انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: همکاری با نشریه سایت دبیان  (دفعات بازدید: 14740 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین یه انقلابی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
    • یه‌انقلابی
پاسخ به: همکاری با نشریه سایت دبیان
« پاسخ #30 : 28 اردیبهشت 1389، 11:44 ب‌ظ »
با سلام
من با این‌ها موافقم :
مجلۀ نرم افزار آزاد    (Free software magazine (FSM
مجلۀ آزاد    Free magazine (FM
دستان آزاد     free hands
سیستم عامل آزاد    free OS

و این رو خودم اضافه می‌کنم :
علم آزاد = Free Science

dh ugd
فعلا قصد ندارم اینجا بیام، شاید اصلا نیام.
انجمن‌های آزادتری هم خواهند بود برای آزاد بودن.
یا علی

آفلاین Thinker's designer - محمدمهدی محمدی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 194
  • من معتقدم که...
« پاسخ #31 : 29 اردیبهشت 1389، 01:54 ب‌ظ »
خب دوستان دیگر بفرمایند نظر بدهند و اسم ها رو دست کاری کنند تا یه اسم خوب در بیاد.

در ضمن شمایه ای از طرح روی جلد نشریه رو من طراحی کردم ولی فقط شمایه هستش و به چیزهایی که در چند پاسخ قبلی گفتم نیازمندم.

بفرمایید یک نظر بدید. راه دوری نمی ره. ;D
اگر با هم باشیم ، بیشتر یاد می گیریم و هم بیشتر بدست می آوریم.
آزادی همین را از ما می خواهد.

شماره تماس: 09356235358

گروه کاربران نرم افزار آزاد

آفلاین Caesar

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 383
    • A Virtual World for Learninig English
پاسخ به: پاسخ به: همکاری با نشریه سایت دبیان
« پاسخ #32 : 29 اردیبهشت 1389، 02:03 ب‌ظ »
خب دوستان دیگر بفرمایند نظر بدهند و اسم ها رو دست کاری کنند تا یه اسم خوب در بیاد.

در ضمن شمایه ای از طرح روی جلد نشریه رو من طراحی کردم ولی فقط شمایه هستش و به چیزهایی که در چند پاسخ قبلی گفتم نیازمندم.

کو؟!!!!

• Full Member
  • *
  • من معتقدم که...
پاسخ به: پاسخ به: همکاری با نشریه سایت دبیان
« پاسخ #33 : 29 اردیبهشت 1389، 03:25 ب‌ظ »

کو؟!!!!

عزیز چندتا پاسخ قبلی اسم ها رو گفتم. توی صفحۀ 2 همین تایپیک هست.

اینم آدرسش:
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,13644.msg103015.html#msg103015

آفلاین Caesar

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 383
    • A Virtual World for Learninig English
« پاسخ #34 : 29 اردیبهشت 1389، 04:28 ب‌ظ »
شمایه ی طرح رو گفتما!

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
« پاسخ #35 : 29 اردیبهشت 1389، 04:34 ب‌ظ »
حالا سوای از بحث اسم این مجله دبیانتون
کی منتشر می شه؟
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

آفلاین yaser

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 89
« پاسخ #36 : 30 اردیبهشت 1389، 12:18 ق‌ظ »
سلام
فکر می کنم اگه عبارت های خلاصه شده از ترکیب کلمات فارسی باشن بهتره. من این اسم به ذهنم می رسه:‌

دآل: دبیان، آزادی در لینوکس
اما اگه بخوام از این اسم دفاع بکنم. اولا این که هم مفهوم آزادی رو تو خودش داره، هم مفهوم لینوکس و هم دبیان. به علاوه با شیوه های نام گذاری خود توزیع های اوبونتو و دبیان سازگاری داره. (‌دال یک نوع پرنده از خانواده عقاب ها و کرکس هاست. این گونه بومی و کمیاب می باشد.)
تصویر:
http://iranbirds.blogfa.com/post-183.aspx

فکر می کنم هر اسمی که انتخاب می شه باید به نحوی نشانگر هدف مجله باشه. مثلا به نظر من free os یه اسم خیلی کلیه. یعنی ربطی به توزیع خاصی نداره و حتی حوزه اش از لینوکس هم فراتره. یا مثلای free science از اون هم گسترده تره و اصلا اهداف مجله رو منعکس نمی کنه. یا مثلا DOS اسم قشنگیه. ولی اصالت لازم رو نداره. یعنی حداقل دو تا معادل خیلی معروف داره که هر کسی با این اسم رو به رو بشه تو ذهنش فکر می کنه این مجله در مورد سیستم عامل قدیمی داس هست یا در مورد حملات اینترنتی از نوع داس. اگه بشه اسمی انتخاب کرد که اصالت داشته باشه، مجله می تونه راحت تر بین خواننده ها جا باز کنه. به عنوان مثال همین مجله Full Circle واقعا اسم خوبی داره. یعنی تو ذهن خواننده هاش یه جورایی لوگوی اوبونتو رو ترسیم می کنه.

