انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: لینوکس یا مک؟!  (دفعات بازدید: 42560 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
لینوکس یا مک؟!
« : 25 اردیبهشت 1389، 10:29 ق‌ظ »
سلام.
همین اول کار بگم که لطفا بحث رایگان بودن و یا اپن سورس بودن و مسائل فلسفی رو به میان نیارید. چون این مسائل کوچکترین اهمیتی برای یه کاربر معمولی توی ایران نداره!
خب . حالا من میخوام دلایل شما رو برای برتری لینوکس بر مک ( به جز دلایل بالا ) برای یک کاربر معمولی بیان کنید.
الان به نظر من بزرگترین مزیت مک بر لینوکس نرم افزار هاش هست. معمولا بیشتر نرم افزارهایی که برای ویندوز ساخته میشن برای مک هم منتشر میشن. از جمله فتوشاپ و محصولات ادوب...

خب حالا منو قانع کنید که لینوکس بهتره.( البته من خودم لینوکسی هستم و هرگز از انحصار مک خوشم نمیاد. ولی خیلی ها این سوالات براشون پیش میاد )

ممنون
« آخرین ویرایش: 26 اردیبهشت 1389، 06:57 ق‌ظ توسط Mehdi »
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین آی سهیل

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1013
  • سهیل هستم.
    • نیمِگــــــــــــــا
پاسخ به: لینوکس یا مک؟! مساله این است...
« پاسخ #1 : 25 اردیبهشت 1389، 10:48 ق‌ظ »
دلایل برتری لینوکس: بی‌تعارف نظر دادم.
الف) روی هر سیستمی نصب میشه، در صورتی که مک فقط روی کامپیوترهای Apple نصب میشه. نسخه‌های کرک شده هم خوب عمل نمی‌کنند.
ب  ) کم‌تر پیدا شدن نرم افزارهای مک در ایران!! شما مک نصب کردی، چطوری میخوای براش نرم‌افزار پیدا کنی!! حتی اگه پیدا کردی منابع فارسی مک تو ایران خیلی کمتر هستش.
ج  ) مکینتاش خیلی آشغاله، من تستش کردم.
د  ) اگه پولداری، دوتا آی‌مک بخر یکی واسه من یکی واسه خودن.
« آخرین ویرایش: 25 اردیبهشت 1389، 10:49 ق‌ظ توسط آی‌سهیل »
The open source Ubuntu desktop operating system powers millions of PCs and laptops around the world.

آفلاین Midgårdsormen

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 900
« پاسخ #2 : 25 اردیبهشت 1389، 10:50 ق‌ظ »
نقل‌قول
همین اول کار بگم که لطفا بحث رایگان بودن و یا اپن سورس بودن و مسائل فلسفی رو به میان نیارید. چون این مسائل کوچکترین اهمیتی برای یه کاربر معمولی توی ایران نداره!
اتفاقا دقیقا بحث سر همینه...کاربر معمولی چه نیازی داره بیاد سراغ لینوکس؟برای کاربر معمولی لینوکس مناسب نیست!

نقل‌قول
ج  ) مکینتاش خیلی آشغاله، من تستش کردم.
شما رو PC مک نصب کردی؟خب در اون صورت خیلی آشغال میشه...یکی از دلایل اینکه میگن مک سیستم عامل خوبیه،اینه که سخت‌افزار و نرم‌افزار جفتشون توسط یک شرکت طراحی شدن

آفلاین ellvllan

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 425
« پاسخ #3 : 25 اردیبهشت 1389، 10:55 ق‌ظ »

ایران و خارج از ایران نداره
آزادی همه جا حرف اول رو میزنه
اگه با این مقوله مشکل نداری برو طرف مایکروسافت نرم افزاراش هم بیشتر از مک توی ایران پیدا میشه

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 25 اردیبهشت 1389، 11:27 ق‌ظ »
وای! باز شد همون که نباید میشد.

