یکی از مسائلی که بعضی وقتها برام سواله اینه که: آیا شما کاربران اوبونتو اگه روزی اوبونتو حالا بنا به هر دلیلی پولی شد! (خودم میدونم کنونیکال گفته اوبونتو همیشه مجانی خواهد بود! پس خواهشا بحث رو به این طرف نکشید که اوبونتو همیشه مجانی میمونه!) آیا حاضرید به خاطرش پول پرداخت کنید!
خب بستگی به مقدار پولش هم داره، اگه در حد معقولی باشه، بله،
[گرچه بحث ارزش پول کشور ها باعث مشکلاتی می شه، مثلا یه شاغل معمولی تو آمریکا خیلی راحت تر می تونه این پولو پرداخت کنه، تا منِ دانش آموزی که ارزش پول کشورم، یک چهل هزارمه دلاره و باید کلی از پول تو جیبی ها و عیدی هامو پس انداز کنم تا بتونم اوبونتو بخرم.]
ولی بازم با همه ی سختی هایی که داره، بله من این پولو پرداخت می کنم.
اما اگه این فرهنگ Donate جا بیفته، به نظرم خیلی بهتر از پولی کردن اوبونتو باشه، چون اون طوری هر کسی در حد توانش کمک می کنه و غیر از این، دلگرمی خوبی هم برای تیم توسعه دهنده می شه برای کیفیت و بهبود بخشیدن به کار.
[بعد چند سال رفته بودم دیسک زنده ی اوبونتو رو دانلود کنم، که یهو با اون صفحه ی "contribute"، رو به شدم، وقتی دیدم حتی نمی تونم یه دلارم کمک کنم اون قدر شرمنده شدم
اون قد خجالت کشیدم
خلاصه به نظرم حسه بدیه که بدون داشتن کوچیک ترین توانی برای تشکر از زحمات یه گروه، از دسترنج و وقت باارزشی که رویه یه کار گذاشتن، رایگان استفاده کنی، ازون موقع همش تو این فکرم که کی صاحب درآمد و یه حساب مناسب می شم که لااقل یه خورده ازین عذاب وژدانم
کم بشه!!]
در کل بازم به نظرم وقت و هزینه ای که صرفش می کنن، ارزش پول دادن رو داره.در ضمن یه جورایی این پوله، صرف گسترش فرهنگ آزادی هم می شه که تو خرید هیچ یک از محصولات غیرآزاد این حسن نیست.