آفلاین .:::_| Smart Boy |_:::.

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 397
  • براي بهره‌مند شدن از آزادي بايد خود را مهار كنيم.
« پاسخ #37 : 30 اردیبهشت 1389، 12:22 ق‌ظ »
به نظر من "متفكران گنو" اسم قشنگي مي تونه باشه...
عیب رندان مـکن ای زاهد پاکیزه سـرشت     کـه گناه دگــران بر تــو نخواهند نوشت
من اگر خوبــم اگر بــد تو برو خود را باش     هر کسی آن درود عاقبت کار که کشت

• Full Member
  • *
  • من معتقدم که...
« پاسخ #38 : 30 اردیبهشت 1389، 12:52 ق‌ظ »
حالا سوای از بحث اسم این مجله دبیانتون
کی منتشر می شه؟

بستگی به همکاری شما و دوستان عزیز دارد. ;)

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #39 : 30 اردیبهشت 1389، 02:44 ق‌ظ »
جون حاج مهدی اسمش می تونه اصلا نباشه
خیرات امواتتون حداقل درباره محتوائی که باید داشته باشه صحبت کنید
اصلا فرض کنید اسمش گاوه (در دفاع از این اسم باید بگم این نام یک حیوان کمیاب و نادر است که بوفور در کشور ماپیدا می شود و تخم گذار و از راسته بندپایان و مربوط به اواخر دوران کرتاسه و دارای نیشی با زهر نورو توکسین است
تصویر * حتما ببینید تا با موجودات مشابه به صرف تشابهات ظاهری اشتباه نگیرید*
http://anahitad.files.wordpress.com/2007/11/tier-saeuger-ziege.jpg
)
حالا یه سئوال مهم:
چی توش قراره باشه؟
و مهتر:
مخاطبش چه کسانی هستند؟
اگه قراره مخاطبش  ، نویسندگانش باشن که هیچ اما اگر قراره بازه ائی از کاربران دبیان * که در ایران فکر نکنم بیش از پنج هزار نفر باشن* و توزیع های مبتنی بر این دسترو باشن ، اونوقت یه خورده نوع مطالب مهم و حساس میشه!
چه چیزی در اولین نسخه می تونه شوکه کننده ، جذاب و اسم پیچان باشه تا همه کاربران درون بازه دربارش برای هم صحبت کنن و درواقع ابزار تبلیغ ویرووسی بشن (خواهشا اسمشو هم رها کنید! همون گاو فعلا خوبه تا بعد)؟
اخبار؟ خوب ناچار باید یه بخشی درباره اخبار باشه اما نه بخش زیادش (هم اخبار زیادی وجود نداره و هم کاربر دیال آپی دانلود نمی کنه که خبرنامه بخونه)
مطالب آموزشی؟ (خوب یکم ولی واقعیت اینه که معمولا کاربران برای یادگیری به سراغ فروم ها و بلاگ ها می رن)
مقالات توصیفی - انتقادی؟ (کی حوصلشو داره که بیشتر از یکیشو در ماه بخونه؟)
؟؟؟؟ ???
این مسئله مهمیه. چون اگه نسخه اول هیجان انگیز نباشه .... الفاتحه مع صلوات
خوب یکی از راهکار هائی که می تونه مفید باشه پیدا کردن چند مجله الکترونیکی خارجیه و گرفتن ایده از اونها (لطفا فقط گرفتن ایده و نه کپی برداری!)
دیگه چی؟
WoooooW
