انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: محیط متنی یا محیط گرافیکی ؟  (دفعات بازدید: 2427 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • حل نشو ؛ حل میشه
محیط متنی یا محیط گرافیکی ؟
« : 13 آذر 1393، 10:56 ب‌ظ »
سلام به همه

از همهٔ دوستان و کاربلدها و اساتید میخوام که نظرات و انتقادات و حتی تعصبات خودشون رو مطرح کنن که معایب یا مزایای هر کدوم از ابزارهای CLI و GUI معلوم و بیان بشه که ما تازه‌کارها بتونیم بهتر با مسائل کنار بیاییم ؟

ممنون از همه :)
« آخرین ویرایش: 13 آذر 1393، 11:32 ب‌ظ توسط narayana »
فرانکل در ( انسان در جستجوی معنا ) باید لینوکس رو پیشنهاد بده و معرفی کنه چون همیشه کار برای انجام دادن داره ...

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین ابراهیم مشهدی تفرشی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 336
  • همیشه یک راه بهتر هست.
پاسخ : محیط متنی یا محیط گرافیکی ؟
« پاسخ #1 : 13 آذر 1393، 11:18 ب‌ظ »
ببخشید من کاربلد و استاد نیستم

من از وقتی که توی ویندوز هم بودم یه کوره سوادی از DOS داشتم که وقتی ویندوز خراب می شد خداییش خیلی بدرد می خورد

وقتی به لینوکس اومدم نمی دونم چرا از خط فرمان اصلا خوشم نمی اومد ولی بعد از یه مدتی که کار کردم و یاد گرفتم چندین بار خودم گفتم « خدایا این ترمینال رو از ما نگیر » بیشتر به خاطر

سریع بودن
سبک بودن
آسان بودن
ET

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
« پاسخ #2 : 13 آذر 1393، 11:31 ب‌ظ »
آقا , کاربلد نیستی استاد نیستی درعوض دوست که هستی پس خوش اومدی و دستت درد نکنه .
مسلما همهٔ کاربرا همینطور هستن و در بدو ورود با ترمینال عیاق نیستن و طول میکشه که باهاش ارتباط برقرار کنن و به وجود ذی‌جودش افتخار کنن :

یکی از نکات مثبتش اینه که با وجود ترمینال لازم نیست که برنامه‌های متعدد نصب کنیم و از طریق اون میتونیم خیلی کارهارو انجام بدیم که برای ما تازه‌کارها یه مقدار سخته ولی واقعیت داره ...
« آخرین ویرایش: 13 آذر 1393، 11:33 ب‌ظ توسط narayana »
فرانکل در ( انسان در جستجوی معنا ) باید لینوکس رو پیشنهاد بده و معرفی کنه چون همیشه کار برای انجام دادن داره ...

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین Риал Краесис

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1178
  • !!! I FIGHT FOR THE USERS
« پاسخ #3 : 13 آذر 1393، 11:35 ب‌ظ »

سلام به همه

از همهٔ دوستان و کاربلدها و اساتید میخوام که نظرات و انتقادات و حتی تعصبات خودشون رو مطرح کنن که معایب یا مزایای هر کدوم از ابزارهای cli و gui معلوم و بیان بشه که ما تازه‌کارها بتونیم بهتر با مسائل کنار بیاییم ؟

ممنون از همه :)

بسته به سلیقه هر کدوم میتونه انتخاب اول باشه.
من به شخصه محیط گرافیکی رو برای کار های روزمره بهترین میدونم و محیط متنی رو بیشتر برای نصب نرم افزار و به روز اوری سیستم مورد استفاده قرار میدم.
البته در مقابل اساتید حرفهای ما که چیزی نیستیمو و نظر مون هم خیلی مهم نیست.

