انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: parix یا opensuse ؟  (دفعات بازدید: 8191 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین amin.kaf

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
parix یا opensuse ؟
« : 08 آذر 1388، 11:22 ق‌ظ »
سلام.
من یه تازه کارم.
می خواستم بین parsix و opensuse یکی رو انخاب کنم.
می دونم که parsix  رو یه تیم چند نفره مینویسه ولی suse رو کمپانی بزرک novell.پس بیشتر میشه بهش مطمئن بود.
ولی parsix هم aplication های جالبی داره و ...
اگه میشه دوستان کمک کنن.
یا علی.

آفلاین Roozbeh Shafiee

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1260
  • Be Free
    • Roozbeh Shafiee Personal Home Page
پاسخ به: parix یا opensuse ؟
« پاسخ #1 : 08 آذر 1388، 01:43 ب‌ظ »
بستگی به خودت داره که با چه پکیج منیجری و با چه میزکاری راحت باشی...

پارسیکس مثل پدربزرگ خودش از مدیریت بسته apt استفاده می کنه و اوپن سوزه از yast که هر کدوم مزایا و معایبی دارن... و به ذلیل اینکه چون شما تا به حال تجربه کار با هیچ دیسترویی رو نداشتید برای اول کار چندان تفاوتی براتون نمی کنه... ولی در کل apt هوشمندانه تر و بهتر عمل می کنه

از طرفی اوپن سوزه به صورت پیشفرض از میزکار KDE و پارسیکس از Gnome استفاده می کنه...

همچنین پارسیکس به صورت دیفالت از کدک های صوتی توصویری پشتیبانی می کنه و کلی نرم افزار توی CDش واسه کاربران تازه کار قرار داده !

در کل برای کسی که می خواد کار با لینوکس رو شروع کنه بهترین گزینه از نظر من پارسیکس هستش
Cloud Infrastructure and Virtualization Architect

Roozbeh Shafiee Home Page : http://RoozbehShafiee.Com

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
« پاسخ #2 : 08 آذر 1388، 02:57 ب‌ظ »
همچنین پارسیکس به صورت دیفالت از کدک های صوتی توصویری پشتیبانی می کنه و کلی نرم افزار توی CDش واسه کاربران تازه کار قرار داده !
میدونی دقیقا کدوم کدکها رو داره؟ فقط mp3 رو اجرا میکنه یا اینکه wma و wmv رو هم اجرا میکنه؟ یعنی w32codecs رو هم داره؟
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #3 : 08 آذر 1388، 03:22 ب‌ظ »
میدونی دقیقا کدوم کدکها رو داره؟ فقط mp3 رو اجرا میکنه یا اینکه wma و wmv رو هم اجرا میکنه؟ یعنی w32codecs رو هم داره؟

سلام مهدی جان در اون VLC رو بصورت پیشفرض قرار دادن ! که خب طبیعتا کدکهای بسیاری رو پخش میکنه حتی فلش یا اون کدکهای ویندوزی

گرچه نصب کدکهای بسیار در خانواده اوبونتو و یا اوپن سوزه و .... نیز بسیار ساده هست و هر کاربر مبتدی مطمئنا میتونه به راحتی خودش اینکار رو انجام بده  :) بسادگی یه دستور

بنظرم وجود صرفا کدک نمیتونه توجیه مناسبی برای استفاده از یه توزیع خاص باشه چون لینوکس مینت نیز که مبتنی بر اوبونتو هست بطور پیشفرض دارای کدکهای مولتی مدیاست  :) .....
« آخرین ویرایش: 08 آذر 1388، 03:25 ب‌ظ توسط Freeman »

آفلاین یه انقلابی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
    • یه‌انقلابی
« پاسخ #4 : 08 آذر 1388، 04:34 ب‌ظ »
با سلام
من پارسیکس رو پیشنهاد می‌کنم .
۱- ایرانیه
۲- در پایه‌ی دبیانه و بعد از یادگیری می‌تونید از تمام توزیع‌های مبتنی بر دبیان استفاده کنید (اوبونتو ، پارسیکس ، دبیان ، ... )
۳- برای کمک و رفع اشکال می‌تونید از انجمن‌های پارسیکس ، اوبونتو و دبیان کمک بگیرید .
۴- با اغلب سخت‌افزارهای بازار ایران هم مشکلی نداره (البته کلا تمام سیستم‌عامل‌های گنو همین خاصیت رو دارند ولی پارسیکس محلی‌تره برای ایران)
۵- ایرانیه
نقاط ضعف :
توسعه‌دهنده‌ی کمی داره اما چون بر پایه‌ی دبیان نسخه‌ی ناپایدار است پس تمام توسعه دهندگان دبیان نیز شاملش میشه .
یا علی
فعلا قصد ندارم اینجا بیام، شاید اصلا نیام.
انجمن‌های آزادتری هم خواهند بود برای آزاد بودن.
یا علی

