انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: گنو یا لینوکس ! مسئله این است ...  (دفعات بازدید: 23294 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Amir Emad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 419
پاسخ : گنو یا لینوکس ! مسئله این است ...
« پاسخ #15 : 15 اسفند 1393، 08:04 ب‌ظ »
جوابش رو بارها گفتند
توی انجمن سرچ کنید ، خیلی زود به جواب میرسید. :)

شما میتونستید در همین دو خط که توضیح دادید اون رو توضیح بدید یا لینک اون انجمن رو بدید

والا من هرچی سرچ کردم چیزی پیدا نکردم  :(

سلام
خود شما هم میتونستی جای ایراد گرفتن و انتقاد درست جستجو کنی و یه لینک براشون پیدا کنی مثلا :

https://www.google.com/search?hl=fa&q=%DA%AF%D9%86%D9%88+%DB%8C%D8%A7+%DA%AF%D9%86%D9%88+%D9%84%DB%8C%D9%86%D9%88%DA%A9%D8%B3+site:ubuntu.ir&spell=1&sa=X&ei=h8_5VNvGHsyVuASjxoDwBQ&ved=0CBkQBSgA&biw=1323&bih=641

من انتقاد نکردم گفتم سرچ کردم ولی پیدا نکردم

1000 نفر همیشه میان تو تاپیک و میگن بگرد پیدا میشه  مخصوصا تو فروم برنامه نویس ها

خب اگه قرار باشه بگردیم که نیازی به ساخت فروم نیست یک ویکی هم کاررو راه میندازه

آفلاین alireza hashemi

• Full Member
  • *
  • ارسال: 232
« پاسخ #16 : 16 اسفند 1393، 07:27 ق‌ظ »
بارها بحثش انجام شده.. سیستم‌عامل مجموعه‌ی کرنل و نرم‌افزارهای سیستمی‌ای هست که مستقیما با کرنل کار می‌کنن.. پس مجموعه‌ی گنو و لینوکس باهم به سیستم‌عامل رو تشکیل می‌دن.. حالا این که اسمش چی باشه مساله است. درستش اینه که بگیم گنو، چون لینوکس هم یه کرنل برای سیستم‌عامل گنو هست.. ولی از اون‌جا که وقتی می‌گیم گنو، معلوم نیست منظورمون گنو با کدوم کرنل هست، استالمن خواسته که به جای گنوی خالی، بگیم گنو/لینوکس، گنو/هرد، گنو/تریکس، گنو/مینیکس، گنو/کی‌فری‌بی‌اس‌دی و..
سلام دوستان.

من ی بار متن آقای بهزادی رو کپی میکنم و بعد بعضی جاهاش رو رنگی میکنم...

بارها بحثش انجام شده.. سیستم‌عامل مجموعه‌ی کرنل و نرم‌افزارهای سیستمی‌ای هست که مستقیما با کرنل کار می‌کنن.. پس مجموعه‌ی گنو و لینوکس باهم به سیستم‌عامل رو تشکیل می‌دن.. حالا این که اسمش چی باشه مساله است. درستش اینه که بگیم گنو، چون لینوکس هم یه کرنل برای سیستم‌عامل گنو هست.. ولی از اون‌جا که وقتی می‌گیم گنو، معلوم نیست منظورمون گنو با کدوم کرنل هست، استالمن خواسته که به جای گنوی خالی، بگیم گنو/لینوکس، گنو/هرد، گنو/تریکس، گنو/مینیکس، گنو/کی‌فری‌بی‌اس‌دی و..

آقای بهزادی عزیز میتونی منظورتون از این دوتا کرنلی که بالا رنگی کردم رو به طور مشخص بگی؟
و میتونی بگی که نرم افزار سیستمی با نرم افزار کاربردی چه فرقی دارن؟
 (البته شاید هم اشتباه تایپی بوده و من ی کم وسواس به خرج دادم.)
من منتظر جوابتون هستم ولی قبلش میخواستم ی سری تعریفهای مهم در مورد سیستم عامل رو اینجا یاد آوری کنم.
-------------------------------------------

خوب بریم سر تعریفها:
کتاب: طراحی و پیاده سازی سیستم های عامل (ویرایش سوم)
نویسنده: اندرو اس. تنن باوم - آلبرت اس. وودهال
ترجمه: دکتر ابوالفضل طرقی حقیقت
----
توی این کتاب ی کم طولانی توضیح داده پس من میرم تو صفحه ی ۷۵ کتاب و بخش خلاصه رو برای شما میگم:

میتوان از دو دیدگاه به سیستم عامل نگاه کرد ۱- مدیریت منابع ۲- ماشین توسعه یافته
از دیدگاه مدیر منابع وظیفه ی سیستم عامل مدیریت کارآمد بخشهای مختلف سیستم است. از دیدگاه ماشین توسعه یافته وظیفه ی سیستم عامل تهیه ی یک ماشین مجازی برای کاربر است که استفاده از آن خیلی راحت تر از ماشین واقعی است.

