انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: یک میلیون دلار! به FreeBSD دونیت شد  (دفعات بازدید: 13896 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
پاسخ : یک میلیون دلار! به FreeBSD دونیت شد
« پاسخ #15 : 29 آبان 1393، 11:29 ق‌ظ »
اینجور وقت ها دو جور می شه بحث کرد: ۱- معلومه که یکسری حاضر می شن. به همین دلیله که اینهمه برنامه تحت این لایسنس ها هستن. ۲- افرادی هستن که اعتقاد گسترده تری به آزادی دارن و می گن درسته که برنامه رو من نوشته ام ولی تو حق داری هر کاری که می خوای باهاش بکنی.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین احسان☺

• Full Member
  • *
  • ارسال: 220
« پاسخ #16 : 29 آبان 1393، 12:07 ب‌ظ »
الان منظورتون از این که کسی خیرش نمی رسه چیه ؟ مگه برای gpl می رسه ؟
منظورشون گرفتن آزادی با اجباری کردن اضافه کردن کدهای نوشته شده برای برنامه است.

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1274
  • دین بدون خرد مانند خرد بدون دین بی معناست
« پاسخ #17 : 29 آبان 1393، 05:05 ب‌ظ »
جالبه . این همه در مورد مجوز ها خوندم آخرشم هر چند وقت یه بار یه چیز تازه می شنوم !!
الان منظورتون از این که کسی خیرش نمی رسه چیه ؟ مگه برای gpl می رسه ؟
بله در GPL حداقل شرکتی که کد شما رو استفاده می کنه مجبوره اگر کد رو توسعه داد به صورت متن باز ارائه اش بده تا بقیه هم استفاده کنن ولی در BSD شرکت مورد نظر می تونه از کد شما مفت مفت استفاده کنه بدون پرداخت یک پاپاسی کد شما رو ببنده و حتی بد تر از اون ازش استفاده تجاری هم بکنه دقیقا مثل مک !
اینجور وقت ها دو جور می شه بحث کرد: ۱- معلومه که یکسری حاضر می شن. به همین دلیله که اینهمه برنامه تحت این لایسنس ها هستن. ۲- افرادی هستن که اعتقاد گسترده تری به آزادی دارن و می گن درسته که برنامه رو من نوشته ام ولی تو حق داری هر کاری که می خوای باهاش بکنی.
آزادی برای بستن راه آزادی یک تناقضه !
عاقبت انحصار شکست و سرانجام کمونیسم گنویی دیکتاتوریست !
الگوی متن باز از هر جهت بر الگوی نرم افزار آزاد رجحان دارد
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #18 : 29 آبان 1393، 09:59 ب‌ظ »

درسته، چون آزادی به این معنی دیگه آزاد موندن رو تضمین نمی‌کنه. اتّفاقاً GPL شاید در ظاهر محدودتر به نظر برسه، ولی باید توجّه داشت که تنها محدودستی که داره اینه که آزادی کاربر باید حفظ بشه. این که افرادی از این پروانه استفاده می‌کنن به نظر من بیش‌تر به دلیل تبلیغات شرکت‌های مثل اپل و گوگله که این‌جوری کارگر مفت و مجّانی به دست می‌آرن
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین alireza.crs

