شما فکر کنم یکم درگیری داری.
میتونی نرم افزار فتوشاپ رو بخری، نمیتونی؟؟؟ از کجا میدونی همه میدزدن؟ (یه ضرب المثل هم هست در این مورد که اگه بگم بد میشه)
دزدی رو مثال زدم عزیز. منظورم تفکر غیر از نرم افزار آزاده.
فتوشاپ رو بخری هم باز غیرآزاده و نصب کردنش داخل اوبونتو یعنی کلا اوبونتو رو واسه هرچیزی انتخاب کردین الا آزادی نرم افزار.
خدا وکیلی فتوشاپ غیر آزاد بودنش از کد های باینری غیر آزاد توی کرنل بد تره؟ ادوبی یه شرکت تولید نرم افزار انحصاری هست و چیز دیگه ای جز انحصاری بودن فتوشاپ ازش انتظار نمیره.اما لینوکس که ادعای نرم افزار آزاد داره، وقتی رسما خودش از کد های باینری در کرنل استفاده میکنه و مخازن نرم افزار انحصاری هم داره، این خییییلی ناجوره.
آره بدتره. فتوشاپ تماما غیرآزاد هست. ولی کرنل از ۱۴ میلیون خط کد باید ببینی چقدرش غیرآزاد هست که اونم قابل حذفه (لینوکس لیبره) هر وخ تونستی فتوشاپ رو آزاد کنی، اونوخ بگو مثل همن.
شما که میگی از هزار تا نرم افزار آزاد یکیش غیر آزاده واسه خودت، چرا به اون دوستمون که تائیک رو شروع کرده میگی برو ویندوز؟؟
(تائیک) شما خودتم که توی ویندوزی
بعد توقع داری من باور کنم شما طرف لینوکس و فلسفهشی؟
چون برای اون برنامه، باید رفت ویندوز. نرم افزار غیر آزاد من (اون بخش هایی که میگی توی کرنل غیرآزاد و باینری هست) جوری نیست که بخوام توی ویندوز اجراش کنم.
آدم اگه میخواد به نرم افزار آزاد پایبند باشه، میره به جای فتوشاپ گیمپ نصب میکنه. اگه اطرافیان اون کاربر نمیتونن فرق بین ابزار و هدف رو تشخیص بدن، پس میشه گفت مجبوره که تن به نرم افزار غیرآزاد بده (که من نمیدم) پس فتوشاپ رو توی ویندوز نصب کنه تا لااقل وقتی میره تو اوبونتو بدونه سیستم عامل آزادی داره. اگه قراره روی لینوکس فتوشاپ نصب کنه کلا پس برای چی میخواد لینوکس کار کنه؟ ویندوز مگه لگد به گُردهش میزنه؟ اگه لگد میزنه پس دلیلی هم نداره توی سیستم عامل آزادش هم از امثال ویندوز استفاده کنه. اگه نمیزنه و فقط محض تنوع و اینا میخواد لینوکس کار کنه خب پس اون بحثش جداس. اون دیگه کاربر نرم افزار آزاد نیست. فقط اسمش کاربر کامپیوتره که ربطی به گنو و لینوکس و فلسفهش نداره. چیزی که من همون اول هم گفتم.
منم به خاطر امنیت اومدم روی لینوکس، خودتم میدونی که سختی لینوکس از ویندوز بیشتره.پس خط آخر متنت بی معنی هست
نه لینوکس سخت تر نیست. مگه من آدم نبودم که لینوکسی شدم؟ چرا واسه من سخت نبوده؟ بیمعنی این حرفه که آدما میگن لینوکس سخت تر از ویندوزه. والا ما سختی ندیدیم. خیلی هم آسون تره در حدی که میگی کاش به جای اون همه سالی که ویندوزی بودیم، لینوکسی بودیم و اینهمه عمرمون تباه نمیشد.
ویندوز و لینوکس رو بذار جلوی یه آدم ناوارد. ببین کدوم آسون تره. هیچ کدوم. هر دو به یک اندازه سختن. کسی که هنوز تصوری از سیستم عامل و ... نداره (یه کاربر که تازه کامپیوتر خریده) براش فرقی نداره کدوم سیستم عامل رو استفاده کنه. او ملزم به یادگیری هست. اونم در طول ماه ها و سال ها. همه یادشون رفته قبل از اینکه بیان توی لینوکس، ۱۰ سال ویندوز داشتن. فکر میکنن از بدو تولد بیل گیتس بهشون ژن ویندوز send to کرده.
برای رسیدن به لینوکس، برای رسیدن به گنو و نرم افزار آزاد، باید چیزهایی رو هم فدا کرد. که خب اونایی نمیخوان فدا کنن، دقیقا مورد بحث من هستن. کسایی که اومدن لینوکس ولی نمیدونن لینوکس که میگن دقیقا یعنی چی. برای رسیدن به نرم افزار آزاد یعنی شما باید قید نرم افزار انحصاری رو بزنی. قید فتوشاپ رو بزنی. قید ویندوز رو بزنی. اگه نمی تونی، پس با منی که طرف نرم افزار آزادم بحث نکن شما. چون هیچ کدوم حرف همدیگه رو قبول نداریم.