انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: انتشار استاندارد یا غلطان؟  (دفعات بازدید: 2215 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین بهنام توکلی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 493
    • چاپچی
انتشار استاندارد یا غلطان؟
« : 01 امرداد 1393، 07:05 ق‌ظ »
توزیع‌های گنو/لینوکس بر اساس دو گونه چرخه انتشار متفاوت استاندارد و یا غلطان منتشر می‌شوند. انتشارهای استاندارد پایدار هستند و به روز رسانی‌های جدیدی که برای نرم‌افزارها یا ویژگی‌های سیستمی عرضه می‌شود را پیش از انتشار در مخازن رسمی توزیع برای کاربر آزموده‌اند، در حالی که انتشارهای غلطان آخرین به روز رسانی‌ها و پچ‌های اعمال شده را در مخازن رسمی دارند. انتخاب نوع به روز رسانی در اغلب توزیع‌ها به وسیله کاربر در هنگام نصب امکان‌پذیر است. قابل توجه است که برخی از توزیع‌ها به روز رسانی‌های غلطان را به بخش ناپایدار از انتشارهای استانداردشان می‌افزایند.

چگونه توزیع‌های گنو/لینوکس ساخته می‌شوند؟
توزیع‌های لینوکس ترکیبی از پروژه‌های نرم‌افزاری بسیار متفاوتی هستند. پروژه‌های کرنل لینوکس، Xorg X Server،ابزارهای گنو شل، میزکار گنوم و نرم‌افزارهای اداری لیبره‌آفیس تنها بخش بسیار کوچکی از پروژه تولید یک توزیع گنو/لینوکس هستند. هر یک از این پروژه‌ها به طور جداگانه و با چرخه انتشار متفاوتی توسعه داده می‌شود. توزیع‌های گنو/لینوکس با کنار هم قرار دادن این پروژه‌ها یک بسته سیستم‌عامل کامل را عرضه می‌کنند. در نتیجه چرخه انتشار توزیع نهایی ... مشاهده متن کامل خبر در مرکز گنو/لینوکس سی‌تو ...

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
پاسخ : انتشار استاندارد یا غلطان؟
« پاسخ #1 : 01 امرداد 1393، 12:00 ب‌ظ »
هر کدوم مزایا و معایب خاص خودشونو دارند, ولی من نسخه غلطان رو ترجیع می دم.
چند وقت پیش یه بحثی پیش اومده بود که بهتره ابونتو نیز به نسخه غلطان تبدیل بشه.(دقیقا خاطرم نیست این بحث تو جامعه کاربری مطرح شده بود یا کنونیکال.!!؟)
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 646
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
« پاسخ #2 : 01 امرداد 1393، 11:31 ب‌ظ »
توزیع اوپن سوزه نسخه ایی داره به اسم tumbleweed که غلطانه. اما حُسنش اینه که بر خلاف مدل آرچ ورژن های پایدار نرم افزار ها رو تو مخازنش قرار می ده. با این روش پایداری سیستم هم حفظ میشه. در حقیقت تامبلوید همون اوپن سوزه با پشتسبانی ابدیه و این همون چیزیِ که دوست داشتم فدورا هم می‌داشت.

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
« پاسخ #3 : 02 امرداد 1393، 02:10 ب‌ظ »
بر خلاف مدل آرچ؟!
آرچ مگه ناپایدارها رو قرار میده؟! چندین مخزن مجزا داره.

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
« پاسخ #4 : 02 امرداد 1393، 04:46 ب‌ظ »
بر خلاف مدل آرچ ورژن های پایدار نرم افزار ها رو تو مخازنش قرار می ده.
آرچ دو مخزن عادی و تستینگ داره، تنها فرقش اینه که تستینگش کوتاه مدته(یعنی حدودی یک هفتست دقیقش رو نمیدونم). ناپایداری که من تو این چند ساله ندیدم.

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
« پاسخ #5 : 03 امرداد 1393، 12:48 ق‌ظ »
چیزی که من از آرچ می دونم اینه که پکیج ها به محض انتشار تو مخزانش قرار می گیرن.
مثلا همین الان میشه تو آرچ گنوم ۳.۱۲ رو نصب کرد. در حالی تو یه توزیع غیر غلطان مثل فدورا بعد از کلی تست و آزمایش نرم افزار ها تو مخازن قرار می گیرن. و همین دلیل پایداری بیشتر توزیع های غیر غلطان نسبت به غلطانه.
من یه مدت می خواستم از آرچ استفاده کنم برای همین شروع به تحقیق در موردش کردم؛ یادم میاد یه جا تو فرومش نوشته بود اولین چیزی که تازه وارد ها باید بدونن اینه که مدام pacman -Syu نزنن. چرا؟ چون ورژن های اولیه پکیج ها نصب میشه و پایداری سیستم رو تهدید می کنن.
حالا اگر عقیدم اشتباست بگید تا عوضش کنم.

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 981
« پاسخ #6 : 03 امرداد 1393، 01:36 ق‌ظ »
اول اینکه غلتان بودن ربطی نداره به اینکه یک توزیع با چه تاخیری نسخه‌های جدید رو در مخازن قرار می‌ده. جنتو و آرچ هر دو غلتان هستند ولی جنتو با تاخیر بیشتری نرم‌افزارها رو در مخازنش قرار می‌ده.
دوم اینکه من هرشب pacman -Syu می‌زنم و هیچ مشکلی هم در دو سالی که آرچ دارم نداشتم و هیچ‌وقت هم نیاز نشده کار خاصی برای نگهداری سیستمم انجام بدم.
شاید چند سال پیش اینجوری بوده که برای آپدیت سیستم باید از سایت آرچ نگاه می‌کردی که چه کارهایی باید بعد از آپدیت انجام بدی، ولی الان دیگه انقدر گسترش‌دهنده‌های زیاد و قوی داره که نیازی به این کار نیست.

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
« پاسخ #7 : 03 امرداد 1393، 02:49 ق‌ظ »
اول اینکه غلتان بودن ربطی نداره به اینکه یک توزیع با چه تاخیری نسخه‌های جدید رو در مخازن قرار می‌ده. جنتو و آرچ هر دو غلتان هستند ولی جنتو با تاخیر بیشتری نرم‌افزارها رو در مخازنش قرار می‌ده.
دوم اینکه من هرشب pacman -Syu می‌زنم و هیچ مشکلی هم در دو سالی که آرچ دارم نداشتم و هیچ‌وقت هم نیاز نشده کار خاصی برای نگهداری سیستمم انجام بدم.
شاید چند سال پیش اینجوری بوده که برای آپدیت سیستم باید از سایت آرچ نگاه می‌کردی که چه کارهایی باید بعد از آپدیت انجام بدی، ولی الان دیگه انقدر گسترش‌دهنده‌های زیاد و قوی داره که نیازی به این کار نیست.

خدا رو شکر