عزیز صفر سانتیگراد
آره همون Stardict را که خودت گفتی بهتر از همه است توضیح بده.
در اوبونتو هم امکان اتصال به اینترنت را ندارم(dialup دیگه و دردسرهای نصب مودم)
از هما هم چیزی ندارم نه سی دی و نه دی وی دی
فقط یه dvd اوبونتو
البته روی هارد اکسترنالم اوبونتو نصبه و میتونم از اینترنت دانشگاه یا هرجای دیگه استفاده کنم.
اون وقت بعدش از رو هارد اکسترنالم میتونم به کام خونه منتقل کنم تمام و کمال ؟
راستی به موضوع پست هم یه چیز اضافه کردم ببین اون کارا هم میشه کرد
خب دانلود نرمافزارهای اوبونتو از طریق ویندوز سخته. چون سیستم dependency ها پیچیده هست، باید پکیجهای پیشنیاز رو یکی یکی دانلود کنی(اونایی که احتمال میدید توی dvd اوبونتو نباشه) تازه آخرش هم ممکنه بعضی پکیجها جا مونده باشه و نصب نشه. فکر کنم یه ابزاری بود به اسم wapt-get که از طریق ویندوز خودش اتوماتیک(بر اساس سیستم dependency های اوبونتو) دانلود میکرد. اگه بتونید از اون استفاده کنید بهتره. اگه هم خواستید دستی دانلود کنید باید پکیج stardict-common و stardict-gnome رو دانلود کنید(میتونید بجای پکیج stardict-gnome ، پکیج stardict-gtk رو دانلود کنید، ولی stardict-gnome یه چیزای اضافهتر هم داره). همینطور پکیجهای
stardict-plugin
stardict-plugin-espeak
stardict-plugin-festival
stardict-plugin-gucharmap
stardict-plugin-spell
رو برای تکمیلتر شدن، ممکنه بخواید دانلود و نصب کنید.
برای دانلود پکیجها اولین میرید توی
http://packages.ubunut.com/ و بعد کلمهٔ stardict رو سرچ میکنید تا این صفحه بیاد:
http://packages.ubunut.com/search?keywords=stardict&searchon=names&suite=jaunty§ion=allبعد روی لینکهاش کلیک میکنید و...
حالا من برای اینکه کارتون راحتتر بشه لینکهای مستقیم دانلود رو براتون درآوردم(برای i386):
stardict-common_3.0.1-4ubuntu1_all.debstardict-gnome_3.0.1-4ubuntu1_i386.debstardict-plugin_3.0.1-4ubuntu1_i386.debstardict-plugin-festival_3.0.1-4ubuntu1_i386.debstardict-plugin-gucharmap_3.0.1-4ubuntu1_i386.debstardict-plugin-spell_3.0.1-4ubuntu1_i386.debدیگه نمیدونم پکیج پیشنیازی داشته باشن(که توی dvd نباشه) یا نه. ایشالا که نداشته باشه. خب حالا که به اینترنت دسرسی دارید، چند تا دیتابیسهاش رو هم یه دفعه دانلود کنید: (لینکهای مستقیم)
quick_eng-persian-2009.06.10-stardict.tar.bz2quick_persian_english_rel30-v0.3.tar.gzoxford-gb_phonetic-0.5.tar.gzاینم چند تا انگلیسی با انگلیسی:
oxford_advanced_learner_dictionaryMerriam_Webster_Collegiate__ThLongmanبقیهش رو خواستید خودتون اینجا ببینید:
http://reciteword.sourceforge.net/stardict/babylon.phpدانلودتون که تموم شد و رفتید توی اوبونتو، اول از همه مطمئن بشید که dvd اوبونتو توی لیست مخازن هست و فعال هست. بعد این پکیجها رو یکی یکی(به همون ترتیبی که نوشتم) شروع به نصب کنید(با دبل-کلیک که با gdebi باز بشه). اگه پیشنیازی داشته باشه که توی dvd باشه، خودش از توی dvd نصب میکنه، اما اگه چیزی لازم باشه که توی dvd نیست، اون وقت متاسفم! باید دوباره به اینترنت دسترسی پیدا کنید و نصب کنید.
