منم با لینوکس خداحافظی کردم. اینم پست خداحاقظیم.. منم مشکلات خودم رو داشتم.
با نظرات m0si موافقم.
ولی هنوز ته دلم اوبونتو رو دوست دارم. هر ورژن جدیدی که میاد دانلود می کنم و با wubi نصبش می کنم ببینم چه تغییراتی کرده.
- اگر می بینید درایور ها کمبود دارن و یا برای بعضی از سخت افزار ها درایور مناسبی وجود نداره این مشکل از طرف سازندگان سخت افزار هست و باید شما از اونها بخواید که درایور مناسب رو هم تولید کنند
همه تقصیر رو نندازین گردن سازنده سخت افزار. سیاست های اوبونتو هم مشکل دار بوده. مثلا چرا از نسخه 7 به بعد تصمیم گرفتن که دیگه از مودم پشتیبانی نکنن. مگه کسایی که مودم دارن مودمشونو برای قشنگی خریدن. اگه دارن می خوان ازش استفاده کنن دیگه. یا این سیاست که همه چی باید آزاد باشه یه جاهایی جواب نمیده. سازنده کارت گرافیک ati و nvidia میان و درایور رو درست می کنن ولی اوبونتو برای خودش تصمیم می گیره که از اونا استفاده نکنه. خوب شرکت سازنده دلشو به چی خوش کنه.
سیاست اصلی اوبونتو جذب کاربرای سیستم های دسکتاپ بوده. (این حرف خودم نیست تو روزنامه عصر ارتباطات نوشته بود.) ولی اگر واقعا سیاستشون این بوده، توش موفق نبودن.
لینوکس رو برای آزاد بودن و مجانی بودنش دوست ندارم. لینوکسو برای خلاقیت هاش و جدید بودنش دوست دارم. لینوکس رو به خاطر کاربراش و حس همکاری دوست دارم.
از لینوکس بدم میاد چون برخلاف ویندوز هیچ مسئولیتی برای اینکه منو راضی نگه داره قائل نیست. ازش بدم میاد چون بعضی کسایی که از اون استفاده می کنن دچار تعصب میشن.
از لینوکس به خاطر کاربرایی که این پستا رو می نویسن بدم میاد.
از لینوکس بدم میاد چون آزادی رو به مرز هرج و مرج رسونده. چرا نباید توزیع های مختلف لینوکس بشینن کنار هم و روی یه موضوع کار کنن؟ مگه فایرفاکس هم آزاد نیست؟ چه طور فایرفاکس نیروهای آزاد رو میتونه یه جا جمع بکنه ولی وقتی نوبت لینوکس میشه هر کسی باید برای خودش ساز خودشو بزنه. چرا سرپرست پروژه اوبونتو جرات میکنه اسم خودش رو دیکتاتور بگذاره؟! مگه قرار نبود آزادی باشه؟
از لینوکس بدم میاد چون دوست ندارم بهم بگن newbie ، تازه کار و ... .
به هر حال به نظر بنده که یک پزشک عاشق کامپیوترم لینوکس اگه می خواد اینطوری پیش بره به هیچ جایی نمیرسه. بهتره یکم از فایرفاکس مدیریت رو یاد بگیرن و از معجزه open source حداکثر استفاده رو بکنن.
چه طور مک که اون هم یه سیستم unix base هست میتونه کاربرا رو عاشق خودش کنه ولی توزیع های مختلف لینوکس نه؟
با تمام این حرف خا من که حمایتم رو قطع نخواهم کرد و هنوز امیدوارم.