من بلدم: مصاحبه با افراد سرشناس در این زمینه! جالبه و همه کنجکاون که مثلا بدونن لینوس تروالدز (این یارو بد اخلاقه اسمش همینه؟ آخه من خواستم باهاش مصاحبه کنم گفت وقت ندارم!) خودش از چه توزیعی استفاده می کنه و خیلی هیجان انگیزه که بفهمیم از ویندوز استفاده می کنه  ;D
 خوب اینم بعد کلی عز و التماس تازه نصف صفحه (که اگه خواستی من هر کسی رو برات برای مصاحبه خف گیر می کنم غیر از شاتلورث که دو ماهه پشت در ایمیل منشیش می خوابم و همین یارو بد اخلاقه)
دیگه چی؟ کسی نظری نداره؟ (اسمشو  بذارین عال! موجودیست که بچه می خوره! یا ذار که مراسمیست که در اون عال رو از زائو دور می کنن! یا غال که همدیگرو می ذارن! مهم نیست!)
بهتر نیست که نظر خواهی عمومی قبل از اولین نسخه درباره نظر همه دوستان درباره مطالب داخلش بذاریم و هر کسی از دوستان همت کنه و به صد یا دویست نفر پیغام بده که بیان و لطف کنن و درباره موضوش نظر بدن؟ خود بلاگ حاج مهدی هم برای این کار خوبه (هر چند رنگ سرخش عصبیم می کنه) یا اصلا توی همین فروم. اینطوری تعداد زیادی از مخاطبین معکوس شماری توی سرشون برای خوندن اولین نسخه شروع می شه و همین میشه تبلیغ موثر! و بعد برای اومدنش روزشمار می ذاری و ... بمبببببب! می ترکونی می ری! ;)
علاقمندی های مخاطبت هم دستت میاد و نظرات خودت رو هم نگه می داری برای خودت که بهشون علاقمندی و با نظرات و علاقمندی های اکثریت مخاطبینت و برای مخاطبینت می نویسی! (لطفا توی تاپیک بعدی نفرمایید اسمشو بذاریم پرتغال چون جیوانیست از تیره راست گردنان!)
آخ که چقدر سخته آدم برای مخاطبش بنویسه و نه برای خودش و اوخ که چقدر سخت تره تشخیص بین این دو و اوی که چقدر سخت تره فهمیدن اینکه مخاطبت به چی علاقمنده!
کسی واقعا نظری نداره؟ نبود؟ چاپ کردیم دادیم بیرون و شما هنوز یه اسم واسش پیدا نکردین! (اسمشو بذاریم ژنو دبیان چون هم قراره درباره ژنتیک گاوها و آبجو ها توش حرف بزنیم و هم درباره دبیان!) عجبا از این دوستان علاقه مند کم فعالیت! ::)
خوب حاج مهدی برای بازاریابیش چه استراتژی داری که تضمین کنه نسخه اول کمینه دو هزار بار دانلود بشه؟
قالب رو که پیدا کردنش سادست: خدا به راه راست هدایت کنه این کفار صاحب گوگلو ! یه سرچی بزن ببین چی چی قالب آماده واسط ریختن که ایده بگیری ازشون (و نه ....! ;))
حاجی تلوزیون می گفت همین خیار بومی خودمون (نه از درختیاش ها از همین زمینی هاش مثل سیب زمینی) یک و نیم درصد الکل داره. من نمی دونم چرا هر وقت دوتا خیار می خورم انگار یه لیوان آبجو خوردم (البته از نوع متن باز و گاویش ها) راستی اسمشو هم می تونیم بذاریم چنار! چون هم به خیار و متن باز نزدیکه و هم بلند بالاست!
ناراحت نشی حاجی از حرفای من! توی جلسات اداری حلوا خیرات نمی کنن! نظر من خیار خورده هم اینه دیگه ;D
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----