If you do not like Arch use Gentoo and just shut up
 and If you do not like Gentoo use Arch and shut up
finaly If you do not like either use Ubuntu and shut the f*** up

آفلاین محمد فدوی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 485
  • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
    • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
« پاسخ #4 : 13 آذر 1393، 11:42 ب‌ظ »
من معمولا ابزارهای CLI رو ترجیح میدم به خاطر انعطاف و سبکیشون. اما وقتایی که حس میکنم یه ابزار CLI داره سرعت کارم رو کاهش میده اونو برای استفاده ی روزمره با GUI جایگزین میکنم.
اگر به بهداشت و فرهنگ رفتار با حیوانات علاقه دارید، از vetMD.ir دیدن کنید.
وبلاگ شخصی من: http://fadavi.net

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1116
  • The answer to life the universe and everything: 42
« پاسخ #5 : 14 آذر 1393، 12:42 ق‌ظ »
شاید برای بیشتر کارهای روزمره محیط گرافیکی کافی باشه... اما گاهی میشه با چند خط کد (حالا به هر زبونی) همین کارهای روزمره رو اتوماتیک کرد! و از شر کارهای تکراری خلاص شد! ;)

شاید زیاد شنیده باشید که گفته میشه خط-فرمان کار رو ساده‌تر و سریع‌تر میکنه ولی عملا تا الان چیزی ندیده باشید!
خب من یه مثال میزنم...

به فرض شما امروز هوس کردید برید ویکی‌صدا و یه آلبوم از ابی دانلود کنید!... خب با سرعت مافوق نور اینترنت ایران ;D آلبوم بعد از چند دقیقه/ساعت دانلود میشه، حالا شما هستید و یه سری موزیک با فرم کلی زیر:

musicName [wikiseda.ir].mp3
خب این پسوند ویکی‌صدا واقعا تو ذوق میزنه! پس باید پاکشون کنیم!، اما واقعا کی حال داره تک تک فایل‌ها رو Rename کنه؟
پس دست به کد میشیم...
کافیه به دایرکتوری مورد نظر cd کنیم و بنویسیم:

for file in *;do
mv "$file" ${file/" [wikiseda]"/""}
done

کار تمومه... 8)

برنامه‌ی مشابه با پایتون:

import os
import glob

myList = glob.glob("PATH/*")
for string in myList:
os.renames(string,string.replace(" [wikiseda]",""))

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 14 آذر 1393، 12:47 ق‌ظ »
راستی اینم اضافه کنم که، اگر می‌خواین بش یاد بگیرید، جناب محمود پهلوانی چند کتاب خوب ترجمه کردن که از اینجا میشه بهشون دسترسی داشت:

http://bashguide.blogsky.com

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
« پاسخ #7 : 05 خرداد 1394، 07:42 ب‌ظ »

سلام
یادم نیست که کجا خوندم ( شاید همین انجمن بوده ) ولی :

در محیط گرافیکی که بیشتر برای ویندوز مصداق داره اینطوریه که برای نصب یه برنامه مثل فایرفاکس , اون فایل از طریق یه مرورگر دیگه دانلود و سپس نصب میشه ولی در ترمینال و محیط متنی با یه دستور اینکار انجام میشه بدون نیاز به هیچ وسیلهٔ اضافی که از مزایای محیط متنی محسوب میشه :)