------------------------------------------

کتاب: سیستم های عامل (با رویکرد حل مسائل)
نویسنده: ابوالفضل طرقی حقیقت
انتشارات: پارسه
----
تعریف ۱ - صفحه ی ۱: سیستم عامل واسط بین کاربر و برنامه های سطح کاربر از یک سو و سخت افزار کامپیوتر از سوی دیگر است.
تعریف ۲ - صفحه ی ۳۱: سیستم عامل اساسی ترین برنامه ی سیستمی است که کامپیوتر رو راه اندازی کرده و تا هنگامی که کامپیوتر روشن است مدیریت تمام منابع سیستم را بر عهده میگیرد و زمینه و واسطی را فراهم میسازد که برنامه های کاربردی میتوانند به راحتی روی اون اجرا شوند.

خوب حالا بریم سر وظایف سیستم عامل:

----
صفحه ی ۳۳:

به طور کلی حوزه های مدیتی سیستم عامل عبارت اند از:
۱- مدیریت فرایندها
۲- مدیریت حافظه
۳- مدیریت I/O (شامل مدیریت دستگاه های جانبی , مدیریت دیسک و مدیریت شبکه)
۴- مدیریت فایل ها و دایرکتوری ها

-------------------------------------------

نظر من:
پس هر برنامه ای که از این چهار مورد خارج بشه میشه گفت که برنامه ی سیستمی نیست و برنامه ی کاربردیه. چون طبق تعریف استاد طرقی حقیقت (سیستم عامل اساسی ترین برنامه ی سیستمی است)

توی رشته ی مهندسی نرم افزار تقریبا میشه گفت که ترتیب درسهای مربوط به کامپیوتر به شکل زیره (اکثر دانشگاه ها هم به همین ترتیب پیشنیاز و هم نیاز برای درسهاشون تعریف میکنن):

۱- مبانی برنامه نویسی
۲- برنامه سازی پیشرفته ۱
۳- برنامه سازی پیشرفته ۲
۴- ساختمان گسسته و سخت افزار و مهندسی نرم افزار۱ (با هم توی یک ترم میتونی برشون داری)
۵- ساختمان دادها و ذخیره و بازیابی اطلاعات و طراحی الگوریتم و مهندسی نرم افزار (با هم توی یک ترم میتونی برشون داری)
۶- پایگاه داده ها و هوش مصنوعی (با هم توی یک ترم میتونی برشون داری) (آز پایگاه و ایجاد بانک های اطلاعاتی اختیارین و بعد از پایگاه داده ها میتونی برشون داری)
۷- زبان ماشین اسمبلی
۸- معماری کامپیوتر و آز معماری و شبکه های کامپیوتری (با هم توی یک ترم میتونی برشون داری)
۹- سیستم های عامل و آز سیستمهای عامل (فکر کنم اکثر جاها آز سیستمهای عامل اختیاری باشه)

اینها درسهای مهم و کاربردی رشته ی نرم افزارن
با ترتیبی که بالا گفتم اگر دقت کرده باشید سیستم عامل آخرین درسیه که باید بردارید.
پس شما باید با خیلی از مفاهیم کامپیوتر آشنا باشید تا درس سیستم عامل رو شروع به یادگیری کنید.

--------------------------------------------
نکته ی مهم صحبت هام:
شاید یکی از دلائلی که برای بعضی ها جواب این سوال  (پاسخ : گنو یا لینوکس ! مسئله این است ... ) ی کم پیچیده هست و نمیتونن با قاطعیت در مورد این دو اسم تصمیم بگیرن این باشه که پیشنیاز های بالا رو نگذروندن. (هیچ عیبی نداره چون شاید ربطی به رشتشون نداشته باشه و کامپیوتری ها هم خیلی چیزای دیگه از رشته های دیگه نمیدونن.)

و ی مسئله ی دیگه هم اینه که نوشتن یک خط از یک الگوریتم سیستم عامل هزار برابر سخت تر از نوشتن ی برنامه ی کاربردیه.
« آخرین ویرایش: 16 اسفند 1393، 06:27 ب‌ظ توسط alireza hashemi »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #17 : 16 اسفند 1393، 07:44 ب‌ظ »

آقای بهزادی عزیز میتونی منظورتون از این دوتا کرنلی که بالا رنگی کردم رو به طور مشخص بگی؟
کرنل، بخشی از سیستم‌عامل است که وظیفه‌ی ارتباط مستقیم با سخت‌افزار و دادن منابع سخت‌افزاری را به بقیه‌ی اجزای سیستم‌عامل برعهده دارد.

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد:

نرم‌افزار سیستمی به نرم‌افزاری در رایانه گفته می‌شود که به کارکرد سیستم رایانه یا کاربردهای سطح پایین (یا Low Level) رایانه مربوط باشد. این نرم‌افزارها به ساختار فیزیکی سخت‌افزار رایانه وابسته هستند و در نوشتن آن‌ها از زبان‌های سطح پائین مانند زبان اسمبلی استفاده می‌شود. سیستم‌عامل و درایورها از نرم‌افزارهای سیستمی هستند.

