انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: در چه جاهایی امنیت اطلاعات اهمیت دارد؟  (دفعات بازدید: 4020 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 845
  • میلاد فشی
در چه جاهایی امنیت اطلاعات اهمیت دارد؟
« : 01 شهریور 1393، 07:19 ب‌ظ »
یکی از موارد کاربرد لینوکس در محیط های امنیتی است
به نظر من دو دسته محیط از نظر امنیت اطلاعات داریم
دسته اول
برای یک کاربر خانگی یک کاربر کامپیوتر در رستوران یا در یک شرکت ساده و یا در یک سازمان که اطلاعات مهم و طبقه بندی شده نداره امنیت اطلاعات مهم نیست
دسته دوم
برای وزارت دفاع و وزارت اطلاعات و بانک ها و شرکت های مهم امنیت اطلاعات طبیعتا بسیار مهم است .و نفش لینوکس در این موارد مشخص میشود.

من از امنیت چیزی نمیدونم و از کسانی که دید امنیتی بهتری دارند دو سوال دارم:
1-آیا امنیت اصلا در محیط های دسته اول اصلا مهم است؟ آنها که اطلاعات مهمی برای جاسوسی ندارند!
2-آیا امنیت اطلاعات برای محیط های دسته دوم با ویندوز(به خاطر بسته بودن کد آن) میتواند برقرار شود؟
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)
To love GNU/Linux, you don't need to hate Microsoft

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1525
پاسخ : در چه جاهایی امنیت اطلاعات اهمیت دارد؟
« پاسخ #1 : 01 شهریور 1393، 07:42 ب‌ظ »
1-اره.ممکنه کاربر خانگی مثلا طرح های موتور بنز و یا چیزی برای مخفی کردن نداشته باشه ولی بهتره امنیت خودشو حفظ کنه.
2-با ویندوز ابدا.هم به خاطر باگ های زیادی که داره و هم به خاطر بسته بودن.

امنیت یک معقوله نسبی هست.
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین alireza.crs

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 491
« پاسخ #2 : 01 شهریور 1393، 10:30 ب‌ظ »
دسته اول
برای یک کاربر خانگی یک کاربر کامپیوتر در رستوران یا در یک شرکت ساده و یا در یک سازمان که اطلاعات مهم و طبقه بندی شده نداره امنیت اطلاعات مهم نیستد

این بزرگترین اشتباهیس که توسط کاربرای معمولی میشه
در خیلی موراد میشه یه قربانی رو که امنیت زیادی نداره به عنوان سرباز توی حملات ddos استفاده کنین
و این که میتونین اطلاعات خیلی زیادی درباره طرز تفکر یا موارد مورد علاقه یا .... درباره یه جامعه به دست آورد که مثل طلا با ارزشه

آفلاین QSBuntu

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 613
« پاسخ #3 : 01 شهریور 1393، 11:05 ب‌ظ »
من از امنیت چیزی نمیدونم و از کسانی که دید امنیتی بهتری دارند دو سوال دارم:
1-آیا امنیت اصلا در محیط های دسته اول اصلا مهم است؟ آنها که اطلاعات مهمی برای جاسوسی ندارند!
2-آیا امنیت اطلاعات برای محیط های دسته دوم با ویندوز(به خاطر بسته بودن کد آن) میتواند برقرار شود؟
درمورد 1 : حفظ حریم شخصی باید انجام بشه و این ربطی به اینکه اطلاعاتی برای جاسوسی وجود داره یا نداره ، نداره!
درمورد ۲: مسلما خیر
زندگی خواهم کرد... خواهم زیست ... و میجنگم حتی اگر........................

آفلاین ﴿ AliReaza ﴾

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 321
    • سیستم مدیریت محتوا گیلان ( بزودی )
« پاسخ #4 : 02 شهریور 1393، 12:10 ق‌ظ »
دسته اول

چند نفر را میشناسید که در کامپیوتر خود فیلم و عکس شخصی نداشته باشند؟
ممکنه بعضی افراد حتی رو سیستمشون اطلاعات بانک را ذخیره کنند.
و.....

پس نسبت به دسته دوم دارای اهمیت بیشتر است.
-----------------------------------------------------------
دسته دوم

یکی از دوستانم خاطره ای از دانشگاه تعریف کرد که در جلسه بحث به امنیت سیستم عامل ها کشید و استاد گفت:

فرقی نمیکنه از کدام سیستم عامل استفاده کنید و هیچ سیستم عاملی هم امنیتش کامل نیست.
به شخص استفاده کننده ربط داره که چطوری از سیستم عامل استفاده کنه!

