آقای ساسان سلام
آقای محترم! لطفاً در بیان نظرات خود، برخورد دوستانه و مودبانه را از نظر دور ندارید. اگر شما با آقای بهزادی مشکلی دارید به خوانندگان این انجمن مربوط نیست. بروید مشکل خود را حل کنید، اما اگر با این نظر که بهتر است از گنو/لینوکس به جای لینوکس استفاده نمود مخالف هستید در کمال صداقت و به طور دوستانه نظر خود را بیان کنید و به دیگران اجازه بدهید که با آن مخالف باشند و آنان را به سخره نگیرید.
گرامی من مشکل شخصی با دانیال بهزادی ندارم، نه از نزدیک دیدمش، فکر هم نکنم هیچ موقع ببینمش و شک ندارم از نظر شخصیتی پسر خیلی خوبیه. ایشون عاقل و بالغه و نیاز به کسی برای دفاع از خودش نداره.
لطفا سنجش میزان ارتباط این بحث به انجمن رو به عهده کاربران و مدیران اینجا بزارید. اتفاقا پست کاملا احساسی شما بحث رو به بیراهه میبره و ترجیح میدم به بقیهاش جواب ندم. شرمنده.
چون فکر میکنم حداقل تعریف اندرو تننباوم رو در کتاب سیستمعامل مدرن خونده که بعد از تعریف کرنل به عنوان نرمافزاری که با سختافزار ارتباط برقرار کرده و منابع سختافزاری را تخصیص میدهد، سیستمعامل رو مجموعهی کرنل و نرمافزارهایی تعریف میکنه که مستقیماً با کرنل کار میکنن، مثل کتابخانهها، کامپایلر و…
ساسان هنوز نتونسته به این سوالی که من پارسال ازش پرسیدم جواب بده که چهطور گنو/لینوکس همون لینوکسه، ولی اندروید که سهمش از لینوکس دقیقاً همونقدریه که گنو/لینوکس دیگه لینوکس نیست و اندرویده. و همچنین اگه هردوی اینها به زعم ایشون یک سیستمعاملن، چرا با هم سازگاری ندارن و برنامههاشون بدون پورت کردن دیگر لایههاس سیستمعامل غیر از کرنل قابل اجرا روی همدیگه نیست.
حداقل دو بار تو این انجمن سر این موضوع باهات بحث کردم، لینکهای خارجی و چارت گذاشتم. این شما بودی که جوابی نداشتی بدی. یه بارش
اینجا.
موضوعی که هیچ موقع بش توجه نمیکنی اینه که بحث گنو / لینوکسی که استالمن مطرحش میکنه پایه تکنیکی نداره؛ کاملا جنگ قدرته. استالمن بخشی از قدرت و معروفیت لینوکس رو برای ترویج ایدئولوژیش (که به طور خاص GPL ـه نه کلا نرمافزارهای آزاد) میخواد و برای توجیه اش دلایلی میاره که کاملا Bull shit ـه.
عامه مردم به کل مجموعه kernel space و user-space ـی که در با عنوان فدورا و اوبونتو و ... روی رایانهشون نصب میکنن میگن لینوکس. اسم کرنل رو روی کل سیستم عامل گذاشتن درست نیست ولی به هرحال غلط مصطلحی هست که جا افتاده. و وقتی اکثرا به یه غلط اعتقاد دارن اون غلط میشه درست. کاریش هم نمیتونی بکنی. مثل جرم که همه بش میگن وزن. حالا استالمن میگه لینوکس غلطه، گنویی که کمتر از نه درصد این سیستم عاملها رو تشکیل میده رو بزارید کنارش تا درست بشه! این احمقانه است. اگر گنو باشه چرا آپاچی نباشه؟ چرا Document foundation نباشه؟ چرا xorg نباشه؟ سهم کد هرکدوم اینها از گنو بیشتره. نام بردن از فدورا به عنوان لینوکس اشتباست ولی گنو / لینوکس اشتباهتره چون نه تنها چیزی رو درستتر کرده بلکه با ایجاد گمراهی ارزش اسم لینوکس رو هم پایین آورده.