• Full Member
  • *
  • من معتقدم که...
« پاسخ #40 : 30 اردیبهشت 1389، 08:16 ق‌ظ »
جون حاج مهدی اسمش می تونه اصلا نباشه
خیرات امواتتون حداقل درباره محتوائی که باید داشته باشه صحبت کنید
اصلا فرض کنید اسمش گاوه (در دفاع از این اسم باید بگم این نام یک حیوان کمیاب و نادر است که بوفور در کشور ماپیدا می شود و تخم گذار و از راسته بندپایان و مربوط به اواخر دوران کرتاسه و دارای نیشی با زهر نورو توکسین است
تصویر * حتما ببینید تا با موجودات مشابه به صرف تشابهات ظاهری اشتباه نگیرید*
http://anahitad.files.wordpress.com/2007/11/tier-saeuger-ziege.jpg
)
حالا یه سئوال مهم:
چی توش قراره باشه؟
و مهتر:
مخاطبش چه کسانی هستند؟
اگه قراره مخاطبش  ، نویسندگانش باشن که هیچ اما اگر قراره بازه ائی از کاربران دبیان * که در ایران فکر نکنم بیش از پنج هزار نفر باشن* و توزیع های مبتنی بر این دسترو باشن ، اونوقت یه خورده نوع مطالب مهم و حساس میشه!
چه چیزی در اولین نسخه می تونه شوکه کننده ، جذاب و اسم پیچان باشه تا همه کاربران درون بازه دربارش برای هم صحبت کنن و درواقع ابزار تبلیغ ویرووسی بشن (خواهشا اسمشو هم رها کنید! همون گاو فعلا خوبه تا بعد)؟
اخبار؟ خوب ناچار باید یه بخشی درباره اخبار باشه اما نه بخش زیادش (هم اخبار زیادی وجود نداره و هم کاربر دیال آپی دانلود نمی کنه که خبرنامه بخونه)
مطالب آموزشی؟ (خوب یکم ولی واقعیت اینه که معمولا کاربران برای یادگیری به سراغ فروم ها و بلاگ ها می رن)
مقالات توصیفی - انتقادی؟ (کی حوصلشو داره که بیشتر از یکیشو در ماه بخونه؟)
؟؟؟؟ ???
این مسئله مهمیه. چون اگه نسخه اول هیجان انگیز نباشه .... الفاتحه مع صلوات
خوب یکی از راهکار هائی که می تونه مفید باشه پیدا کردن چند مجله الکترونیکی خارجیه و گرفتن ایده از اونها (لطفا فقط گرفتن ایده و نه کپی برداری!)
دیگه چی؟
WoooooW
من بلدم: مصاحبه با افراد سرشناس در این زمینه! جالبه و همه کنجکاون که مثلا بدونن لینوس تروالدز (این یارو بد اخلاقه اسمش همینه؟ آخه من خواستم باهاش مصاحبه کنم گفت وقت ندارم!) خودش از چه توزیعی استفاده می کنه و خیلی هیجان انگیزه که بفهمیم از ویندوز استفاده می کنه  ;D
 خوب اینم بعد کلی عز و التماس تازه نصف صفحه (که اگه خواستی من هر کسی رو برات برای مصاحبه خف گیر می کنم غیر از شاتلورث که دو ماهه پشت در ایمیل منشیش می خوابم و همین یارو بد اخلاقه)
دیگه چی؟ کسی نظری نداره؟ (اسمشو  بذارین عال! موجودیست که بچه می خوره! یا ذار که مراسمیست که در اون عال رو از زائو دور می کنن! یا غال که همدیگرو می ذارن! مهم نیست!)
بهتر نیست که نظر خواهی عمومی قبل از اولین نسخه درباره نظر همه دوستان درباره مطالب داخلش بذاریم و هر کسی از دوستان همت کنه و به صد یا دویست نفر پیغام بده که بیان و لطف کنن و درباره موضوش نظر بدن؟ خود بلاگ حاج مهدی هم برای این کار خوبه (هر چند رنگ سرخش عصبیم می کنه) یا اصلا توی همین فروم. اینطوری تعداد زیادی از مخاطبین معکوس شماری توی سرشون برای خوندن اولین نسخه شروع می شه و همین میشه تبلیغ موثر! و بعد برای اومدنش روزشمار می ذاری و ... بمبببببب! می ترکونی می ری! ;)
علاقمندی های مخاطبت هم دستت میاد و نظرات خودت رو هم نگه می داری برای خودت که بهشون علاقمندی و با نظرات و علاقمندی های اکثریت مخاطبینت و برای مخاطبینت می نویسی! (لطفا توی تاپیک بعدی نفرمایید اسمشو بذاریم پرتغال چون جیوانیست از تیره راست گردنان!)
آخ که چقدر سخته آدم برای مخاطبش بنویسه و نه برای خودش و اوخ که چقدر سخت تره تشخیص بین این دو و اوی که چقدر سخت تره فهمیدن اینکه مخاطبت به چی علاقمنده!
کسی واقعا نظری نداره؟ نبود؟ چاپ کردیم دادیم بیرون و شما هنوز یه اسم واسش پیدا نکردین! (اسمشو بذاریم ژنو دبیان چون هم قراره درباره ژنتیک گاوها و آبجو ها توش حرف بزنیم و هم درباره دبیان!) عجبا از این دوستان علاقه مند کم فعالیت! ::)
خوب حاج مهدی برای بازاریابیش چه استراتژی داری که تضمین کنه نسخه اول کمینه دو هزار بار دانلود بشه؟
قالب رو که پیدا کردنش سادست: خدا به راه راست هدایت کنه این کفار صاحب گوگلو ! یه سرچی بزن ببین چی چی قالب آماده واسط ریختن که ایده بگیری ازشون (و نه ....! ;))
حاجی تلوزیون می گفت همین خیار بومی خودمون (نه از درختیاش ها از همین زمینی هاش مثل سیب زمینی) یک و نیم درصد الکل داره. من نمی دونم چرا هر وقت دوتا خیار می خورم انگار یه لیوان آبجو خوردم (البته از نوع متن باز و گاویش ها) راستی اسمشو هم می تونیم بذاریم چنار! چون هم به خیار و متن باز نزدیکه و هم بلند بالاست!
ناراحت نشی حاجی از حرفای من! توی جلسات اداری حلوا خیرات نمی کنن! نظر من خیار خورده هم اینه دیگه ;D

