انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: روش اصولی سفارش اپلیکیشن آموزشگاه آنلاین مثل لیندا؟ چه زبانی؟ چقدر سرمایه اولیه؟  (دفعات بازدید: 2985 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین afrod

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1526
1. اگر قرار بود گروهی رو اجاره/استخدام کنید تا یک سایت آموزشگاه آنلاین با بستر VOIP، مدرن و امن رو براتون کد بزنند (یک کدزنی از صفر، نه استفاده از CMSها)، برنامه نویس های چه زبانی رو انتخاب می کردید؟ ویکی پدیا لیستی از انتخاب ها داره، اما دنبال یک نظر قطعی می گردم. خودم به node.js فکر کردم (از این جهت که برنامه هایی که براش می نویسند هم زیبایی داره و هم اختصاصی سرور کار میکنه)، اما بعد سرچ کردم و دیدم برنامه نویسش در ایران خیلی کم گیر میاد و هزینه نگهداریش رو میبره بالا.

2. به برنامه نویس وطنی سفارش می دادید یا خارجی؟

3. برآورد اولیه (پیش بینی هزینه) برای نوشتن یک اینطور اپلیکیشنی (با استانداردهای روز دنیا) چقدره؟

4. یک برنامه نویس مجرب در چه مدتی (حدودی) می تونه برنامه رو تحویل بده؟

5. برای نگهداری و توسعه برنامه باید چه نقشه ای داشت، همون برنامه نویس (های) اصلی رو استخدام کرد؟ در دنیا چطوری سفارش میدن، بعد از اینکه برنامه نوشته و تحویل کارفرما شد، برای توسعه و به روزرسانی برنامه چطوری با برنامه نویس تا میکنند؟
« آخرین ویرایش: 18 امرداد 1393، 07:04 ب‌ظ توسط dorfa »

آفلاین afrod

• High Hero Member
  • *
3. برآورد اولیه (پیش بینی هزینه) برای نوشتن یک اینطور اپلیکیشنی (با استانداردهای روز دنیا) چقدره؟

5. برای نگهداری و توسعه برنامه باید چه نقشه ای داشت، همون برنامه نویس (های) اصلی رو استخدام کرد؟ در دنیا چطوری سفارش میدن، بعد از اینکه برنامه نوشته و تحویل کارفرما شد، برای توسعه و به روزرسانی برنامه چطوری با برنامه نویس تا میکنند؟
مخصوصا این دو تا سوال؛ اگر اطلاعاتی دارید، ممنون میشم.

آفلاین ngc0der

• Full Member
  • *
  • ارسال: 106
من این قسمتش رو متوجه نشدم:
نقل‌قول
آموزشگاه آنلاین با بستر VOIP
چون اگه قراره مثل لیندا باشه تا اونجایی که من می دونم لیندا یکسری فیلمهای آموزشی داره ولی چیزی مثل آموزشهای آنلاینی که مثلا در دانشگاههای مجازی وجود داره که در ساعت خاصی استاد میاد و آنلاین تدریس می کنه نداره که در این صورت نیازی به VOIP وجود نداره. حالا اگه قرار باشه فقط فیلمهای آموزشی با کیفیت مناسب تولید بشه و تدریس آنلاین به شیوه دانشگاههای مجازی نخواین به نظرم مواد لازمش اینها خواهد بود :
- اساتیدی که دانش کافی برای آموزش به دیگران داشته باشن
- احتمالا یک استودیویی جایی می خواد که حداقل صدا با کیفیت مناسب ضبط بشه وگرنه اگه قرار باشه هر کی تو خونه اش بشینه و فیلم آموزشی تولید کنه از صدای گربه گرفته تا نون خشکی تو فیلم ثبت خواهد شد!
- وجود تعداد کافی از افرادی که بخوان این آموزشها رو بخرن
- بیزینس پلنی که نشون بده چطور این سیستم درآمدزا باشه مثلا قرار فیلمها آنلاین نمایش داده بشه و حق اشتراک گرفته بشه یا فیلمها به صورت dvd هم به فروش بره و ...
در مجموع اگه تا حدی جزییات معلوم باشه میشه یه تخمینهایی زد ولی همینطوری اگه حتی مثال بزنیم و مثلا بگیم چیزی شبیه لیندا باز نمیشه تخمین زد.
جدا از اینها به نظر من کلا ما در کشورمون در همه زبانها و تکنولوژیها کمبود افراد متخصص داریم و خیلی فرقی نمی کنه از چه تکنولوژی استفاده بشه.مواری مثل node.js, mongodb و غیره هم در ایران میشه گفت فعلا بیشتر در حد ادعا و اینکه ما پیشرو هستیم مطرح میشن تا اینکه عملا کسی در یک scale خیلی بزرگ اینا رو استفاده کرده باشه و به اونها مسلط به معنای واقعی اون باشه وگرنه اگه قرار به زدن sudo apt-get install mongodb و درست کردن چند تا داکیومت در اون باشه که خیلیا این کارو کردن!
همه نرم افزارها معمولا قرارداد پشتیبانی دارن که بعضی وقتها به صورت سالیانه هست و بعضی وقتها به صورت نفر ساعتی که به صورت دوره ای در ازای اضافه کردن فیچرهای جدید یا تغییر نرم افزار دریافت میشه.

