از نظر من:
مسئله اول کاملاً آزاد بودن کرنلم هست! چون آزادی برام من از همه چیز مهمتره !لینوکس حباب باینری غیرآزاد زیاد داره! تاجایی که بتونم از لیبرهلینوکس استفاده میکنم که این حبابهای باینری رو نداره اما همچین بدون ایراد هم نیست
پس کرنل کاملاً آزاد برای من Numb یه نیاز هست
نیازدیگری که من دوستدارم که برآورده بشه اینه که من دوست ندارم کرنل من یک پارچه باشه و بهتره بگم دوست دارم ماژولار باشه و هر چیزی که من بخوام باشه و هرچی نخوام نباشه و همهچی یه جا انجام و کنترل نشه (نپرسید چرا که دلایلش رُ هم خودتون میدونین)
اگر لینوکس بدون حباب باینری به قول شما همچین بدون مشکل نیست، دیگه تصور کنید پروژه ای که استالمن رهبرش باشه چی از آب در می آد!
لینوکس یکپارچست ولی ماژولار هستش.
مشکل که اگه فنی باشه که خود افراد هم میتونن رفعش کنن پس مشکل اینچنینی نیست
مشکلش اینه که
۱-کامیونیتی زیادی پشتش نیست
۲-دیرتر از لینوکس ارائه میشه
۳-شتیبانی قدرتمندی مثل لینوکس پشتش نیست
البته این مشکل شماره۳ وقتی برطرف میشه که نیاز اول یعنی داشتن یه کامیونیتی زیاد و البته فعال برطرف میشه
همین الانش شما دارین از چیزی استفاده میکنین که استلامن رهبرشه و داره رهبریش میکنه
نگین نه که خودتونم میدونین همهچیز رو:دی
در مورد ماژولار من منظورمو خیلی بد رسوندم! خیلی بد! :دی
منظور من از ماژولار این بود که همه چیز رُ فقط کرنل انجام نده اعم از کنترل ،مدیریت ،انجام پروسه و ... بلکه فقط وظیفهش مدیریت باشه و بقیهی چیزا رو بسپره به بخشهای مختلف که به نحوی به کرنل اصلی متصل هستن
بدون حباب باینری یعنی نداشتن یه سری امکانات که فراهمکنندگان اون حاضر نیستن آزاد بدن دست مردم. بعضیها سخت نمیگیرن، میگن باشه.
استالمن خیلی سختگیره. اگه نباشه، حرفش مفت نمیارزه. لپتاپ استالمن رو که شنیدین چطوریه!!
ذهنیتی هم که دنیا دربارهی استالمن داره (اگه ذهنیت بدی باشه) به خاطر همین سختگیری زیادشه. اگه هم ذهنیت خوبی باشه، به خاطر اینه که بیخیال نیست. محکم وایستاده. اگه کس دیگهای بود تاحالا ول کرده بود توی منزلش خواب بود.
البته نکتهی "آزاد" و "اوپن سورس" هم به نظر من هست. این دوتا همیشه ساز مخالف میزنن. یکی به اونیکی میگه جریان انحرافی. بعضی افراد از اونیکی هم به اولی میگن idiot.
متاسفانه بله
البته اگه کسی آزاد براش اهمیت داشته باشه از اونا چشم پوشی میکنه
خیلی از شرکتها فقط باینری غیرآزاد تحویل میدن
چندراه هست یا باید شرکتها رُ ملزم کرد به بیرون دادن سورس آزاد (و نه باینری غیرآزاد) مثل ایامدی که داره خوردخورد سورس آزاد میده بیرون
یا اینکه چنتا برنامهنویس خبره بشینن کد بزنن و جایگزین اون حبابهای باینری غیرآزاد رُ پر کنن
در مورد سختگیریهای استالمن:
اون به هدفش ایمان داره و سختگیر هست روش و میدونی به هدف رسیده و پیشرفت بیشتری خواهد کرد هدفش که الان هدف اون هدف خیلی از ماست
اینکه استالمن رُ بزرگ کرده همین پایداری در ایمان و عزمش نسبت به هدفشه
ای کاش همهی ما هم همینطور بودیم
========
اوپن سورس و آزاد در نحوه به اشتراکگذاری سورس و ... یکسان هستن اما تفاوتشون فلسفهای هست که پشتشه
====================
تاپیک دیگه منحرف نشه لطفاً بپردازیم به مبحث هرد
یه توصیه اکید دارم و اون اینه که حتما تو میلینگ لیستش عضو شین (اگه نمیخواین ایمیل زیاد براتون بیاد digest ثبتنام کنین تا هفتهای یهبار ایمیل بیاد) علاوه بر اخباری که در مورد هرد میاد درش ، اطلاعات خیلی خوبی رو هم منتقل میکنه ! برای من که اینطور بوده