آفلاین Moshtaghi

• Full Member
  • *
  • ارسال: 123
    • وبلاگ شخصی مهدی مشتاقی
« پاسخ #5 : 08 آذر 1388، 04:54 ب‌ظ »
من که بطور اکید openSuSE رو پیشنهاد می‌کنم!
۱- تمامی مزایای parsix رو شامل می‌شه جز اینکه ایرانی نیست، و کدک‌های مولتی مدیا رو بصورت پیشفرض نداره! (که البته نصبش بسیار بسیار راحته و حتی توی دیسک تکمیلی «آفتاب پرست» هم که همین روزا در دسترس همه قرار می‌گیره موجوده)
۲- اوپن سوزه از نظر اکثر قریب به اتفاق اساتید یکی از بهترین کانفیگ‌ها با میز کار kde رو داره دلیل این امر هم یکیش اینه که ناول یکی از پشتیبانان اصلی KDE هست و توسعه دهندگان مشترک زیادی دارن (منم که می‌گم تو این قلم هنوز همتا نداره، شاید در آینده آرچ و چاکرا بپاش برسن!)
۳- همونطور که توی محیط kde همتا نداره، کانفیگ و سازگاری بسیار بالایی با محیط Gnome داره.
۴- برای تازه کارایی مثل من و شما هم داکیومنت کامل سایت رسمی و همچنین انجمن‌های پشتیبانی فارسی اون موجودن که بسیار خوب و فعال هستن (به نسبت تعداد کاربران انجمن)
۵- اوپن سوزه یکی از بهترین دیسترو‌ها برای شناخت و کانفیگ سخت افزار‌هاست و فکر کنم اگر یک بار با نسخه دیسک زنده اون کار کنی براحتی این موضوع رو درک کنی
۶- این توزیع با داشتن ابزار بسیار قدرتمند YAST کارهای زیادی رو برای کاربران تازه‌کار و حتی حرفه‌ای راحت کرده! این دیگه هیچ مشابهی نداره و تنها openSuSE هست که این قدرت رو داره!
۷- اوپن سوزه محیط کاربری برنامه‌هایی مثل firefox و open office رو با محیط انتخابی شما (kde, Gnome) یکپارچه سازی می‌کنه که من هنوز ندیدم و نشنیدم که هیچ توزیع دیگه‌ای اینکار رو بتونه انجام بده (فقط اگر اشتباه نکنم chakra هم قصد انجام اینکار رو داره تا تو نسخه نهاییش این امکان رو اضافه کنه)

البته با تمام این حرفا parsix توزیع بسیار خوبیه که حدالقل ارزش یکبار استفاده کردن رو داره، ولی متاسفانه تو نسخه آخر باگ‌هایی از اون گزارش شده که ممکنه خیلی مشکل ساز شه.

در کل اگر بدنبال یک توزیع قدرتمند، سبک و در عین حال راحت و بی دردسر هستی openSuSE بهترین انتخاب می‌تونه باشه!

http://forum.opensuse.ir
موفق باشی...
« آخرین ویرایش: 08 آذر 1388، 04:58 ب‌ظ توسط Moshtaghi »

آفلاین آی سهیل

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1013
  • سهیل هستم.
    • نیمِگــــــــــــــا
« پاسخ #6 : 08 آذر 1388، 08:35 ب‌ظ »
من از اوبونتو استفاده می‌کنم.
میخوام به Suse نقل مکان کنم، البته اوبونتو رو رو لپ‌تاپم حفظ میکنم.
فقط یه مشکلی دارم، این که تو این مدت که با Ubuntu بودم یکمکی با فرامین Shell آشنا شدم ..
حالا با مهاجرت به Suse باید از کجا و چطوری این فرامین ترمینال رو پیدا کنم؟ آیا منبع روشن و راحتی وجود داره؟
من نمیتونم با میز کاری KDE کار کنم.. خوابم میبره!  :o  میتونم از میز کاری Gnome به صورت میز کاری پیشفرض بدون مشکل کار کنم.
اصلا ب‌نظر شما کدام میز کار در توزیع SUSE بهتر است؟
The open source Ubuntu desktop operating system powers millions of PCs and laptops around the world.

