انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: باز کردن فایل با ترمینال  (دفعات بازدید: 13578 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین karen

• Newbie
  • *
  • ارسال: 7
باز کردن فایل با ترمینال
« : 26 خرداد 1394، 01:10 ق‌ظ »
سلام من تازه از ویندوز به اوبونتو مهاجرت کردم میخواستم بدونم که چطور میتونم یک فایل رو با ترمینال باز کنم(فرض کنید pdf)میشه لطفا کمک کنید [-o<

با تشکر  :D

آفلاین علی ۵۰۰

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 775
پاسخ : باز کردن فایل با ترمینال
« پاسخ #1 : 26 خرداد 1394، 01:28 ق‌ظ »
سلام
یکی از راه‌هایی که با اون می‌تونی یک فایل ساده رو ببینی، با دستور cat هستش. البته این درمورد pdf نمی‌دونم صدق می‌کنه یا نه.

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
« پاسخ #2 : 26 خرداد 1394، 04:12 ق‌ظ »
اگر منظورتون این هست که فایل رو با دستوری در ترمینال در محیط گرافیکی باز کنید. میتونید با استفاده از برنامه مورد نظرتون و آدرس فایل اقدام کنید یا از دستور xdg-open که خودش برنامه پیش فرض رو تشخیص میده برای استفاده از xdg-open باید بسته xdg-utils رو نصب کنید. برای مثال PDF که فرمودید:

xdg-open /path/to/pdf.pdf
یا فرضا با evince:

evince /path/to/pdf.pdf
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین Arcush

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 331
« پاسخ #3 : 26 خرداد 1394، 11:10 ق‌ظ »
کافی هست یک بار با یکی از دو فایل منیجر بسیار قدرتمنپد ranger و  mc در ترمینال کار کنید تا دیگه هیچوقت سراغ اجرای برنامه ها از طریق محیط گرافیکی نرید.  :)

با هر کدوم ازین فایل منیجرها توی ترمینال برید توی آدرس فایلی که میخواین و فقط روش اینتر کنید.
pacman -Rs ubuntu

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #4 : 26 خرداد 1394، 11:44 ق‌ظ »
کافی هست یک بار با یکی از دو فایل منیجر بسیار قدرتمنپد ranger و  mc در ترمینال کار کنید تا دیگه هیچوقت سراغ اجرای برنامه ها از طریق محیط گرافیکی نرید.  :)

با هر کدوم ازین فایل منیجرها توی ترمینال برید توی آدرس فایلی که میخواین و فقط روش اینتر کنید.

و صد البته باید سیستم برای باز کردن هر پسوند روی نرم افزار مورد نظر تنظیمی کرده باشه.
فرضا من با mc وقتی میخوام یک ویدئو رو باز کنم، به جای mplayer میاد توی فایرفاکس باز می کنه و میخواد دانلودش کنه. پس باید تنظیم هم بشه که هر پسوندی با چه برنامه ای به صورت پیشفرض لود بشه
xdg-open هم که میلاد جان معرفی کردن هم باید چیز خوبی باشه  ;)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین karen

• Newbie
  • *
« پاسخ #5 : 26 خرداد 1394، 11:54 ق‌ظ »
اگر منظورتون این هست که فایل رو با دستوری در ترمینال در محیط گرافیکی باز کنید. میتونید با استفاده از برنامه مورد نظرتون و آدرس فایل اقدام کنید یا از دستور xdg-open که خودش برنامه پیش فرض رو تشخیص میده برای استفاده از xdg-open باید بسته xdg-utils رو نصب کنید. برای مثال PDF که فرمودید:

xdg-open /path/to/pdf.pdf
یا فرضا با evince:

evince /path/to/pdf.pdf
فایل من تو این دایرکتوریه :‌
/home/karen/downloadha/a.pdf
وقتی میخوام با دستور شما یعنی xdg-open /home/karen/downloadha/a.pdf میگه gvfs-open: /home/karen/downloadha/terminal_commands.pdf: error opening location: Error when getting information for file '/home/karen/downloadha/terminal_commands.pdf': No such file or directory

آفلاین Arcush

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 26 خرداد 1394، 12:11 ب‌ظ »

و صد البته باید سیستم برای باز کردن هر پسوند روی نرم افزار مورد نظر تنظیمی کرده باشه.
فرضا من با mc وقتی میخوام یک ویدئو رو باز کنم، به جای mplayer میاد توی فایرفاکس باز می کنه و میخواد دانلودش کنه. پس باید تنظیم هم بشه که هر پسوندی با چه برنامه ای به صورت پیشفرض لود بشه

