به گفتهی
جادی:"اگه میخوای از گشنگی نمیری
سیشارپ یاد بگیر."
کلن برای یادگیری زبانهای برنامهنویسی قاعده خاصی وجود نداره، مثل درس خوندن میمونه که برای هر شخص طریقه یادگیریش فرق میکنه، مثلن من خودم با سی و ویبی شروع کردم، شاید به نظر دوستان دیگه با سی شروع کردن؛ اشتباه باشه(البته هر چقدر از سی پرهیز کنی بازدهی بیشتری داری. اریک ریموند-چگونه هکر شویم؟) سعی نکن چند چیز رو باهم یادبگیری، منظورم از چند چندچیز؛ سیاساس و اچتیام نیست، اینها رو که میتونی باهم به طور همزمان یاد بگیری ولی چیزی مثل سی رو نمیتونی هم زمان با پایتون یادبگیری(خودم این تجربه رو داشتم که میگم) چرا؟ چون یکمی از سی یاد میگیری، یکمی از پایتون، اینجوری اون حس رضایت بخشی بهت دست نمیده و همش فکر میکنی یک چیزی رو جاانداختی یا اگه نظر منو بخوای اگه یک زبان رو به طور کامل یاد بگیری(منظور گرامرِ. مفهوم برنامهنویسی که قضیهاش فرق داره)، با خیال راحت بین زبانهای مختلف سوییچ میکنی.(البته باید مفهوم برنامهنویسی رو گرفته باشی). در هر صورت اینها تجربههای شخصی من بود، شاید درمورد افراد دیگه این موضوع درست نباشه.
زبانهایی که اصولن این روزا توی ایران بازار خوبی دارن؛ پیاچپی، جاوا، سیشارپ، ایاسپی و برای کارهای حرفهای تر سی/سیپیپی هستش.
زبانهایی مثل روبی و پایتون هم الآن جزو زبانهای فان هستند و بیشتر برنامهنویسهایِ بهروز دارن به سمت این دو زبان گرایش پیدا میکنن.(قدرتمند و جالب)
زبانهایی مثل Scala, ,Perl, Bash, Scheme, Lua, Lisp, Julia, Erlang, Awk رو هم اکثر دوستانی که هکر و یا گیک هستند، صدرصد یک نگاهی بهشون انداختن و یا بزودی میندازن.
به لیست
اینجا هم یک نگاهی بندازی بد نیست.(زبانهای روز براساس شهرت و استفاده)
خوش باشید.