انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: پارتیشن بندی و سیستم فایل لینوکس ( مقایسه با  (دفعات بازدید: 15282 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین hrbaban

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 26
سلام . . .
ببخشید من توی مفاهیمم یه کمی دچار مشکل شدم . خیلی گشتم تا در مورد سیستم فایل لینوکس یه مطلب جامع پیدا کنم ولی موفق نشدم . همه از هم یه مطلب رو کپی کرده بودند .
در حقیقت من میخوام ببینم دید لینوکس به رسانه های ذخیره سازی چجوریه .
اجازه بدید واضحتر بگم . تو ویندوز ما پارتیشن بندی میکنیم و به هر درایو یه اسم میدیم بعدش هم فایلهامونو توی هر درایوی خواستیم میسازیم . حالا میخوام بدونم توی لینوکس چجوریه .
اگر لینک مقاله یا مطلبی که خوب به مقایسه ویندوز و لینوکس از این دیدگاه پرداخته باشه رو بزارید ممنون میشم .

آفلاین sahama

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 784
  • الهی به امید تو!
باید کار کنید تا متوجه بشید ولی در کل خیلی شبیه ویندوزه با این تفاوت که پارتیشن ها مثل یه پوشه داخل پوشه اصلی شناخته می شن
گرچه ntfs هم همچین خصوصیتی داره
یا علی

آفلاین iCEAGE

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 399
  • Life is Free and Beautiful
    • وبلاگ شخصی من
سیستم عامل گنو/لینوکس مثل سیستم عامل ویندوز دارای چندین پارتیشن نیست در واقع دارای یک پارتیشن root است که با / نشان داده می شود. شما میتونید مثل یک درخت برعکس اون رو تصور کنید که از ریشه اصلی root یا همون / می باشد و بقیه ی شاخه ها مثل home, media, boot, etc, usr, tmp, ... فرزاندان root هستند ولی شما میتوانید چندین پارتیشن داشته باشید ولی برای استفاده از آن ها باید mount بشن مثل پارتیشن های NTFS که به زیرشاخه ی media مونت می شوند.
People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world. Richard Stallman
زندگی آزاد

آفلاین hrbaban

• Jr. Member
  • *
من همین مفهوم درختی و ... را نمی فهمم .

میشه هر کدام از /home , /etc , ... را درون یه پارتیشن گذاشت ؟

من میخوام بدونم تو لینوکس اطلاعات کجا ذخیره میشه ؟

آیا میشه یه پارتیشن ext2 را به ntfs تبدیل کرد ؟ و اگر میشه اطلاهات به چه صورتی در میاد ؟

آفلاین aliva

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 363
    • http://vakilzade.ir
سلام

جدا این سیستم فایل چطور کار می کنه؟

آفلاین یه انقلابی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
    • یه‌انقلابی
با سلام
ببینید چیز پیچیده‌ای نیست .
همه‌ی اطلاعات روی هارد که یک مقدار فیزیکی هست ذخیره می‌شه .
حالا برای اینکه ما به اطلاعات در هارد دسترسی داشته باشیم و اون رو بهتر و منظم‌تر مدیریت کنیم میایم و یک سری تعریف برای خودمون می‌کنیم .
مثلا میایم و هارد رو به چند قسمت تقسیم می‌کنیم . تا اینجا توی همه‌ی سیستم‌عاملها مشترکه .
حالا توی ویندوز ما اونها رو به اسم C و D و غیره می‌شناختیم و در گنو/لینوکس ما به اونها رو /dev/sda1 , /dev/sda2 و غیره می‌گیم .
حالا مسئله‌ی گمراه کننده اینه : در ویندوز همه چی یکپارچه است و در یکجا مثلا پارتیشن C . اما در گنو/لینوکس یکپارچه نیست و شما می‌تونی هر قسمتی رو روی یک پارتیشن جدا ذخیره کنی . مثلا / رو روی  پارتیشن /dev/sda1 و /home رو روی /dev/sda2

نکته : پارتیشن تقریبا یک واقعیت فیزیکی است ولی / و home/ و boot/ و غیره یک متغیر برای سیستم عامل هستند .
یا علی

فعلا قصد ندارم اینجا بیام، شاید اصلا نیام.
انجمن‌های آزادتری هم خواهند بود برای آزاد بودن.
یا علی

آفلاین hrbaban

• Jr. Member
  • *
آیا میشه یه پارتیشن ext2 را به ntfs تبدیل کرد ؟

و اگر میشه اطلاعات به چه صورتی در میاد ؟

آفلاین یه انقلابی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
    • یه‌انقلابی
با سلام
نه نمی‌شه . تمام اطلاعات پاک می‌شه .
یا علی
فعلا قصد ندارم اینجا بیام، شاید اصلا نیام.
انجمن‌های آزادتری هم خواهند بود برای آزاد بودن.
یا علی

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
آیا میشه یه پارتیشن ext2 را به ntfs تبدیل کرد ؟

و اگر میشه اطلاعات به چه صورتی در میاد ؟
باید ببینی هسته هر سیستم عاملی از چه فایل سیستمی برای نصب و کار استفاده میکنه لینوکس مثلا زیاد داره که عموما EXT 3 و نسخه جدید اون EXT 4 هست و اون ویندوزم نمیتونه رو اینا نصب بشه چون هستش برای NTFS و FAT تعریف شده مک او اس هم مثلا HSF+ هست اینا به هسته مربوطه

آفلاین hrbaban

• Jr. Member
  • *
من تو یه چیز گیج شدم ... ???