آفلاین ارباب!

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 448
سلام دوست عزیز!
به نظر من در انجام همچین کاری، به ترتیب اولویت مسائل ترسناک این ها هستند!:
۱. نبود قانون حق کپی برای محصولات خارجی در ایران
۲. شرایط افتصاح اینترنت در ایران
۳. سرمایه ی کافی، امکانات کافی و نیروی انسانی مسلط
۴. ...
۵. چه زبانی!
۶. ...

۱ -> رقابت خیلی سنگین می شه شایدم از بین بره...!
۲ -> یکی از راه های آسون و اصلی دسترسی به فیلم ها دچار مشکل می شه! در این صورت احتمالا مخاطب حداقل از راه اینترنتی اقلیت باشن...
۳ -> اگه نباشه و کار خوب و تر و تمیز در نیاد، در رقابت با نمونه های خارجی قطعا دچار مشکل می شه...
۴ -> ...
۵ -> به نظرم همون PHP کم ریسک ترین گزینه باشه برای این کار ضمن این که هم فراگیره و هم کم هزینه... مگر این که شرایط خاصی داشته باشید و مسائل خاصی در نظرتون باشه...
۶ -> ...
نظر کلی من:
با در نظر گرفتن همه ی این مشکلات، این کار کار خوبی هست و بالاخره باید انجام بشه و ما به زبان شیرین پارسی فیلم آموزی Full HD ببینیم...!  ;D
شخصا شرایط خودم رو می گم... اگه همین الان یه همچین وب سایتی بود... می رفتم اگه می شد ویدیو های تستش رو امتحان می کردم... وقتی احساس کردم کلاهبرداری نیست و فیلم هاش باکیفیته!، همون جا با کمال میل پول پرداخت می کردم و فیلم هاش رو آنلاین می دیدم و اگه می شد دانلود می کردم...
Void Linux + XFCE

آفلاین afrod

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول
چون اگه قراره مثل لیندا باشه تا اونجایی که من می دونم لیندا یکسری فیلمهای آموزشی داره ولی چیزی مثل آموزشهای آنلاینی که مثلا در دانشگاههای مجازی وجود داره که در ساعت خاصی استاد میاد و آنلاین تدریس می کنه نداره
مثل لیندا اما با جلسات آنلاین رفع اشکال دوره ای

بیزینس پلنی که نشون بده چطور این سیستم درآمدزا باشه مثلا قرار فیلمها آنلاین نمایش داده بشه و حق اشتراک گرفته بشه یا فیلمها به صورت dvd هم به فروش بره و ...
در مجموع اگه تا حدی جزییات معلوم باشه میشه یه تخمینهایی زد ولی همینطوری اگه حتی مثال بزنیم و مثلا بگیم چیزی شبیه لیندا باز نمیشه تخمین زد.
اینطوری:
مثلا 1000 تومان برای دسترسی به 10 ساعت ویدیو
1500 تومان داشتن امکان دانلود با کیفیت مناسب برای گوشی