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #8 : 05 خرداد 1394، 08:45 ب‌ظ »
سلام. میگم تاپیک خودتو آوردی بالا؟‌ حرکت انتحاری؟  ;D
چرا من این تاپیکو ندیده بودم؟  ](*,)
من به خاطر ترمینال، عاشق لینوکس شدم  \\:D/
توی ویندوز دل خوشی از CMD نداشتم. یه محیط ساده خشک بی کاربرد که فقط برای نابود کردن ویروسای مسخره ی ویندوز ازش استفاده می کردم. ولی وقتی اوبونتو رو تست کردم و کتاب اوبونتو برای تازه واردها رو خوندم، همون اول جذب دستورات ترمینال شدم. 4 ماه قبل از نصب لینوکس به عنوان سیستم عامل اول و آخرم ;D فقط تو سایت های مختلف دستورات لینوکس رو دنبال می کردم.
از نظر من محیط گرافیکی برای انجام کارهای ضروری (نه فقط روزمره) خوب نیست اصلا.
محیط متنی در یک حالت محیطیه برای گذاشتن و کانفیگ کارهایی که نیاز نیست هر روز باهاشون سر و کله بزنی.
و وقتی کارای دست و پاگیر رو کنار زدی، حالت دوم پیش میاد، یعنی آماده میشی برای یادگیری تمام چیزهایی که توی دنیای لینوکس هیجان انگیز هستن.
کاربران محیط گرافیکی بیشتر روزشون رو با سر و کله زدن با برنامه های گرافیکی صرف می کنن که همه شون کارهای تکراری به حساب میان و مدت زمان بیشتری هم طول می کشه تا اون کار رو باهاشون انجام بدی. منابع زیادی مصرف می کنن. آدم رو توی پوسته ای محدود گیر میندازن.
من چرا باید برای دانلود کردن یا کپی و کات کردن برخی پوشه ها و کلی کار وقت گیر، عمرم و تباه کنم؟ اینا کارایی نیستن که آدم واقعا از پشت کامپیوتر نشستن بخواد انجامشون بده. اینا دست و پا گیرن. وقتی گذاشتیمشون توی محیط متنی و کنترل شده، دیگه از جلوی دست و پامون میرن کنار و وقت آدم با چیزای با ارزش تری پُر میشه. که اون چیزای با ارزش هم اتفاقا متنی هستن  ;)
در هر صورت من غیر از محیط میزکار (پوسته و ویندو منیجر و پنل و ...)، سعی می کنم تمام برنامه ها رو توی CLI انجام بدم که تا اینجا تونستم کلی از کارهام رو اونجا منتقل کنم و باقی کارها رو هم ذره ذره منتقل می کنم.
به قول بچه ها، CLI:
- سبک تر
- ســریـع تر
- منـعطف تر
- قــدرتمـند تر
- دالتون بروز تر
 ;D
« آخرین ویرایش: 05 خرداد 1394، 08:47 ب‌ظ توسط Rasubuntu »
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
« پاسخ #9 : 05 خرداد 1394، 09:01 ب‌ظ »
سلام. میگم تاپیک خودتو آوردی بالا؟‌ حرکت انتحاری؟  ;D
.
.
.
 ;D

والا بوخودا ... گیری افتادیما ! جماعت رو ول کنی که فقط کل‌کل کنن و واسهٔ همدیگه شاخ‌وشونه بکشن بعدش میگیم اقا بیایین تجربیات و نظرهاتون رو بگین که همگی بهتر بشیم ... آقو ( بقول همساده ) هیشکی نیمیاد ! یعنی له لهم داغونم ...‌ آقو داغونوم کردن ;D >:(

خب باباجان همهٔ تازه‌واردها از سختی ترمینال شکایت دارن خب این تاپیک رو کامل کنین و مطالبتون رو بنویسین و ویکیش کنین یا چسبناکش کنین که جلوی چشم باشه.

پ.ن : فکر کنم اون مطلب نصب از ترمینال رو خودت نوشته بودی ؟ آره ؟ درست میگم رسول ؟

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #10 : 05 خرداد 1394، 10:06 ب‌ظ »
نقل‌قول
خب باباجان همهٔ تازه‌واردها از سختی ترمینال شکایت دارن خب این تاپیک رو کامل کنین و مطالبتون رو بنویسین و ویکیش کنین یا چسبناکش کنین که جلوی چشم باشه.

حرکت انتحاری میزنی دعوات هم میاد؟  ;D

نقل‌قول
پ.ن : فکر کنم اون مطلب نصب از ترمینال رو خودت نوشته بودی ؟ آره ؟ درست میگم رسول ؟

کدوم؟
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • اگه کفشت پاتو می زد و از ترس قضاوت مردم پابرهنه نشدی و درد رو به پات تحمیل کردی، دیگر در مورد آزادی شعار نده...
« پاسخ #11 : 06 خرداد 1394، 01:57 ب‌ظ »
کلا تمام سیستم عامل ها در اول کار خط فرمان هستند و برای راحتی کار اومدن شرایط و محیطی درست کردن به نام GUI برای تازه کارها.

در کل اصل نیاز داشتن به سخت افزار قوی فقط و فقط مربوط به همین GUI و زیبا سازی هست.

من الان شاید ۱ سال بشه که کلا فقط برای VLC و Firefox از I3WM استفاده میکنم و تمام.