به هر حال، دیکشنری StarDict رو نصب میکنید(الان من فرض میکنم که نصب کردید). حالا باید اون دیتابیسهایی که دانلود کردید رو نصب کنید. اونایی که پکیج deb هستن که هیچ، با دبلکلیک نصب میکنید. اما اکثرشون(یا همشون) که پکیج tar.gz یا tar.bz2 هستن رو یکی یکی از حالت فشردگی خارج میکنید(راست-کلیک و Extract Here). تبدیل به یک پوشه میشه(اگه تبدیل به چند تا فایل شد، اونا رو توی یه پوشه بذارید) بعد اون پوشه رو توی /usr/share/stardict/dic/ کپی کنید، البته به شرطی که بخواید برای همهٔ کاربران فعال بشه، باید با حساب root توی اونجا کپی کنید. اما اگه میخواید فقط برای خودتون فعال بشه، اول همچین پوشهای رو (اگه موجود نیست) بسازید:
~/.stardict/dic
بعد پوشههای مربوط به اون دیتابیسها رو توش کپی کنید. حالا این دیتابیسها اضافه شده. حالا اگه StarDict در حال اجرا هست، Quit کنید(توی tray راست-کلیک و Quit یا از طریق پنجرهٔ خودش) و دوباره StarDict رو اجرا کنید. اگه روی آیکونش کلیک کردید و دیدید بعد از چند ثانیه باز نشد، دستور killall stardict رو اجرا کنید بعد StarDict رو اجرا کنید. حالا اون دیتابیسها فعال شده و میتونید استفاده کنید. برای جابجایی(ترتیب نمایش) و مدیریت دیتابیسها، اون آیکونی که گوشهٔ پنجره هست(گوشهٔ راست-پایین، دومین آیکون) رو بزنید... برای تنظیمات خود استاردیکت هم همون گوشه اولین آیکون... مثلاً بطور پیشفرض کلیدی برای Query لازم نیست، یعنی هر متنی که سلکت کنید بلافاصله یه پنجرهٔ popup باز میشه و معناش رو نشون میده، ممکنه این براتون آزاردهنده باشه. یه راه اینکه هر وقت خواستید غیرفعالش کنید(گوشه Tray راست کلیک و تیک Scan) که اون منوی popup رو باز نکنه. ولی یه راه بهتر اینکه بهش بگید هر وقت فلان دکمهٔ کیبورد رو زدم، متن سلکت شده رو اسکن کن(با همون پنجرهٔ popup) این «فلان کلید» رو توی تنظیمات برنامه(همون اولین قسمت) تنظیم کنید. مثلاً من روی Alt گذاشتم، یعنی موقع خوندن یه متن انگلیسی(مثلاً توی اینترنت) هر کلمه رو که بخوام سلکت میکنم و Alt رو میزنم، اتون وقت استاردیکت یه پنجرهٔ popup کنار موس باز میکنه و معنیش رو نشون میده.
دیگه بقیهٔ تنظیمات و امکانات استاردیکت رو خودتون میتونید امتحان کنید و ببینید.
باز اگه مشکلی بود بگید
راستی برای لغتنامهٔ فارسی به فارسی متاسفم. فقط یه دیتابیس bgl دیدم که فقط حرف الف رو داشت(کلماتی که اولشون الف هستن.
http://www.babylon.com/dictionary/47686/Loghatname(Alef).htmlکاملش نیست. یعنی فقط توی یه نرمافزار تحت ویندوز هست(فکر کنم لغتنامهٔ دهخدا) که اونم باید سیدیش رو بخرید، رایگان نیست و قفل هم داره، تازه میگن دیتابیسش هم با پسورد محافظتشده و نمیشه جای دیگه استفاده کرد!! آقای افشین فلاطونی این نرمافزار رو داره، اگه اطلاعات بیشتر خواستید از ایشون بگیرید
http://falatooni.blogspot.com/موفق باشید