هنوز سوال 3 بدون پاسخ مونده. هزینه سفارش چنین برنامه ای (به استودیوهای برنامه نویسی داخلی یا خارجی) احتمالا در چه بازه قیمتی خواهد بود و نوشتنش (مثلا روی فریمورک روبی ان ریلز یا CodeIgniter پی اچ پی) چقدر طول میکشه؟

خودمون فکر کردیم حتما روی یک فریمورک کار انجام بشه که اگر برنامه نویس رو اتوبوس زیر گرفت، یکی دیگه بتونه کار رو ادامه بده! فریمورک ها انتخاب درستی در اینجا است؟
« آخرین ویرایش: 20 امرداد 1393، 05:06 ب‌ظ توسط dorfa »

آفلاین !

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 586
  • Don't Panic!
    • مانیتورینگ سایت
نقل‌قول
چون اگه قراره مثل لیندا باشه تا اونجایی که من می دونم لیندا یکسری فیلمهای آموزشی داره ولی چیزی مثل آموزشهای آنلاینی که مثلا در دانشگاههای مجازی وجود داره که در ساعت خاصی استاد میاد و آنلاین تدریس می کنه نداره
مثل لیندا اما با جلسات آنلاین رفع اشکال دوره ای

بیزینس پلنی که نشون بده چطور این سیستم درآمدزا باشه مثلا قرار فیلمها آنلاین نمایش داده بشه و حق اشتراک گرفته بشه یا فیلمها به صورت dvd هم به فروش بره و ...
اینطوری:
مثلا 1000 تومان برای دسترسی به 10 ساعت ویدیو
1500 تومان داشتن امکان دانلود با کیفیت مناسب برای گوشی

هنوز سوال 3 بدون پاسخ مونده. هزینه سفارش چنین برنامه ای (به استودیوهای برنامه نویسی داخلی یا خارجی) احتمالا در چه بازه قیمتی خواهد بود و نوشتنش (مثلا روی فریمورک روبی ان ریلز یا CodeIgniter پی اچ پی) چقدر طول میکشه؟

خودمون فکر کردیم حتما روی یک فریمورک کار انجام بشه که اگر برنامه نویس رو اتوبوس زیر گرفت، یکی دیگه بتونه کار رو ادامه بده! فریمورک ها انتخاب درستی در اینجا است؟

سلام

خب واسه یه همچین سیستمی باید اول یسری چیزارو خوبتر بررسی کنید

* قراره چه کیفت و فرمتی در اختیار کاربر قرار بگیره
 * فقط استریم بشه یا امکان دانلود و خرید دیسک واینا قراره تو سیستم باشه
 * سطوح کاربری متفاوتی برای مشترکین هست یا خیر
 * اشتراک ها چطوریه مدت زمانش
 * در چه حوزه ای قراره کار بشه
 و  ...

اینا که حل بشه میرسیم به مبحث تکنیکی برای پیاده سازی مجموعه:

خب انتخاب های زیادی داریم همونطور که گفتید از زبانهایی مثل پایتون و روبی گرفته تا جاوااسکریپت سرور و پی اچ پی و احتمالا سی#!!

انتخابش تا حد زیادی برمیگرده به منابعی که دارید و تخصص تیمی که براتون قراره انجام بده و البته سایز کار و تکنولوژی که برای آینده ی پروژه در نظر دارید ولی حقیقت اینه که با هرکدوم ازینا پروژه های فوق العاده بزرگ و پیچیده ای انجام شده و داره جواب میده و پروژه های کوچکترم که دیگه ...

در مورد فریم ورک ها هم یه مساله ای که هست اینه که چرا فریم ورک؟ چون کار مرتب منظم تر و قابل توسعه تر میشه معمولا و زمان خیلی کمتری هم میبره انجام پروژه ها

پرفورمنس و اینا؟

یسری سایتای معروفی که با آن ریلز ساخته شدن :

http://yon.ir/MNBA

و یسری معروفا با اکسپرس جی اس :

http://expressjs.com/applications.html

و جنگو :

http://yon.ir/MDTh

و لاراول :

http://yon.ir/Yakz

و...