مثبت 100. به قول بعضی از انجمن های خفن داغش کن ، بترکونش.

قبولت دارم عزیز. حرفات به دلم نشست. البته قبلا بعضی از اونا رو به فکرم رسیده بود.

ما تصمیم گرفته بودیم که گاماس گاماس حرکت کنیم. از روی جلد نشریۀ حرکت رو به داخل نشریه شروع کنیم. من با این نکته از حرفتون که "اسمش هر چه می خواد باشه" بر خورد کردم و با کسب اجازه بر آن نقدی می زنم. صفای وجود جناب hadi3457 فرض کن اسمش رو گذاشتیم چنار ، گاو ، زال ، افسانۀ گنو و... . بعد بریم در مجله از دنیای آی تی بگیم و در مورد تازه های دنیای لینوکس و یونیکس و در کل گنو به بحث بنشینیم ، اونوقت مخاطبمون بر نمی گرده بگه این چه اسمیه؟.

تا اونجایی که من اطلاع دارم ، تعیین اسم خوب برای یک نشریه حکم 20% از 100% انجام کار رو داره. پس از دیدگاه آماری با یک مقولۀ مهمی سر و کار داریم. دلیلش اینم هست که مضمون و هدف کلی مطالب داخل نشریه رو باید با یک اسم به طرف مقابل که مخاطب هستش برسونی ، تا اینکه اگه گفتند ضمیمۀ "کلیک" در مورد چی هست از اسمش باید بفهمیم که در مورد چی هست یا اینکه اگر گفتند ضمیه "بایت" در مورد چی هست از اسمش تا حدودی معلوم می شه.

این حرف شما مثل این می مونه که یک کتابی رو که داخلش درس ریاضی داده شده چاپ کنند ، اونوقت روی جلد کتاب نوشته باشن ادبیات فارسی. اون وقت فکر کنید جور در میاد؟

مبحث بعدی در مورد اداری کردن بحث هستش. تا اونجایی که من می دونم اگر این گروه تشکیل بشه ، یک گروه مستقل محسوب می شه که مسائلش رو بین اعضای خودش حل می کنه و اگر هم به جایی رسیدیم که یکی از ارگان ها وظیفۀ چاپ این نشریه رو تقبل کرد باید با قوانینی که بین دو طرف مصوب می شه مسائل رو حل و فصل کرد و به جایی نگذاریم برسه که کارمان پیچ بخورد.

نکتۀ دیگر در مورد مطالب نشریه هست که اول باید گروه تحریریه تشکیل بشه و تصمیم گرفته بشه که مطالب و مقاله های رسیده و نوشته شده رو چگونه و با چه وضعیتی چاپ بشه. در ضمن ما که تمام نشریه رو نمی خواهیم که مطلب بچسبونیم ، پس تبلیغات کجا می ره. حتی تبلیغات مجانی هم که شده. این هم برای جالب شدن و پر شدن صفحه کمک می کنه.

خبرگزاری ها و نشریات دیگر مگر چه می کنند؟ مگه آپولو هوا می کنند؟ چه داخلی و چه خارجی؟. می تونیم جدول هم برای سرگرمی توش بزاریم. می تونیم بریم سراغ لینوکس اف ام و مثلا بهشون بگیم : هفتۀ بعد چه برنامه هایی دارند و یکی از برنامه هاشون رو به ما بگن و ما کمی به عنوان خبرگزاری عمل کنیم و این رو به اطلاع دیگران برسونیم. می تونیم در مورد تازه های برنامه های آزاد هم صحبت کنیم. مثلا می تونیم وقایع رخ داده توی انجمن ها رو به طور خلاصه به اطلاع دیگران برسونیم و در ضمن می تونیم از گزارش تصویری که عکس هست هم استفاده کنیم و با رفتن به کلاس های اموزشی لینوکس که برگزار می شه مثل آلباتروس از اون ها گزارش تصویری (عکس) به همراه نوشتاری و حتی هم صوتی بدست بیاریم.