حتی ممکنه ویندوز از لینوکس بالاتر باشه. و یا حتی BSD قویتر باشه.

و تا اونجا که من می دونم و بهم ثابت شده می توان ویندوز را هم بهتر از لینوکس امن کرد.

درسته که در ویندوز باگ وجود داره، اما در لینوکس هم وجود داره.
اگر شما از شبکه خوب حفاظت کنید، نیازی به نگران بودن برای باگ ها ندارید. ( خودم به شخصه بهم ثابت شده. )

آفلاین QSBuntu

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 02 شهریور 1393، 12:25 ق‌ظ »
دسته دوم

یکی از دوستانم خاطره ای از دانشگاه تعریف کرد که در جلسه بحث به امنیت سیستم عامل ها کشید و استاد گفت:

فرقی نمیکنه از کدام سیستم عامل استفاده کنید و هیچ سیستم عاملی هم امنیتش کامل نیست.

و تا اونجا که من می دونم و بهم ثابت شده می توان ویندوز را هم بهتر از لینوکس امن کرد.

اگر شما از شبکه خوب حفاظت کنید، نیازی به نگران بودن برای باگ ها ندارید. ( خودم به شخصه بهم ثابت شده. )

بشحصه اگه تو اون کلاس بودم تنها کاری که میکردم این بود که از کلاس میرفتم بیرون  :D

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
« پاسخ #6 : 02 شهریور 1393، 12:35 ق‌ظ »
دسته اول
برای یک کاربر خانگی یک کاربر کامپیوتر در رستوران یا در یک شرکت ساده و یا در یک سازمان که اطلاعات مهم و طبقه بندی شده نداره امنیت اطلاعات مهم نیستد

این بزرگترین اشتباهیس که توسط کاربرای معمولی میشه
در خیلی موراد میشه یه قربانی رو که امنیت زیادی نداره به عنوان سرباز توی حملات ddos استفاده کنین
و این که میتونین اطلاعات خیلی زیادی درباره طرز تفکر یا موارد مورد علاقه یا .... درباره یه جامعه به دست آورد که مثل طلا با ارزشه
من رفتم در مورد این حملات خوندم.
حمله DDOS چیست؟

حمله ddos یا dos مخفف (denial of service attack) به زبان ساده یعنی سرازیر کردن تقاضاهای زیاد به یک سرور (کامپیوتر قربانی یا هدف) و استفاده بیش از حد از منابع (پردازنده، پایگاه داده، پهنای باند، حافظه و...) به طوری که سرویس دهی عادی آن به کاربرانش دچار اختلال شده یا از دسترس خارج شود (به دلیل حجم بالای پردازش یا به اصطلاح overload شدن عملیات های سرور)، در این نوع حمله ها در یک لحظه یا در طی یک زمان به صورت مداوم از طریق کامپیوترهای مختلف که ممکن است خواسته یا حتی ناخواسته مورد استفاده قرار گرفته باشند، به یک سرور (با آی پی مشخص) درخواست دریافت اطلاعات می شود و به دلیل محدود بودن قدرت پردازش سرور به کاربران در وضعیت عادی (یعنی قدرت سرور را به تعداد کاربرانش در حالت عادی در نظر گرفته اند نه حالت غیر طبیعی)، مثل حالاتی که کامپیوترهای رومیزی دچار کندی یا توقف کامل می شوند، دچار وقفه در سرویس دهی یا حتی down شدن آن می شود.

نمیدونم این حملات چه ربطی به یک کاربر نهایی ساده داره! این حملات مگر به سرورهای تحت وب نیست!؟
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)

آفلاین بهنام م ک

• Full Member
  • *
  • ارسال: 215
« پاسخ #7 : 02 شهریور 1393، 12:46 ق‌ظ »
نمیدونم این حملات چه ربطی به یک کاربر نهایی ساده داره! این حملات مگر به سرورهای تحت وب نیست!؟
خب از کامپیوترای من و شما برای این حمله ها به سرور استفاده می کنن
من از آنچه تو میگویی بیزارم ولی تا پای مرگ از حق تو برای گفتن آن دفاع میکنم

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
« پاسخ #8 : 02 شهریور 1393، 01:15 ق‌ظ »
دسته اول

