بسم الله.
سلام.من تا حالا چندتا توزیع لینوکس رو امتحان کردم. اوبونتو، کوبونتو،فدورا،سوزه و مدتها پیش هم چند روزی ردهت رو امتحان کردم.هر کدوم جذابیتهای خودش رو داشت و البته مشکلات خودشون رو هم.
من دنبال یه توزیعی میگردم که توش این چندتا چیزی که میگم رو داشته باشه:
1) اول اینکه سبک و سریع باشه.
2) خیلی نرم افزار های زیادی همراش نباشه.البته بشه نرم افزارهایی که برا اون توزیع کمپایل شدن رو تو اینترنت پیدا کرد خیلی بهتره.
3) پشتیبانیش از سخت افزارها در حد مطلوب باشه.
4) پشتیبانی از زبان فارسی .
5) میز کارش گنوم باشه.البته این اگه نبود هم یه جوری باهاش کنار میام.
مثلا من از slax که بر مبنای اسلکور نوشته شده خوشم اومد.حجم فایل .isoش درحد 200 مگابایته.سرعتش با وجود میز کار kde قابل توجه بود. ولی متاسفانه پشتیبانی از زبان فارسی نداشت.
حالا شما چه توزیعی رو پیشنهاد میکنین.اگه میشه یه کوچولو در مورد توزیعی که معرفی میکنین توضیح بدین.
۱ - این بستگی به سخت افزارتون داره ، در یه کامپیوتر قوی و سریع شما تفاوت چشمگیری بین او اس هائی که نام بردید متوجه نمیشید . لطفا سخت افزارتون رو بفرمائید تا بهتر بشه نظر داد
۲- شما میتونید یک هسته خالی رو بردارید و متناسب با نیازهاتون پکیجهاتون رو بچینید ، ولی همونطور که دوستان گفتن پاپی و دمن اسمال نسخه های جمع و جوریه
۳- پشتیبانی از سخت افزار معمولا به عامل تقاضا مربوط میشه ، اگر قطعات شما از تولید کنندههای معتبر باشه معمولا مشکلی با پشتیبانی توی لینوکس ندارید
۴- تقریبا تمام لینوکسها کم و بیش با زبان فارسی مشکل خاصی ندارند یا اگر هم داشته باشند با کمی جستجو و یکم ابتکار میشه مشکلشون رو حل کرد
۵- میز کار گنوم جزو میزهای میانه حساب میشه که اگر سخت افزار نسبتا خوبی داشته باشید با هاش مشکلی ندارید
در کل اینکه یه مدت توی میز کارها و نسخه های مختلف جستجو کنیم یه راه هستش که اکثر لینوکس کارها ازش عبور میکنند به نظرم شما ۲ تا راه کار دارید
یا تقویت قدرت یا تیز کردن اره
اگر سخت افزار شما قوی هستش که مشکلی ندارید نسخه های مختلف رو تست کنید تا ببینید کدوم به دلتون میشینه
ولی اگر سخت افزارتون زیاد به روز نیست و میخواهید از همین سخت افزارتون به نحو احسنت استفاده کنید بایستی یا از نگارشهائی با میز کارهای سبک مثل xfce استفاده کنید یا اینکه نگارش مخصوص خودتون که همه چیز رو توش سنجیدید و مینمایز کردید استفاده کنید