حتی می تونیم یک مجلۀ صوتی به همراه نوشتار و عکس ایجاد کنیم که چند سالی هم در اروپا رونق یافته. حال این نوع مجله زیاد از حده ولی تا چند سال دیگر توی ایران به راه می افته.

در بحث اخبار و نقد و آموزش هم باید بگم که این فرم های موجود آنقدر (متأسفانه) بی سرو ته هستند که اگر کسی به دنبال یه آموزش کامل و یا آموزش درخواستی اش از یه موضوع باشه باید صدجا توی فرم بگرده و صدتا پاسخ و جواب بخونه بده تا چیزی گیرش بیاد. چون شخص آموزش دهنده (نفری که اون رو نوشته) و بدون اینکه ویراست علمی بشه و بدون اینکه شخص دیگری قبل از قرار گیری در فرم و پیدا کردن معایب احتمالی اون رو بخونه توی فروم می زاره و ممکنه در یک جا از لحن تخصصی زیاد استفاده شده و یا اینکه یه جای بحث رو اشتباه گفته باشه که اون وقت فرد مخاطب اون نوشته داخل فروم گیج می شه.

در مورد نقد هم بگم که تا دلت می خواد مردم ایران دنبال نقد کردن و مناظره هستند و این همکنون مثل یک تب فوتبال و حتی بیش از اون مردم ایران رو فرا گرفته. پس اگر یک متن انتقادی داغ به همراه رعایت ادب نوشته بشه کی نخونه؟ اصلا می تونیم فعالیت بعضی از سایت ها و انجمن ها رو ببریم زیر سئوال؟ کمبود و نواقص اونا رو به کاربران و رئوسای انجمن ها گوش زد کنیم. تازه این هم برای سایت ها و انجمن ها خوبه و حالت مچ گیری و حمایت دو پهلو رو داره.
در بحث اخبار هم صحبت کردم.

خب بحث مخاطبمون میاد وسط. اصلا ما می گیم مخاطبمون ، تمامی اهالی آی تی ایران هستند. چند نفر می شه؟ بشماریم. از طرفی باید یه جورایی این اهالی ویندوز باز ایران رو باید از خواب غفلت در بیاریم. این یکی از راهاش هست که راه قلمی و مدادی بهش می گن ، یعنی مبارژه فرهنگی.

در مورد طرح و طراحی هم باید بگم که بیشترین تحریک کنندۀ چشم طرح ها و استفاده از رنگ ها و تر کیب های عکس هست که این خودش یک مزیت و یه عیب محسوب می شه. مزیتش اینکه اگر مجله اینترنتی باشه از بابت پول چاپ خیالی نیست ولی عیبش اینه که حجم فایل مجله زیاد می شه. که کلی برای این قضیه راه حل هست ، مثل اینکه مجله بچای اینکه فایل pdf به خود بگیره ، فایل عکس مثل jpg به خود بگیره.

در ضمن چرا ما باید فکر کنیم که نشریه در شمارۀ اول باید دارای جندین صفحۀ مختلف باشه؟ من بعضی از نشریه های خارجی و داخلی رو که دیدم که یک صفحه ای عمل می کنند. خب این خودش جای امید واری داره و نشون می ده که گاماس گاماس با بازخورد این مجله در جامعۀ آی تی ایران بتوانیم بر تعداد صفحات این مجله بیفزاییم. مهم اینه که کار رو باید از یه جاییی شروع کرد.

در ضمن مهم نیست که بار اول هزارتا دانلودی داشته باشیم. اصلا شما بگو 10 تا ، اونم بچه های خودمون. اگر مثل خود گنو/لینوکس جرکت کنیم زیاد می شن. اگر از کمبود مطلب نگرانیم ، تا دلمون بخواد مطلب هست ، این جماعت جوون و مستعد کلی راه دارن که خودشون رو نشون بدن و کلی ایده و مقاله دارن.

اگر با این دید رو به جلو بریم ، در کل باید در همۀ مجلات و روزنامه ها و خبر رسانی های دولتی و مستقل و تمامی فروم ها و انجمن ها رو ببندیمو چون اونوقت می گیم : خب اونا که انجام می دن ، چرا ما بکنیم. اگر بحث اینه چرا توزیع های مختلفی از گنو/لینوکس تا به حال وارد دنیای آی تی شدند؟ خب یک توزیع می دادند و کار خودشون رو راحت می کردند دیگه. حالا اینجاست که معنی آزادی و راقابت معلوم می شه.

در کل به قول امام خمینی و آقا خامنه ای باید انقلابی باشیم و انقلابی رفتار کنیم تا کارمان را پیش ببریم.

