سلام.
قبل از خوندن این متن از همه دوستان میخوام که تعصب به خرج ندن و موضوعات رو واقعا با فکر جواب بدن،اینجوری به نتیجه میرسیم.
ببنید نرم افزار آزاد یه سری خوبی هایی داره مثل:
_امنیت بسیار بیشتر از نرم افزار انحصاری
_سریع تر شدن توسعه نرم افزار به دلیل مشارکت برنامه نویس ها از سراسر دنیا
_ارتقا دانش برنامه نویسی به دلیل در دسترس بودن کد
_اختیارات بیشتر کاربران
و...
اما به نظر من اشکالاتی هم داره(اگه اشتباه میکنم لطفا بهم بگید):
_ریچارد استالمن میگه نرم افزار نباید مالک داشته باشه(
http://www.gnu.org/philosophy/why-free.fa.html ).چرا؟وقتی یه نفر برای یه چیزی زحمت میکشه و درستش میکنه،چرا نباید مالکش باشه؟یعنی اون باید با همه مردم حقوق برابر داشته باشه؟
_نرم افزار آزاد میگه هر کس یه نسخه از نرم افزار داشته باشه،میتونه اون رو کپی کنه و به هرکس که میخواد بده،و میگه این کاملا بدون اشکاله و ضرری به طور مستقیم به سازنده نرم افزار نمیرسونه(همین مقاله ای که چند خط بالاتر لینک دادم).اما به نظر من کاملا اشتباهه.شما کافیه یه نرم افزار آزاد پولی رو توی سایتت به صورت رایگان بزاری،مسلمه که بیشتر افرادی که قصد خرید اون نرم افزار رو داشتن،میان و به صورت رایگان اونو دانلود میکنن،و این دقیقا یعنی ضرر به برنامه نویس.
_(اونطور که شنیدم) نرم افزار آزاد میگه سورس باید به صورت رایگان در اختیار عموم باشه.این دیگه از ریشه فروش نرم افزار رو میترکونه!!!خوب همه میرن سورس رو میگیرن و خودشون کامپایل میکنن.یا این که یه نفر این کار رو میکنه و اون برنامه رو به همه میده.
_به طور مثال: بازی ها هم یه نوع نرم افزار محسوب میشن.اگه قراره آزاد باشن هیچ بازی خوبی ساخته نمیشه چون شرکت سازنده عملا داره سرمایشو به باد میده.
_اگه یکم دقت کرده باشین بیشتر نوآوری ها توسط شرکت های بزرگ تجاری ایجاد میشه چون پروژه های بزرگ پول های بزرگ میخواد ولی تو نرم افزار آزاد به طور مستقیم از پول خبری نیست .
لطفا نظر خودتون رو بگید.