سلام.
اول ی چنتا نکته رو بگم:
۱- کلا لینوکس چنتا توزیع با استخون بندی و پشتیبانی قوی بیشتر نداره که اونا هم
redhat (rhel)
centos
fedora
opensuse
debian
ubunntu
برای تست بقیه ی توزیع ها داری وقت تلف میکنی. چون تقریبا شبیح همین چنتایی که بالا گفتم هستن.
۲- تست کردن این چتا برای انتخاب کار زیاد سختی نیست.
۳- توزیع های لینوکس تقریبا شبیح هم اند ولی این حرف تا زمانی درسته که شما از لینوکس استفاده های عادی و روزمره ببری.
موارد مورد نیاز شما:
۱- اگر هدفت یادگری بیشتر لینوکسه من fedora رو پیشنهاد میدم(کار کردن باهش ی مقدار سخت تر از ubuntu).
۲- نرم افزار yum و yumex در فدورا وجود داره که خیلی کاربردی هستش. ولی yast در opensuse این نیاز رو بهتر رفع میکنه.
۳- کلا لینوکس اکثر درایور ها رو میشناسه و یکم با درایور کارت گرفیک مشکل داره که اون هم توی همه ی توزیع ها راه حلی برای نصبش هست و این برای همه ثابت شده هست که لینوکس به بهترین شکل از منابع سیستم استفاده میکنه.
۴- رابط کاربری ی چیز سلیقه ای هست که بهتریناشو میتونیم KDE و gnome بدونیم که توی همه ی توزیع ها میشه از همه ی رابط های کاربری استفاده کرد. ولی بهترین تجربه از KDE و gnome رو توی opensuse و fedora بدست میاری.
در نهایت من به شما پیشنهاد میکنم که fedora و opensuse رو حتما امتحان کنی و نکته ی شماره ی ۳ رو که بالا گفتم فراموش نکن چون اگر توی یکی از این توزیع ها حرفه ای بشی کوچ کردن به یک توزیع دیگه برات سخت میشه.(redhat , centos , fedora برای شرکت redhat هستن و اکثر سرور ها توی جهان و حتی ایران دارن از این توزیع ها استفده میکنن.)
فکر کنم متوجه شده باشی که باید fedora رو استفاده کنی.