نرم‌افزار کاربردی عبارت است از نرم‌افزاری که با استفادهٔ مستقیم از منابع و قابلیت‌های رایانه کاری را مستقیماً برای کاربر انجام می‌دهد. باید توجه داشت که این عبارت در مقابل عبارت نرم‌افزار سیستمی معنی پیدا می‌کند. در عمل بیشتر نرم‌افزارهایی که کاربران با آن‌ها سر و کار دارند از این دسته محسوب می‌شوند. برای مثال می‌توان به نرم‌افزارهای رومیزی یعنی واژه‌پردازها، صفحه گسترده‌ها، نرم‌افزارهای طراحی گرافیکی، بازی‌های رایانه‌ای و امثال آن‌ها اشاره کرد.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین امین - am1n

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 467
  • ... روش دین توضیح شناخته‌ها بوسیله ناشناخته‌هاست!!
    • دات امین / حرف های آزاد من
« پاسخ #18 : 16 اسفند 1393، 08:11 ب‌ظ »
خوب بریم سر تعریفها:
----
توی این کتاب ی کم طولانی توضیح داده پس من میرم تو صفحه ی ۷۵ کتاب و بخش خلاصه رو برای شما میگم:

از دیدگاه مدیر منابع وظیفه ی سیستم عامل مدیریت کارآمد بخشهای مختلف سیستم است. از دیدگاه ماشین توسعه یافته وظیفه ی سیستم عامل تهیه ی یک ماشین مجازی برای کاربر است که استفاده از آن خیلی راحت تر از ماشین واقعی است.

----
تعریف ۱ - صفحه ی ۱: سیستم عامل واسط بین کاربر و برنامه های سطح کاربر از یک سو و سخت افزار کامپیوتر از سوی دیگر است.
تعریف ۲ - صفحه ی ۳۱: سیستم عامل اساسی ترین برنامه ی سیستمی است که کامپیوتر رو راه اندازی کرده و تا هنگامی که کامپیوتر روشن است مدیریت تمام منابع سیستم را بر عهده میگیرد و زمینه و واسطی را فراهم میسازد که برنامه های کاربردی میتوانند به راحتی روی اون اجرا شوند.

.
.
.

خوب بود (:
من کتاب حقیقت رو خوندم، این کتاب «کنکوریه» ، یه کتاب مرجع نیست ولی خیلی دقیق و کامله (:

خب اگه دقت کنی تو تعریف اول گفته برنامه‌هایی که در User mode اجرا میشن ! یعنی میشه برداشت کرد که فقط بخشی از کرنل که در kernel mode اجرا میشه مصداق سیستم‌عامل است! ( یعنی سیستم عامل طبق تعریف اول میشه همون کرنل ! )
یعنی اگه بخوایم خیلی موشکافی کنیم و گیر بدیم میشه به این تعریف هم گیر داد!

یه بحثی که تو ویکی انگلیسی من دیدم، مشکل تعریف برنامه‌های کاربردی است. مثلا طبق تعریف ۲ (صفحه‌ی ۳۱) گفته سیستم‌عامل واسطی رو فراهم می‌کنه که برنامه‌های کاربردی روش اجرا بشن !
خب خیلی‌ها compiler رو یک برنامه‌ی کاربردی می‌دونن! و طبق معمول می‌گن گنو و ابزار‌های گنو صرفا برنامه‌های کاربردی به حساب میان و جزئی از سیستم‌عامل نیستن !

به نظر من تعریف سیستم‌عامل یک جمله ثابت و واضح نیست ! وگرنه این همه دعوا سرش نبود !

در کل موافقم که بعضی‌ها به خاطر نداشتن تخصص کافی گاهی اوقات، بعضی چیزا رو می‌پیچونن !

آفلاین محمد فدوی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 485
  • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
    • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
« پاسخ #19 : 16 اسفند 1393، 11:40 ب‌ظ »
من نمی‌دونم این بحث چه جذابیتی داره که باید بارها در موردش صحبت بشه... من به سیستم‌عاملی که روی لپتاپم نصبه میگم لینوکس و البته به نظرم اگه کسی بش بگه گنو-لینوکس هم اشتباه نگفته.

مهمترین دلیلم هم اینه که اسم یه قرارداده. یه قرارداد که الزاما نباید کلی حرف و نقل قول پشتش باشه. از نظر من لینوکس اسم رایج‌تریه و به همین دلیل هم اسمش لینوکسه!

به عنوان یه دلیل فرعی (و البته شفاف) هم بهتره یه نگاهی به وبسایت‌های خیلی از (اکثریت قریب به اتفاق) توزیع‌ها بندازیم. من برای اینکه فقط از یه منبع استفاده کنم لینک ویکی‌پدیا رو می‌ذارم:
SUSE
openSUSE
Gentoo Linux
Kali Linux
Arch Linux
Manjaro Linux
Ubuntu
Linux Mint
Chakra
علاوه‌براین، در مورد بعضی از توزیع‌ها اصلا نیازی به خوندن داکیومنت و مطلب نیست! آرچ‌لینوکس و لینوکس‌مینت و... نمونه‌هایی از این توزیع‌ها هستن که به صراحت خودشون به خودشون می‌گن لینوکس!
چیزی که واضحه، وقتی شرکتی به محصول تولیدیش می‌گه لینوکس، این برای من مصرف کننده حجته و باید به این نامگذاریش احترام بذارم...

