با سلام
من هم با حرف شما كاملن موافقم اما مخالفم با اينكه چون يك واژه مورد سو استفاده قرار گرفته نبايد از اون استفاده كرد. شما ناچاريد براي گروه بندي نرم افزارها از اين واژه استفاده كنيد. از طرفي اگر بنا باشه هر واژه اي كه مورد سو استفاده قرار گرفته از آن استفاده نكنيم با كمبود واژه روبرو ميشيم. من خوشحال ميشم اگه شما يك واژه جديد و مناسب براي گروه بندي اين دسته از نرم افزارها به من پيشنهاد بديد كه مورد سو استفاده قرار نگرفته باشه
خوب این خیلی خوبه .
در اینکه اکثر دوستانی که از عبارت «متن-باز» استفاده میکنند منظورشان همان تعریف اولیه و درست این عبارت است و اینکه یک نرمافزار متن-باز بسیار شبیه به نرمافزار آزاد است شکی نیست .
پس ما برای حل این مشکل سواستفاده از اصطلاح «متن-باز» پیشنهاد میکنیم تا :
۱- اصطلاح «متن-باز» را به همان سواستفاده کنندگان بسپاریم که اتفاقا بسیار به معنی تحت لفظی عبارت«متن-باز» هم نزدیک است .
۲- بجای عبارت «متن-باز» با تعریف اولیه و درستش ، از کلمهی «آزاد» استفاده کنیم . درست است که دقیقا همان نیست اما بسیاری از مفاهیم مورد انتظار ما را منتقل میکند .
نتیجه حرف من این میشود :
نرمافزار متن-باز نرمافزاری است که فقط متنش قابل مشاهده است و در آن از آزادیهای دیگر خبری نیست .
نرمافزار آزاد نرمافزاری است که علاوه بر باز بودن متنش برای مشاهده ، از آزادیها هم پشتیبانی میکند .
پ.ن : دوستان متن-باز به این نکته توجه کنند که من میدانم که تعریف صحیح متن-باز چیست اما این مشکلی که در زبان انگلیسی وجود دارد (معنی کلمهی free ) در زبان فارسی وجود ندارد .
فقط میماند اینکه دوستان میگویند اصطلاح متن-باز یک عبارت شناختهشده است اما من با این موضوع مخالفم و میگویم از همینجا هم اگر از عبارت «نرمافزار آزاد» استفاده کنیم ، افراد زیادی که به سمت نرمافزار آزاد میایند دیگر دچار این مشکل نخواهند شد .
زیاد صحبت کردم . از ilius عزیز هم خیلی تشکر میکنم که خیلی نسبت به این موضوع سختگیر و فعال است .
یا علی