نقل‌قول
ایران و خارج از ایران نداره
آزادی همه جا حرف اول رو میزنه
اگه با این مقوله مشکل نداری برو طرف مایکروسافت نرم افزاراش هم بیشتر از مک توی ایران پیدا میشه
خوب عزیز من یه کاربر معمولی آزادی براش چه اهمیتی داره؟ دوباره بحث رو فلسفی نکنید. ویندوز رو هم وسط نکشید چون همه میدونن ( حتی کاربری که فقط یک بار با هر کدوم کار کرده باشه ) که مک خیلی سزتر از ویندوز هست. فقط متاسفانه ویندوز جا افتاده و تا چندین سال بعد که شخص کامپیوتر میخره حتی شاید نفهمه که سیستم عامل دیگه ای هم جز ویندوز وجود داره. متاسفانه حتی رسانه ما هم ویندوز و دزدی رو رواج میده . ( برنامه رایانه امروز شبکه آموزش )
ممنون

نقل‌قول
اتفاقا دقیقا بحث سر همینه...کاربر معمولی چه نیازی داره بیاد سراغ لینوکس؟برای کاربر معمولی لینوکس مناسب نیست!

بحث منم سر همینه. ( خواهشا ویندوز رو کنار بزارین ) . دلایلی بیارید که یه کاربر که با مک کار میکنه یا با هیچ چی کار نمیکنه (!!!) جذب لینوکس بشه.

نقل‌قول
الف) روی هر سیستمی نصب میشه، در صورتی که مک فقط روی کامپیوترهای Apple نصب میشه. نسخه‌های کرک شده هم خوب عمل نمی‌کنند.

خوب این مثلا دلیل خوبیه.

نقل‌قول
ب  ) کم‌تر پیدا شدن نرم افزارهای مک در ایران!! شما مک نصب کردی، چطوری میخوای براش نرم‌افزار پیدا کنی!! حتی اگه پیدا کردی منابع فارسی مک تو ایران خیلی کمتر هستش.

اصلا اینطور نیست. الان حتی مجموعه نرم افزاری کینگ داره برای مک هم منتشر میشه. انجمن های زیاد و پر کاربر هم برای مک به زبان فارسی زیاده.

نقل‌قول
ج  ) مکینتاش خیلی آشغاله، من تستش کردم.

لطفا دلیل بیارید و بدون دلیل حرف نزنید

نقل‌قول
د  ) اگه پولداری، دوتا آی‌مک بخر یکی واسه من یکی واسه خودن.

کسی که میخواد سیستم جدید بخره 100 تومن یا 200 تومن بیشتر رو برای یه سیستم بهتر مطمئنا پرداخت میکنه. ( در صورتی که براش ثابت بشه مک بهتره )

« آخرین ویرایش: 25 اردیبهشت 1389، 11:32 ق‌ظ توسط Masoud.m »
[/color]

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • Google is your friend
« پاسخ #5 : 25 اردیبهشت 1389، 12:35 ب‌ظ »
به نظرم مک چون برای سخت افزار های خودش طراحی شده ، مطمئنا نسخه های کرک شده روی PC بازده ی کاری خوبی نخواهند داشت.

از بین ویندوز و لینوکس هم من لینوکس ترجیح میدم ... دلایلش هم زیاد بحث شده نمیخوام بحث لینوکس یا ویندوز رو شروع کنم.

آفلاین حسنک‌وزیر

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 92
  • جنگ صلحه - آزادی برده‌گیست - نادانی قدرت است
    • از لینوکس تا انیمه
« پاسخ #6 : 25 اردیبهشت 1389، 01:12 ب‌ظ »
۱- لینوکس سریع‌تر از مک به روز رسانی میشود.
کلا نرم افزارهای متن باز مشکلات امنیتی خودشون رو سریع تر برطرف می‌کنند. اگر به به روز رسانی مک به علت مشکلات کپی بودن نسخه‌تان دسترسی نداشته باشید که چه بدتر. چند وقت پیش یک مسابقه هک browser بر روی سیستم عامل‌های مختلف بود که مک از همه زود تر هک شد و از همه دیر تر patch شد، دقیقا بر عکس این قضیه برای سیستم عامل لینوکس اتفاق افتاد. آیا می‌دانستید که OpenGL در مک دو نسخه کامل عقب تر از لینوکس هستش چونکه سازنده‌گانش نخواستن برای بروز رسانیش کاری بکنند. و هیچ شخص یا شرکتی هم دسترسی ندارد تا آن را بروز کند.

۲- حمایت از خود به جای کاربر
اپل در ایران بازار نرم افزار نداره و دلیلی نداره از کاربران ایرانی حمایت کنه، ولی با لینوکس ایرانی‌ها میتوانند بدون دست به دامن اپل شدم از خودشون حمایت کنن. اگر به کنترل بیش از حدی که اپل به کاربران iphone خود اعمال میکنه نگاه کنید میتوانید انحصار طلبی این شرکت که شدیدتر از میکروسافت هست را به وضوح ببنید، این تمامیت طلبی بالاخره تاثیرش را برا روی مک خواهد گذاشت و ضررش را کاربرانش پرداخت خواهد کرد.