در نهایت به نظر من فردی مثل ریچارد استالمن بسیار زحمت کشیده برای نرم‌افزار آزاد و واقعا قابل احترامه. اما چسبوندش به هر نرم‌افزار و سیستم‌عامل و عرضه‌ای اصلا منطقی به نظر نمی‌رسه.
اگر به بهداشت و فرهنگ رفتار با حیوانات علاقه دارید، از vetMD.ir دیدن کنید.
وبلاگ شخصی من: http://fadavi.net

آفلاین alireza hashemi

• Full Member
  • *
« پاسخ #20 : 16 اسفند 1393، 11:45 ب‌ظ »

کرنل، بخشی از سیستم‌عامل است که وظیفه‌ی ارتباط مستقیم با سخت‌افزار و دادن منابع سخت‌افزاری را به بقیه‌ی اجزای سیستم‌عامل برعهده دارد.

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد:

نرم‌افزار سیستمی به نرم‌افزاری در رایانه گفته می‌شود که به کارکرد سیستم رایانه یا کاربردهای سطح پایین (یا Low Level) رایانه مربوط باشد. این نرم‌افزارها به ساختار فیزیکی سخت‌افزار رایانه وابسته هستند و در نوشتن آن‌ها از زبان‌های سطح پائین مانند زبان اسمبلی استفاده می‌شود. سیستم‌عامل و درایورها از نرم‌افزارهای سیستمی هستند.

نرم‌افزار کاربردی عبارت است از نرم‌افزاری که با استفادهٔ مستقیم از منابع و قابلیت‌های رایانه کاری را مستقیماً برای کاربر انجام می‌دهد. باید توجه داشت که این عبارت در مقابل عبارت نرم‌افزار سیستمی معنی پیدا می‌کند. در عمل بیشتر نرم‌افزارهایی که کاربران با آن‌ها سر و کار دارند از این دسته محسوب می‌شوند. برای مثال می‌توان به نرم‌افزارهای رومیزی یعنی واژه‌پردازها، صفحه گسترده‌ها، نرم‌افزارهای طراحی گرافیکی، بازی‌های رایانه‌ای و امثال آن‌ها اشاره کرد.

طبق این تعریف:
----

--------

کرنل ی ماشین مجازیه که کار رو برای کاربر راحت میکنه. خوب اگه ی برنامه برای اجرا نیازی به اون ماشین مجازی نداشته باشه میتونیم بگیم که بخشی از اون برنامه سیستمیه.
تا اینجا من میدونم که کرنل ی برنامه ی سیستمیه و برنامه هایی که روی اون نصب میشن همه کاربردین. چون نیاز به کرنل لینوکس دارن.

اگر هیچ برنامه ی کاربردیی نباشه کرنل به تنهایی میتونه توی سیستم نصب بشه. ولی این در مورد نرم افزارهای گنو صدق نمیکنه و از همون روز اول هم فکر کنم برنامه هاشون رو برای سیستم عامل های دیگه کامپایل میکردن تا وقتی که لینوکس ساخته شد.

من روی هیچ اسم یا چیزی تعصب ندارم و الان هم برنامه هایی مثل گیمپ رو خیلی دوست دارم و باهش کار میکنم و این کار گنو برام قابل تقدیره.
حتی خود تروالدز هم که سازنده ی لینوکسه زیاد گیری به استالمن برای این اسم نمیده و داره به مسائل مهمتر از اسم فکر میکنه.
اما گنو میتونه سیستم عامل خودشو بسازه و هر اسمی که دلش میخواد روی اون بزاره.

مسئله اینجاس که حتی برنامه های مهم و کاربردیی هستن که توی دنیای کامپیوتر و سرورها از از اونها استفاده میشه مثل (آپاچی <توی سرورها>) - (مرور گر فایرفاکس) - (زبان برنامه نویسی جاوا) - (DBMS mysql) و ...

حالا اگه اینطوره باید این شرکتها هم ادعای داشتن ی همچین اسمهایی برای لینوکس میکردن.
IBM Linux
net escape Linux
muzila Linux
sun microsystems Linux
.
.
.

استالمن طوری با این قضیه برخورد میکنه که انگار تمام کاربرای نرم افزارهای آزاد دارن با برنامه های گنو و هسته ی لینوکس کار میکنن و برنامه های اونها هیچ کم و کثری نداشته به غیر از کرنل که با لینوکس کامل شده.
در صورتی که انقلاب نرم افزار متن باز زمانی اطفاق افتاد که شرکت هایی مثل IBM و net escape و oracle (البته فکر کنم که اراکل به صورت کامل نه . ولی تجربه ی بهتری از استفاده ی DBMS oracl روی لینوکس به نسبت ویندوز داری. خود اوراکل هم برای کار با DBMS oracl لینوکس رو پیشنهاد میده.) به سمت این نرم افزارها اومدن.

