انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: لینوکس یا مک؟!  (دفعات بازدید: 42565 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
پاسخ به: لینوکس یا مک؟! مساله این است...
« پاسخ #15 : 25 اردیبهشت 1389، 03:32 ب‌ظ »
نقل‌قول
حرفت مسخره است، والا چی بگم، من نه معمولیم نه تو ایران، ولی در کل مسخره بود

کجای حرف من مسخرس عزیز؟ یه کاربر معمولی توی ایران منظورم اینه که کپی رایت براش اهمیت نداره. اپن سورس براش اهمیت نداره . آزادی براش اهمیت نداره و خیلی چیزای دیگه مثل پشتیبانی...
شما بگو غیر اینه؟

نقل‌قول
بیشتر از این حرفاست.

در برخی موارد بیشتره ولی در برخی موارد هم خیلی نزدیک به هم هستن.

نقل‌قول
شما توزیع چاکرا رو امتحان کن  Grin
با اینکه نسخه آلفا 5 رو داده ولی پایداریش حرف نداره دیگه چه برسه نسخه نهایی رو بده    Tongue
امتحان با خودت من هیچی نمیگم Silenced

امتحان کردم عزیز. ینی قصد امتحان داشتم. ولی بخاطر یه مشکل وحشتناک که توی نصاب trible وجود داشت هم سیستم عامل های دیگم پرید و خودش هم نصب نشد. ( وقتی نصب به اتمام رسید توی صفحه آخر که یوزر و پسورد براش تعیین میکنی تا میومدم تو کادر پسورد چیزی تایپ کنم میپرید به صفحه لوگین و ازم یوزر پس میخواست. در حالی که من هنوز اکانت نساخته بودم. وقتی هم ری استارت کردم کاملا بیچاره شده بودم.) چند بار هم نصبش کردم که نتیجه مشابه بود. نگید به خاطر آلفا بودن نصاب هست چون منم مشکلم دقیقا در همین ناپایداری هاست.

نقل‌قول
ضمنا در مورد نکته 2 که نوشتید بگم که این که یه سیستم عامل با مودم دایال آپ رابطه خوبی نداره تقصیر سیستم نیست تقصیر اون کشور عقب مونده اس که مردمش هنوز مجبورن از دایال آپ زپرتی استفاده کنن..وگرنه وضعیت اینترنت تو جهان که کاملا مشخصه. دایال آپ حتی تو افغانستان هم منسوخ شده.

به هرحال این دلیل نمیشه. هنوز خیلی ها از دیال آپ استفاده میکنن و اگه شعار لینوکس احترام به کاربرا و آزاد گزاشتنشونه باید خواه ناخواه به فکر این مساله میبود. که البته نبود!
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1123
    • پلت ولگ
« پاسخ #16 : 25 اردیبهشت 1389، 03:47 ب‌ظ »

3.نرم افزارهای لینوکسی هنوز خیلی راه دارن تا به نسخه های تجاری برسن. هرگز نمیشه openoffice یا gimp رو با ms office و فتوشاپ مقایسه کرد. طیف گسترده نرم افزاری که لینوکس داره و خیلی ها به عنوان یه حسن ازش نام میبرن واقعا کاربر رو گیج میکنه و در بسیاری از موارد هرگز به یه نرم افزار حرفه ای نمیرسن. ( مثلا هرگز نرم افزاری توی لینوکس با امکانات و قدرت kmplayer دیده نمیشه. من خیلی گشتم. میشناسید معرفی کنید. )

دوست عزیز باید خدمتتون عرض کنم که KMPlayer در اصل برنامه ی لینوکسی و متن بازه!! توی مخازن اوبونتو هم هست!
http://www.palatvalg.com اینم وبلاگ جدید منه...

آفلاین sisyphus

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 76
« پاسخ #17 : 25 اردیبهشت 1389، 04:02 ب‌ظ »

3.نرم افزارهای لینوکسی هنوز خیلی راه دارن تا به نسخه های تجاری برسن. هرگز نمیشه openoffice یا gimp رو با ms office و فتوشاپ مقایسه کرد. طیف گسترده نرم افزاری که لینوکس داره و خیلی ها به عنوان یه حسن ازش نام میبرن واقعا کاربر رو گیج میکنه و در بسیاری از موارد هرگز به یه نرم افزار حرفه ای نمیرسن. ( مثلا هرگز نرم افزاری توی لینوکس با امکانات و قدرت kmplayer دیده نمیشه. من خیلی گشتم. میشناسید معرفی کنید. )

دوست عزیز باید خدمتتون عرض کنم که KMPlayer در اصل برنامه ی لینوکسی و متن بازه!! توی مخازن اوبونتو هم هست!