و بیشتر کارهای من با خط فرمان انجام میشه.

در چند ارسال بالا یک نمونه استفاده مفید از خط فرمان برای حذف قسمتی از اسم گفته شد.

من هم چند وقت پیش نیاز داشتم در یک سیستم خیلی قدیمی بیش از ۲۰ تصویر را کوچک کنم.
اولش فکر می کردم با GIMP می تونم سریع تموم کنم، اما تا برنامه باز بشه و تغییر اندازه بدم و ذخیره، برای ۳ عکس اول ۲ دقیقه وقتم رفت.
حوصلم سر رفت، و مستقیم رفتم سراغ خط فرمان و دستور زیر را زدم:

for f in *.jpg; do convert -resize 10% "$f" resized_"$f"; done
خیلی سریع تمام عکس ها کمتر از ۳ دقیقه آماده شد.

مهمترین علت ای که من از خط فرمان خوشم میاد، نیاز نداشتن به سخت افزار قوی برای کار هست.

در خیلی از PC های ضعیف، خیلی از کارهایی که میشه در خط فرمان در کمتر از ۱ دقیقه انجام داد، ممکنه در GUI وقت بیشتری ببره و یا حتی نشه انجام داد.

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 452
« پاسخ #12 : 06 خرداد 1394، 03:06 ب‌ظ »
تا بحال به این فکر کردید چرا استادان انجمن با قطره چکان اطلاعات میدن؟!
همچین ترجمه خوبی معرفی نمیشه وآدم رو تشویق به حرفه ای بودن نمیکنن :oops:
آخ که چقدر خواستم بش رو یاد بگیرم یه آموزش روون پیدا نکردم.چقدر مبتدی فکر میکردم.حالا فهمیدم هیچی بلد نیستم :'(

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #13 : 06 خرداد 1394، 04:03 ب‌ظ »
تا بحال به این فکر کردید چرا استادان انجمن با قطره چکان اطلاعات میدن؟!
همچین ترجمه خوبی معرفی نمیشه وآدم رو تشویق به حرفه ای بودن نمیکنن :oops:
آخ که چقدر خواستم بش رو یاد بگیرم یه آموزش روون پیدا نکردم.چقدر مبتدی فکر میکردم.حالا فهمیدم هیچی بلد نیستم :'(
دوست من، چه ربطی به اساتید و ناظران انجمن داره؟ :o
کسی که خواستار علم باشه راهشو پیدا میکنه.
شما کافی بود سرچ‌ کنی، «آموزش bash» در اولین صفحه به وبلاگ جناب پهلوانی می‌رسیدی.

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 452
« پاسخ #14 : 06 خرداد 1394، 05:03 ب‌ظ »
خوب منظورم رو نگرفتی.
اول گفتم یکی باید ضرورت استفاده از ابزار متنی رو با مثال روشن بگه.....
دوم گفتم گشتم نبود یعنی الان هم که سرچ کردم ندیدم.یه سری چیزای دیگه میاد.دقیقا مشکل منم با همینه که چیزی که برای شما عادی شده رو فکر میکنین برای دیگران هم همینطوره.
چه اشکالی داره منابع خوب معرفی و جمع آوری بشه تا ما که عین شما میزنیم «آموزش bash» و عمو گوگل نامهربونی میکنه هم بتونیم از درون همین فروم به نتیجه دلخواه برسیم.
یه بخش باشه آموزشهای مختلف درون اون معرفی بشه تا یک منبع خوب برای استفاده همه باشه.
چه اشکالی داره راهی که رفتی تا به علمی رسیدی رو برای بقیه کوتاهتر کنی نه اینکه بگی من اینهمه سختی کشیدم دیگران هم برن ....
این همون فلسفه متن بازه که تو ایران .....
الان دیگه عصر کار گروهیه و اما هر روز فاصله مون با دنیا بخاطر از دست دادن فرصتها از بین میره.هنوز تو عصر اطلاعات گیر کردیم و میخواهیم با قایم کردن اطلاعات قوی باشیم در صورتی که جامعه ای باسواده که همه باسواد باشن....
اصلا ولش کن هرکی بره سی خودش کسی هم ناراحت نمیشه :-X