سلام
ممنون که جواب دادید
یعنی برنامه هایی برای ریکاوری هارد تحت لینوکس وجود نداره؟
البته این شد یه توفیق اجباری چون من مدتها بود از شر بعضی از فایلها میخواستم راحت شم ولی دلم نمیومد اما بعضیهارو واقعا احتیاج دارم
دوتا سوال دیگه:
۱-مثل اینکه اوبونتو با فایلهای exe مشکل داره درسته؟چون من مثلا درایور مانیتورم رو که میخواستم نصب کنم ارور داد یا قبلا که با سی دی اومدم بالا و چندتا از فایلهای exe رو از رو هاردم باز کردم ارور داد.
۲-من با حرف سوم الفبا یعنی --- مشکل ---یدا کردم(نمیتونم بنویسمش و هیچ کدوم از دکمه های کیبورد کار اون رو نمیکنه)
موفق باشید
یاعلی
این صفحه راهنمای جامعه اوبونتو را در مورد بازیابی اطلاعات بخونید. امیدوارم کمک کنه.
پاسخ سوالهاتون:
۱. فایل های با پسوند exe فقط مخصوص ویندوز هستن و اجرا کردن اونها در اوبونتو بی معنی است. یعنی اصلا کاری به هم ندارن و کاملا از هم مستقل هستن! البته برنامه هایی برای شبیه سازی محیط موردنیاز برای اجرای این فایل ها وجود داره که می تونید ازشون برای اجرای این فایل ها استفاده کنید ولی هرگز نمی تونن مثل خود ویندوز اون فایل ها را براتون اجرا کنن. پیشنهاد می کنم در این مورد یعنی نحوه install کردن و اجرای برنامه ها در لینوکس بیشتر مطالعه کنید.
اگر خلاصه بخوام بگم همانطور که می دونید لینوکس که اوبونتو هم یکی از توزیع های اونه سیستم عاملیه متن باز. یعنی شما به جای داشتن فایل ها و برنامه های اجرایی کامپایل شده سورس اونها را در اختیار دارین! برای اجرای این برنامه ها هم همانطور که در یک زبان برنامه نویسی سورس برنامه را برای اجرا کامپایل می کنید اینجا هم همینطوره. یعنی سورس برنامه را با دستورها و ابزارهای به خصوصی کامپایل می کنید و ازشون استفاده می کنید. البته این شروع ماجرا بوده. یعنی بعدا توزیع های مختلف به دلیل سخت بودن و زمانبر بودن عمل کامپایل کردن و مشکلات دیگه برای توزیع های خودشون مدیر بسته نوشتن که کار دانلود بسته نرم افزاری و بررسی صحت فایل و دریافت پیش نیازهای اجرای برنامه و ... را خودکار و تنها با یه دستور انجام میدن. برای مثال در اوبونتو می تونید از فرمان apt-get برای این کار استفاده کنید. مثلا اگر نرم افزار vlc که یه پخش کننده صوتی و تصویری مجهزه را بخواید از دستور apt-get install vlc استفاده می کنید تا عمل دانلود بسته نرم افزاری vlc و بررسی پیش نیازهای نرم افزاری مورد نیاز و اگر احتیاج بود دانلود آن ها و اینستال کردن بسته همگی به طور خودکار صورت بگیره. البته واضحه که هر نرم افزاری در مخازن (سرورهایی در اینترنت که بسته های نرم افزاری را نگه داری می کنن) پیدا نمیشه. مثلا هرچه تلاش کنید دستور apt-get install photoshop برنامه photoshop را براتون نصب نمی کنه! چون توی مخازنش نیست و اصلا به دلیل تجاری بودن و متن باز نبودن برای لینوکس ارایه نشده. در این جور مواقع باید از نرم افزارهای مشابه کمک بگیرید. مثلا نرم افزار مشابه photoshop و صد البته رایگان (نه ۴۰۰ دلار!) که در اوبونتو هم به طور پیش فرض نصب هست GIMP Image Editor اسمشه.
در مورد درایورها هم همینه. باید ببینید در مخازن اوبونتو موجود هست که از اونجا نصبش کنید یا نه. که در صورت موجود نبودن باید از سایت سازنده سخت افزارتون درایور لینوکس را دانلود کرده و نصب کنید. گرچه در ۹۰ و چند درصد موارد خود هسته لینوکس سخت افزارهاتون را شناسایی و درایور مناسبشون را نصب می کنه. مثلا اگر پرینتر دارین روشنش کنید تا ۲ ثانیه بعد پیغام "پرینتر شما آماده استفاده است" را ببینید و لذت ببرید! بیشتر در مواردی مانند نصب درایور کارت گرافیک و یا بعضی مدل های کارت شبکه و مودم باید خودتون دست به کار بشین.
کلا در لینوکس مثل ویندوز لقمه آماده در دهانتان نمیذارن! باید حسابی حوصله سرو کله زدن با خط فرمان و یه موجود با زبون مخصوص به خودش به نام سیستم عامل گنو/لینوکس را داشته باشین و به دستورات سیستم عامل و حل کردن مسایل و نیازهاتون با جستجو کردن عادت کنید. البته اگر حوصله اش را دارید واقعا براتون لذت بخش میشه. چون هر روز و با هر مساله و مورد و مشکلی که براتون پیش میاد و حلش می کنید یه چیز جدید یاد می گیرین و به معلوماتتون اضافه میشه.
۲. حرف
پ را با کلید M تایپ کنید. اگر هم خواستید کاما (،) تایپ کنید از Shift+7 استفاده کنید! چیدمان صفحه کلید اوبونتو برای زبان فارسی استاندارده. چیدمانی که در ویندوز باهاش سروکار دارین در واقع مخصوص زبان عربی هست. پیشنهاد می کنم با ابزارهای مخصوص چیدمان ویندوز را هم به حالت استاندارد تغییر دهید. (;