ما مخلصیم فرمانده. ;)
« آخرین ویرایش: 30 اردیبهشت 1389، 08:45 ق‌ظ توسط Thinker - محمدمهدی محمدی »

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #41 : 30 اردیبهشت 1389، 01:09 ب‌ظ »
+1
----

آفلاین yaser

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 89
« پاسخ #42 : 30 اردیبهشت 1389، 02:01 ب‌ظ »
سلام

فکر نمی کنم درست باشه آدم ایده های دیگران رو به مسخره بگیره اقای hadi3457. شما اگه ایرادی دارید بیان کنید. نه این که هر چیزی به ذهنت رسید رو بنویسی، تازه فکر کنی خیلی بامزه است. شما که به بازاریابی علاقه مندید و پیدا کردن مخاطب واستون مهمه، فکر می کنم این موضوع رو بدونید که حتی اگه بهترین محصول رو هم تولید کنی، ولی اسم درستی نداشته باشه نمی تونی بازاریابی خوبی واسش انجام بدی. اولین چیزی که از یک مجله تو ذهن مخاطب باقی می مونه اسم مجله است. کسی هم منکر بحث محتوا نشده. اما با این استدلال هایی که شما می کنی اصلا چه ضرورتی داره مثلا این همه فروم و سایت تو اینترنت باشه؟ مثلا همون یه دونه فروم اوبونتو واسه همه اوبونتویی ها کافیه. دیگه همه از همون استفاده کنن. یا این همه مجله لینوکس به چه دردی می خوره؟ همون یه دونه لینوکس ژورنال باشه کافیه دیگه. بقیه همون رو می خونن. همون طور که خودت هم گفتی انجام یه مصاحبه با لینوس توروالدز کار خیلی سختیه. اصلا به چه دردی می خوره؟ می تونی بری ویدیوهای کنفرانس های که این آقا توش شرکت کرده ببینی. یا متن مصاحبه هاش رو تو جاهای دیگه رو بخونی. (مشابه استدلال خودتون) مسلما تشخیص مخاطب کار سختیه و اتفاقا شما در چیزی که تو ذهنتون دارید و اینجا ترسیمش کردید فقط خودتون رو به عنوان مخاطب در نظر گرفتید. چون شما فکر می کنید دونستن اینکه توروالدز از این ویندوز استفاده می کنه یا نه خیلی جالبه فکر می کنید واسه سایر خواننده ها هم همین طوره. واسه من که به شخصه این مسئله اصلا اهمیتی نداره. احتمالا تو ادامه اش هم باید رژیم غذاییش و  ساعت خوابش رو چاپ کنی.