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 491
« پاسخ #19 : 29 آبان 1393، 11:16 ب‌ظ »
خوب شما اگر مجوز بی اس دی رو مطالعه کنید متوجه می شید من چی می گم ، مجوز بی اس دی که خودش یه مجوز متن باز است تا اینجا مشکلی نیست ، ولی طبق این مجوز هر کسی می تونه کد شما رو تغییر بده و ببنده و حتی استفاده تجاری بکنه بدون اینکه یه پاپاسی به پروژه شما کمک کرده باشه  :D ، یعنی عملا انگاری تمام زحماتتون به باد رفته باشه !
خوب اینم کاربرد خودشو داره.از جمله اینکه وقتی ما از یه کتابخونه استفاده میکنیم مثل کیوت،در واقع داریم اونو تغییر میدیم واگه مجوز gpl داشته باشه باید کد باز بنویسیمش.
یا مثلا اگه اندروید ابزار های خودشو با مجوز  gpl  صادر کنه و بگه هر نرم افزاری که برا اندروید میسازین باید متن باز باشه شرکتی میاد روش سرمایه گذاری کنه؟
خیلی مواقع مجوز هایی مثل بی اس دی باعث موفقیت بیشتر پروژه میشن
درضمن.اگه شرکتی بیاد از یه پروژه تو محصولات تجاری خودش استفاده کنه مجبوره به این پروژه کمک کنه چون با نابود شدنش خودشم ضرر زیادی میده.مثلا اگه همین لینوکس نابود شه چه بلایی سر اندروید میاد؟

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
« پاسخ #20 : 30 آبان 1393، 01:51 ق‌ظ »
نقل‌قول
درسته که من با BSD مخالفم و از نظر من کلّیت این پروانه‌ی انتشار یه کلاه‌برداری بزرگه برای استثمار نیروی جوون توسّط شرکت‌های چندصد میلیاردی، ولی ما که بخیل نیستیم! نوش جونشون
میدونی که هیچکس رو مجبور نکردن کدش رو با مجوز BSD منتشر کنه؟ استثمار نیرو اون کمپانی هست که برای مشارکت CLA میزاره، حق قانونی هر مشارکت کننده‌ای رو میگیره آخر هم کد رو به اسم خودش و با مجوز GPL منتشر میکنه و دادش همه جا رو ورداشته که ما چقدر اوپن سورسیم.