توی اینکه حرف نفر قبلی دقیق نیست، شک نباید کرد.
ولی شما دارید بین K-Multimedia Player و kmplayer.kde.org اشتباه می‌کنید (اولی یه برنامه‌ی غیرآزاد ئه و دومی ظاهر گرافیکی آزاد برای mplayer یا xine)

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1123
    • پلت ولگ
« پاسخ #18 : 25 اردیبهشت 1389، 04:05 ب‌ظ »

ولی شما دارید بین K-Multimedia Player و kmplayer.kde.org اشتباه می‌کنید (اولی یه برنامه‌ی غیرآزاد ئه و دومی ظاهر گرافیکی آزاد برای mplayer یا xine)

من بابت بی اطلاعیم عذر می خوام! فکر می کردم این همونه... اما خوب امکانات VLC و SMPlayer و KMPlayer هیچ چیزی کم از KMPlayer مورد نظر شما نداره!
http://www.palatvalg.com اینم وبلاگ جدید منه...

آفلاین sisyphus

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 76
« پاسخ #19 : 25 اردیبهشت 1389، 04:08 ب‌ظ »

من بابت بی اطلاعیم عذر می خوام! فکر می کردم این همونه... اما خوب امکانات VLC و SMPlayer و KMPlayer هیچ چیزی کم از KMPlayer مورد نظر شما نداره!

منم که گفتم حرفش دقیق نیست.

آفلاین Comboy

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
« پاسخ #20 : 25 اردیبهشت 1389، 04:08 ب‌ظ »
نقل‌قول
کجای حرف من مسخرس عزیز؟ یه کاربر معمولی توی ایران منظورم اینه که کپی رایت براش اهمیت نداره. اپن سورس براش اهمیت نداره . آزادی براش اهمیت نداره و خیلی چیزای دیگه مثل پشتیبانی...
شما بگو غیر اینه؟

اول انقلاب هم خیلی چیزها اهمیت نداشت. اوپن سورس یعنی دموکراسی. چرا اهمیت نداشته باشه؟
نمونه ساده: من پیدجین را توری تنظیم کردم که تمام شکلکهای یاهو (پنهان و غیر پنهان) را توی یک منو به من نشون بده. موقع چت از تموم اونها استفاده می کنم بدون نصب برنامه های جانبی.

همه اینها هم که اهمیت نداشته باشه، دانلود چند صد مگ آپدیت برای آنتی ویروس و وصله پینه های ویندوز که اهمیت داره (با دانلود محدود و سرعت پایین اینترنت)
اگر هم الان می گی ویندوز را نگفتم و منظورت مک و لینوکس بود، خوب پشتیبانی لینوکس بیشتره. مگه میشه اهمیت نداشته باشه. چند نفر دور و برت هستن که مشکلات مکی تو را حل کنن؟

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #21 : 25 اردیبهشت 1389، 04:33 ب‌ظ »
نقل‌قول
عزیزم معلومه شما تا حالا ب این نرم افزار کار نکردید. پس از امکاناتش خبر ندارید. لازم بشه یه مقاله در مورد تفاوت k-multiplayer  و kmplayer لینوکس که در حقیقت همون mplayer هست مینویسم تقدیمتون میکنم.

نقل‌قول
اول انقلاب هم خیلی چیزها اهمیت نداشت. اوپن سورس یعنی دموکراسی. چرا اهمیت نداشته باشه؟
نمونه ساده: من پیدجین را توری تنظیم کردم که تمام شکلکهای یاهو (پنهان و غیر پنهان) را توی یک منو به من نشون بده. موقع چت از تموم اونها استفاده می کنم بدون نصب برنامه های جانبی.

همه اینها هم که اهمیت نداشته باشه، دانلود چند صد مگ آپدیت برای آنتی ویروس و وصله پینه های ویندوز که اهمیت داره (با دانلود محدود و سرعت پایین اینترنت)
اگر هم الان می گی ویندوز را نگفتم و منظورت مک و لینوکس بود، خوب پشتیبانی لینوکس بیشتره. مگه میشه اهمیت نداشته باشه. چند نفر دور و برت هستن که مشکلات مکی تو را حل کنن؟
مشکل اینه که اصلا شما حرف منو نمیفهمید. به نظرم فقط شما نفهمیدید. شما چند تا از کسانی که میخوان سیستم بخرن ( یا حتی کسی که سالها با کامپیوتر کار کرده ) میشناسید که حرف های فلسفی شما رو گوش کنه؟
در جواب قسمت آخر : چند نفر دور و بر من هستن که مشکلات لینوکسی منو حل کنن؟
جوامع کاربری مثل همینجا برای مک هم زیاده مثل : irmug.com

نقل‌قول
منم که گفتم حرفش دقیق نیست.

