انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: از کجا شروع کنم؟(حل شد)  (دفعات بازدید: 3931 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین youngprogrammer

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 66
از کجا شروع کنم؟(حل شد)
« : 15 اسفند 1388، 09:47 ق‌ظ »
سلام
برای کار با لینوکس از کجا شروع کنم بهتره؟ کتابی سراغ دارین که من راحتتر بتونم باهاش لینوکس رو یادبگیرم؟
چون می خوام دیگه ویندوز لعنتی  ](*,) رو کنار بذارم اما هنوز نتونستم با لینوکس رابطه صمیمی برقرار کنم.
لطفا دوستان با تجربه منو راهنمایی کنین.
« آخرین ویرایش: 16 فروردین 1389، 09:51 ق‌ظ توسط youngprogrammer »
ارزش هرکس به اندازه چیزی است که آن را نیکو می داند.

آفلاین مهدی...

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 997
  • http://Mearaji.ir
    • وبلاگم
پاسخ به: از کجا شروع کنم؟
« پاسخ #1 : 15 اسفند 1388، 11:59 ق‌ظ »
سلام
به نظر من بهترین جا ویکیه... در ضمن همین جا هم جواب ۹۰٪ سوالات رو می تونی پیدا کنی...
فقط مهم اینه که خوب جستجو کنی و هوشمندانه بپرسی...

آفلاین youngprogrammer

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 15 اسفند 1388، 04:24 ب‌ظ »
سلام
به نظر من بهترین جا ویکیه... در ضمن همین جا هم جواب ۹۰٪ سوالات رو می تونی پیدا کنی...
فقط مهم اینه که خوب جستجو کنی و هوشمندانه بپرسی...
ممنونم مهدی جان از راهنماییت سعی می کنم روش پرسیدن رو به صورت هوشمندانه یادبگیرم. اما مشکل من اینه که چون با محیط ویندوز سالهای سال کار کردم و مفاهیم مربوط به اون توی ذهنم هست از یه طرف دور ریختن اون مفاهیم به شکل صحیح برام یه مسئله هست و از طرف دیگه تعامل با لینوکس دوست داشتنی . مثلا نصب نرم افزار و اینترنت و خیلی چیزهای دیگه که الان تو ذهنم نیست.
شما چه جوری با این سیستم کار می کنین بیشتر با خط فرمان یا کمتر؟ من دوست دارم با خط فرمان بیشتر کار کنم اما کار با اون هم یه کم سخته و هم سرعت رو کم می کنه
نظر شما چیه عزیزان؟
من چیکار کنم؟

آفلاین محمد باقر اهتمام

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 661
  • محمد باقر حمایت می کند از : Ogre3D , CrystalSpace
    • کتاب و انجمن فارسی گیمپ
« پاسخ #3 : 15 اسفند 1388، 05:05 ب‌ظ »
نمی دونم خیلی وقته از اوبونتو استفاده نکردم ولی از لحاظی که اوبونتو بر اساس دبیان هست فکنم بتونی از کتاب پارسیکس استفاده کنی حداقل خیلی از روشها یکی هست
خط فرمان بیشتر کار کنم اما کار با اون هم یه کم سخته و هم سرعت رو کم می کنه :o ??? براساس کدوم سند و مدرک ! اگر هم بخوای می تونی از دیسک های CBT یا دیسک های آموزشی که در فروشگاههای سی تو و لینوکس شاپ هست استفاده کنی .

آفلاین مهدی...

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 997
  • http://Mearaji.ir
    • وبلاگم
« پاسخ #4 : 15 اسفند 1388، 07:02 ب‌ظ »
سلام
می شه گفت هم خط فرمان هم Gnome و هم Kde...
مثلا برای نصب یک برنامه از خط فرمان استفاده می کنم اما برای دیدن فیلم طبیعیه که برم سراغ X...
در ضمن چون من روی لپتاپم اصلا ویندوز ندارم پس همسرم هم از لینوکس استفاده میکنه٬ اما دلیل نمیشه بره سراغ ترمینال...

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #5 : 16 اسفند 1388، 04:39 ق‌ظ »
یک راهنماطوری رو من شروع کردم. شاید به درد بخوره: http://jadi.undo.it/linux
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین youngprogrammer

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 16 اسفند 1388، 10:24 ق‌ظ »
خیلی ممنونم جادی جان
برم ببینم چیکار می تونم بکنم.