این از فریم ورکا.

و البته علاوه بر بک اند شما، الان spa ها خیلی باب شدن با فریمورکای خوبی مثل angular و backbone.

زمانش بسته به تیمی که قراره پروژه رو انجام بده و کیفیتی که مورد انتظار شماست متفاوته.اینکه متدولوژی خاصی استفاده بشه برای توسعه،کنترل ورژن، تست و این حرفا باشه، CI باشه و مسایل دیگه همشون در زمان بندی تیما اثر گذارن.این پروژه بسته به نیازمندیاش از چن روز تا چند فصل متغیره زمان پیاده سازی و اجراش.اگر کسی مستقیم زمان داد دستتون بدونید از دروغ گویانه :D

قیمت هم باز به پاراگراف بالا ربط داره.

برای پروژه های تجاری نمیشه خیلی از مسایل رو نادیده گرفت و اهمیتشون خیلی وقتا بعد از مدتی مشخص میشن. انتخاب یه تیم خوب و خلاق و البته ی شیوه ی توسعه ی نرم افزار مناسب و قابل انعطاف در آینده، همچنین یه شروع خوب و محکم همه رو موفقیت سیستم تجاری شما تاثیر زیادی دارند.هیچکدوم از جنبه های تکنیکی رو براحتی نادیده نگیرید.

I just felt like running

Altern AI Directory --- GitHub

آفلاین afrod

• High Hero Member
  • *
در محیط های مجازی چندجایی بحث کردم. تخمینشون روی قیمتهای چند صدهزار دلاری بود! مثلا $200k
برای تکنولوژی های ترکیبی (مثلا بک اند با جنگو+Erlang+Node.js+...، دیتابیس با ترکیبی از مونگودی بی+Redis+مای اسکیوال) حتی احتمال میدادند استودیوهای برنامه نویسی تا چندین میلیون دلار درخواست کنند (یعنی هزینه های چندده میلیارد تومانی)؟!
این قیمتها منطقی اند؟!

و این لینک که معرفی کردند که تو ذوق زننده بود: http://theoatmeal.com/comics/websites_stop

خب واسه یه همچین سیستمی باید اول یسری چیزارو خوبتر بررسی کنید

* قراره چه کیفت و فرمتی در اختیار کاربر قرار بگیره
 * فقط استریم بشه یا امکان دانلود و خرید دیسک واینا قراره تو سیستم باشه
 * سطوح کاربری متفاوتی برای مشترکین هست یا خیر
 * اشتراک ها چطوریه مدت زمانش
 * در چه حوزه ای قراره کار بشه
 و  ...
اینکه جزییات خواسته هامون چی باشه برنامه نویس باید از پسش بربیاد. کلیت کار شبیه لیندا با همون امکانات.
« آخرین ویرایش: 21 امرداد 1393، 11:08 ق‌ظ توسط dorfa »

آفلاین !

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 586
  • Don't Panic!
    • مانیتورینگ سایت
قیمتها رو بر اساس شرایط کشورها و تیم ها باید گفت.استارت آپ ها معمولا با همچین سرمایه گذاری شروع نمیکنند و البته ندارند که شروع کنن اما تو بلاد کفر شرکتهایی که سرمایه اولیه خوب دارند باید همچون خرجی بکنند.البته ما تو کشورمون معمولا شرکتای تجارت الکترونیک اینقدرا نمی ارزند حتی چه برسه به سرمایه گذاری این تیپی!

کلیت کار شبیه لیندا تو کمتر از دوماه دوتا برنامه نویس باتجربه میتونند دربیارند اما مطمئنن مدتی بعدش باید بگذره و تغییرات و بهبود مداوم داشته باشه تا به ی سیستم کار کن و امن و خوب (از جنبه ی تکنیکی) تبدیل بشه.