و خنده دار تر از همه ی اینا اینه که به free bsd هم رحم نمیکنن و میگن gnu/freebsd
« آخرین ویرایش: 17 اسفند 1393، 12:17 ق‌ظ توسط alireza hashemi »

آفلاین امین - am1n

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 467
  • ... روش دین توضیح شناخته‌ها بوسیله ناشناخته‌هاست!!
    • دات امین / حرف های آزاد من
« پاسخ #21 : 17 اسفند 1393، 12:54 ق‌ظ »
یک بار گفتم تعریف دقیقی و واضحی نداره، تعاریف سیستم‌عامل وابسته به زمان هم است.

شما با کرنل خالی نمی‌تونی دستورات کاربر رو بگیری و اجرا کنی!(طبق تعریف!) فک کردم یه نفر می‌خواد با منبع و دقیق صحبت کنه گفتم وارد بحث بشم !!
در ضمن کسی به freebsd نمیگه gnu/freebsd و برنامه‌هاشون رو برای سیستم‌عامل‌های دیگه کامپایل نمی‌کردن!!! بیشتر درباره‌ی برنامه‌های سیستمی جست‌و‌جو کنید، برنامه‌ی سیستم فقط کرنل نیست (:

@محمد فدوی : با حرفات موافقم، من هم همیشه می‌گم بحث نام‌گذاری به ارزش‌ها و سلیقه‌ی آدم بر‌میگرده (: اما تو پرانتز بگم که ویکی منبع نیست و بارها ویکی‌نویس‌ها سعی کردن بحث نامگذاری رو درست کنن که به خاطر چند تا مدیر ویکی این اتفاق نیفتاده.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #22 : 17 اسفند 1393، 01:00 ق‌ظ »
کاملاً درسته

کرنل ی ماشین مجازیه که کار رو برای کاربر راحت میکنه.
کاملاُ اشتباهه، وجود سیستم‌عامل به عنوان ماشین توسعه‌یافته برای اینه که کاربر با کرنل درگیر نشه. هیچ‌وقت کاربر مستقیماً با کرنل کار نمی‌کنه و بقیه‌ی اجزای سیستم‌عامل هستن که یک ماشین مجازی برای کاربر تهیه می‌کنن که استفاده از اون خیلی راحت تر از کار کردن با کرنله.

خوب اگه ی برنامه برای اجرا نیازی به اون ماشین مجازی نداشته باشه میتونیم بگیم که بخشی از اون برنامه سیستمیه.
موافقم

تا اینجا من میدونم که کرنل ی برنامه ی سیستمیه و برنامه هایی که روی اون نصب میشن همه کاربردین. چون نیاز به کرنل لینوکس دارن.
مخالفم. چون به نرم‌افزاری که روی کرنل اجرا می‌شه می‌گن سیستم‌عامل و نه نرم‌افزار کاربردی. نرم‌افزارهای کاربردی روی سیستم‌عامل اجرا می‌شن.

اگر هیچ برنامه ی کاربردیی نباشه کرنل به تنهایی میتونه توی سیستم نصب بشه. ولی این در مورد نرم افزارهای گنو صدق نمیکنه و از همون روز اول هم فکر کنم برنامه هاشون رو برای سیستم عامل های دیگه کامپایل میکردن تا وقتی که لینوکس ساخته شد.
خیر. باز هم صددرصد اشتباهه.
در مورد قسمت نخست، کرنل به تنهایی می‌تونه نصب بشه، ولی توی جاهایی مثل سیستم‌های توکار و بلادرنگ که قراره فقط یک برنامه اجرا بشه. از اون‌جا که گفتیم یکی از کارهای سیستم‌عامل مدیریت منابع هست، در سیستم‌عامل نیاز به بخشی داریم که بتونه فرایندهای مختلف رو مدیریت کنه ومثلاً سیاست  ورود اون‌ها رو به پردازنده اعمال کنه که این قسمت جزو وظایف کرنل نیست. اتّفاقاً این سیستم‌عامل گنو هست که می‌تونه بدون لینوکس هم خیلی عادی و بدون مشکل کار خودش رو بکنه، بدون این که یک کاربر عادی متوجّه بشه این چیزی که داره استفاده می‌کنه لینوکس نداره و برای مثال کرنلش هرد یا کی‌فری‌بی‌اس‌دیه.
در مورد قسمت دوم هم فکر کردی توی اون ده سالی که خبری از لینوکس نبود، سیستم‌عامل گنو لنگ بود و کار نمی‌کرد؟ اون زمان در سیستم‌عامل گنو از کرنل تریکس استفاده می‌شد و بدون این که لینوکس به وجود اومده باشه هم کار می‌کرد و این فرضت هم نه‌تنها اشتباهه، که کاملاً برعکس واقعیته. واقعیت اینه که وقتی لینوس توروالدز داشت کرنل خودش رو می‌نوشت، اون رو برای سیستم‌عامل گنو کامپایل می‌کرد و نه برعکس.