آفلاین iCEAGE

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 399
  • Life is Free and Beautiful
    • وبلاگ شخصی من
« پاسخ #7 : 17 اسفند 1388، 12:02 ق‌ظ »
جادی، فونت ویکیتو خیلی ریز انتخاب کردی و اگه از تاهوما استفاده کنی، خوندن ویکی دوست‌داشتنی‌تر میشه :)
People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world. Richard Stallman
زندگی آزاد

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #8 : 17 اسفند 1388، 10:38 ق‌ظ »
جادی، فونت ویکیتو خیلی ریز انتخاب کردی و اگه از تاهوما استفاده کنی، خوندن ویکی دوست‌داشتنی‌تر میشه :)

در واقع من انتخابش نکردم (: خودش اینجوری بود . حتما تغییرش می دم. مساله اینه که فعلا نمی خواستم منتشرش کنم ولی حس کردم شاید اینجا مفید باشه.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین youngprogrammer

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 17 اسفند 1388، 11:22 ق‌ظ »
ممنونم جادی جان از بابت ویکیت خیلی خوب بود
دارم می خونمش

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
راهنمای شروع لینوکس برای تازه کارها!
« پاسخ #10 : 25 فروردین 1392، 01:45 ب‌ظ »
سلام
برای کار با لینوکس از کجا شروع کنم بهتره؟ کتابی سراغ دارین که من راحتتر بتونم باهاش لینوکس رو یادبگیرم؟
چون می خوام دیگه ویندوز لعنتی  ](*,) رو کنار بذارم اما هنوز نتونستم با لینوکس رابطه صمیمی برقرار کنم.
لطفا دوستان با تجربه منو راهنمایی کنین.
  • مشاهده فیلم های دسکتاپ توزیع های مشهور (اوبونتو، مینت، اوپن سوزه) در شبکه های به اشتراک گذاری ویدیو
  • انتخاب توزیع بر اساس رم سیستم: 2 به بالا اوبونتو و ۲گیگ به پایین زوبونتو (یا Mint xfce) و لوبونتو؛ در انتخاب توزیع کارت گرافیک و cpu رو هم باید در نظر بگیرید
  • مطالعه چند مقاله جدید آموزش نصب لینوکس (اوبونتو یا مینت) که در سایتهای فارسی اندکی بعد از انتشار نسخه های جدید اوبونتو به وفور یافت میشه و یا مشاهده فیلم های نصب از شبکه های به اشتراک گذاری
  • نصب سیستم از روی راهنما. برای کاربران تازه وار دتوصیه میشه لینوکس انتخابیشون رو کنار ویندوز نصب کنند
  • بعد از نصب اگر سیستمون اوبونتو باشه، نصب کدک باید انجام بدید که توضیحاتش رو از روی مقاله هایی که تحت عنوان هایی مثل «10 کاری که بعد از نصب اوبونتو باید انجام دهید» روی اینترنت می تونید پیدا کنید. توی این مقاله موارد پیچیده دیگه ای مثل توصیه به استفاده از نرم افزار های کانفیگ (tweak)، نصب تم وووو هم ممکنه وجود داشته باشه که یک کاربر تازه کار باید از اونها پرهیز کنه. اگر سیستم عاملی که نصب کردید مینت باشه هیچ کار اضافه ای نباید بعد از نصب مینت انجام بدید. سیستم رو دستکاری نکنید.
  • مشترک سایت های لینوکسی معروف فارسی بشید تا آخرین اخبار توزیعتون رو از طریق ایمیل دنبال کنید. اگر در مسیر نصب یا بعد از نصب براتون مشکلی بوجود اومد در فروم توزیعتون (www.forum.ubuntu.ir یا  www.forums.linuxmint.com) ثبت نام کنید و سوال بپرسید. استفاده از فروم ها قوانینی داره که باید رعایت کنید تا به سوالهاتون جواب خوب داده بشه!
  • اگر یک کاربر عادی هستید به استفاده روزمره تون از کامپیوتر مشغول بشید:‌ اینترنت گردی، استفاده از مجموعه آفیس، ایمیل و چت وووو. اگر برنامه نویس یا گرافیست هستید به دنبال نرم افزارهای تخصصی رشته تون بگردید و اونها روی سیستمتون نصب کنید. نصب نرم افزار جدید در توزیع هایی مثل اوبونتو و مینت نیاز به اینترنت داره و به شیوه ای مجتمع از مرکز نرم افزاری بدون پیچیدگی انجام میشه.
  • غر نزنید و مدتی با نرم افزارهای لینوکس کار کنید تا عادت کنید. هیچ کمبودی نسبت به ویندوز و مک وجود نداره و فقط باید در بعضی موارد مثل استفاده از آفیس عادت هاتون رو تغییر بدید.
  • سیستمتون رو آپدیت نگه دارید.
  • کم کم در مورد فلسفه نرم افزارهای آزاد از روی اینترنت جستجو کنید و با مبانی اولیه اش آشنا بشید.
