انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: انتخاب یک توزیع مناسب  (دفعات بازدید: 3921 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین M.Mehdi

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 60
  • Linux is not the only such operating system
انتخاب یک توزیع مناسب
« : 07 شهریور 1394، 07:00 ب‌ظ »
با سلام خدمت دوستان و اساتید محترم
بنده حدود یک سالی میشه که سیستم عامل اصلیم لینوکس توزیع اوبونتو هست و در حال حاضر مشکل آنچنانی هم باهاش ندارم قبلا هم روی mint کار میکردم که بد نبود
از هارد ssd استفاده میکنم و سرعت مناسبی دارم اما باز هم دوست دارم افزایش سرعت داشته باشم چه در بوت و چه در محیط سیستم عامل
از میز کار یونیتی استفاده میکنم و بیشتر کارم هم وب و برنامه نویسی هست
نمیدونم حس تنوع هست یا چیز دیگه ای اما مدتیه دارم واسه توزیع جایگزین اوبونتو تحقیق میکنم
بیشتر دوست دارم توزیع کاملا stable داشته باشم , اوبونتو بعضی اوقات هنگ میکنه و logout میشه
بعد از پایداری زیبایی و سرعت اجرا برام اهمیت داره
توزیع های deepin و elementary رو دیدم در اینترنت اما از پایداریش اطلاعی ندارم و همچنین توی  distrowatch رتبه خوبی نداشتن
manjaro هم امروز دیدم و به نظر خوب اومد , debian هم به عنوان یه نسخه پایه فکر میکنم توزیع مناسبی هست
توی زیبایی deepin فکر میکنم رتبه بالاتری داشته باشه اما نمیدونم در بقیه ملاک های من چطور هست

ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن تا از سردرگمی دربیام

آفلاین Arcush

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 331
پاسخ : انتخاب یک توزیع مناسب
« پاسخ #1 : 07 شهریور 1394، 07:48 ب‌ظ »
درمورد پایداری تقریبا همه متفق القول اند که debian-stable  حرف اول رو میزنه. اما ازون طرف انگ ناپایداری رو هم که برخی اوقات به توزیع های غلطان میچسبونن شاید زیاد صحیح نباشه. بخاطر اینکه درصد زیادی از (نا)پایداری سیستم به کاربر بستگی داره. بهرصورت اگه در فکر تجربه دیگه ای هستید  به نظرم توزیعی خارج از خانواده  debian  رو انتخاب کنید ( گرچه امیدوارم مورد هدف تک تیراندازهای استفاده کننده ازین خانواده قرار نگیرم  :D). زیبایی میزکار هم که موضوع حل شده ای هست و تنوع و مقدار شخصی سازی در این باره خیلی زیاده.

pacman -Rs ubuntu

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #2 : 07 شهریور 1394، 08:35 ب‌ظ »
سلام.
نقل‌قول
نمیدونم حس تنوع هست یا چیز دیگه ای اما مدتیه دارم واسه توزیع جایگزین اوبونتو تحقیق میکنم

هر کاربر لینوکسی در طول عمر کاریش، دنبال توزیع عوض کردنه تا به ایده آل ترین توزیع برسه و دیگه لازم نباشه هی عوضش کنه.
همه ی ما بارها و بارها توزیع های مختلف رو تست زدیم و عوض کردیم تا بالاخره بعد از چند سال به اون چیزی که باب دلمونه رسیدیم  ;). پس طبیعیه  ;D

نقل‌قول
بیشتر دوست دارم توزیع کاملا stable داشته باشم , اوبونتو بعضی اوقات هنگ میکنه و logout میشه

اوبونتوی LTS یا نسخه های معمولی؟
هرچند میزکار یونیتی یکی از جدیدترین میزکارهاس و قاعدتا هنوز به پختگی کامل نرسیده. پس مقداری ناپایداری توش حس میشه. مثل پلاسما۵ که یک سال از توسعه‌ش گذشته و هنوز مونده تا به پایداری خوبی برسه.
من خودم کاربر اوبونتو بودم دو سال و الان رفتم سراغ دبیان. از نظر پایداری میشه گفت اندکی دبیان بهتر ظاهر شده (روی سیستم من). این چیزا رو باید هر شخص خودش تست کنه تا به نتیجه برسه.
برای من تا اینجا دبیان پایدار تر بوده.

