من که بطور اکید openSuSE رو پیشنهاد میکنم!
۱- تمامی مزایای parsix رو شامل میشه جز اینکه ایرانی نیست، و کدکهای مولتی مدیا رو بصورت پیشفرض نداره! (که البته نصبش بسیار بسیار راحته و حتی توی دیسک تکمیلی «آفتاب پرست» هم که همین روزا در دسترس همه قرار میگیره موجوده)
۲- اوپن سوزه از نظر اکثر قریب به اتفاق اساتید یکی از بهترین کانفیگها با میز کار kde رو داره دلیل این امر هم یکیش اینه که ناول یکی از پشتیبانان اصلی KDE هست و توسعه دهندگان مشترک زیادی دارن (منم که میگم تو این قلم هنوز همتا نداره، شاید در آینده آرچ و چاکرا بپاش برسن!)
۳- همونطور که توی محیط kde همتا نداره، کانفیگ و سازگاری بسیار بالایی با محیط Gnome داره.
۴- برای تازه کارایی مثل من و شما هم داکیومنت کامل سایت رسمی و همچنین انجمنهای پشتیبانی فارسی اون موجودن که بسیار خوب و فعال هستن (به نسبت تعداد کاربران انجمن)
۵- اوپن سوزه یکی از بهترین دیستروها برای شناخت و کانفیگ سخت افزارهاست و فکر کنم اگر یک بار با نسخه دیسک زنده اون کار کنی براحتی این موضوع رو درک کنی
۶- این توزیع با داشتن ابزار بسیار قدرتمند YAST کارهای زیادی رو برای کاربران تازهکار و حتی حرفهای راحت کرده! این دیگه هیچ مشابهی نداره و تنها openSuSE هست که این قدرت رو داره!
۷- اوپن سوزه محیط کاربری برنامههایی مثل firefox و open office رو با محیط انتخابی شما (kde, Gnome) یکپارچه سازی میکنه که من هنوز ندیدم و نشنیدم که هیچ توزیع دیگهای اینکار رو بتونه انجام بده (فقط اگر اشتباه نکنم chakra هم قصد انجام اینکار رو داره تا تو نسخه نهاییش این امکان رو اضافه کنه)
البته با تمام این حرفا parsix توزیع بسیار خوبیه که حدالقل ارزش یکبار استفاده کردن رو داره، ولی متاسفانه تو نسخه آخر باگهایی از اون گزارش شده که ممکنه خیلی مشکل ساز شه.
در کل اگر بدنبال یک توزیع قدرتمند، سبک و در عین حال راحت و بی دردسر هستی openSuSE بهترین انتخاب میتونه باشه!
http://forum.opensuse.irموفق باشی...