اما گنو میتونه سیستم عامل خودشو بسازه و هر اسمی که دلش میخواد روی اون بزاره.
خب گنو این کار رو کرده و اسم سیستم‌عامل گنو رو هم روش گذاشته و اون رو اون‌قدر آزاد گذاشته که یه نفر بتونه کرنل خودش رو برای این سیستم‌عامل بنویسه و داخلش اجرا کنه و چیزهایی مثل گنو/مینیکس، گنو/لینوکس، گنو/داروین و گنو/کی‌فری‌بی‌اس‌دی رو درست کنه.

مسئله اینجاس که حتی برنامه های مهم و کاربردیی هستن که توی دنیای کامپیوتر و سرورها از از اونها استفاده میشه مثل (آپاچی <توی سرورها>) - (مرور گر فایرفاکس) - (زبان برنامه نویسی جاوا) - (DBMS mysql) و ...

حالا اگه اینطوره باید این شرکتها هم ادعای داشتن ی همچین اسمهایی برای لینوکس میکردن.
IBM Linux
net escape Linux
muzila Linux
sun microsystems Linux
به این می‌گن مغلطه. کدوم این‌ها که نام بردی، در تعریف سیستم‌عامل می‌گنجن؟ آیا IBM، نت‌اسکیپ، موزیلا، سان و… مستقیماً با کرنل کار می‌کنن که قرار باشه بخشی از سیستم‌عامل باشن؟

استالمن طوری با این قضیه برخورد میکنه که انگار تمام کاربرای نرم افزارهای آزاد دارن با برنامه های گنو و هسته ی لینوکس کار میکنن و برنامه های اونها هیچ کم و کثری نداشته به غیر از کرنل که با لینوکس کامل شده.
دقیقاً همین‌طوره، غیر از این که گنو یک مجموعه برنامه نیست و یک سیستم‌عامله. احتمالاً این اشتباه رو به این دلیل انجام دادی که سیستم‌عامل گنو رو با پروژه‌ی گنو که یک پروژه بود برای تولید نرم‌افزار کاربردی برای سیستم‌عامل گنو اشتباه گرفتی. در صورتی که این‌ها دو چیز مختلف هستن و اصلاً دو تا تشکیلات متفاوت این‌ها رو هدایت می‌کردن.

در صورتی که انقلاب نرم افزار متن باز زمانی اطفاق افتاد که شرکت هایی مثل IBM و net escape و oracle (البته فکر کنم که اراکل به صورت کامل نه . ولی تجربه ی بهتری از استفاده ی DBMS oracl روی لینوکس به نسبت ویندوز داری. خود اوراکل هم برای کار با DBMS oracl لینوکس رو پیشنهاد میده.) به سمت این نرم افزارها اومدن.
خیر، تا سال دیگه می‌شه در مورد نقش شرکت‌ها در توسعه‌ی نرم‌افزار آزاد بحث کرد، ولی از نظر تاریخی IBM و بقیه وقتی به سمت نرم‌افزار آزاد (متن‌باز در فارسی واژه‌ی اشتباهیه) اومدن که موج نرم‌افزار آزاد همه‌جا رو برداشته بود.

و خنده دار تر از همه ی اینا اینه که به free bsd هم رحم نمیکنن و میگن gnu/freebsd
خنده‌دار اینه که شما بدون دانش حرف می‌زنی. یه سیستم‌عامل داریم به اسم Free BSD و یه سیستم‌عامل دیگه به اسم GNU/KFreeBSD که همون سیستم‌عامل گنوست که به جای کرنل خودش، کرنل سیستم‌عامل Free BSD با نام KFreeBSD داخلشه. مثل گنو/لینوکس که همون سیستم‌عامل گنوست که به جای کرنل خودش، کرنلی به نام لینوکس داخلشه.
« آخرین ویرایش: 17 اسفند 1393، 01:30 ق‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین alireza hashemi

• Full Member
  • *
« پاسخ #23 : 17 اسفند 1393، 02:05 ب‌ظ »
کرنل به تنهایی می‌تونه نصب بشه، ولی توی جاهایی مثل سیستم‌های توکار و بلادرنگ که قراره فقط یک برنامه اجرا بشه. از اون‌جا که گفتیم یکی از کارهای سیستم‌عامل مدیریت منابع هست، در سیستم‌عامل نیاز به بخشی داریم که بتونه فرایندهای مختلف رو مدیریت کنه ومثلاً سیاست  ورود اون‌ها رو به پردازنده اعمال کنه که این قسمت جزو وظایف کرنل نیست.

من قانع شدم که بحث رو ادامه ندم.