نقل‌قول
از نظر سرعت بستگی به میزکار داره. اگه دبیان هم مثل اوبونتو، یونیتی داشت، مسلما سرعتش هم با اون یکسان بود. من الان از i3 استفاده میکنم که سرعت بوتم رو از ۴۰ ثانیه (کوبونتو) به ۱۶ ثانیه (دبیان) رسونده.
منتها این وسط دیگه i3 از نظر خیلیا، زیبا حساب نمیشه. یه مدیرپنجره ی موزاییکی که ۹۰ درصدش رو ترمینال و خط فرمان تشکیل میده.
منتها برای هرکسی یه چیزی ایده آله  :D
اکثر توزیع ها، میزکارهای KDE,XFCE,MATE,GNOME و ... رو دارن که همگی زیبا هستن. چه اوبونتو باشه چه دبیان، چه آرچ باشه چه فدورا، این میزکارها رو دارن.
مانجارو که بر پایه ی آرچ هست، هم KDE داره و هم XFCE.
من با نسخه ی KDE کار کردم. فوق العاده زیبا و پایداره. منتها یه مقدار روی سیستمم سنگین بود که خب به دبیان مهاجرت کردم.

نقل‌قول
توزیع های deepin و elementary رو دیدم در اینترنت اما از پایداریش اطلاعی ندارم و همچنین توی  distrowatch رتبه خوبی نداشتن
نظر شخصی من اینه که تا وقتی توزیع های اصلی وجود دارن، استفاده از توزیع های فورک شده، چندان جذاب به نظر نمیرسه.
المنتری و دپین هر دو از اوبونتو فورک شده‌ن. پس هیچ فرقی غیر از میزکار، با اوبونتو ندارن.
البته اون آمار distrowatch کاری به محبوبیت نداره. اون آمار باز شدن پیج های خود distrowatch رو نشون میده.

آره. میدونم سخته. خیلیا سردرگم میشن موقع انتخاب یک توزیع. حتی بعضیا هنوز بعد از سال ها کار با گنو/لینوکس، توزیع و میزکار مورد علاقه ی خود رو پیدا نکردن  :D
البته این به هیچ وجه ضعف نیست. این تنوع زیاد، باعث میشه هرکسی با هر سلیقه ای (حتی آدم های مولتی سلیقه ای  :D) بتونن توزیع های گنو/لینوکس رو انتخاب کنن. منتها اگه اراده‌شون قوی باشه خیلی سریع تر میتونن انتخاب کنن.

شما اگه توزیع پایدار میخوای، میتونی اینارو تست کنی:
مانجارو
دبیان
اوبونتو LTS

مانجارو به شرطی برات خوبه که بتونی با آرچ کنار بیایی. آرچ توزیع خیلی خوبیه. ولی خب شمایی که یک سال اوبونتو داشتی، کار با بعضی دستورات آرچ برات سخت میشه و باید کم کم عادت کنی.
و اینکه سیستم اپدیت های زیادی دریافت میکنه. که اگه مشکل ترافیک داری، میتونه یکم عذاب آور باشه (که مشکل از اینترنت ایرانه مسلما)

دبیان به شرطی برات خوبه که توقع آپدیت نداشته باشی. خیلی از بسته ها ممکنه آخرین نسخه نباشن. البته آپدیت های امنیتی به موقع براش میاد.

اوبونتو هم اگه دقیقا همین رو داری و مشکل داره که خب میتونی بالاییارو انتخاب کنی. ولی اگه LTS نداری، پس میتونی LTSنصب کنی تا این مشکلات هم نداشته باشی.