وقتی ما میگیم که سیستم فایل یه پارتیشن ext3 باشه ، این فولدرهای /home , /etc,/bin, . . . رو فایل سیستم میسازه یا اینکه اینها فولدرهای لینوکس هستند ؟

مثلا وقتی شما ویندوز رو نصب میکنی خودش چندتا فولدر مثل program files , windows , ... میسازه . حالا این فولدرهای بالا رو کی میسازه ؟

اگر فایل سیستم میسازه پس فایلهای لینوکس کجا میرن ؟

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
من تو یه چیز گیج شدم ... ???

وقتی ما میگیم که سیستم فایل یه پارتیشن ext3 باشه ، این فولدرهای /home , /etc,/bin, . . . رو فایل سیستم میسازه یا اینکه اینها فولدرهای لینوکس هستند ؟

مثلا وقتی شما ویندوز رو نصب میکنی خودش چندتا فولدر مثل program files , windows , ... میسازه . حالا این فولدرهای بالا رو کی میسازه ؟

اگر فایل سیستم میسازه پس فایلهای لینوکس کجا میرن ؟

سلام
اون پوشه ها رو توزیعهای لینوکس میسازند فایل سیستم نحوه چیدمان و تعامل اینها رو تعیین میکنه نه تعداد و نوع پوشه ها رو چه بسا یک توزیعی پوشه های بیشتر و یا کمتری داشته باشه پوشه ها به لینوکس مربوط هستن و تعامل اونها با فایل سیستم ها

آفلاین سید محمود رضا سجادی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 704
    • مرکز برنامه نویسی ایران
این سوال توسط شما دو بار پرسیده شده!!!!

از اساتید و مسئولان درخاست میکنم لطفا پست از انقال پاسخ من به این بخش تاپیک زیر رو پاک کنند
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,10582.msg80144.html#msg80144
مرکز برنامه نویسی ایران
محلی برای تمامی علاقه مندان به برنامه نویسی http://www.SourceCenter.IR

آفلاین hrbaban

• Jr. Member
  • *

از تمام دوستان مممنونم از اینکه کمک میکنند .

1- آقا سید اگر ما پارتیشن / رو در یک پارتیشن جدا و /home رو در یه پارتیشن دیگه و /etc رو تو یه پارتیشن دیگه بسازیم ، بازم وقتی وارد my compyter لینوکس(Ubuntu) میشی ، مثل ویندوز هر کدام رو درون یه پارتیشن جدا میبینی یا اینکه نه، اونها رو به صورت منطقی یکجا میبینی ؟

نقل‌قول
اون پوشه ها رو توزیعهای لینوکس میسازند فایل سیستم نحوه چیدمان و تعامل اینها رو تعیین میکنه نه تعداد و نوع پوشه ها رو چه بسا یک توزیعی پوشه های بیشتر و یا کمتری داشته باشه پوشه ها به لینوکس مربوط هستن و تعامل اونها با فایل سیستم ها

2- من تو یه کتابی مثل پارسیکس خوندم که نوشته سیستم فایل لینوکس به صورت یه درخت وارونه است و بخش های مختلف اون شامل /bin , /boot /dev , /home , . . . است . پس حالا چطور میگیم اون پوشه ها رو توزیعهای لینوکس میسازند ؟(صفحه 11 پارسیکس 2)

3- آیا آموزش تصویری کاملی از نحوه ساخت پارتیشن برای لینوکس وجود داره  ؟ (کی پارتیشن primary بسازیم و کی extended بسازیم و . . . )

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1636
    • در دفاع از آزادی بیان
فکر کنم به خاطر کلمه عام «فایل سیستم» کمی شلوغ شده. حرفه ای این کار نیستم ولی فکر کنم فایل سیستم رو می شه به دو معنی استفاده کرد:

۱- شیوه چیدن فایل ها که برای ما روش درختی که دنیس ریچی معرفی کرده معروف ترینش است. در این مفهوم، ما یکسری دایرکتوری داریم که مثلا توی لینوکس بنا به تعاریف استاندارد، همون /  و  boot/ و var/  و  opt/ و  .. هستن.

۲- شیوه نظم دهی اطلاعات در سطح سخت افزار (ذخیره داده) که می شن مفهوم  و  ntfs و  fat و  ext3  و ext4 و ...

فکر کنم به هر دو تای اینا می گن فایل سیستم و به همدیگه هم ربط دارن ولی کاملا به هم وابسته نیستن. مثل تو می تونی فایل سیستم fat داشته باشی و روش لینوکس نصب کنی که همون دایرکتوریهای درختی به مفهوم (۱) رو خواهی داشت یا لینوکسی رو نصب کنی که از ext3 استفاده می کنه ولی به جای اسامی استاندارد ولی نامانوس var و etc و lost+found و .. از اسامی معمول‌تری مثل doc و programs و ... استفاده کنه.

در مورد سوال اولت: لینوکس یک فایل سیستم درختی داره. حتی اگر پارتیشن ها رو جدا هم بکنی و مثلا حتی یک هارد دیسک مستقل رو به home/ اختصاص بدی، بازم لینوکس خیلی طبیعی یک دایرکتوری home در اختیار کاربر خواهد گذاشت که در ظاهر فرقی با قبل نداره. مزیت این جریان اینه که تو می تونی همینطوری هارد دیسک اضافه کنی و فقط home بزرگ تر بشه بدون اینکه کاربرهات با دیدن چیزهایی مثل :C و  :D و :E گیج بشن. در واقع با استفاده از روشهای لینوکسی تو می تونی به لینوکس بدی که مجموع فلان پنج تا هارد دیسک رو یک درایو بزرگ ببینه و شاخه home رو توی اون بنویسه (دنبال raid سرچ کن اگر علاقمندی).
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین hrbaban

• Jr. Member
  • *

کسی نیست بیشتر توضیح بده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

یه جواب جامعتر . . .