درود دوست عزیز
ممنون از وقتی که گذاشتید و نظرتون رو بیان کردید
من با حرف های شما مخالفتی ندارم ولی می خوام بگم می تونید از یک دید دیگه هم قضیه رو ببینید
شما یک پزشک هستید و می دونید اکثر دارو ها عوارضی دارن که شما از روی تجربه و دانشتون بین اون دارو ها بهترین دارو رو برای مریض انتخاب می کنید تا بیماری که داره بهبود پیدا کنه و یا کنترل بشه
با اینکه می دونید عوارض دارو وجود داره ولی می دونید مریض در مواردی حتی اگر اون عوارض رو هم پیدا کنه بهتر از بیماری اصلیش هست
یا مثلاً می دونید عوارض فلان در مان در ۲۰ ۳۰ سال آینده هست و مریضی که ۸۰ یا ۷۰ سالش هست اصلاً ممکنه به اون عوارض نرسه
( یه کم در رشتتون فضولی کردم اگر مطالبم سطحی و اشتباه بود ببخشید
)
این دید رو در مورد نرم افزار هم داشته باشید
برای رسیدن به آزادی نیاز به هزینه های بسیار زیادی هست ( در هر زمینه از زندگی که بخواید آزاد باشید )
این مهم نیست که فلان توزیع خوب هست یا بد مهم اینه که توزیع های مختلفی با این فلسفه وجود داره
اگر شماتوزیعی مثل اوینتو می خواید که درایور های بیشتری روش نصب باشه مشکلات کمتری داشته باشه مثلاً نزدیکترین انتخاب برای شما توزیعی مثل mint می تونه باشه
این فلسفه اوبنتو - فدورا و... خیلی از توزیع ها هست که فقط نرم افزار آزاد داشته باشن
بعضی از توزیع ها هم هر دو نسخه رو دارن مثل مندریوا و......
توزیع هایی هم هستن که همه درایور ها رو دان
این یعنی آزادی در انتخاب
با تمام مشکلاتی که در لینوکس وجود داره این شما هستید که می تونید انتخاب کنید
ولی در دنیای انحصار مک و ویندوز شما بسیار محدود هستید
مثل دکتری می مونید که فقط می تونه از ۳ ۴ روش درمان ( که همگی عوارض خودشون رو هم دارن ) استفاده کنید
ولی در دنیای آزاد اینطور نیست
شما ۱۰۰ ها روش دارید ( که باز هم عوارض خودشون رو دارن ) و دست شما برای انتخاب بازتر هست
و حتی می تونید توزیع اختصاصی خودتون با تمام نیاز های خودتون رو داشته باشید
( که برای رسیدن به این آزادی باید هزینه بسیاری بکنید
که کمترینش وقت و مطالعه هست)
توزیع اوبونتو ممکنه کاربران زیادی داشته باشه ولی از نظر تکنیکی و کمک به نرم افزار آزاد ( از نظر رشد فنی و توسعه ) توزیع ضعیفی هست و بیشتر مصرف کننده هست تا تولید کننده
مهم اینه که توزیع های فراوانی هست که شما می تونید خودتون بین اونها انتخاب کنید
دنیای نرم افزار آزاد و گنو لینوکس بسیار فراتر از اوبنتو و یا یک توزیع خاص هست
در مورد مک
بله بسیار سیستم عامل خوب و کاربر پسندی هست ولی اگر واقعیت رو بخواید
سیستم عامل مک بسیار ضعیف تر از لینوکس هست
چون برای یک سخت افزار خاص ( یا چند تا مشابه ) ساخته میشه و اصلاً به بقیه دنیا کاری نداره
شما هم محصولش رو بخواید سخت افزار و نرم افزار رو باید از خودش ( بدون هیچ حق تغییر و انتخاب در نرم افزار و بسیار محدود در سخت افزار ) بگیرید
البته معمولا همین چند انتخاب هم خوب هستن و کاربران مک رو راضی نگه می دارن
ولی با هزینه بسیار بالایی که در قبالش می پردازن
در مورد لینوکس هم اگر شما سخت افزار مناسب بخرید که ساپورت میشه مشکلی نخواهید داشت
مسئله خیلی سادست
وقتی شما می رید قطعه ای برای سیستمتون بگیرید
آیا شما مودم - کارت گرافیم و..... که در ویندوز ۷ پشتیبانی نشه می خرید؟
چرا؟ چون شما می دونید در آينده ممکنه نیاز داشته باشید که از ویندوز ۷ استفاده کنید و حاضر نیستید هزینه اشتباه بکنید
اگر روزی شما همین کار رو برای لینوکس کردید و سخت افزاری که مناسب لینوکس نبود رو نخریدید یعنی سیستم عامل اصلی که انتخاب کردید لینوکس هست