آفلاین bahramwhh

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 80
پاسخ به: پاسخ به: parix یا opensuse ؟
« پاسخ #7 : 08 آذر 1388، 08:57 ب‌ظ »
اوپن سوزه محیط کاربری برنامه‌هایی مثل firefox و open office رو با محیط انتخابی شما (kde, Gnome) یکپارچه سازی می‌کنه که من هنوز ندیدم و نشنیدم که هیچ توزیع دیگه‌ای اینکار رو بتونه انجام بده (فقط اگر اشتباه نکنم chakra هم قصد انجام اینکار رو داره تا تو نسخه نهاییش این امکان رو اضافه کنه)

من دیدم و شنیدم !!  \\:D/
یعنی شما تا حالا کوبونتوی ۹.۱۰ رو امتحان نکردید ؟! کل قالب‌های GTK با Qt پکپارچه‌سازی شده‌اند بطوری که توی فایرفاکس احساس می‌کنید دارید با Konqueror کار می‌کنید ( الان من همین احساس رو دارم !  :D )
به نظر من این نسخه‌ی کوبونتو بسیار عالی هستش !
موفق باشید.

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
پاسخ به: پاسخ به: parix یا opensuse ؟
« پاسخ #8 : 08 آذر 1388، 09:06 ب‌ظ »
اوپن سوزه محیط کاربری برنامه‌هایی مثل firefox و open office رو با محیط انتخابی شما (kde, Gnome) یکپارچه سازی می‌کنه که من هنوز ندیدم و نشنیدم که هیچ توزیع دیگه‌ای اینکار رو بتونه انجام بده (فقط اگر اشتباه نکنم chakra هم قصد انجام اینکار رو داره تا تو نسخه نهاییش این امکان رو اضافه کنه)

من دیدم و شنیدم !!  \\:D/
یعنی شما تا حالا کوبونتوی ۹.۱۰ رو امتحان نکردید ؟! کل قالب‌های GTK با Qt پکپارچه‌سازی شده‌اند بطوری که توی فایرفاکس احساس می‌کنید دارید با Konqueror کار می‌کنید ( الان من همین احساس رو دارم !  :D )
به نظر من این نسخه‌ی کوبونتو بسیار عالی هستش !
موفق باشید.

۱+
منم که توی توزیع خودم این یکپارچه سازی رو با چند تا دستور انجام میدم ساده هست  ;D

آفلاین آی سهیل

• High Hero Member
  • *
  • سهیل هستم.
    • نیمِگــــــــــــــا
« پاسخ #9 : 08 آذر 1388، 09:10 ب‌ظ »
چرا من اوبونتو و کوبونتو حتی نت بوک ریمیکس 9.10 رو دانلود کردم، و تستشون کردم.  ../من نگفتم که بده یا خوبه .. اوبونتو بهترین توزیع هستش ولاغیر.
اما مایلم با توزیع دیگه ای مثل Suse کار کنم.

حالا موندم نسخه 32بیتی رو دانلود کنم یا 64بیتی؟ با توجه به حجم حدود 5گیگیش!       آقای مشتاقی یه مددی برسون.
The open source Ubuntu desktop operating system powers millions of PCs and laptops around the world.

آفلاین iCEAGE

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 399
  • Life is Free and Beautiful
    • وبلاگ شخصی من
« پاسخ #10 : 08 آذر 1388، 09:12 ب‌ظ »
نقل‌قول
حالا با مهاجرت به Suse باید از کجا و چطوری این فرامین ترمینال رو پیدا کنم؟ آیا منبع روشن و راحتی وجود داره؟
اگر Suse هم به صورت پیش‌فرض از bash استفاده کنه فرامینش فرقی نمی‌کنه. البته که اون‌جا خبری از برنامه‌هایی نظیر apt نیست

چرا من اوبونتو و کوبونتو حتی نت بوک ریمیکس 9.10 رو دانلود کردم، و تستشون کردم.  ../من نگفتم که بده یا خوبه .. اوبونتو بهترین توزیع هستش ولاغیر.