نقل‌قول
اصلا. این تعریف آزادی کامله. آزادی زوری، آزادی نیست.
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #21 : 30 آبان 1393، 01:59 ق‌ظ »
این شرکت‌ها نیستن که باعث موفقّیت نرم‌افزار آزاد می‌شن. نرم‌افزارهای آزاده که باعث پیشرفت شرکت‌ها می‌شن. نرم‌افزار آزاد نیازی به سرمایه‌گذاری شرکت‌ها روش نداره، ولی شرکت‌ها نیاز به نرم‌افزار آزاد برای سودآوری دارن.
و خب این هم واضح و مبرهنه که اگه من تو نرم‌افزارم از کتاب‌خونه‌ی آزاد استفاده می‌کنم باید نرمآفزار خودم رو هم آزاد منتشر کنم. این روشیه که باهاش نرم‌افزار آژاد پیشرفت می‌کنه، نه سرمایه‌گذاری شرکت‌ها!
متأسّفانه خیلی‌ها هنوز فکر می‌کنن شطرنج رو هم با قواعد منچ بازی کرد!
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1274
  • دین بدون خرد مانند خرد بدون دین بی معناست
« پاسخ #22 : 30 آبان 1393، 06:51 ب‌ظ »
ًRed Hat رو فراموش نکنیم که متن بازه و داره تجارت هم می کنه  :)
سامسونگ در حال توسعه Tizen هست ولی آیا منطقی بود اون رو با مجوز GPL بده بیرون ! تازه سیستم عاملش هم مجانی هست !
خود آندروید گوگل که حتی متن باز هم نیست ولی مجانی هست به نظرتون گوگل دیونس اومده بخشی ار کدها رو باز گذاشته !
متن بازی باعث توسعه نرم افزار می شه نه بسته بودن کد !
عاقبت انحصار شکست و سرانجام کمونیسم گنویی دیکتاتوریست !
الگوی متن باز از هر جهت بر الگوی نرم افزار آزاد رجحان دارد
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
« پاسخ #23 : 01 آذر 1393، 08:14 ق‌ظ »
نقل‌قول
این شرکت‌ها نیستن که باعث موفقّیت نرم‌افزار آزاد می‌شن. نرم‌افزارهای آزاده که باعث پیشرفت شرکت‌ها می‌شن. نرم‌افزار آزاد نیازی به سرمایه‌گذاری شرکت‌ها روش نداره، ولی شرکت‌ها نیاز به نرم‌افزار آزاد برای سودآوری دارن.
شاید تو دنیایی که شما توش زندگی میکنی (دنیای توهمات) این طوری باشه ولی تو دنیای ما که اسمش واقعیته پول همه چیز رو میچرخونه. شرکت‌های بزرگ بر اساس مدل تجارشون انتخاب میکنن از نرم‌افزارهای آزاد استفاده  کنن یا نه و اگر استفاده کردن چقدرش رو به جامعه کاربری برگردونن. این شرکت‌ها به نرم‌افزار آزاد وابسطه نیستن. شرکتی مثل سونی فقط میخواد صرفه جویی کنه برا همین میره سراغ FreeBSD، گوگل میتونه با کامیونیتی بیشتر کنار بیاد لینوکس رو انتخاب کرده. نوشتن میکروکرنل برای این کمپانی‌های میلیون دلاری کاری نداره. همین الان گوگل اکثر قسمت‌های اندروید رو بر اساس نیازهاش re-implement کرده.
تک تک نرم‌افزارهای آزاد موفق، پشتیبانی شرکت‌های تجاری بزرگ رو پشتشون دارن. لینوکس موفقه چون لشکری از شرکت‌هایی تجاری توسعه‌اش میدن. Apache server موفقه چون شرکت‌هایی که دارن ازش پول در میارن، درامدشون به اون وابسطه‌است پس برای بهتر شدنش همه کاری میکنن. وردپرس، دروپال و خیلی‌های دیگه تو این لیست هستند.
در مقابل نرم‌افزارهایی که پشتیبانی تجاری ندارن: Hurd که هنوز در زمان جوونی‌ها استالمن گیر کرده و پیشرفت نکرده. Nouveau درایو آزاد nvidia که صدبرابر از درایور اصلی و کد بسته کندتره. و کلا لینوکس روی دسکتاپ چون هیچ شرکتی نخواسته یا نتونسته ازش محصول تجاری بفروشه به هیچ‌جایی نرسیده. (همین گنومی که هنوز سرپاست به حاطر پول ردهته)
آقای بهزادی من این‌ها رو برای شما نمی‌نویسم چون میدونم هرچقدرکیبورد فرسایی کنم شما روی نظر خودت هستی و لینوکس غلطه، گنو / لینوکس درسته‌ات تو هر تاپیکی به راهه. برای تازه کارهایی مینویسم که ممکنه از خوندن پست‌های شما اطلاعات غلط کسب کنن.
نقل‌قول
و خب این هم واضح و مبرهنه که اگه من تو نرم‌افزارم از کتاب‌خونه‌ی آزاد استفاده می‌کنم باید نرمآفزار خودم رو هم آزاد منتشر کنم. این روشیه که باهاش نرم‌افزار آژاد پیشرفت می‌کنه، نه سرمایه‌گذاری شرکت‌ها!
این نظر شماست. در واقعیت (بدی نیست سری بش بزنید!) قانون مشخص میکنه حق من در استفاده از کدی که عمومی منتشر شده چقدره. اگر کد تحت BSD هست هیچ تعهد قانونی برگردن من نیست که تغییرات اون کد رو دوباره با همون لایسنس یا یه لایسنس آزاد سازگار منتشر کنم. اگر شما میخوای قوانین رو رعایت نکنی، نکن. به خودت مربوطه. فقط نیا این جا نظرات شخصیت رو در قالب fact پرتاب کن.
نقل‌قول
متأسّفانه خیلی‌ها هنوز فکر می‌کنن شطرنج رو هم با قواعد منچ بازی کرد!
معنی این جمعه اصلا چیه؟ لول. این رو هم نکنه مثل بقیه چیزهایی که همیشه مثل نوار تکرار میکنی *** استالمن شنیدی؟  :)