چند نفر را میشناسید که در کامپیوتر خود فیلم و عکس شخصی نداشته باشند؟
دسته دوم

در مورد سوال اول: خوب من هم عکس شخصی دارم.ولی هم در ویندوز و هم در لینوکس از نرم افزار True Crypt برای رمزنگاری استفاده میکنم.این نرم افزار بر روی هر دو OS به خوبی کار میکنه.و به نظر خودم برای امنیت اطلاعات شخصی من همین نرم افزار کافیه.و انقدر اطلاعات سری ندارم که بخوام کاری کنم که FBI و MI6 و ... نتونند اون رو رمزگشایی کنند.و یا مایکروسافت بخواد جاسوسی کنه و  وقت خودشو تلف کنه و بشینه عکس های شخصی منو نگاه کن و واسه خودش پرینت بگیره!

به نظر شما چرا همه شرکت های دنیا مثل اوراکل و گوگل ایران رو تحریم میکنند ولی مایکروسافت داره به ایرانی ها هنوز سرویس میده و زبان فارسی رو هم پشتیبانی میکنه!؟
عاشق چشم و ابروی ما که نیست.که تحریم نکنه و ما هم کرک بکنیم!
بعضی ها میگن میخواد ایرانی ها به سمت جنبش نرم افزارهای آزاد نروند!
بعضی ها هم میگن افشاگری اسنودن در جاسوسی آمریکا از اتحادیه اروپا کلمات کلیدی این معما هستن.و شرکت
مایکروسافت هم یک شرکت آمریکایی است!
همیشه هم میگه به من اعتماد کنید!!! درسته من کدم بسته است ولی Back door ندارم! خوب ما هم ساده ایم دیگه باور میکنیم

استاد شما هم باور کرده که مایکروسافت صادق و درستکار وشریفه
ولی من در سیاست های مایکروسافت صداقت و درستکاری و شرافت ندیدم
سیاست مایکروسافت انحصار و تولید ثروت بیشتر به هر قیمتی است.به هر قیمتی!
مثلا این شرافته که مایکروسافت مردم رو مجبور به خرید ورژن های جدید Word میکنه؟ مثلا با تقلب در ورژن 2007 Word پسوند ها رو docx کرد که با Word 2003 باز نشه و همه مجبور بشن برن word 2007 رو بخرن! ما هم باور میکنیم شرافتمنده و راست میگه که به خاطر پول جاسوسی نمیکنه!این حرف من نیست.این نظر آقای استالمن هستش
http://www.gnu.org/philosophy/no-word-attachments.fa.html

حدس میزنم در خارج از کشور چهار دسته از لینوکس استفاده میکنند:
1-شرکت هایی که میخواهند دستشون در توسعه نرم افزار های متن باز و سیستم عامل باز باشه و تغییرات زیادی در سورس کد سیستم عامل اعمال کنند(نمیخواهند زیر سلطه مایکروسافت هم باشند)
2-شرکت هایی که امنیت اطلاعات براشون هدف اول و اساسیه
3-اشخاصی که شیفته آزادی و تفکر متن باز هستند
4-کسانی که پول خرید لایسنس های گرون ویندوز و نرم افزارهای جانبی اون رو ندارند

در ایران حدس میزنم فقط کسانی طرفدار لینوکس هستند که شیفته آزادی و تفکر متن باز هستند.
جالبه من در سازمان هایی که امنیت اطلاعات مهمه ویندوز هم دیدم
مثلا به شخصه دیدم که 99 درصد ادارات برای کارهای اداری از ویندوز XP استفاده میکنند
حالا که اینجا هرکی به هر کیه.و نه شرکتی میخواد لینوکس رو توسعه بده و یا سورس کدهای اون رو به نفع خودش تغییر بده.و نه سازمان هامون به امنیت اطلاعات اهمیت میدن.و نه استاد دانشگاهمون دیدگاه درستی نسبت به متن باز داره.و نه پولی بابت لایسنس ویندوز میدیم.پس همه ی دوستان این انجمن باید عاشق باشن!!!

