الان مابیشتر از مستندات آموزشی به نرم افزارها و نیازمندی های لینوکسی و کاربری محتاج هستیم
قبول دارم! ولی میدونید چقدر نرم افزار لینوکسی هست که نمیدونیم هستن یا اصلا بلد نیستیم باهاشون کار کنیم ؟ به نظر من مشکل اینجاست که کاربرا فکر میکنن تو لینوکس نرم افزار و امکانات وجود نداره... در صورتی که همه چیز هست فقط یا نمی شناسیم و یا بلد نیستیم باهاشون کار کنیم...
واضح تر بگم یکی بهم گفت لینوکس چند تا بازی داره ؟ من بهش گفتم اگه دنبال بازی هستی ناپیکس رو کار کن گفت نه توزیع من دلخواه هستش یعتی فقط ناپیکس بازی داره ؟ من بهش گفتم لینوکس مثل ویندوز نیستش که عزیزم کسایی که اهل یاد گیری هستن میان لینوکس کار میکنن نه بقیه که بازی می کنن
من این حرف رو اصلا قبول ندارم... من برای یه آقایی که کار بازرگانی میکنه اوبونتو نصب کردم. اون آقا تا حالا هیچ کاری با کامپیوتر نکرده بود ولی الان همه کاراش رو بدون هیچ مشکلی با اوبونتو انجام میده... جالبه بدونید که بهم میگفت «کار کردن با Windows xp چقدر سخته!!!»
لینوکس شاید قدیما مال geek ها و hacker ها بود ولی امروز به عنوان desktop مطرح میشه و اتفاقا باید به درد کسایی بخوره که بدون هیچ گونه دانش کامپیوتری میخوان نیازهای روزمره شون رو هر چی که هست رفع کنند...
لینوکس هم به درد کسایی میخوره که علاقه به یادگیری دارن و هم به درد کسایی که میخوان خیلی سریع و بی دردسر کارای روزمره شون رو انجام بدن...
خلاصه یه چیز رو بهم گفت که اگر لینوکس نتونه نیازمندیهای ساده کاربری رو برآورده نکنه هیچ موقع به سیستم عامل دسکتاپ تبدیل نمیشه پس نتیجه می گیریم که خیلی هم بیشتر از مستندات به نتایج توجه می کنن .
لینوکس میتونه همه همه همه نیازمندیهای روزمره یه کاربر بسیار عادی کامپیوتر رو برطرف کنه... من حداقل چند تا نمونه خیلی خوب سراغ دارم.
یک خانوم خانه دار دیپلمه. یک آقای بازرگان 50 ساله لیسانس. یک دانشجو. یک دانش آموز سال سوم دبیرستان
من فکر میکنم اینا فقط به خاطر آموزش خوب خیلی راحت با لینوکس کار میکنن
برای نصب یه برنامه تو لینوکس باید کتابخانه های اون رو حتما نصب کنین اگه نصب نشن برنامه هم نصب نمیشه این برای کاربرای معمولی سخت هستش هیچچی نمی فهمن که کتابخانه چیه و بسته نرم افزاری چیه
ولی من اصلا به یه کاربر عادی این چیزا رو نمیگم... فقط بهش میگم Synaptic رو باز کن. دنبال نرم افزاری که میخوای بگرد و توضیحاتش رو بخون و میزان popularity ش رو هم ببین و بعد با 2 تا کلیک نصبش کن... همین!
کاربر عادی چیکار داره به کتابخانه و اینا ؟؟؟
ما باید برای کاربرای معمولی هم ارزش قائل بشیم و اونها رو هدایت کنیم اونها میشه گفت نسل جدیدی از کاربران لینوکس خواهند بود ما الان می دونیم کتابخانه چیه و بسته نرم افزاری چیه و اونها رو باید برای اونها آماده کنیم
اتفاقا چون ارزش قایل میشیم اینقدر رو مستندات تاکید داریم و گرنه که خوب میگفتیم خودمون بلدیم. بقیه هم برن کتاب بخونن یاد بگیرن
اونهاهمیشه می گن لینوکس سخته
من فکر میکنم یه کاربر عادی فقط وقتی میگه لینوکس سخته که در حد معلوماتش باهاش حرف نزده باشیم. فقط وقتی میگه سخته و ازش وحشت میکنه که حس کنه کسی نیست کمکش کنه و فقط وقتی میگه سخته که حس کنه به اندازه کافی نرم افزار و مستندات وجود نداره....
این واقعیته چون اطلاعات کاربری لینوکس بسیار بالاتر از ویندوز باید باشه تا بتونی راحت کار بکنی
تجربیات من میگه این حرف صحت نداره
پس تنها مستندات کافی نیست این یه سر مشغولیه میشه آخرش و نمی تونیم به هدفی که داریم برسیم .
اتفاقا برای ریختن ترس کاربرا باید مستندات ساده و کاربرپسند و جامع تولید بشه
ضمنا من به مستندات نویسی اصلا به عنوان یه سرمشغولی نگاه نمیکنم و واقعا اینقدر کار دارم که از سر بیکاری سراغ اینجور سرمشغولی های پر درد سر نیام... بلکه به نظرم اولویت 1 رو داره و البته فکر میکنم برای رسیدن به هدف یکی از مهم ترین کارایی که باید انجام بشه تولید مستندات خوب و بدون اشکال و کاربرپسنده