حالا اینکه چه میزکاری داشته باشی، دیگه مربوط به سلیقه‌س.
ولی یه چیزی من بگم بهت. هر کدوم از این میزکارها رو که نصب کنی:
۱- بهت نمیگن اه اه چرا اینو نصب کردی. کسی حق دخالت نداره.
۲- همه ی این میزکارها دقیقا کار یک میزکار رو انجام میدن.
۳- هر میزکاری رو میشه خوشگل و زیبا کرد. اصن هیچ محدودیتی نداری  ;D
۴- بعد از یه مدتی دیگه تنوع و شخصی سازی توی میزکار از چشمت می افته. پس نمیخواد خیلی وسواس داشته باشی.
« آخرین ویرایش: 07 شهریور 1394، 08:38 ب‌ظ توسط Rasubuntu »
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین M.Mehdi

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 07 شهریور 1394، 08:47 ب‌ظ »
ممنون از شما جناب Rasubuntu
خیلی دوست داشتم نظر شمارو بدونم چون میدونستم از دبیان استفاده میکنید و خوب یکی از گزینه های من دبیان هست
آرچ رو دوست داشتم تجربه کنم به دلیل اینکه انگار هر کسی روش رفته برنگشته ! مسلما چیز بزرگی هست که انقدر کاربر جذب کرده اما دردسرهاش ....
من از اوبونتو ۱۴۰٫۰۴ lts استفاده میکنم
احتمالا میز کار بعدی من xfce خواهد بود ولی همچنان در انتخاب توزیع منتظر راهنمایی های بیشتری هستم
خوشحال میشم راجع به fedora هم اطلاعاتی کسب کنم
(توی سرورهایی که داریم از ۶ سال پیش و همین امروز centos استفاده میکنیم و فوق العاده پایداره , و از خانواده redhat هست البته)

آفلاین Риал Краесис

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1178
  • !!! I FIGHT FOR THE USERS
« پاسخ #4 : 07 شهریور 1394، 09:14 ب‌ظ »
خیلی دوست داشتم نظر شمارو بدونم چون میدونستم از دبیان استفاده میکنید و خوب یکی از گزینه های من دبیان هست
آرچ رو دوست داشتم تجربه کنم به دلیل اینکه انگار هر کسی روش رفته برنگشته ! مسلما چیز بزرگی هست که انقدر کاربر جذب کرده اما دردسرهاش ....
احتمالا میز کار بعدی من xfce خواهد بود ولی همچنان در انتخاب توزیع منتظر راهنمایی های بیشتری هستم
(توی سرورهایی که داریم از ۶ سال پیش و همین امروز centos استفاده میکنیم و فوق العاده پایداره , و از خانواده redhat هست البته)
فدورا هم دقیقا فورکی از رد هت هست.
آرچ هم خوبه منتها یکم کانفیگ داره و مثل توزیع هایی همانند اوبونتو و میت(همون منیت) اماده به کار نیست.
ببینید کسی نمیتونه بگه فلان توزیع برای شما خوبه چون این شما هستید که باید از توزیع خوشتون بیاد.
پس پیشنهاد میکنم به صورت ماشین مجازی چند توزیعی که مد نظر دارید رو تست کنید تا اون توزیعی که به دلتون میشینه رو پیدا کنید.
مثلا من خودم یه راست از اوبونتو اومدم آرچ چون با توجه به دیده ها و تجاربم آرچ بهترین بود!
حالا شما باید بهترین (برای خودتون) رو پیدا کنید.
امید وارم مفید بوده باشم.

If you do not like Arch use Gentoo and just shut up
 and If you do not like Gentoo use Arch and shut up
finaly If you do not like either use Ubuntu and shut the f*** up

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 07 شهریور 1394، 09:18 ب‌ظ »

