اوبونتو مهم ترین و اصلی ترین اصلش رایگان بودنش هست و گفته که برای ابد رایگان خواهد ماند و خیلی محال هست پولی بشه
ما چند بار گفتیم خودمون میدونیم کنونیکال گفته رایگان میمونه! اصلا شما فکر کن یه توزیع خوبی وجود داره بعد از چند سال فعالیت میگه برای اینکه بتونیم به فعالیتمون به همین نحو ادامه بدیم مجبوریم این رو از حالت رایگان در بیاریم! و بابتش پول دریافت کنیم! عنوان تایپیک که واضحه!
اما با توجه به جواب دوستان میشه اینطور برداشت کرد که نیمی از کاربرها شایدم بیشتر مخالف پولی شدن توزیع های لینوکسی هستن حالا هر توزیعی میخواد باشه! مگه اینکه اون توزیع انقدر خوب باشه که خیلی ها حاضر باشن بابتش پول هم بدن. این برداشت من بود
من هم میدونم که شما میدونید و گفتم عنوان تایپک اصلاح بشه چون خیلی ها نمیدونن و این جور سوال ها ذهنتیشون رو تغیر میده و خیلیا باور میکنن و کم نبوده طرف اومده تایپک زده اوبونتو پولی شده و بعد خیلیا برداشتن فحش نوشتن به کنونیکال و ...
همین الانش هم توزیع ها و نرم افزار های پولی موجود هستن
بنده خودم استفاده کردم
از کلاد لینوکس استفاده کردم روی سرور که ماهیانه باید پول بدی از لایت اسپید استفاده کردم در حالی که آپاچی رایگان هست و خیلی مثال های دیگه مثل سی پنل و ... که البته چون این ها مشابه رایگانش به همون قدرت (حالا آپاچی رو در گیر نمیشم بنده در اون حد لایت اسپید نمیتونم برسونم آپاچی رو) نبود مجبور شدم و خریدم
اگه یه زمانی هم همه توزیع ها پولی بشن شما مجبوری بخری
همین ویندوز یا هر چیز دیگه اگه کرک نمیداشت همون کسی که کرک کرده مجبور بود بخره (اگه مشابه هم نداشت)
اگه گوگل و هیچ سایت جستجوی رایگانی نبود و مثلا سالی باید ۱۰ هزار تومن میدادیم خوب همه میرفتم اشتراک میخریدن
یا اگه مثلا بینگ رایگان بود گوگل پولی و گوگل خیلی بهتر بود اون موقع باز عضویت پولی میگرفتن مردم که به نتیجه دلخواهشون برسن
خیلی از توزیع ها مثل ردهت پولی هستن و سورس رو هم ارائه کردن
خوب اومدن از روی سورس همین رد هت سنت اوس رو ساختن که رایگانه و کل سرور ها رو برداشته ماشالا !
و یا ساینتفیک رو که از روی رد هست هست
همین کلاد لینوکس هم از سورس های رد هت هست با یه سری تغیرات در امر پردازش موازی و کنترل کاربر ها و مجدد برای خودش پول میگیره اونم خیلی وحشتناک !
در کل با دیدن بقیه نرم افزار هایی پولی میشه به این نتیجه رسید کسی که پول داره میره نرم افزار بهتر و پولی رو میخره
و اگر یک نرم افزاری رایگان باشه ولی قدرتش کمتر باشه استفاده میشه چون هزینش کمتره
اگه یک توزیع غیر رایگان باشه ولی اونقدر قابلیت داشته باشه و به کارمون بیاد خوب میخریم طبیعی هست
ولی تا وقتی مشابه رایگانش هست و مزیت خاصی نداره کسی نمیخره (البته همیشه یه عده میخرن)
این یک توزیع پولی بر مبنای اوبونتو هست
http://www.zorin-os.comکلی تغیرات دادن و قیمتش هم خوبه ولی از ایران کسی فکر نکنم تاحالا خریده باشه
چون هم یه مسئله پرداخت هست که سخته هم این که خوب روی اوبونتو یا خیلی توزیع های دیگه میشه خودت کار کنی و یه شکل دلخواه دربیاری
بعضیام فکر میکنن هرچیز پولیه بهتره پس میخرن خیلیام برای کلاس و این که بگن شاخن میرن میخرن (طرف لاینس مثلا فتوشاپ رو میخره صرفا برای پوز دادن و حتی استفاده هم نداره از این نرم افزار و به چشم دیدم همچین آدمایی رو)
--
اگه منظور این تایپک این هست آیا با توجه به ایرادات و کمبود ها و کاستی ها و هنگ ها و گیر ها و مشکلات درایور و نداشتن خیلی نرم افزار ها و نداشتن بازی و صرفا به خاطر آزاد بودن آیا حاظرید به ویندوز که ۱۰۰ دلار هست به فرض به اوبونتو هم همون ۱۰۰ دلار رو بدین و بخرین صرفا چون کدش باز هست ؟
خوب جواب اینه !
۹۰ درصد خیر چون نه از برنامه نویسی سر درمیارن مردم نه نیاز دارن
اون ۱۰ درصد هم که میخریدن یا خودشون توسعه دهنده نرم افزاری چیزی بودن یا این که افراد و شرکت های امنیتی که به دلیل دسترسی نداشتن به کد ویندوز از امنیتش مطمئن نیستن میخرن