قبلا باید موضوعی رو در مورد ویرایشگرهای لاتک عنوان کنم. درحقیقت کار اصلی رو برای دادن خروجی pdf همون خود لاتک داره انجام میده. لاتک مجموعه ای از موتور ها رو در اختیار داره مثل pdflatex و همین xelatex. فرض کنیم اینا روی سیستم نصب هستن و من یه فایل انگلیسی tex دارم که میخوام خروجی pdf ازش بگیرم. میرم توی مسیری که اون فایل ذخیره شده و فرمان
pdflatex esmefile.tex
رو میزنم. اگه فایل رو درست نوشته باشم، الان باید خروجی pdfاش رو توی home ببینم. حالا اگه بخوام یه فایل pdf فارسی بسازم، باید توی فایل tex با تایپ
\usepackage{xepersian}
شروع به نوشتن فارسی کنم و اگه درست انجام بدم، توی ترمینال با زدن
xelatex esmefile.tex
توی مسیر فایل البته، خروجی pdf رو مثل سابق بگیرم.
ویرایشگرها انجام چنین فرآیندی رو ساده تر می کنن و معمولا امکانات جانبی رو هم در اختیار قرار میدن. شاید تعدادشون هم بیشتر از انگشتان دو دست باشه. درحقیقت یک ویرایشگر، بدون نصب texlive هیچکارست. هیچ محتوایی رو تولید نمی کنه و فقط میشه ازش برای نوشتن فایل های متنی استفاده کرد. انتخاب ویرایشگرها هم یه کمی بیشتر از سلیقه هست. مثلا اگه من با نوشتن نامه های اداری یا متن های بی دردسری مثل ستون یه روزنامه یا یه رمان سروکار داشته باشم، ترجیح اوّلم gummi هست و اگه نوشته های شامل فرمول و جدول رو بخوام تولید کنم، ترجیح میدم از texmaker و kile استفاده کنم. اگر هم بخوام غلط گیری کنم، حتما از texstudio استفاده خواهم کرد. همه این نوع انتخاب ها هم فقط برای صرفه جویی در وقت هستن. بهرصورت texmaker یکی از ویرایشگرهای کلاسیک هست که معمولا هم انتخاب میشه و توصیه میشه.
باید تبریک بگم. چون من هیچ فایل pdfای رو ضمیمه نکرده بودم. پس سیستم خودتون pdfها رو تولید کرده. امّا اون خطاهای جدیدی که گفتین، بهتر از خطاهای قبلی هستن.
ممکنه با یه ریستارت یا تغییر اسم فایل مرتفع بشن. اگه نه، شاید به texmaker گفته شده جای دیگه ای دنبال فایل log و pdf بگرده و چون پیدا نمیکنتشون، اون خطا رو میده( درحالیکه مثل مورد شما تولید شدن). در این مورد چند تا راه حل به ذهنم میرسه. اوّل اینکه به قسمت option/configure/commands برید و use a build subdirectory رو تیکش رو بردارید یا تیک دارش کنید. یا اینکه ببینید اگه نشد، لینک بدید به جایی که اونها ذخیره شدن (منظورم استفاده از دستور ln هست که اون پوشه رو به پوشه حاوی فایل تک لینک بدید). اگه نشد، راه آخری که در مورد texmalerبه ذهنم میرسه، نصب مجدّد texmaker از روی سورس هست. یا اینکه اصلا از ویرایشگر دیگه ای استفاده کنید.
امّا یه جا هم دیدم برای این مشکل پیشنهاد شده بود که با همون روش بالا به قسمت quick biuld برید و
xelatex -interaction=nonstopmode -synctex=-1 %.tex
رو بجای کلّ متنی که داخل گزینه user هست، کپی کنید و بعد دوباره همون xelatex رو تیک دار کنید. البته من خودم این آخری رو امتحان نکردم. ولی شما امتحان کنید و نتیجه رو بگید لطفا.