I just felt like running

Altern AI Directory --- GitHub

آفلاین ngc0der

• Full Member
  • *
  • ارسال: 106
نقل‌قول
این قیمتها منطقی اند؟!
این که ما این قیمتها رو غیر منطقی بدونیم شاید دلیلش این باشه که ما موقع بحث با اون افراد به این موضوع اشاره نکردیم که مثلا ما میخواهیم این سایت رو به این دلیل ایجاد کنیم که تحریمیم و کسی نمی تونه خیلی راحت به لیندا پول پرداخت کنه و سایت به صورت یک سایت در محدوده ایران فعالیت می کنه و اونها هم اومدن قیمتهایی دادن که از نظر ما خیلی بالاست ولی خب اونها به سایت به دید یک سایت جهانی نگاه کردن که اگه قرار باشه رشد کنه و بخشی از بازار در حوزه آموزش رو در اختیار خودش بگیره پس زیر ساخت و برنامه نویسهای خوبی می خواد که هزینه اش رو در اون حدود تخمین زدن.
نقل‌قول
و این لینک که معرفی کردند که تو ذوق زننده بود: http://theoatmeal.com/comics/websites_stop
خب اینم باز به همون دلیلی برمی گرده که در بالا گفتم یعنی دیدن سایت به صورت یک سایت با حوزه جهانی که در این صورت خب میگن لیندا که هست چرا یه سایت مشابه زده بشه؟ حتی نمونه های وطنی سایت با ایده های مشابه هم هست مثل سایت تخته سفید که آموزش در خیلی زمینه ها حتی اوبونتو داره و جالبه که در قسمت قوانین فقط اینها رو نوشته :
قوانین تخته سفید:
تخته سفید ۲ قانون ساده دارد:

۱- از امکانات سایت فقط برای اهداف آموزشی استفاده شود.
۲- در غیر این صورت ممکن است ویدئو های غیر آموزشی توسط تخته سفید حذف شوند.

خب می بینین که حرفی در مورد کپی رایت زده نشده و این یعنی اینکه اگه کسی از لیندا یا جاهای دیگه چیزی رو کپی کنه و در این سایت بزاره مشکلی نداره که این خودش به معنی ایجاد مشکل در سر راه سایتهایی هست که می خوان از این راه پول در بیارن.

با تمام این حرفها باز نمیشه گفت که ایده شما ایده خوبی نیست یا نمی گیره و این حرفها و شاید اگه درست اجرا بشه جواب بده ولی بهتره به جای سرمایه گذاری خیلی بزرگ به روش استارتاپی انجام بشه تا ریسکهاش کمتر بشه مثلابد نیست مطالب این سایت رو ببینین http://www.businessofsoftware.ir

آفلاین md.khallaghi

• Newbie
  • *
  • ارسال: 9

به نظر من در انجام همچین کاری، به ترتیب اولویت مسائل ترسناک این ها هستند!:
۱. نبود قانون حق کپی برای محصولات خارجی در ایران
۲. شرایط افتصاح اینترنت در ایران

البته در این یک مورد خاص نبود قانون کپی رایت برای محصولات خارجی خیلی هم ترسناک نیست به این دلیل که در این حوزه محصولات خارجی یک فرق مهم با محصولات داخلی دارن که فارسی نیستن و خب اگه یک سایت بیاد و با اجرای خوبی محصولات فارسی  تولید کنه احتمال موفقیتش زیاده چون واقعا کمبود آموزش های فارسی احساس میشه

اما خب اینترنت افتضاح واقعا ترسناکه
چون در اون شرایط باید یا دی وی دی محصولات رو فروخت یا ویدئو ها رو برای دانلود گذاشت که در این حالت دیگه معلوم نیست افراد اخلاق رو رعایت می کنند یا نه مبنی بر کپی نکردن محصولات
هر چند که خب اگر استریم ویدئو هم باشه باز هم راه هایی برای دانلودشون هست :دی

ولی خب در این شرایط من به این دوستمون پیشنهاد می کنم یکم هم به فکر فروش مطالب آموزشی به صورت تکست و کتاب هم باشن چون با توجه به سرعت اینترنت ایران شاید بیشتر از ویدئو جواب بده
که البته در این شرایط توصیه میشه به صورت رایگان این کار رو انجام بدن و از طریق تبلیغات پول در بیارن :دی