۳- فلسفه طراحی مک کاربر را احمق فرظ میکند
برای همین متوجه خواهید شد که در برنامه های مک به کاربر اجازه تغییر تنظیمات ظریف تر سیستم داده نمی‌شود و بسیاری از قابلیت‌های نرم افزارها از دید کاربرا حذف شده و حتی در فایل‌های config قابل دسترسی نیستند. هر کاربری، هرچقدر که معمولی باشد تخصص خاص خودش را دارد و در آن زمینه نیاز به ابزار پیشرفته دارد.

۴- خرج بیشتر با بازدهی کمتر
قیمت کامپیوتر های Apple نسبت به قدرت سخت افزاریش کمتر از کامپیوترهای مشابه هست. درست مثل لباسهای مارک دار که به جای مصرف پول در ساختن لباسهای پردوام تر و راحت تر شرکت‌های تولیدیشون میان ارقام نجومی خرج میکنند تا مارکشون رو تبلیغ کنند. مک هم همه پولش را در تبلیغات گسترده و شکل ظاهری کامپیوترهایش صرف کرده تا از بازار اشباع شده مصرف کنندگان ناآشنا با تکنولوژی استفاده کامل رو ببره و کامپیوترهای ضعیف‌ترش رو با قیمت بالاتر بفروشه. قیمت قطعات اضافه مک به طرز فجیعی گران هستند و قطعات ارزان تقلبی نیز به سیستم شما آسیب میزنند.
« آخرین ویرایش: 25 اردیبهشت 1389، 01:20 ب‌ظ توسط حسنک‌وزیر »
وب‌نوشت من: http://hassanakevazir.wordpress.com/

اگر سرعت و دسترسی محدودی به اینترنت دارید و نیاز به کسی دارید که با اینترنت سرعت بالا به شما کمکی بکند با من از طریق پیغام خصوصی تماس بگیرید ( برای دریافت فایل‌های تحریمی، torrentها، تکه کردن فایل‌های پر حجم و ... )

آفلاین Tahmooreth

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 366
  • یــاد بـاد
« پاسخ #7 : 25 اردیبهشت 1389، 01:14 ب‌ظ »
این بحث بهتر بودن کدوم سیستم عامل واقعا پایانی ناپذیره.
مثل بحث همیشگی استقلال پرسپولیس هست که سالهاست ملت فریاد میزنن ولی تکلیف مشخص نیست که آیا بالاخره : استقلال سرور پرسپولیسه ! یا پرسپولیس سرور استقلاله؟! :P
دقت کنید هر بازی فوتبال ده ها هزار نفر فریاد میکشن و گلوی خودشان را آزاد میدهند تا این مساله را اثبات کنند ولی هرگز نمیشود نتیجه ای نگرفت!
بگذریم.
 ;D
سیستم عامل مک کاربردهای خودش رو داره.فکر میکنم کسانی که گرافیک دو بعدی و سه بعدی کار میکنن مک رو ترجیح میدن.
لینوکس هم که تقریبا برای همه کاربردها مناسبه.
از سوپر کامپیوتر ها بگیرید بیایید پایین تا برسید به دستگاه های تلفن همراه.
این قدرت لینوکسه که برای همه دستگاه ها و کاربرد ها قابل استفاده هست.
 \\:D/

یه برتری دیگه : برای استفاده از مک باید سیستم مناسب و قدرتمند داشت.
ولی لینوکس رو واقعا همه میتونن استفاده کنن. کسانی که کامپیوترهای قدیمی دارن میتونن نسخه مناسب برای خودشون رو استفاده کنن و به این صورت از سرعت بالای سیستم لذت ببرن. و در عین حال کسانی که سیستم گران و قدرتمند دارن هم میتونن از محیط گرافیکی پیشرفته و مدرن استفاده کنن.
واقعا این تنوع انتخاب رو هیچ سیستنم عاملی ارائه نمیکنه. غیر از گنو/لینوکس

« آخرین ویرایش: 25 اردیبهشت 1389، 01:20 ب‌ظ توسط Tahmooreth »