ولی به نظرمن در ایران برای سازمان هایی مثل سپاه و وزارت دفاع و اطلاعات و بانک مرکزی و امثالهم امنیت اطلاعات مهمه و باید به سمت متن باز و لینوکس برن.ولی برای شرکت های غیر از اینها و استفاده های شخصی و یا شرکت های دسته اول(مثل رستوران ها و فروشگاه ها و آژانس ها و ...) ویندوز میتونه امنیت اون ها رو تامیین کنه.و فقط برای مقاصد سیاسی نظامی و هسته ای و اقتصادی بهتره از لینوکس استفاده بشه چون نسبت به ویندوز از نظر متن بازی و ساختار امنیتی بهتره.وگرنه برای مواردی غیر از این تفاوتی بین لینوکس و ویندوز از نظر امنیت نیست و امنیت سیستم عامل به توانایی ها و مهارت کاربر در حفظ و حراست از اطلاعات بستگی دارد.اگرچه باز هم معتقدم مایکروسافت میتواند از کاربران دسته اول جاسوسی کند.ولی آنها اطلاعت به درد به خوری برای مایکروسفات ندارند(عکس شخصی ما و یا رمز عابربانک من که همش 10 هزارتومن توشه به چه درد مایکروسافت میخوره)
پس برای کاربران دسته اول فقط بحث آزادی و همون عاشقی باقی میمونه!
نظر شما چیه؟

« آخرین ویرایش: 18 تیر 1394، 03:02 ق‌ظ توسط میلاد فَشی »

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1525
« پاسخ #9 : 02 شهریور 1393، 01:50 ق‌ظ »
نقل‌قول
درسته امنیت نسبی هست و بیش تر به کاربر مربوط میشه.ولی من نمی تونم جمله بالای شما رو قبول کنم که با ترفندها, پیکربندی های خاص و... می توان ویندوز رو امن از لینوکس کرد.

@میلاد فشی
پست اخر تون رو کامل خوندم و حرف های قابل تاملی زده بودید.در مورد خط اخری شاید حساب بانکی من با مبلغ ناچیز برای ماکروسافت و یا هکرها جذاب نباشه ولی می تونه یه وسیله خوب برای کارهای غیر قانونی باشه.مثلا باگی که تو ویندوز هست این اجازه رو به هکر میده که اینفوهای حساب منو بخونه, بعد اون هکر برای اینکه ردی از خودش به جا نذاره و از حساب من برای تراکنش غیرقانونی استفاده می کنه.خوب دیگه معلومه همه کاسه کوزه ها سر صاحب حساب میشکنه.(اش نخورده و دهن سوخته.)
به نظر من اصلا نباید به ماکروسافت و اپل اطمینان کرد.دوستان هم دلایل شو تا حدی گفتند.
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
« پاسخ #10 : 02 شهریور 1393، 01:16 ب‌ظ »
مثلا همون XP ای که مثال زدم.امنیتش رو این طوری میخوان تامیین کنند:
1-حق ندارند به سیستم فلش وصل کنند.
2-حق ندارند از طریق سیستم به اینترنت وصل بشن

خوب این طوری این سیستم ایزوله میشه.و ارتباطش با دنیای بیرون کاملا قطع میشه.خوب دیگه سواد من تا اینجا قد میده که درسته این سیستم XP قدیمیه.ولی وقتی با دنیای بیرون ارتباطی نداره امنیتش بالاتر میره.امکان جاسوسی از اون و احتمال ویروسی شدنش به شدت کاهش پیدا میکنه

آفلاین ﴿ AliReaza ﴾

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 321
    • سیستم مدیریت محتوا گیلان ( بزودی )
« پاسخ #11 : 02 شهریور 1393، 01:22 ب‌ظ »
خوب من هم عکس شخصی دارم.ولی هم در ویندوز و هم در لینوکس از نرم افزار True Crypt برای رمزنگاری استفاده میکنم.

دوست عزیز ممنون

ولی سعی کنید دیگه از True Crypt استفاده نکنید.

WARNING: Using TrueCrypt is not secure as it may contain unfixed security issues

http://truecrypt.sourceforge.net

با Kali خیلی راحت حتی یک دوست معمولی می تونه فایل شما را باز کنه.
در مورد برنامه های دیگه هم به همین شکل هست. شاید یه مقدار زمان بخواد که رمز را پیدا کرد و یا فایل key را ساخت ولی مطمئن باشید غیر ممکن نیست.

نقل‌قول
درسته امنیت نسبی هست و بیش تر به کاربر مربوط میشه.ولی من نمی تونم جمله بالای شما رو قبول کنم که با ترفندها, پیکربندی های خاص و... می توان ویندوز رو امن از لینوکس کرد.

ممنون از نظرتون دوست عزیز
ولی در صورت تمایل به اثبات این موضوع می توانید به شرکت بنده بیاید و حضورا کسی را به شما معرفی کنم که ویندوز را به نحوی برای شما امن می کند که مطمئنا خوده مایکروسافت هم نمی تواند آن را هک کند.