حالا موندم نسخه 32بیتی رو دانلود کنم یا 64بیتی؟ با توجه به حجم حدود 5گیگیش!       آقای مشتاقی یه مددی برسون.
اگر سیستم 64 بیتی داری،  64 بیت رو دانلود کن
People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world. Richard Stallman
زندگی آزاد

آفلاین آی سهیل

• High Hero Member
  • *
  • سهیل هستم.
    • نیمِگــــــــــــــا
« پاسخ #11 : 08 آذر 1388، 09:30 ب‌ظ »
بله من سیستم 64بیتی دارم، ولی اگه 64بیتی بزنم مشکلی در کمبود برنامه ها نخواهم داشت!؟؟
چون همه 32بیتی دارن .. اما همه 64بیتی ندارن.

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 08 آذر 1388، 09:57 ب‌ظ »
چرا من اوبونتو و کوبونتو حتی نت بوک ریمیکس 9.10 رو دانلود کردم، و تستشون کردم.  ../من نگفتم که بده یا خوبه .. اوبونتو بهترین توزیع هستش ولاغیر.

حالا موندم نسخه 32بیتی رو دانلود کنم یا 64بیتی؟ با توجه به حجم حدود 5گیگیش!      آقای مشتاقی یه مددی برسون.

این اموزشش

http://en.opensuse.org/Documentation

اونجا به جای APT شما چیزی معادل داری بنام ZYPPER که همون کار میکنه دستوراتشم اینجاست

http://en.opensuse.org/Zypper/Usage

البته رابط یاست هم هست که خب عالیه

ولی خب سوالاهای مربوط به این توزیع رو تو انجمن همکار مطرح کن مطمئنن زودتر به جواب میرسی
« آخرین ویرایش: 08 آذر 1388، 09:59 ب‌ظ توسط Freeman »

آفلاین آی سهیل

• High Hero Member
  • *
  • سهیل هستم.
    • نیمِگــــــــــــــا
« پاسخ #13 : 08 آذر 1388، 11:45 ب‌ظ »
من عاشق استاد حبیبی یم;
داشتم مطالب و پست های ایشون رو تو سایت فارسی اوپن سوزی میخوندم.
واقعا مرحبا داره .. در تمام نسخه های لینوکس از سران بزرگ محسوب میشه ...

آفلاین mFat

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 720
    • It's Me
« پاسخ #14 : 09 آذر 1388، 12:38 ق‌ظ »
سلام.
من یه تازه کارم.
می خواستم بین parsix و opensuse یکی رو انخاب کنم.
می دونم که parsix  رو یه تیم چند نفره مینویسه ولی suse رو کمپانی بزرک novell.پس بیشتر میشه بهش مطمئن بود.
ولی parsix هم aplication های جالبی داره و ...
اگه میشه دوستان کمک کنن.
یا علی.
ببین بزرگترین مزیت اوپن سوزه کنترل پنل گرافیکی کامل و کم نظیریه که داره به نام Yast
یعنی کمترین نیاز رو به ترمینال و تایپ دستور داری
محیطش قشنگ و جذابه سرعتشم خوبه خیلی از بچه ها با سوزه به لینوکس علاقه مند شدن
اوپن سوزه از خانواده توزیعهای بر پایه RPM هست یعنی از بسته های RPM استفاده می کنه.
مزیت بزرگ دیگه اینه که روی DVD عرضه میشه و بدون اینترنت به اکثر برنامه ها دسترسی داری اما برای نصب کدکهای صوتی و تصویری حتما اینترنت لازم داری.

پارسیکس از خانواده دبیان هست که کلا سیستم مدیریت نرم افزار APT نقطه قوت بزرگ این خانواده محسوب میشه و از بسته های DEB استفاده می کنه.
کلا در انتخاب توزیع یکی از فاکتورهای مهم همینه که اون توزیع بر اساس چه توزیعیه. مثلا پارسیکس اسمش پارسیکسه ولی همه ویژگیهای دبیان رو به ارث برده بنابر این یک پشتوانه قوی، دنیایی از نرم افزار و حجم بزرگی مستندات کاربری و راهنماهای مختلف داره. راهنمای فارسیش هم که اینقدر کامله که با یکدور مطالعه اون تبدیل به یک کاربر متوسط به بالا خواهی شد. ضمن اینکه حتما میدونی کمه دسکتاپ پارسیکس گنوم هست ولی اوپن سوزه هم گنوم و هم KDE رو روی DVD داره.
« آخرین ویرایش: 09 آذر 1388، 12:47 ق‌ظ توسط مهدی فتاحی »
Download Arios http://arioslinux.org