اما اگه بخوای واقعا چسبناکی یه مجله رو بالا ببری باید مجله صفحات اختصاصی داشته باشه. به عنوان مثال باید شما مسئولیت صفحه مصاحبه رو قبول کنی. یعنی تو هر شماره ای که این نشریه منتشر می شه ما دو صفحه داشته باشیم مخصوص مصاحبه که خواننده بتونه روش حساب کنه. اگه شما یه شماره مصاحبه داشته باشی یکی نداشته باشی، یه در میون باشه، اصلا نمی تونی مخاطبت رو نگه داری. حتی همون تعداد کم. استدلال شما اینه که کار رو شروع کنیم بعدش خودش درست می شه. اما تجربه می گه که افراد فقط موقع حرف زدن خوب مانور می دن. واسه همینه که می گن به عمل کار برآید به سخن دانی نیست. البته شما اگه مجله های خارجی رو هم نگاه کنی می بینی دقیقا از همین سیستم استفاده می کنن. یعنی استفاده از صفحات ثابت در مجله.
در مورد این که کاربران دایل آپ هستند هم که می شه از راهکار لینوکس اف ام استفاده کرد. یعنی اگه صفحات ثابت داشته باشیم می شه هر کدوم از این صفحات رو تحت عنوانش به صورت جداگانه برای دانلود قرار داد. در مورد اخبار. خبرنامه هم مزیت های خاص خودش رو داره. به عنوان مثال ما لازم نیست اخبار لینوکس رو تو همه دنیا پوشش بدیم. فکر می کنم رسالت اصلی مجله در بخش خبری باید پوشش رخدادهای لینوکس در داخل کشور و منطقه باشه تا بتونه کار ساز باشه. یعنی اینکه کاربر بدونه در اون سر دنیا یه اتفاقی افتاده چندان فایده ای واسش نداره. ولی اگه بدونه مثلا لاگ اصفهان یا مشهد هفته بعد مثلا تو فلان جا جلسه داره ترغیب بشه بره شرکت کنه یا بدونه مثلا تو یه لاگ یه اتفاقی افتاد یا یه پروژه جدید ایرانی در حال شکل گرفتنه یا یه پروژه ایرانی این قدر پیشرفت داشته. حتی بحث مصاحبه رو هم می شه به این حوزه گسترش داد. به عنوان مثال رویکرد لینوکس اف ام تو این قضیه خیلی تحسین برانگیزه. یعنی هر دفعه با یک ایرانی که تو زمینه لینوکس فعاله صحبت می کنه. خوب این خیلی بهتر از مصاحبه با لینوس توروالدزه. بنابراین اگه صفحه خبرها بتونه این دست خبرها رو پوشش بده خیلی تاثیرگذار تر خواهد بود.
ساختار پیشنهادی من واسه محتوا یه همچین چیزیه. البته باز هم باید تعداد صفحات مشخص باشه.
۱. روی جلد
۲. فهرست
۳. مقدمه و سخن مدیر مسئول
۳. اخبار لینوکس در ایران
۴. نگاه عمیق تر: مطالب حرفه ای تر راجع به لینوکس، شیوه های کارکرد داخلی و ...
۵. صفحه ثابت برنامه نویسی وب : فقط واسه این که مخاطبش بیشتره. می شه برای اسکریپت نویسی bash و ... هم باشه
۶. صفحه ثابت سرویس دهنده ها
۷. مصاحبه: ترجیحا با افراد فعال در حوزه لینوکس فارسی، شرکت های فعال در این حوزه در ایران، در صفحه وسط
۸. شانس کار: این صفحه می تونه اطلاعات مربوط به افراد توانمندی رو که دنبال کار در حوزه لینوکس می گردند یا شرکت هایی که به دنبال افرادی در حوزه لینوکس می گردند رو چاپ کنه.
۹. پاسخگویی به مشکلات و تماس های خوانندگان مجله. اگه مجله صفحه یا سایت اختصاصی داشته باشه این قسمت رو می شه نادیده گرفت.
۱۰. پروژه های فعال فارسی: در این قسمت می شه پروژه هایی رو که به صورت فعال دارن کار می کنن رو معرفی کرد و با افرادش مصاحبه کرد.
۱۱. صفحه آزاد. مطالب رسیده از خوانندگان و مطالبی که به صورت اتفاقی می رسه رو در این قسمت میشه چاپ کرد.
۱۲. تبلیغات. چند صفحه ای رو هم می شه به عنوان تبلیغات در نظر گرفت.
۱۳. .....

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #43 : 30 اردیبهشت 1389، 02:57 ب‌ظ »
اگر در نوشته های من سوء تفاهمی در استهزاء دوستی پیش آمده عمیقا در همینجا معذرت می خوام. این اصلا قصد من نبود. دقیقا قصدم هدایت بحث به همین جائی بود که یاسر عزیز وارد شدن.
نظرات شما ایده های بسیار عالی رو در خودشون نهفتن که باید به همشون با دقت و تمرکز توجه بشه.
زبان هزل گوئی من رو هم به بزرگی خودتون ببخشید.
دیگر دوستان هم محبت می کنن نظرات گرانقیمتشون رو با دست اندرکاران این پروژه به اشتراک بذارن
----

• Full Member
  • *
  • من معتقدم که...
« پاسخ #44 : 30 اردیبهشت 1389، 08:10 ب‌ظ »
اگر در نوشته های من سوء تفاهمی در استهزاء دوستی پیش آمده عمیقا در همینجا معذرت می خوام. این اصلا قصد من نبود. دقیقا قصدم هدایت بحث به همین جائی بود که یاسر عزیز وارد شدن.
نظرات شما ایده های بسیار عالی رو در خودشون نهفتن که باید به همشون با دقت و تمرکز توجه بشه.
زبان هزل گوئی من رو هم به بزرگی خودتون ببخشید.
دیگر دوستان هم محبت می کنن نظرات گرانقیمتشون رو با دست اندرکاران این پروژه به اشتراک بذارن

نه آقا ، چه حرفیه؟. من خودم از کسانی هستم که حتی انتقادهای تند رو می پذیرم ولی با سند و مدرک. در هر صورت اگر من هم تندروی ای داشتم شما و دوستان به بزرگی خودشون ببخشند. من قصدم خیر بود.

در کل اگر بخواهیم کاری انجام بدیم می توانیم از صفر شروع کنیم. خوبه که ما از 50 داریم شروع می کنیم و تا 100 بیش از 50 تا پله نیست.

تشکر می شه. ;)