@میلاد فشی
پست اخر تون رو کامل خوندم و حرف های قابل تاملی زده بودید.در مورد خط اخری شاید حساب بانکی من با مبلغ ناچیز برای ماکروسافت و یا هکرها جذاب نباشه ولی می تونه یه وسیله خوب برای کارهای غیر قانونی باشه.مثلا باگی که تو ویندوز هست این اجازه رو به هکر میده که اینفوهای حساب منو بخونه, بعد اون هکر برای اینکه ردی از خودش به جا نذاره و از حساب من برای تراکنش غیرقانونی استفاده می کنه.خوب دیگه معلومه همه کاسه کوزه ها سر صاحب حساب میشکنه.(اش نخورده و دهن سوخته.)

اش نخورده و دهن سوخته.

تایید میشه.

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1803
  • Linux is Secured By Design
« پاسخ #12 : 02 شهریور 1393، 01:31 ب‌ظ »
نقل‌قول
ممنون از نظرتون دوست عزیز
ولی در صورت تمایل به اثبات این موضوع می توانید به شرکت بنده بیاید و حضورا کسی را به شما معرفی کنم که ویندوز را به نحوی برای شما امن می کند که مطمئنا خوده مایکروسافت هم نمی تواند آن را هک کند.
اگر واقعا این قدر ویندوز امن هست چرا این همه سرور لینوکسی داریم؟ :)

آفلاین QSBuntu

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 02 شهریور 1393، 03:13 ب‌ظ »
نقل‌قول
ولی در صورت تمایل به اثبات این موضوع می توانید به شرکت بنده بیاید و حضورا کسی را به شما معرفی کنم که ویندوز را به نحوی برای شما امن می کند که مطمئنا خوده مایکروسافت هم نمی تواند آن را هک کند
حتما دوست شما اسمش  استیو بالمره! شاید بیل  گیتس باشه! خداوند ازین دوستان رو نصیب ماهم بفرماید :)

پ ن : البته خود این ها هم مسلما به تنهایی اینکارو نمیتونن انجام بدن ;)

آفلاین hira_m2

• Full Member
  • *
  • ارسال: 109
  • امروز اولین روز از بقیه عمر ماست...
« پاسخ #14 : 02 شهریور 1393، 03:27 ب‌ظ »

این جمله اون استاد از این نظر درست هستش که یک کاربر که بلد نیست از سیستم استفاده کنه با هیچ سیستم‌عاملی نمی‌شه امنیتش رو تامین کرد.
این که هیچ سیستم‌عاملی کامل امن نیست هم درسته
ولی از نظر فنی گنو/لینوکس امنیتش بیشتر از ویندوز هستش
در صورتی که یک کاربر حرفه‌ای یک ویندوز رو امن کنه می‌تونه از یک نفر که کاربر گنو/لینوکس هستش و از امنیت چیزی زیادی نمی‌دونه، سیستم امن‌تری داشته باشه ولی در صورتی که هر دو سیستم‌عامل توسط افراد حرفه‌ای کانفیگ بشن گنو/لینوکس خیلی امنتر هستش.

هر چقدر هم ویندوز رو امن کنید در صورت وصل شدن به اینترنت با خود مایکروسافت نمی‌تونید کاری بکنید چون همه چیز رو خودش پیاده‌سازی کرده و هر جور که دوس داشته پروتکل‌ها و سایر قسمت‌ها رو پیداه سازی کرده و کسی هم خبر نداره چطوری پیاده سازی شدن.

به نظر من امنیت کاربران عادی خیلی مهم‌تر از امنیت ارگان‌ها و شرکت‌های امنیتی هستش.
مایکروسافت و گوگل و اپل و ... هیچ کدوم نه پول شما رو می‌خوان نه عکس‌ها و فیلم‌های شخصی‌تون رو برای خودشون می‌خوان اما...
یه نگاهی به منابع درامدی شرکت‌های مثل فیسبوک بیندازید شاید بفهمید چرا امنیت کاربران عادی مهم‌تر هستش
زندگی میکنم...
حتی اگر بهترین هایم را از دست بدهم!!!
چون این زندگی کردن است که بهترین های دیگر را برایم میسازد
بگذار هر چه از دست میرود برود؛ من آن را میخواهم که به التماس آلوده نباشد،
حتی زندگی را