---
*** توسّط ناظر انجمن ویرایش شد
« آخرین ویرایش: 03 آذر 1393، 08:25 ب‌ظ توسط دانیال بهزادی »

آفلاین mahrooz

• Newbie
  • *
  • ارسال: 14
« پاسخ #24 : 02 آذر 1393، 05:59 ب‌ظ »
آقای ساسان سلام
آقای محترم! لطفاً در بیان نظرات خود، برخورد دوستانه و مودبانه را از نظر دور ندارید. اگر شما با آقای بهزادی مشکلی دارید به خوانندگان این انجمن مربوط نیست. بروید مشکل خود را حل کنید، اما اگر با این نظر که بهتر است از گنو/لینوکس به جای لینوکس استفاده نمود مخالف هستید در کمال صداقت و به طور دوستانه نظر خود را بیان کنید و به دیگران اجازه بدهید که با آن مخالف باشند و آنان را به سخره نگیرید. آیا اطلاع دارید که خود لینوس توروالدز در خصوص نوشتن کرنل لینوکس بیان نموده که «من روی دوش غول‌ها ایستاده بودم» و گمان می‌کنید منظور او از این جمله چه بوده؟ حال اگر شما دوست ندارید این واقعیت عینی را در به کارگیری عنوان «گنو-لینوکس» اظهار نمایید، میل میل شماست. اما به راستی سیستمی که شما استفاده می‌کنید از کدام بخش‌های بنیادی تشکیل گردیده است؟ شما که به گمان خودتان قدر کمپانی‌های میلیون دلاری را می‌دانید و زحماتی را که آن‌ها  برای سودهای میلیون دلاری می‌کشند ارج می‌گذارید، به چه حقی به خود اجازه می‌دهید به بزرگ مردی همچون ریچارد استالمن که زحمات فراوانی در جهت دفاع از آزادی ما در برابر انحصار متحمل گردیده است، بی احترامی نمایید( البته به زعم خودتان وگرنه لقبی که به کار برده‌اید به هیچ وجه توهین آمیز نبوده، گرچه شما به قصد تمسخر از آن استفاده کرده‌اید)!
شما با چنین برخوردی نسبت به بزرگ مرد دنیای نرم‌افزار آزاد در حقیقت خود را تحقیر می‌کنید.
بهتر است تجدید نظر فرمایید. دوستدار راستین نرم‌افزارهای  آزاد باشید. نمک خوردن و نمکدان شکستن در شان شما نیست.
« آخرین ویرایش: 02 آذر 1393، 06:06 ب‌ظ توسط mahrooz »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #25 : 02 آذر 1393، 10:36 ب‌ظ »
مهروز جان لازم نیست بحث رو اعتقادی کنی و بکشی به سمت احترام و نمک‌دان شکستن. حرف‌های ساسان حداقل در مورد لینوکس و گنو از نظر فنّی و تکنیکی اشتباهه و خودش هم می‌دونه، ولی باز هم اصرار داره که بر اشتباهش پافشاری کنه.
چون فکر می‌کنم حداقل تعریف اندرو تنن‌باوم رو در کتاب سیستم‌عامل مدرن خونده که بعد از تعریف کرنل به عنوان نرم‌افزاری که با سخت‌افزار ارتباط برقرار کرده و منابع سخت‌افزاری را تخصیص می‌دهد، سیستم‌عامل رو مجموعه‌ی کرنل و نرم‌افزارهایی تعریف می‌کنه که مستقیماً با کرنل کار می‌کنن، مثل کتاب‌خانه‌ها، کامپایلر و…
ساسان هنوز نتونسته به این سوالی که من پارسال ازش پرسیدم جواب بده که چه‌طور گنو/لینوکس همون لینوکسه، ولی اندروید که سهمش از لینوکس دقیقاً همون‌قدریه که گنو/لینوکس دیگه لینوکس نیست و اندرویده. و هم‌چنین اگه هردوی این‌ها به زعم ایشون یک سیستم‌عاملن، چرا با هم سازگاری ندارن و برنامه‌هاشون بدون پورت کردن دیگر لایه‌هاس سیستم‌عامل غیر از کرنل قابل اجرا روی هم‌دیگه نیست.
تا زمانی که جواب منطقی‌ای برای اسن سوال نده، من حرفی باهاش ندارم. با تشکّر از لطفت نیازی هم به دفاع ندارم. اگه با صحبت‌هاش مخالفی می‌تونی بحث کنی، ولی من رو وارد نکن لطفاً (:
با عرض پوزش از دنبال‌کنندگان این موضوع به خاطر این ارسال بی‌ربط به موضوع