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 25 اردیبهشت 1389، 01:48 ب‌ظ »
ممنون از شما دوستان.
خوب شما اینهمه از بدی های مک گفتید ولی حالا چند تا از بدی های لینوکس :

1.اگه دقت کرده باشین اکثر توزیع های لینوکس ناپایداری شدیدی دارن. درسته که در حالت رفع باگ شده و پس از کلی سر و کله زدن از سیستم های دیگه پایدار تر هستن. ولی تا حالا دقت کردید که چقدر مشکل با لینوکس زیاده؟ توی همین انجمن نگاه کنید ببینید حجم مسائل آموزشی بیشتره یا رفع مشکلات؟

2. لینوکس به خوبی از مودم های دیال آپ پشتیبانی نمیکنه و این برای کشوری مثل ایران که 70 درصد کاربراش حداقل از دیال آپ استفاده میکنن یه فاجعه میتونه باشه.

3.نرم افزارهای لینوکسی هنوز خیلی راه دارن تا به نسخه های تجاری برسن. هرگز نمیشه openoffice یا gimp رو با ms office و فتوشاپ مقایسه کرد. طیف گسترده نرم افزاری که لینوکس داره و خیلی ها به عنوان یه حسن ازش نام میبرن واقعا کاربر رو گیج میکنه و در بسیاری از موارد هرگز به یه نرم افزار حرفه ای نمیرسن. ( مثلا هرگز نرم افزاری توی لینوکس با امکانات و قدرت kmplayer دیده نمیشه. من خیلی گشتم. میشناسید معرفی کنید. )

4.در لینوکس کاربر در اختیار سیستم عامل هست. چجوری؟ تا حالا دقت کردین که وقتی اولین بار به لینوکس اومدین ( برای این اینطور میگم چون شاید الان براتون عادی شده باشه ) چند روز وقتتون رو صرف رفع مشکلات سیستم عامل و کامل کردنش کردین؟ در صورتی که این وقت در مک صرف کار های اساسی میشه و نیازی به سر و کله زدن با سیستم عامل نیست. حتی خود کاربران لینوکس به کسانی که میخوان از ویندوز مهاجرت کنن میگن : اگه حوصله سر و کله زدن با سیستم عامل رو نداری نیا!

و کلی مشکلات دیگه که اگه لازم بشه میگم.
[/color]

آفلاین Tahmooreth

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 366
  • یــاد بـاد
« پاسخ #9 : 25 اردیبهشت 1389، 02:16 ب‌ظ »
ممنون از شما دوستان.
خوب شما اینهمه از بدی های مک گفتید ولی حالا چند تا از بدی های لینوکس :

1.اگه دقت کرده باشین اکثر توزیع های لینوکس ناپایداری شدیدی دارن. درسته که در حالت رفع باگ شده و پس از کلی سر و کله زدن از سیستم های دیگه پایدار تر هستن. ولی تا حالا دقت کردید که چقدر مشکل با لینوکس زیاده؟ توی همین انجمن نگاه کنید ببینید حجم مسائل آموزشی بیشتره یا رفع مشکلات؟

2. لینوکس به خوبی از مودم های دیال آپ پشتیبانی نمیکنه و این برای کشوری مثل ایران که 70 درصد کاربراش حداقل از دیال آپ استفاده میکنن یه فاجعه میتونه باشه.

3.نرم افزارهای لینوکسی هنوز خیلی راه دارن تا به نسخه های تجاری برسن. هرگز نمیشه openoffice یا gimp رو با ms office و فتوشاپ مقایسه کرد. طیف گسترده نرم افزاری که لینوکس داره و خیلی ها به عنوان یه حسن ازش نام میبرن واقعا کاربر رو گیج میکنه و در بسیاری از موارد هرگز به یه نرم افزار حرفه ای نمیرسن. ( مثلا هرگز نرم افزاری توی لینوکس با امکانات و قدرت kmplayer دیده نمیشه. من خیلی گشتم. میشناسید معرفی کنید. )

4.در لینوکس کاربر در اختیار سیستم عامل هست. چجوری؟ تا حالا دقت کردین که وقتی اولین بار به لینوکس اومدین ( برای این اینطور میگم چون شاید الان براتون عادی شده باشه ) چند روز وقتتون رو صرف رفع مشکلات سیستم عامل و کامل کردنش کردین؟ در صورتی که این وقت در مک صرف کار های اساسی میشه و نیازی به سر و کله زدن با سیستم عامل نیست. حتی خود کاربران لینوکس به کسانی که میخوان از ویندوز مهاجرت کنن میگن : اگه حوصله سر و کله زدن با سیستم عامل رو نداری نیا!