آفلاین AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 506
  • :(
« پاسخ #24 : 20 اسفند 1393، 03:39 ب‌ظ »
گنو / مینیکس ؟ حالا دبیانه ؟

« آخرین ویرایش: 20 اسفند 1393، 03:52 ب‌ظ توسط sun microsystems »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ

آفلاین Ubuntu_Like

• Full Member
  • *
  • ارسال: 127
  • زیبایی واقعی در لینوکس است
« پاسخ #26 : 19 خرداد 1395، 09:22 ب‌ظ »
موضوع تاپیک باحال بود :دی

اینو من ندیدم دوستان اشاره بکنن بنابراین خودم میگم :

اینکه بگیم "" لینوکس یک سیستم عامل هست "" اشتباه هست این طرز فکر ما :)

در واقع لینوکس یک kernel هست و اون سیستم عاملی که ما ازش استفاده میکنیم گنو لینوکسه :)

حال اون سیستم عامل هایی که ما با نام  لینوکس استفاده میکنیم در واقع کرنل همشون یکی
هستش ولی از جهت سیستم عاملی با یکدیگر تفاوت دارند دلیلش هم این است که گنولینوکس
توزیع های زیادی رو دارا میباشد.

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #27 : 21 خرداد 1395، 07:33 ب‌ظ »
موضوع تاپیک باحال بود :دی

اینو من ندیدم دوستان اشاره بکنن بنابراین خودم میگم :

وهمچنین این تاپیک مربوط به دوسال قبل بود که شما مثل اینکه اینو هم ندیدین ;)
یعنی نیازی بود این تاپیک رو بالا بیارین و جواب بدین بهش؟

آفلاین My Prior

• Newbie
  • *
  • ارسال: 5
« پاسخ #28 : 23 خرداد 1395، 02:34 ب‌ظ »
سلام دوستان

بگیذارید روی چند تا از حرف های که گفته شده تمرکز کنیم

نقل‌قول
ریچارد استالمن بنیان گذارش بوده میگن لینوکس ؟؟ در صورتی که خود شخص ریچارد استالمن اسم این پروژه را گنو گذاشته و کلی روش کار کرده

جواب :‌ریچارد استالمن حداکثر می تونه درباره کدهایی اظهار نظر کنه که توسط بنیاد نرم افزارهای آزاده نوشته شده

نقل‌قول
اونوقت یه آدمی مثل لینوس توروالدز یه هسته کوچیک در مقایسه با پروژه گنو میسازه و اسم لینوکس رو این سیستم عامل ها میمونه

جواب : شما که این هسته رو اینقدر کوچیک می دونید کافیه حجمش رو در مقابل سایر برنامه های آزادی که توسط بنیاد ارائه شده مقایسه کنید

نقل‌قول
اصن اینطور فکر کنید اگر گنو نبود الان کسی میدونست لینوکس چیه ؟ صد در صد خیر
این رو هم در نظر بگیرید اگر لینوکس نبود الان وضیت گنو چطور بود؟ صد در صد بله چون خود ریچارد استالمن داشت هسته سیستم عامل رو مینوشت که یه دفعه سر و کله توروالدز پیداش شد !

جواب : این حرف ها رو از روی نا واردی می دونم و الا کسی که اندک اطلاعاتی داشته باشه می دونه که هسته هرد ! که سالهاست (سی سال نا قابل)توسط بنیاد نرم افزارهای آزاد داره توسعه پیدا می کنه هنوز به هیچ جایی نرسیده و صد البته هنوز افراد زیادی هنوز اسمش رو هم نمی دونن ، بنیاد نرم افزار آزاد به جای ایده آل پردازی هاش باید می یومد یه هسته ی متن بازی مثل XNU که هیبرید هست و کاملا پیاده سازیش عملی هست به جای میکروکرنل توسعه می داد و حتی به نظر من این از لج بازی بود که XNU رو توسعه نداده.

نقل‌قول

جواب :چه خوب جناب تروالدز و بقیه جواب شما رو دادن !‌
نقل قول :
 لینوس توروالدز در مستند انقلاب اواس، وقتی از وی پرسیده شد آیا نام گنو/لینوکس توجیه‌پذیر است، گفت:
    خب، فکر می‌کنم توجیه‌پذیر است، اما زمانی قابل توجیه است که شما در واقع توزیعی گنویی از لینوکس درست کنید ... همان‌گونه که فکر می‌کنم «ردهت لینوکس» بدون اشکال است، یا «سوزه لینوکس» یا «دبیان لینوکس»، چون اگر شما واقعاً توزیع مخصوص به خودتان را بسازید، آن را نیز باید نامگذاری کنید. اما من فکر می‌کنم در حالت کلی، گفتن «گنو لینوکس» به جای لینوکس مسخره است.
----------------------
بسیاری از کاربران و فروشندگانی که نام «لینوکس» را ترجیح می‌دهند به وجود ابزارهایی غیر گنو و غیر هسته مانند وب سرور آپاچی، سامانه پنجره اکس یا محیر میزکار کی‌دی‌ئی در سیستم‌عامل‌های مصرف‌کنندهٔ نهایی اشاره می‌کنند. همانطور که جیم گتیز، مبتکر اکس گفته‌است:

تعداد نفرات زیادی در این اتوبوس هستند؛ من هیچ سر و صدایی در حمایت از این‌که گنو ضروری‌تر از بسیاری دیگر از قطعات است، نمی‌شنوم. نمی‌توانید چرخی را دور بیندازید و در آخر به یک خودرو، موتور یا صندلی‌های کارا دست یابید. من به شما توصیه می‌کنم خوشحال باشید که یک اتوبوس داریم.

