درود بر شما
به عنوان یک تازهکار دیگه
چنتا توصیه که نه ولی نظرمو میگم، اگه اشتباه بود بقیه درستش کنند. خیلی از موارد زیر هم بسیار سطحیه ولی خب باز من میگم.
اول از همه شما دارید گنو رو یاد میگیرید و گنو در حقیقت یک سامانه عامله و نه لینوکس. از این به بعد از لفظ گنو استفاده کنید. بیشتر چیزایی که یادمیگیرید مثل ابزار های مختلف ،اسکریپت، شبکه، مدیر بسته و نحوه کارکرد توزیع و ... اصلا ربطی به کرنل لینوکس نداره.
از ابزار ها، ابزار های مطرح و پر کاربرد و مرتبط با حوزتونو یاد بگیرید ولی از همون ها هم کلیت کاری که میکنن و پرچم های پر کاربردشونو یاد بگیرید و بزارید بقیه جزئیاتو که هم یادگیریشون سخت تره و هم کم کاربرد ترنو زمانی یاد بگیرید که براتون نیازش ایجاد میشه و هیچ وقت شروع نکنید یک ابزارو به صورت سریالی یاد بگیرید.
زیاد پولی رو برای خرید دوره یا این چرندیات هدر ندید، از آموزش های رایگان استفاده کنید و اگه باز مجبور شدید پول بدید بهتره این پول را برای کتاب بدید که نسبت به چیزی که باد میده و عمق یادگیریش بازدهی خیلی بیشتری داره مخصوصا در برنامه نویسی، شبکه، الگوریتم، سیستم عامل و ...
در بعضی موارد میبینید که یه مشکلی دارید، برنامتون یک باگی داره و چیزی رو نمیدونید و دارید برای حل اینها همش چیز هایی رو امتحان میکنید، هی کدو تغیر میدید و دوباره کامپایل یا تفسیر میکنید تا اون نتیجهی دخواهتون بدست بیاد و وارد یک چرخهی آزمایش میشید. سریع این چرخه رو متوقف کنید و برید از دیگران بپرسید که اشکال کارتون کجاست. با آزمون و خطا کردن های مداوم برای یک مسئله چیزی رو یاد نیمیگرید. یا حتی اگه نمیتونید مشکلتونو مطرح کنید فقط بگید چه کاری رو میخواید انجام بدید.
کار کردن با man، خوب جستوجو کردن، سوال پرسیدن را بلد باشید و هر نکتهی جدید که یادگرفتید را بنویسید.
حتما از آموزش هایی که میبینید یک جزوه تهیه کنید.
همیشه مرور کنید، آموزش یک مسیر یک طرفه و همیشه رو به جلو نیست بلکه یک مسیر پر پیچ و خمه که برایندش رو به جلو هست، خیلی وقت ها اتفاق میفته که چیزیرو یادتون میره و باید برید دوباره اونو در جزوتون نگاهش کنید. موقع مرور کردن یک آموزش هم چند بار اول، از اول به آخر مرور کنید ولی برای بار های بعدی از آخر به اول.
اگه چیز جدید رو یاد میگیرید در همون روز دوباره مرورش کنید.
اگه در زمنیه شما نرم افزار آزاد موجود ضعیف تر از نرم افزار انحصاریه هست باید با این موضوع کنار بیاید و از نرم افزار های آزاد استفاده کنید، دقت کنید که هیچ وقت قرار نیست که سازندگان اون نرم افزار های انحصاری مشکلشونو با گنو حل کنن یا اگه حل هم بکنن باز همیشه میتونن از تصمیمشون برگردن.
ویرایش:
حتما خطا ها و خروجی ها رو بخونید، در بسیاری از موارد خطاها مشکل کارو میگن و شما باید اون خطارو بخونید و ببینید که مشکل کارتون کجاست و نباید اگه برای یک دستور که خطایی دریافت میکنید همش اونو تکرار کنید یا وارد چرخهی آزمایش کردن بشید.
خودتونو وارد چرخهی آزمایش نکنید منظور آزمون و خطا کردن و تیر در تاریکی انداختن هست، یعنی کاری رو که درست نمیدونید چیه رو چندین بار با تغیرات مختلف انجام بدید به امید اینکه این دفعه کار کنه. وگرنه شما باید سعی کنید برنامه ها، دستورات و ... هایی که در آموزش هاتون میبینیدو خودتون انجام بدید و تمرینشون کنید و بعد اگه نتیجه نگرفتید ببینید که مشکل کار کجاست و اونو بپرسید یا دوباره جزوتونو نگاه کنید.
هدف اصلیتون برای استفاده از گنو، بخاطر آزاد بودنش باشه و نه چیز دیگه ای.از همه مهم تر برای وقتتون ارزش قائل باشید، رهرو آن نیست که و بقیشم بلدید.