و کلی مشکلات دیگه که اگه لازم بشه میگم.

دوست عزیز
فرمایش شما کاملا درست
هیچکس هم در این فروم نمیگه که لینوکس یک سیستم عامل کامل و بی نقص هست
هر سیستمی طبیعتا نقص هم داره
بنده شخصا مک رو خیلی هم خوب میدونم

مساله اینجاست که مزیت های لینوکس نسبت که معایب این سیستم کاملا غلبه داره

ضمنا در مورد نکته 2 که نوشتید بگم که این که یه سیستم عامل با مودم دایال آپ رابطه خوبی نداره تقصیر سیستم نیست تقصیر اون کشور عقب مونده اس که مردمش هنوز مجبورن از دایال آپ زپرتی استفاده کنن..وگرنه وضعیت اینترنت تو جهان که کاملا مشخصه. دایال آپ حتی تو افغانستان هم منسوخ شده. ](*,)
موفق باشید

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
« پاسخ #10 : 25 اردیبهشت 1389، 02:27 ب‌ظ »
4.در لینوکس کاربر در اختیار سیستم عامل هست. چجوری؟ تا حالا دقت کردین که وقتی اولین بار به لینوکس اومدین ( برای این اینطور میگم چون شاید الان براتون عادی شده باشه ) چند روز وقتتون رو صرف رفع مشکلات سیستم عامل و کامل کردنش کردین؟ در صورتی که این وقت در مک صرف کار های اساسی میشه و نیازی به سر و کله زدن با سیستم عامل نیست.
من چنین مشکلی نداشتم. به محض نصب اوبونتو شروع به استفاده از اون کردم.

ضمنا عرض کنم که همین الان من با اوبونتو و روی یک Power Mac در حال تایپ هستم!
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین Comboy

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
« پاسخ #11 : 25 اردیبهشت 1389، 02:45 ب‌ظ »
نقل‌قول

حرفت مسخره است، والا چی بگم، من نه معمولیم نه تو ایران، ولی در کل مسخره بود  ::)

نقل‌قول
متاسفانه حتی رسانه ما هم ویندوز و دزدی رو رواج میده . ( برنامه رایانه امروز شبکه آموزش )

در جشن بازگشایی المپیک پکن ۲۰۰۸، از ویندوزهای پایرت استفاده می شد. در یک لحظه صفحه آبی مرگ ویندوز داشت از یکی از پرژکتورها پخش می شد که زبانش هم انگلیسی بود.

نقل‌قول
کسی که میخواد سیستم جدید بخره 100 تومن یا 200 تومن بیشتر رو برای یه سیستم بهتر مطمئنا پرداخت میکنه. ( در صورتی که براش ثابت بشه مک بهتره )

بیشتر از این حرفاست.

آفلاین ellvllan

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 425
« پاسخ #12 : 25 اردیبهشت 1389، 02:55 ب‌ظ »

شما توزیع چاکرا رو امتحان کن  ;D
با اینکه نسخه آلفا 5 رو داده ولی پایداریش حرف نداره دیگه چه برسه نسخه نهایی رو بده    :P
امتحان با خودت من هیچی نمیگم :-X

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • Google is your friend
« پاسخ #13 : 25 اردیبهشت 1389، 02:58 ب‌ظ »

شما توزیع چاکرا رو امتحان کن  ;D
با اینکه نسخه آلفا 5 رو داده ولی پایداریش حرف نداره دیگه چه برسه نسخه نهایی رو بده    :P
امتحان با خودت من هیچی نمیگم :-X
با eMan شدیدا موافقم !

آفلاین Alinn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1440
  • هدیه فاتحه شما برای روح پدرم تسلای دلم خواهد بود:)
    • کاوش‌های من
« پاسخ #14 : 25 اردیبهشت 1389، 03:19 ب‌ظ »
10 دلیل برتری لینوکس بر مکینتاش
http://taftish.wordpress.com/2009/02/16/10-things-linux-better-than-osx/
مثل عکس رخ مهتاب که افتاده در آب
در دلم هستی و بین من و تو فاصله هاست
اللهم عجل لولیک الفرج

کاوش‌های من