و نگو لینوکس کرنل بدون گنو بی استفاده است. لینوکس با گنو هم بی استفاده است. وقتی
mpd نباشه که باش آهنگی گوش بدی (بدون کدکهای user space حتی یک بوق نمیتونی از رایانهات صدا خارج کنی) htttpd نباشه که باش صفحات وب serve کنی، محیط گرافیکی و مرورگری نباشه که باش تو اینترنت بچرخی و واژه پردازی نباشه که باش سند ینویسی، میخوای با این سیستم چه کار کنی؟ صبح تا شب تو دایرکتوریهات جابهجا شی؟ استالمن به سیستم خودش که یه bash و Emacs هست میتونه بگه گنو / لینوکس ولی نه به فدورا و اوبوتتو.
اما آزار دهندهتر از تمام اینها، پاسخ شما به تاپیکهای تازه کارهای این انجمنه که به جای اینکه پاسخی برای مشکلشون داشته باشی ایدئولوژی بی سر و ته استالمن رو تو صورتشون پرت میکنه.
گوشهای از پستهای شما تو تاپیک تازهکارهای تو این انجمن:
سلام. به دنیای آزاد خوش اومدی.
قبل از هر چیز باید بدونی که اوبونتو لینوکس نیست، لینوکس هم سیستمعامل نیست. اوبونتو یه توزیع از سیستمعامل «گنو/لینوکس»ـه و لینوکس فقط یکی از نرمافزارهای موجود در این سیستمعامله.
آها! اصولاً همهی لپتاپهای مرسوم میتونن با گنو/لینوکس (استفاده از لینوکس برای اشاره به سیستمعامل اشتباهه!) درست کار کنن، مگر این که حالت خاصّی باشه، مثلاً شرکت سازنده دسرسی بوت یا… رو برداشته باشه یا از سختافزار غیرمتعارف و عجیبوغریبی توش استفاده شده باشه.
درود بر تو. به دنیای آزاد خوش اومدی.
نخستین راهنمایی که میتونم بهش بکنم اینه که اسم این سیستمعامل زیبای ما لینوکس نیست. لینوکس تنها یکی از برنامههاییه که ما روی این سیستمعامل داریم. اسم درست اون گنو/لینوکسه که یعنی سیستمعامل گنو به اضافهی لینوکس به عنوان کرنل. حالا با توجّه به این نکته به سراغ پاسخ پرسشت میریم.
پ.ن: عنوان موضوع رو هم ویراش کردم. لینوکس یه نرمافزاره که نقش کرنل رو در سیستمعامل گنو/لینوکس ایفا میکنه و نمیشه انتخابش کرد. چیزی که انتخاب میکنی یه توزیع از سیستمعامل گنو لینوکسه (:
نصب سنتاواس منظورته؟ لینوکس رو که روی رایانه نصب نمیکنن! چیزی که نصب میشه روی رایانه یه توزیع از سیستم عامل گنو/لینوکسه. مثل سنتاواس یا اوبونتو. لینوکس فقط یکی از نرمافزارهای سیستمعامل گنو/لینوکسه.
فکر نکنم نیازی به نقل قولهای بیشتر باشه. کاربری که با بلوتوثش مشکل داره یا نمیتونه آهنگ پخش کنه با اسم بی سر و ته گنو مواجه میشه و به جای این که به جواب برسه سوالهای بیشتر ذهنش رو مشغول میکنه.
ساسان هنوز نتونسته به این سوالی که من پارسال ازش پرسیدم جواب بده که چهطور گنو/لینوکس همون لینوکسه، ولی اندروید که سهمش از لینوکس دقیقاً همونقدریه که گنو/لینوکس دیگه لینوکس نیست و اندرویده.
اندورید یه توزیع لینوکسه ولی من نه هیج موقع بش میگم لینوکس نه کنارش از لینوکس اسم میبرم چون این سیستم عامل اسم داره همه با اسمش میسناشنش! تشنه قدرت هم نیستیم که پروپاگندا راه بندازیم که چرا اسم لینوکس توش نیست! یه سوال. چرا شما که ادعا میکنی گنو / درسته به اندروید نمیگی Linux /
ART ؟ شاید چون خیلی احمقانه است
همچنین اگه هردوی اینها به زعم ایشون یک سیستمعاملن، چرا با هم سازگاری ندارن و برنامههاشون بدون پورت کردن دیگر لایههاس سیستمعامل غیر از کرنل قابل اجرا روی همدیگه نیست.
یه کرنلن دو userspace متفاوت. runtime dependency برنامههای اندروید رو روی لینوکست نصب کن، اجرا میشن.