و در پایان می گم بحث لینوکس یا گنو / لینوکس یه بحث جنگ قدرته که توسط بنیاد نرم افزار آزاد داره دامن زده می شه و برای این هست که کمک هایی که به پروژه لینوکس می شه به جای لینوکس به دامن بنیاد سرازیر بشه ! ولی همه می دونن که چه کسی مفید تر بوده ....  8)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #29 : 23 خرداد 1395، 03:29 ب‌ظ »
سلام دوستان
درود

جواب :‌ریچارد استالمن حداکثر می تونه درباره کدهایی اظهار نظر کنه که توسط بنیاد نرم افزارهای آزاده نوشته شده
ریچارد استالمن سازندهٔ این سیستم‌عامله و می‌تونه اون رو هرچی که دوست داره بنامه.

جواب : شما که این هسته رو اینقدر کوچیک می دونید کافیه حجمش رو در مقابل سایر برنامه های آزادی که توسط بنیاد ارائه شده مقایسه کنید
که به کم‌تر از یک درصد می‌رسه!

جواب : این حرف ها رو از روی نا واردی می دونم و الا کسی که اندک اطلاعاتی داشته باشه می دونه که هسته هرد ! که سالهاست (سی سال نا قابل)توسط بنیاد نرم افزارهای آزاد داره توسعه پیدا می کنه هنوز به هیچ جایی نرسیده و صد البته هنوز افراد زیادی هنوز اسمش رو هم نمی دونن ، بنیاد نرم افزار آزاد به جای ایده آل پردازی هاش باید می یومد یه هسته ی متن بازی مثل XNU که هیبرید هست و کاملا پیاده سازیش عملی هست به جای میکروکرنل توسعه می داد و حتی به نظر من این از لج بازی بود که XNU رو توسعه نداده.
این حرف شما به دلیل ناآگاهی از هرده. توصیه می‌کنم این مطلب رو بخونید: https://danialbehzadi.github.io/weblog/2015/gnu-hurd

جواب :چه خوب جناب تروالدز و بقیه جواب شما رو دادن !‌
نقل قول :
 لینوس توروالدز در مستند انقلاب اواس، وقتی از وی پرسیده شد آیا نام گنو/لینوکس توجیه‌پذیر است، گفت:
    خب، فکر می‌کنم توجیه‌پذیر است، اما زمانی قابل توجیه است که شما در واقع توزیعی گنویی از لینوکس درست کنید ... همان‌گونه که فکر می‌کنم «ردهت لینوکس» بدون اشکال است، یا «سوزه لینوکس» یا «دبیان لینوکس»، چون اگر شما واقعاً توزیع مخصوص به خودتان را بسازید، آن را نیز باید نامگذاری کنید. اما من فکر می‌کنم در حالت کلی، گفتن «گنو لینوکس» به جای لینوکس مسخره است.
در واقع این‌جا توروالدز داره خودش رو به نفهمی مصلحتی می‌زنه. چرا که خودش هم می‌دونه توزیع «گنو لینوکس» با سیستم‌عامل «گنو/لینوکس» تفاوت داره.

همانطور که جیم گتیز، مبتکر اکس گفته‌است:

تعداد نفرات زیادی در این اتوبوس هستند؛ من هیچ سر و صدایی در حمایت از این‌که گنو ضروری‌تر از بسیاری دیگر از قطعات است، نمی‌شنوم. نمی‌توانید چرخی را دور بیندازید و در آخر به یک خودرو، موتور یا صندلی‌های کارا دست یابید. من به شما توصیه می‌کنم خوشحال باشید که یک اتوبوس داریم.
بله. جناب گتیز بسیار حرف درستی می‌زنن و این حرفشون دقیقاً برخلاف گفته‌های پیشین شماست.

و در پایان می گم بحث لینوکس یا گنو / لینوکس یه بحث جنگ قدرته که توسط بنیاد نرم افزار آزاد داره دامن زده می شه و برای این هست که کمک هایی که به پروژه لینوکس می شه به جای لینوکس به دامن بنیاد سرازیر بشه ! ولی همه می دونن که چه کسی مفید تر بوده ....  8)
جنگ قدرت نیست. یه آدم خودمحوری به نام توروالدز می‌خواد به خاطر کار کوچیکی که کرده، اسمش همراه با این سیستم‌عام برده بشه و حتا به «گنو/لینوکس» نامیدن سیستم‌عامل گنو با کرنل لینوکس هم راضی نمی‌شه و می‌خواد تمامش رو به اسم خودش بزنه. از اسم‌های پروژه‌ها هم کاملاً مشخّصه. استالمن اسم سیستم‌عاملش رو نذاشته استالمنیکس!