سلام.
یه سؤال ... چاکرا یا کوبونتو ؟ و چرا ؟
میشه یکی از دوستان اینا رو مقایسه کنه ؟
ممنونم.
به عنوان کسی که تجربه استفاده از هر دوی اینها رو دارم باید بگم هر کدوم معایب و مزایایی دارن !
درسته که کوبونتو چندان به مزاج کی دی ای کارهای حرفه ای خوش نمی شینه ولی خب استفاده از بیس اوبونتو و دبیان و راحتی کار با اون و مدیریت بسته apt مطمئنا سکوی پرتاب خوبی برای کاربران تازه کار کی دی ای است ! از طرفی چاکرا به دلیل استفاده از بیس قدرتمند و پایدار آرچ برای کاربرانی که یک سطح بالاتر از کاربر متوسط هستن و به قول جادی عزیز کاربر تازه کاری که حوصله سر و کله زدن با سیستم و ور رفتن به اون رو داره ٫ پیشنهاد می شه.
و اما نطر "من" :
ما برای چی از لینوکس استفاده می کنیم ؟ برای اینکه ویروس نداشه باشه ؟ برای اینکه شعار آزادی نرم افزار رو بدیم ؟ برای اینکه یه چیزی متفاوت از ویندوز باشه ؟ برای اینکه بخوایم پز افکت های گرافیکی اون رو به دوستامون که از ویندوز استفاده می کنن رو بدیم ؟ برای چی ؟
شاید این گفته من کمی گیکی (Geeky)به نظر بیاد ولی اگر قرار باشه صفر کیلومتر بیایم و صفر بریم چه فرقی می کنه که از ویندوز استفاده کنیم یا لینوکس ؟ مهم اینه که ما به اهدافمون برسیم و کارهای روزمره مون رو باهاش انجام بدیم ! ولی اگر دنبال یادگیری و حرفه ای شدن هستیم قضیه فرق می کنه ! اگر می خواید زیر و بم سیستموتون رو بشناسید و بدونید چی کجاست و هر بخش چه کاری می کنه من پیشنهاد می کنم دنبال سیستمی باشید که شما رو به هدفتون برسونه ! این هدف شاید برای کسی با اوبونتو/کوبونتو و فدورا و اوپن سوزه و... به دست بیاد و برای بعضی با جنتو و آرچ و چاکرا و اسلکور و...
ولی خب متاسفانه با روندی که کوبونتو پیش گرفته آینده چندان روشنی براش نمی بینم ! هرچند وعده هایی توی نسخه ۱۰.۰۴ دادن که امیداورم عملی بشه ! ولی اگر بخواد اینجوری پیش بره و تنها یک میزکار کی دی ای خشک و خالی بدون کانفیگ و اختصاصی سازی و پکیج های ناپایدار تحویل کاربر بده در آینده نه چندان دور فقط و فقط شاهد افتضاحی به نام کوبونتو خواهیم بود ! برعکس اوبونتو که نمونه موفق از یک دیسترو گنوم بیس رو برای کاربران عرضه می کنه ! البته با یک سری سیاست های اون مخالفم که از بحث ما خارجه !
و اما چاکرا ! بر خلاف پدرش آرچ یک دسترو کاملا گرافیکی از هر لحاظ است ! از لایو سی دی گرفته و نصاب گرافیکی و نرم افزار مدیریت بسته Shaman و سیستم گرافیکی تنظیمات Arxin تا دسکتاپ کاملا اختصاصی KDE موسوم به KDEmod و اختصاصی سازی های خودش بر روی اون و از طرف دیگر حفظ اصالت آرچ بیس بودنش و پایداری اون و نبود یک سری ابزارهای گرافیکی برای کانفیگ سیستم هر دو دسته کاربر رو مورد هدف قرار داده ! کاربری که می خواد به صورت حرفه ای با سیستم آرچ کار کنه و کاربری که یک سیستم بی دردسر و پایدار رو داشته باشه ! که به مرور زمان همون کاربر راحت طلبی که یک سیستم بی دردسر رو می خواد راغب می کنه که بیشتر و بهتر با زیر و بم سیستمش آشنا بشه !
حالا باید خودتون تصمیم گیری کنید که کدوم سیستم بیشتر به درد شما می خوره ! کوبونتو یا چاکرا ؟ شاید بعضی از موضع گیری های من هم کمی جانب دارانه باشه ولی حداقل یه خط فکری دادم که بدونید چطور و با چه دیدی به دیستروی خودتون نگاه کنید و اون رو انتخاب کنید. اگر سوال دیگه ای باشه یا جایش کمی نا مفهمه بگید تا بیشتر توضیح بدم .
این پست فقط و فقط از جانب من نوشته شده و اون رو به هیچ وجه به تیم راهبری و گروه ناظران تیم اوبونتو ایران بسط ندید ! تیم اوبونتو ایران هیچ گونه مسئولیتی در قبال نوشته های من در این تاپیک نداره