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
« پاسخ #26 : 03 آذر 1393، 06:44 ق‌ظ »
نقل‌قول
آقای ساسان سلام
آقای محترم! لطفاً در بیان نظرات خود، برخورد دوستانه و مودبانه را از نظر دور ندارید. اگر شما با آقای بهزادی مشکلی دارید به خوانندگان این انجمن مربوط نیست. بروید مشکل خود را حل کنید، اما اگر با این نظر که بهتر است از گنو/لینوکس به جای لینوکس استفاده نمود مخالف هستید در کمال صداقت و به طور دوستانه نظر خود را بیان کنید و به دیگران اجازه بدهید که با آن مخالف باشند و آنان را به سخره نگیرید.
گرامی من مشکل شخصی با دانیال بهزادی ندارم، نه از نزدیک دیدمش، فکر هم نکنم هیچ موقع ببینمش و شک ندارم از نظر  شخصیتی پسر خیلی خوبیه. ایشون عاقل و بالغه و نیاز به کسی برای دفاع از خودش نداره.
لطفا  سنجش میزان ارتباط این بحث به انجمن رو به عهده کاربران و مدیران این‌جا بزارید. اتفاقا پست کاملا احساسی شما بحث رو به بیراهه میبره و ترجیح میدم به بقیه‌اش جواب ندم. شرمنده.

نقل‌قول
چون فکر می‌کنم حداقل تعریف اندرو تنن‌باوم رو در کتاب سیستم‌عامل مدرن خونده که بعد از تعریف کرنل به عنوان نرم‌افزاری که با سخت‌افزار ارتباط برقرار کرده و منابع سخت‌افزاری را تخصیص می‌دهد، سیستم‌عامل رو مجموعه‌ی کرنل و نرم‌افزارهایی تعریف می‌کنه که مستقیماً با کرنل کار می‌کنن، مثل کتاب‌خانه‌ها، کامپایلر و…
ساسان هنوز نتونسته به این سوالی که من پارسال ازش پرسیدم جواب بده که چه‌طور گنو/لینوکس همون لینوکسه، ولی اندروید که سهمش از لینوکس دقیقاً همون‌قدریه که گنو/لینوکس دیگه لینوکس نیست و اندرویده. و هم‌چنین اگه هردوی این‌ها به زعم ایشون یک سیستم‌عاملن، چرا با هم سازگاری ندارن و برنامه‌هاشون بدون پورت کردن دیگر لایه‌هاس سیستم‌عامل غیر از کرنل قابل اجرا روی هم‌دیگه نیست.
حداقل دو بار تو این انجمن سر این موضوع باهات بحث کردم، لینک‌های خارجی و چارت گذاشتم. این شما بودی که جوابی نداشتی بدی. یه بارش این‌جا.
موضوعی که هیچ موقع بش توجه نمیکنی اینه که بحث گنو / لینوکسی که استالمن مطرحش میکنه پایه تکنیکی نداره؛ کاملا جنگ قدرته. استالمن بخشی از قدرت و معروفیت لینوکس رو برای ترویج ایدئولوژیش (که به طور خاص GPL ـه نه کلا نرم‌افزارهای آزاد) میخواد و برای توجیه اش دلایلی میاره که کاملا Bull shit ـه.
عامه مردم به کل مجموعه kernel space و user-space ـی که در با عنوان فدورا و اوبونتو و ... روی رایانه‌شون نصب میکنن میگن لینوکس. اسم کرنل رو روی کل سیستم عامل گذاشتن درست نیست ولی به هرحال غلط مصطلحی هست که جا افتاده. و وقتی اکثرا به یه غلط اعتقاد دارن اون غلط میشه درست. کاریش هم نمیتونی بکنی. مثل جرم که همه بش میگن وزن. حالا استالمن میگه لینوکس غلطه، گنویی که کمتر از نه درصد این سیستم عامل‌ها رو تشکیل میده رو بزارید کنارش تا درست بشه! این احمقانه است. اگر گنو باشه چرا آپاچی نباشه؟ چرا Document foundation نباشه؟ چرا xorg نباشه؟ سهم کد هرکدوم این‌ها از گنو بیشتره. نام بردن از فدورا به عنوان لینوکس اشتباست ولی گنو / لینوکس اشتباه‌تره چون نه تنها چیزی رو درست‌تر کرده بلکه با ایجاد گمراهی ارزش اسم لینوکس رو هم پایین آورده.

و نگو لینوکس کرنل بدون گنو بی استفاده است. لینوکس با گنو هم بی استفاده است. وقتی mpd نباشه که باش آهنگی گوش بدی (بدون کدک‌های user space حتی یک بوق نمیتونی از رایانه‌ات صدا خارج کنی) htttpd نباشه که باش صفحات وب serve کنی، محیط گرافیکی و مرورگری نباشه که باش تو اینترنت بچرخی و واژه پردازی نباشه که باش سند ینویسی، میخوای با این سیستم چه کار کنی؟ صبح تا شب تو دایرکتوری‌هات جابه‌جا شی؟ استالمن به سیستم خودش که یه bash و Emacs هست میتونه بگه گنو / لینوکس ولی نه به فدورا و اوبوتتو.
اما آزار دهنده‌تر از تمام این‌ها، پاسخ شما به تاپیک‌های تازه کارهای این انجمنه که به جای اینکه پاسخی برای مشکلشون داشته باشی ایدئولوژی بی سر و ته استالمن رو  تو صورتشون پرت میکنه.
گوشه‌ای از پست‌های شما تو تاپیک تازه‌کارهای تو این انجمن:
نقل‌قول
سلام.  به دنیای آزاد خوش اومدی.
قبل از هر چیز باید بدونی که اوبونتو لینوکس نیست، لینوکس هم سیستم‌عامل نیست. اوبونتو یه توزیع از سیستم‌عامل «گنو/لینوکس»‍‍ـه و لینوکس فقط یکی از نرم‌افزارهای موجود در این سیستم‌عامله.
نقل‌قول
آها! اصولاً همه‌ی لپ‌تاپ‌های مرسوم می‌تونن با گنو/لینوکس (استفاده از لینوکس برای اشاره به سیستم‌عامل اشتباهه!) درست کار کنن، مگر این که حالت خاصّی باشه، مثلاً شرکت سازنده دسرسی بوت یا… رو برداشته باشه یا از سخت‌افزار غیرمتعارف و عجیب‌وغریبی توش استفاده شده باشه.
نقل‌قول
درود بر تو. به دنیای آزاد خوش اومدی.
نخستین راهنمایی که می‌تونم بهش بکنم اینه که اسم این سیستم‌عامل زیبای ما لینوکس نیست. لینوکس تنها یکی از برنامه‌هاییه که ما روی این سیستم‌عامل داریم. اسم درست اون گنو/لینوکسه که یعنی سیستم‌عامل گنو به اضافه‌ی لینوکس به عنوان کرنل. حالا با توجّه به این نکته به سراغ پاسخ پرسشت می‌ریم.
نقل‌قول
پ.ن: عنوان موضوع رو هم ویراش کردم. لینوکس یه نرم‌افزاره که نقش کرنل رو در سیستم‌عامل گنو/لینوکس ایفا می‌کنه و نمی‌شه انتخابش کرد. چیزی که انتخاب می‌کنی یه توزیع از سیستم‌عامل گنو لینوکسه (:
نقل‌قول
نصب سنت‌او‌اس منظورته؟ لینوکس رو که روی رایانه نصب نمی‌کنن! چیزی که نصب می‌شه روی رایانه یه توزیع از سیستم عامل گنو/لینوکسه. مثل سنت‌اواس یا اوبونتو. لینوکس فقط یکی از نرم‌افزارهای سیستم‌عامل گنو/لینوکسه.
فکر نکنم نیازی به نقل قول‌های بیشتر باشه. کاربری که با بلوتوثش مشکل داره یا نمیتونه آهنگ پخش کنه با اسم بی سر و ته گنو مواجه میشه و به جای این که به جواب برسه سوال‌های بیشتر ذهنش رو مشغول میکنه.

نقل‌قول
ساسان هنوز نتونسته به این سوالی که من پارسال ازش پرسیدم جواب بده که چه‌طور گنو/لینوکس همون لینوکسه، ولی اندروید که سهمش از لینوکس دقیقاً همون‌قدریه که گنو/لینوکس دیگه لینوکس نیست و اندرویده.
اندورید یه توزیع لینوکسه ولی من نه هیج موقع بش میگم لینوکس نه کنارش از لینوکس اسم میبرم چون این سیستم عامل اسم داره همه با اسمش میسناشنش! تشنه قدرت هم نیستیم که پروپاگندا راه بندازیم که چرا اسم لینوکس توش نیست! یه سوال. چرا شما که ادعا میکنی گنو / درسته به اندروید نمیگی Linux / ART ؟ شاید چون خیلی احمقانه است   :)
نقل‌قول
هم‌چنین اگه هردوی این‌ها به زعم ایشون یک سیستم‌عاملن، چرا با هم سازگاری ندارن و برنامه‌هاشون بدون پورت کردن دیگر لایه‌هاس سیستم‌عامل غیر از کرنل قابل اجرا روی هم‌دیگه نیست.
یه کرنلن دو userspace  متفاوت. runtime dependency برنامه‌های اندروید رو روی لینوکست نصب کن، اجرا میشن.
« آخرین ویرایش: 03 آذر 1393، 06:46 ق‌ظ توسط ساسان »

آفلاین احسان☺

• Full Member
  • *
  • ارسال: 220
« پاسخ #27 : 03 آذر 1393، 08:46 ق‌ظ »
یه چیز دیگه هم هست و اون اینه که تعاریف متفاوتی از سیستم عامل وجود داره.در بهترین تعریف (البته برای گنو)اون رو به دو بخش فضای کاربری و فضای هسته تقسیم میکنن.

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
« پاسخ #28 : 03 آذر 1393، 03:03 ب‌ظ »
 درباره‌ی BSDها قضیه چه‌طوریه ؟  اونا هم  از این بحثا دارن ؟ یا مثلاً MINIX ؟

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 646
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
« پاسخ #29 : 03 آذر 1393، 03:56 ب‌ظ »
درباره‌ی BSDها قضیه چه‌طوریه ؟  اونا هم  از این بحثا دارن ؟ یا مثلاً MINIX ؟
طبق چیزی که من برداشت کردم، نه.
اونا خودشون رو کاملا جدا از جامعه ی لینوکس می دونن. راستشو بخوای زیادم از لینوکس خوششون نمیاد. از نرم افزارای گنو هم بی سر و صدا استفاده می کنن.
« آخرین ویرایش: 03 آذر 1393، 06:49 ب‌ظ توسط mohsen-rashidi »