بدیهیه. البته در مورد ویديو که اشاره کردید، اگر پلیری نصب باشه، قبل از اینکه سراغ فایرفاکس بره، ازون پلیر استفاده می کنه.  :)

درمورد این فایل منیجرها، بیشتر خصوصیات دیگرشون مد،نظر هستن تا اینکه فرضا چه ویدیویی با چه پلیری باز بشه.
pacman -Rs ubuntu

آفلاین AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 506
  • :(
« پاسخ #7 : 26 خرداد 1394، 12:14 ب‌ظ »
شما به جای a.pdf نوشتیterminal_commands.pdf اینم میگه همچین فایلی وجود نداره ,  چیزی پیدا نکردم.
سلام
یکی از راه‌هایی که با اون می‌تونی یک فایل ساده رو ببینی، با دستور cat هستش. البته این درمورد pdf نمی‌دونم صدق می‌کنه یا نه.
اون فقط برای text ساده صدق میکنه

آفلاین karen

• Newbie
  • *
« پاسخ #8 : 26 خرداد 1394، 12:17 ب‌ظ »
وقتی هم که میخوام با evince بازش کنم میگه هیچ فایل یا دایرکتوری با این اسم وجود نداره به نظرتون مشکل از کجاست؟

آفلاین karen

• Newbie
  • *
« پاسخ #9 : 26 خرداد 1394، 12:20 ب‌ظ »
شما به جای a.pdf نوشتیterminal_commands.pdf اینم میگه همچین فایلی وجود نداره ,  چیزی پیدا نکردم.
سلام
a.pdf همون terminal_commands.pdf من فقط برای اینکه کوتاهتر بنویسم نوشتم a.pdf

آفلاین Arcush

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 26 خرداد 1394، 12:32 ب‌ظ »
سلام

ترمینال این اختصار شما رو نمیفهمه و نباید هم بفهمه. اسم دقیق فایل رو توی ترمینال وارد کنید.
pacman -Rs ubuntu

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #11 : 26 خرداد 1394، 02:26 ب‌ظ »
بدیهیه. البته در مورد ویديو که اشاره کردید، اگر پلیری نصب باشه، قبل از اینکه سراغ فایرفاکس بره، ازون پلیر استفاده می کنه.  :)

درمورد این فایل منیجرها، بیشتر خصوصیات دیگرشون مد،نظر هستن تا اینکه فرضا چه ویدیویی با چه پلیری باز بشه.

خب من mplayer رو دارم. ولی میره با فایرفاکس باز می کنه. هرچند برای باز کردن آهنگ، از mplayer استفاده می کنه. ولی برای فیلم باید خودم دستی با mplayer لودش کنم.
در مورد جمله ی آخر هم درسته. حرف من گرفتن ایراد نبود. فقط موضوعیه که باید براش جواب پیدا بشه. وقتش رو نداشتم وگرنه خیلی زودتر میرفتم سرچ می کردم  ;)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین Arcush

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 26 خرداد 1394، 05:26 ب‌ظ »
خب من mplayer رو دارم. ولی میره با فایرفاکس باز می کنه. هرچند برای باز کردن آهنگ، از mplayer استفاده می کنه. ولی برای فیلم باید خودم دستی با mplayer لودش کنم.

عجب!! این دیگه خیلی نادره.  ;D   شما اینجوری تنظیم کردین که ویدیوهاتون با mplayer  باز بشن و توی mc  اونها با firefox باز میشن. اگه دقیقا همینطوره، ابتدا جلوی پوشه فایرفاکس رو ببندید( به صورت زیر مثلا) و بعد یه ویدیو رو توی mc باز کنید و ببینید چی میگه.

sudo chmod a-x /usr/bin/firefox
pacman -Rs ubuntu

آفلاین karen

• Newbie
  • *
« پاسخ #13 : 26 خرداد 1394، 06:02 ب‌ظ »
سلام

ترمینال این اختصار شما رو نمیفهمه و نباید هم بفهمه. اسم دقیق فایل رو توی ترمینال وارد کنید.
من تو فروم a.pdf رو نوشتم وگرنه تو ترمینال دقیق اسم فایل رو مینویسم

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
« پاسخ #14 : 26 خرداد 1394، 07:11 ب‌ظ »
من تو فروم a.pdf رو نوشتم وگرنه تو ترمینال دقیق اسم فایل رو مینویسم

از صحت کوچک و بزرگی حروف اطمینان دارید؟ حالا برای تست یک کاری کنید. تو ترمینال بنویسید xdg-open سپس یک space سپس فایل pdf مورد نظرتون رو درگ کنید به ترمینال تا آدرسش درج بشه. اینتر کنید ببینید کار میکنه؟
..I feel no fault for the fault I feel..