 ب‌ظ »
سلام دوستان!
یه فکری تو ذهنم بود، شاید جاش باشه این جا مطرح کنم...
ببینید اکثر ما ها حال و حوصله ی نوشتن یه کتاب کامل رو نداریم... درسته؟ اما حداقل می تونیم تجربیات خودمون رو در رابطه با ورود به دنیای لینوکس بنویسیم... بنویسیم که دوست داریم یه کاربر صفر کیلومتر! چه چیزهایی رو بدونه... یه جورایی یه بسته ی نجات! درست کنیم برای کسانی که تازه از Windows اومدن و سردرگم هستن... بگیم که خودمون به چه مشکلاتی برخوردیم و چه طوری حلشون کردیم... از چه چیزایی شوکه شدیم... چه چیزایی ما رو سر کار گذاشته...!
این طوری این داستان سردرگمی ما عینا برای بقیه (مخصوصا هم وطن های فارسی زبونمون...) پیش نمی آد...
نوشتن تجربیاتتون در مورد ورود به دنیای لینوکس فکر می کنم زمان کم تری بگیره تا نوشتن یه رساله ی کامل در مورد لینوکس!
ضمنا ما فارسی زبان هستیم و منابع فارسی یا گیر نمی آد یا از هم دیگه کپی می کنن و غنی نیستن... پس کار ما باز هم مفید خواهد بود و باعث می شه کلی در زمان برای جست و جوی تازه کارها به زبان انگلیسی صرفه جویی بشه...
Void Linux + XFCE