سلام.من میخوام برنامه نویسی تحت لینوکس رو یاد بگیرم.به نظر شما چی یاد بگیرم بهتره ؟
چگونه در لینوکس برنامه نویسی کنم یا شروع برنامه نویسی در لینوکس ؟
یکی از رایج ترین پرسش های کاربرانی که به تازگی کار با سیستم عامل گنو لینوکس را آغاز نموده اند همین مواردی که در عنوان این پست آورده شده می باشد که در اکثر موارد یا از سوی کاربران دیگر به علت این پرسش مورد نکوهش قرار خواهند گرفت یا اینکه به جواب مورد نظر خود نخواهند رسید . مشکل این است که مطرح کردن این موضوع بدین گونه اشتباه می باشد . این سوالی کلی است و پاسخی نیز که دریافت خواهید نمود کلی خواهد بود . فرمول کلی برای برنامه نویسی در هر سکویی بدین گونه است زبان برنامه نویسی + ابزاری برای کامپایل برنامه = برنامه شما .
بر همین اساس شما می توانید تحقیق خود را آغاز کنید .
در اولین گام از خود بپرسید با چه زبان های برنامه نویسی آشنا هستم ؟
پاسخ : زبان X , زبان Y , ….. یا هیچ زبان برنامه نویسی بلد نیستم
اگر پاسخ شما مشابه بخش دوم بود (هیچ زبان برنامه نویسی بلد نیستم) احتمالا دوباره یک پرسش اشتباه را مطرح خواهید نمود . بهترین زبان برنامه نویسی چه زبانی است ؟ شما هنوز هیچ گونه تجربه برنامه نویسی ندارید ! پس بجای پرسش بالا باید بگوید ساده ترین زبان برنامه نویسی برای شروع کار من کدام است .
گام دوم :آیا زبان برنامه نویسی که من با آن اشنا هستم بصورت کامل در این سکو پشتیبانی می شود . اگر خیر چه تفاوت هایی در پیاده سازی آن با سکوی که تا کنون من در آن کار می کردم وجود دارد ؟
گام سوم : حال که زبان مورد نظر خود را یافتید باید به دنبال یک کامپایلر برای آن بگردید . پس بپرسید برای کار با زبان X چه کامپایلرهایی در این سکو وجود دارد ؟
توجه کنید بسیاری از افراد ( افرادی که معمولا در ویندوز برنامه نویسی می نمودند ) در این مرحله پرسشی اشتباه مطرح می کنند و آن پرسش این است : از چه IDE برای کار با زبان X در سکوی مورد نظر می توانم استفاده نمایم ؟ به عنوان مثال اگر زبان مورد نظر شما C یا C++ باشد و سکوی مورد نظر لینوکس با طرح این پرسش با لیست بزرگی از نام های مختلف رو به رو خواهید شد که بیشتر مورد سردرگمی شما خواهد بود تا کمک ! . برای کار با هر یک از این زبان های نام برده شما می توانید از gcc یا g++ استفاده نمایید . به عنوان مثال برای کامپایل برنامه ای با نام x.c کافی است دستور یک خطی زیر را در خط فرمان وارد کنید
gcc x.c -o test
که خروجی برنامه ای با نام test خواهد بود . حال اگر شما از یک IDE استفاده می نمودید در آن محیط با منوها و گزینه های فراوانی رو به رو می شدید و با توجه به این که تقریبا هیچ یک از این IDE ها در لینوکس راهنمای فارسی برای کار ندارند موجب سردرگمی شما خواهد شد . در حالی که یادگیری این یک خط فرمان در برابر آن قابل مقایسه نیست . البته برنامه هایی چون gcc یا g++ نیز دارای راهنما های چندین صفحه ای می باشند ولی در آغاز کار شما نیازی نیست تمامی گزینه های آنها را یاد بگیرید . کامپایل یک برنامه ساده در آغاز کار برای شما انگیزه زیادی ایجاد خواهد نمود حتی اگر آن برنامه یک hello word ساده باشد .به این نکته نیز توجه داشته باشید تمامی این IDE های مختلف در نهایت همین دستور شما را در پس زمینه اجرا خواهند نمود و تنها یک رابط گرافیکی زیبا می باشند چه بسا اگر شما در کار خود پیشرفت نمایید در مراحل بعدی در برنامه های بزرگ و پیچیده باید خودتان فرمان کامپایل را در این برنامه ها تنظیم نمایید (در مورد سایر زبان ها نیز موارد گفته شده صادق است ). پس در ابتدا به کار با یک ویرایشگر متنی ساده راضی باشید .
گام چهارم : چه IDE برای کار خود انتخاب نمایم ؟ IDE ها یا محیط های مجتمع برنامه نویسی نقش بسیار مهمی در روند برنامه نویسی به ویژه از لحاظ سرعت کار دارا هستند . پس اکنون که شما روش کامپایل و اجرای برنامه خود را آموخته اید برای تسریع کار خود می توانید به دنبال یک IDE مناسب نیازهای خود بگردید .
گام پنجم : تمام شد ! اکنون شما می توانید در سکوی مورد نظر خود به راحتی برنامه بنویسید .
توجه : بسیاری از این پرسش های مطرح شده در این بخش بارها و بارها توسط افراد مختلف مطرح شده . پس حتما پیش از پرسیدن این سوالات در مورد آنها جستجو کنید .
---
منبع:
http://gtk.ir/?p=56