خواهش میکنم. وظیفه بود  ;)
من خیلی نیست که از دبیان استفاده میکنم. شاید بگم کلا ۲ هفته‌س. ولی خب چون دبیان و اوبونتو با هم تفاوتی توی عملکرد ندارن، پس مشکلی باهاش نداشتم و سریع خودمو باهاش وفق دادم.
من با دبیان واقعا احساس آرامش و پایداری دارم.
هدفمم برای نصب دبیان این بود که تعداد بسته ی کمتری نصب میکنه و منو برای نصب برنامه هام آزاد میذاره و چیزی که بهش نیاز ندارم، نصب نمی کنه. آرچ هم دقیقا به همین شکله و قبل از دبیان، آرچ رو تست کردم. ولی خب به خاطر اینکه آرچ آپدیت مکرر براش میاد و همین طور من با دبیان بیس ها بیشتر راحتم  ;D و همین طور پایداری دبیان بدون تعصب بهتر از باقی توزیع هاس، واسه همین دبیان رو انتخاب کردم. و الان هم فهمیدم دبیانی که با debootstrap نصب میشه، از آرچ با pacstrap هم کمتر بسته نصب میکنه. پس بازم انتخاب من دبیان هست. ولی عاشق اوبونتوتاچ هستم و باید اوبونتو هم در کنار دبیان داشته باشم  :D
آره هرکی رفته آرچ دیگه برنگشته. ولی من به دبیان بیس ها وابسته شدم دیگه. کاریش نمیشه کرد. و فلسفه ی آرچ با دبیان تقریبا یکی هست (غیر از بروز بودن).
خب پس اگه از LTS استفاده میکنی دیگه اوبونتو پایدار تر از این نداریم  ;D
میزکار xfce فوق العاده‌س. ۶ ماه زوبونتو داشتم و باهاش کار کردم. واقعا در کنار سبکی، هم خوشگله هم شخصی سازی خیلی بالایی داره. ولی الان من از میزکار هم دل کندم  ;D
فدورا هم تست کردم. ولی اولین تجربه‌ش با پلاسما۵ بود و به طرز فجیعی ناامیدم کرد. ولی فدورا با گنوم عالیه  \\:D/
هم centos هم فدورا از خانواده ی ردهت هستن. پس اگه فدورا انتخاب کنی هماهنگی خوبی هم با سرورهات داری  ;)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین StrasbourgGoneBoy

• Newbie
  • *
  • ارسال: 9
« پاسخ #6 : 07 شهریور 1394، 09:54 ب‌ظ »
با سلام خدمت دوستان و اساتید محترم
بنده حدود یک سالی میشه که سیستم عامل اصلیم لینوکس توزیع اوبونتو هست و در حال حاضر مشکل آنچنانی هم باهاش ندارم قبلا هم روی mint کار میکردم که بد نبود
از هارد ssd استفاده میکنم و سرعت مناسبی دارم اما باز هم دوست دارم افزایش سرعت داشته باشم چه در بوت و چه در محیط سیستم عامل
از میز کار یونیتی استفاده میکنم و بیشتر کارم هم وب و برنامه نویسی هست
manjaro هم امروز دیدم و به نظر خوب اومد , debian هم به عنوان یه نسخه پایه فکر میکنم توزیع مناسبی هست
توی زیبایی deepin فکر میکنم رتبه بالاتری داشته باشه اما نمیدونم در بقیه ملاک های من چطور هست

ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن تا از سردرگمی دربیام
دبیان توزیع بسیار پایداری هست . حتما امتحانش کن
اسلکور هم همینطور اما هیچ جوره نمیشه باهاش کنار اومد و منم تجربه ی خوبی از مهاجرت به این توزیع نداشتم .
پیشنهاد میکنم فدورا رو یه امتحان بکنی .
آرچ هم به نبست , پایداره .
ولی اگه با نصب و پیکربندیش مشکل داری برو سراغ فرزنداش مثله Antergos.
یه چیزی هست اینه که زیبایی خیلی به توزیع نداره مربوط به میزکاره .
اکثر توزیع ها هم میشه با میزکارهای مختلف استفادش کرد .

آفلاین alih_net

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 596
    • سیدعلی حسینی
« پاسخ #7 : 07 شهریور 1394، 10:07 ب‌ظ »
آرچ و دبیان رو پیشنهاد میکنم

مزایای آرچ :
انتشار غلتان
ویکی قدرتمند
سبک و مینیمال

مزایای دبیان :
جامعه کاربری و مستندات عالی
پایداری بالا
پشتیبانی سخت افزاری بی نظیر

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19741
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #8 : 07 شهریور 1394، 10:09 ب‌ظ »
به قول ایریکس، یه بار دبیان نصب کن و خودت رو راحت کن (:
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین M.Mehdi

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 08 شهریور 1394، 12:08 ق‌ظ »
با تشکر از همه دوستان
دبیان برای جایگزینی انتخاب شد
فقط تفاوت cd و dvd که در سایتش هست رو متوجه نشدم
اگر cd رو نصب کنم خیلی از پکیج های مورد نیاز مارو نخواهد داشت ؟
همزمان تو سایتش هم دارم میگردم ...