  • بعد از آشنایی و عادت کردن به محیط دسکتاپتون وارد کارهای جزیی و تغییرات گسترده نشید که راه به ترکستان داره! اوبونتو و مینت با بهترین کانفیگ ممکن برای شما آماده شدند. به جای دستکاری سیستم تون وقت تون رو برای یادگیری چیزی مفیدتر بذارید:
  • یادگیری یک زبان برنامه نویسی به هر نوع کاربری توصیه میشه! اگر هیچ ایده ای در این مورد ندارید می تونید از زبان های پایتون یا shell scripting شروع کنید. shell scripting شما رو با یک لایه دیگه از سیستم عامل لینوکس آشنا میکنه!
  • یادگیری نرم افزارهای خاص که می تونه برای لذت یک کار جدید انجام بشه یا به عنوان حرفه دنبال بشه: لاتک، لیبره آفیس، گیمپ، ووو
دوازدهمین مرحله: برگرداندن کمک ها به جامعه!
« آخرین ویرایش: 03 اردیبهشت 1392، 11:25 ق‌ظ توسط کیان »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پاسخ : از کجا شروع کنم؟(حل شد)
« پاسخ #11 : 26 فروردین 1392، 12:53 ب‌ظ »
  • مشاهده فیلم های دسکتاپ توزیع های مشهور (اوبونتو، مینت، اوپن سوزه) در شبکه های به اشتراک گذاری ویدیو
  • انتخاب توزیع بر اساس رم سیستم: 2 به بالا اوبونتو و ۲گیگ به پایین زوبونتو یا لوبونتو
  • مطالعه چند مقاله جدید آموزش نصب لینوکس (اوبونتو یا مینت) که در سایتهای فارسی اندکی بعد از انتشار نسخه های جدید اوبونتو به وفور یافت میشه و یا مشاهده فیلم های نصب از شبکه های به اشتراک گذاری
  • نصب سیستم از روی راهنما. برای کاربران تازه وار دتوصیه میشه لینوکس انتخابیشون رو کنار ویندوز نصب کنند
  • بعد از نصب اگر سیستمون اوبونتو باشه، نصب کدک باید انجام بدید که توضیحاتش رو از روی مقاله هایی که تحت عنوان هایی مثل «10 کاری که بعد از نصب اوبونتو باید انجام دهید» روی اینترنت می تونید پیدا کنید. توی این مقاله موارد پیچیده دیگه ای مثل توصیه به استفاده از نرم افزار های کانفیگ (tweak)، نصب تم وووو هم ممکنه وجود داشته باشه که یک کاربر تازه کار باید از اونها پرهیز کنه. اگر سیستم عاملی که نصب کردید مینت باشه هیچ کار اضافه ای نباید بعد از نصب مینت انجام بدید. سیستم رو دستکاری نکنید.
  • مشترک سایت های لینوکسی معروف فارسی بشید تا آخرین اخبار توزیعتون رو از طریق ایمیل دنبال کنید. اگر در مسیر نصب یا بعد از نصب براتون مشکلی بوجود اومد در فروم توزیعتون (www.forum.ubuntu.ir یا  www.forums.linuxmint.com) ثبت نام کنید و سوال بپرسید. استفاده از فروم ها قوانینی داره که باید رعایت کنید تا به سوالهاتون جواب خوب داده بشه!
  • اگر یک کاربر عادی هستید به استفاده روزمره تون از کامپیوتر مشغول بشید:‌ اینترنت گردی، استفاده از مجموعه آفیس، ایمیل و چت وووو. اگر برنامه نویس یا گرافیست هستید به دنبال نرم افزارهای تخصصی رشته تون بگردید و اونها روی سیستمتون نصب کنید. نصب نرم افزار جدید در توزیع هایی مثل اوبونتو و مینت نیاز به اینترنت داره و به شیوه ای مجتمع از مرکز نرم افزاری بدون پیچیدگی انجام میشه.
  • غر نزنید و مدتی با نرم افزارهای لینوکس کار کنید تا عادت کنید. هیچ کمبودی نسبت به ویندوز و مک وجود نداره و فقط باید در بعضی موارد مثل استفاده از آفیس عادت هاتون رو تغییر بدید.
  • سیستمتون رو آپدیت نگه دارید.
  • کم کم در مورد فلسفه نرم افزارهای آزاد از روی اینترنت جستجو کنید و با مبانی اولیه اش آشنا بشید.
  • بعد از آشنایی و عادت کردن به محیط دسکتاپتون وارد کارهای جزیی و تغییرات گسترده نشید که راه به ترکستان داره! اوبونتو و مینت با بهترین کانفیگ ممکن برای شما آماده شدند. به جای دستکاری سیستم تون وقت تون رو برای یادگیری چیزی مفیدتر بذارید:
  • یادگیری یک زبان برنامه نویسی به هر نوع کاربری توصیه میشه! اگر هیچ ایده ای در این مورد ندارید می تونید از زبان های پایتون یا shell scripting شروع کنید. shell scripting شما رو با یک لایه دیگه از سیستم عامل لینوکس آشنا میکنه!
  • یادگیری نرم افزارهای خاص که می تونه برای لذت یک کار جدید انجام بشه یا به عنوان حرفه دنبال بشه: لاتک، لیبره آفیس، گیمپ، ووو
دوازدهمین مرحله: برگرداندن کمک ها به جامعه!

عالی بود. مرسی کیان
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن