اینم ورژن 1.5.0
http://sourceforge.net/projects/starcal/files/starcal/1.5.3تغییرات:
۱- اضافه شدن اپلت گنومفعلا توی پکیج اصلی برنامه قرار دادم، ولی بعدا باید توی یه پکیج جدا قرار بدم(شاید توی ورژن 2.0.0)
بعض از دوستان شاکی بودن که چرا بصورت اپلت نیست! و چرا فقط شمارهٔ ماه رو نشون میده.
من یکی دو ماه پیش این اپلت گنوم رو نوشتم ولی هنوز منتشر نکرده بودم. یکی از اهدافم برای انتشار ورژن 1.5.0 راضی کردن این دوستان بود.
در مورد نمایش ساعت/تاریخ هم: توی حالت tray icon محدودیتهایی وجود داره، اون امکان «نمایش ساعت رقمی در tray» توی KDE کار نمیکنه، توی گنوم هم نیاز کتابخانه EggTrayIcon داره که این کتابخونه خیلی قدیمیه و دیگه فکر کنم توی مخازن توزیعهای جدید نیست، ولی من ماژول ۳۲ بیتی(i386) مربوط به EggTrayIcon رو همراه برنامه قرار دارم(برای پایتون 2.4 و 2.5 و 2.6)، ولی خب برای x86_64 دیگه کار نمیکرد! مگه اینکه پکیجهایی جدایی برای i386 و x86_64 بیرون میدادم...
اما توی اپلت گنوم، دیگه این مشکل وجود نداره و اون «نمایش ساعت رقمی در tray» بخوبی کار میکنه و میتونید تاریخ/زمان رو با هر فرمت دلخواهی ببینید(که فرمتش هم توی قسمت ترجیحات->پیشرفته قابل تنظیم هست)
۲- اضافه شدن اپلت پلاسمایا به قول KDE کارها، پلاسموید یا همون Widget. که با PyQt نوشتم(بدیهی هست که نمیشد با PyGTK نوشت!). و چون به کیوت هم آشنا نبودم، برام کار سختی بود! (البته الآن کم و بیش با کیوت آشنا هستم) حتی مشکل KDE هم دارم یعنی توی این توزیع اصلیم (اوبونتو) KDE ندارم(یعنی خیلی قدیمیه) و برای کار کردن روی پلاسموید باید سیستم رو ریاستارت کنم و برم توی اوپنسوزه!!
این پسلاسموید هنوز خیلی ناپایدار هست و ممکنه باعث crash بشه(ممکنه پنجرهٔ Add Widget کرش کنه) و حتی ممکنه پکیج پلاسموید نصب نشه!! نمیدونم علتش چیه! شاید مشکل از برنامهٔ من باشه و شاید هم بخاطر باگ توی Python-PlasmaScript یا خود پلاسما باشه! اما متاسفانه هیچ ارور مشخصی (که بشه برنامه رو باهاش debug کرد) تحویل ما نمیده و من این رو یک اشکال در KDE میدونم! به هر حال سعی میکنم بهفمم اشکال برنامه از چی هست.
در ضمن، روی پنل KDE هم مشکل size داره که سعی میکنم برطرف کنم.
و اما این هم پکیج پلاسموید:
starcal-1.5.0.plasmoidکه با این دستور باید نصبش کنید(البته بعد از نصب پکیج اصلی deb یا rpm):
plasmapkg -i starcal-1.5.0.plasmoid
در ضمن با کاربر خودتون هم این دستور رو اجرا کنید(نه با کاربر root)
و نکته بعد اینکه، نیاز به KDE 4.3 یا بالاتر داره.
امیدوارم مشکلی در نصب و اجراش پیش نیاد!
۳- اضافه شدن گزینهٔ «تنظیم زمان سیستم» به راستکلیک tray یا اپلتبا انتخاب این گزینه، ازتون پسورد میپرسه و دیالوگی رو باز میکنه که با اون میتونید زمان یا تاریخ سیستم رو دستی تنظیم کنید، و تا به کمک NTP مستقیم از طریق اینترنت ست میکنه. اما تاکید میکنم، این ساعت سیستم شما رو با اینترنت Sync نمیکنه! بلکه فقط یک بار ساعت رو از اینترنت میگیره و ست میکنه. در واقع این یک رابط گرافیکی برای دو دستور date و ntpdate هست، دستور date که روی همهٔ سیستمهای گنو/لینوکس هست، اما دستور ntpdate ممکنه توی توزیع شما بطور پیشفرض نصب نباشه و نیاز داشته باشه که خودتون نصبش کنید.
۴- آپدیت شدن مناسبتها و طول ماههای قمری برای سال ۱۳۸۹تقویم رسمی کشور که هر سال توسط مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران منتشر میشه، اخیراً برای سال ۱۳۸۹ منتشر شد
http://calendar.ut.ac.ir/Fa/Tyear/Data/Full-1389.pdfو مطالعهش کردم و طول ماههای قمری رو آپدیت کردم(تا تاریخ قمری در سال آتی کاملا مطابق با تقویم رسمی کشور باشه)
و مناسبتها رو هم کلأ چک کردم. تعداد زیادی مناسبت حذف شده بود(از جمله چند تا از «روز جهانی ...» ها!!) و تعداد کمی مناسبت هم اضافه شده بود. که من این مناسبتهای حذف شده رو، به همراه مناسبتهایی که خودم قبلی اضافه کرده بودم(مثل بعضی وقایع لینوکسی!!) منتقل کردم به پلاگینهای جدید. پس در این ورژن دو پلاگین اضافه شده:
مناسبتهای میلادی (سایر)
مناسبتهای میلادی که توسط مؤلف برنامه اضافه شدهاند و در تقویم رسمی ایران نیست. و یا به تازگی از تقویم رسمی ایران حذف شدهاند.
مناسبتهای هجری شمسی (سایر)
مناسبتهای هجری شمسی که توسط مؤلف برنامه اضافه شدهاند و در تقویم رسمی ایران نیست. و یا به تازگی از تقویم رسمی ایران حذف شدهاند.
دو سه مورد هم اشکال توی پلاگینهای مناسبتها وجود داشت که برطرف کردم.
۵- یک سری تغییرات درونی در برنامه: ماژولار شدن محاسبات برنامه، یعنی محاسبات مربوط به جلالی، میلادی و قمری، هر کدوم بصورت یک ماژول تعریف شدن. همینطور تقویم جولی هم بعنوان یک ماژول اضافه شده. و همینطور تقویم عبری! البته تقویم عبری هنوز پشتیبانی کاملی ازش نمیشه(و شاید هم هیچوقت نشه) به دلیل اینکه توی تقویم عبری، سالهای کبیسه بجای ۱۲ ماه، ۱۳ ماه دارن!!! ولی برنامه من برای سالهای ۱۲ ماهه نوشته شده. مگه اینکه تغییرات زیادی توی برنامه بدم و کمی هم باعث کثیف شدن کد و کاهش performance میشه.
۶- بازم طبق معمول، مقداری تمیزکاری و رفع چند باگ. البته شاید باگهایی هم اضافه شده باشه! که به تدریج با گزارشدادنهای شما برطرف میشه.
نکته آخر اینکه، از مدتی قبل کار روی starcal2 رو شروع کردم. یعنی ورژن 2.0.0 قراره بصورت یه پکیج با اسم دیگهای باشه که همزمان با ورژن پایدار قابل استفاده باشه. و خودم هم این دو ورژن (۱ و ۲) رو بصورت موازی توسعه میدم. چون دارم تغییرات کلی توی ورژن ۲ (که قراره بعداً منتشر بشه) ایجاد میکنم. اما اینکه چه وقتی منتشر میشه، خودمم هم نمیدونم! شاید چند ماه دیگه!
موفق باشید