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 08 شهریور 1394، 12:15 ق‌ظ »
cd خب مشخصه. ۶۰۰ مگ هست و فقط خود سیستم عامل رو داره. و نصاب هست فقط
کرنل + میزکار + خود گنو و ...
ولی dvd به صورت لایو  هم میتونه لود بشه و ابزارهای بیشتری داخلش هست.
اون 8 dvd هم تقریبا میشه گفت تمام مخازن دبیان هست.
اگه میخوای توزیعت هم لایو بوت بشه هم نصب بشه با ابزارهای مورد نیاز، dvd ساده رو بگیر.
اگه میخوای کل زندگی دبیان رو داشته باشی، ۸ dvd رو بگیر.
اگه میخوای فقط نصاب باشه و برات نصب کنه، cd رو بگیر
اگه cd رو گرفتی (مثل من) موقع نصب بهت میگه که آیا میخوای mirror تنظیم کنی یا نه. اگه بگی یس، سورس لیست رو کانفیگ میکنه و دبیان رو آنلاین نصب میکنه. دیگه کاری نداره cd که دانلود کردی چیه. آنلاین کرنل و ابزارها و میزکار رو نصب میکنه (البته با انتخاب خودت. مثلا میتونی بگی میزکار نصب نکنه. یا ابزارها رو نصب نکنه و ...)
اگه در جواب کانفیگ mirror بزنی no، دبیان به صورت آفلاین نصب میشه. اگه دیدی یه مقداری از نت گرفت، نترس. خیلی نیست. شاید ۱۰ مگ. اونم برای آپدیت لیست مخازن که طبیعیه.
من دبیان cd رو نصب کردم و موقع نصب تیک تمام برنامه ها رو برداشتم تا هیچی نصب نکنه. فقط چیزایی نصب میکنه که سیستمت بیاد بالا  ;D
بعدش دیگه خودم تصمیم گرفتم چیا داشته باشم. تا حتی sudo نیست. suspend نیست. locate نیست و کلی ابزار دیگه که هر کدوم خودم نیاز داشتم با apt نصب میکنم.
خوبی دبیان همینه که کاملا حق انتخاب میده که چی و چجوری میخوای  ;) (مثل آرچ)
« آخرین ویرایش: 08 شهریور 1394، 12:18 ق‌ظ توسط Rasubuntu »

آفلاین M.Mehdi

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 08 شهریور 1394، 12:21 ق‌ظ »
ممنون
dvd 8 منظورتون دبیان ورژن ۸ هست ؟
dvd و cd هرکدوم شماره بندی دارن که فکر میکنم فقط باید یک رو دانلود کنم
در نسخه cd از لحاظ نرم افزار چطور هست ؟ نرم افزارهایی نظیر gimp و libreoffic و .. داره ؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 08 شهریور 1394، 12:25 ق‌ظ »
نه منظورم ۸ عدد dvd هست  ;D
cd که شماره نمیخواد. یک عدد بیشتر نیست. و بر اساس میزکار طبقه بندی شده. اونی اسم میزکار نداره منظور گنوم هست  ;)
dvd هم آره. همون دیسک شماره ۱ رو که بگیری، کافیه.
نسخه ی cd چون حجمش کمه احتمالا گیمپ و لیبرآفیس نداره. راستش من دقت نکردم ببینم هستن یا نه.  ;D

آفلاین M.Mehdi

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 08 شهریور 1394، 12:28 ق‌ظ »
درسته
البته cd هاش هم شماره داره و اسمی از میزکار روش نیست
http://cdimage.debian.org/debian-cd/8.1.0/amd64/iso-cd/فکر کنم بهتر باشه نسخه dvd رو دانلود کنم چون با این اینترنت محدود! نصب کردن بسته های مورد نیاز مقرون به صرفه نخواهد بود  ](*,)

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #14 : 08 شهریور 1394، 12:33 ق‌ظ »
آخر صفحه ی این لینک رو نگاه کن
http://ftp.linux.org.tr/debian-cd/8.1.0/i386/iso-cd/
cd فقط همین ۱ شماره رو داره + اسم میزکار. که همون طور که گفتم اون اولی که میزکار براش ننوشته، یعنی گنوم هست  ;)

آره اگه مشکل اینترنت داری. پس بهتره dvd بگیری.
البته اگه اینترنت شبانه رایگان داری، پس مهم نیست. می‌تونی بسته ها رو توی ساعت رایگان تنظیم کنی که نصب بشن. با cron و امثالهم.