عزیز این نشونه تعصب بیجای شما در مورد لینوکسه. وگرنه هرگز نمیشه این دوتا رو با هم مقایسه کرد. متاسفانه اکثر لینوکسی ها متعصب هستن. به خدا من خودمم از لینوکس اپن سوزه استفاده میکنم و آرچ ( چاکرا ) رو خیلی دوست دارم و از انحصار طلبی اپل بیزارم. ولی خواهش میکنم واقع بین باشید و منطقی بحث کنید.
[/color]

آفلاین Tahmooreth

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 366
  • یــاد بـاد
« پاسخ #22 : 25 اردیبهشت 1389، 04:47 ب‌ظ »
هیچوقت این نوع بحث ها آخر و عاقبت خوبی نداشته ::) لااقل تو این دو سال که شاهد این بحث ها تو اینجا بودم
من شخصا اگر کسی ازم بپرسه برتری لینوکس نسبت به بقیه چیه؟ میگم هیچچی.یعنی خداییش حوصله جر و بحث ندارم.
هر کس مختاره خودش هر چی علاقه داره انتخاب کنه.
چه لزومی داره برتری یکی را به دیگری اثبات کنیم. ](*,)

بحث دوستان در مورد کاربر عادیه.حاضرم قسم بخورم اغلب کاربران کامپیوتر تو ایران اصلا مفهوم سیستم عامل رو درک نمیکنن چه برسه به اینکه بدونن لینوکس یا مک اصلا چی هست؟
حالا شما بحث میکنید که چرا باید کاربر عادی بیاد به سمت لینوکس! من میگم اینجور کاربرا همون بهتر که نیان تو لینوکس.همون ویندوز بهتره برای کسانی که 90 درصد استفادشون از کامپیوتر بازی هست و بس. سوء تفاهم نشه ها! نمیگم ویندوز بده یا کاربراش بی سوادن.
یه خاطره بگم : مدتی اینترنت تو خونه نداشتم.میرفتم کافی نت رفیقم .این رفیق ما خیلی هم ادعای کامپیوتر داره..مدام از ویروسی شدن سیستم هاش گله مند بود.بهش گفتم داداش میخوای یه سیستمی برات بیارم از دست ویروس راحت بشی.گفت اگه بیاری که خیلی خوب میشه.پرسید اسمش چیه؟ گفتم لینوکس. گفت : ویندوز لینوکس؟ نسخه جدیده ویندوزه؟
دیگه بقیه شو خودتون بخونید دیگه.
 8)

آفلاین آی سهیل

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1013
  • سهیل هستم.
    • نیمِگــــــــــــــا
« پاسخ #23 : 25 اردیبهشت 1389، 06:52 ب‌ظ »
نقل‌قول
من شخصا اگر کسی ازم بپرسه برتری لینوکس نسبت به بقیه چیه؟ میگم هیچچی.
جالب‌بود  \\:D/
The open source Ubuntu desktop operating system powers millions of PCs and laptops around the world.

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #24 : 25 اردیبهشت 1389، 08:02 ب‌ظ »
نقل‌قول
هیچوقت این نوع بحث ها آخر و عاقبت خوبی نداشته Roll Eyes لااقل تو این دو سال که شاهد این بحث ها تو اینجا بودم
من شخصا اگر کسی ازم بپرسه برتری لینوکس نسبت به بقیه چیه؟ میگم هیچچی.یعنی خداییش حوصله جر و بحث ندارم.
هر کس مختاره خودش هر چی علاقه داره انتخاب کنه.
چه لزومی داره برتری یکی را به دیگری اثبات کنیم. Brick Wall

بحث دوستان در مورد کاربر عادیه.حاضرم قسم بخورم اغلب کاربران کامپیوتر تو ایران اصلا مفهوم سیستم عامل رو درک نمیکنن چه برسه به اینکه بدونن لینوکس یا مک اصلا چی هست؟
حالا شما بحث میکنید که چرا باید کاربر عادی بیاد به سمت لینوکس! من میگم اینجور کاربرا همون بهتر که نیان تو لینوکس.همون ویندوز بهتره برای کسانی که 90 درصد استفادشون از کامپیوتر بازی هست و بس. سوء تفاهم نشه ها! نمیگم ویندوز بده یا کاربراش بی سوادن.
یه خاطره بگم : مدتی اینترنت تو خونه نداشتم.میرفتم کافی نت رفیقم .این رفیق ما خیلی هم ادعای کامپیوتر داره..مدام از ویروسی شدن سیستم هاش گله مند بود.بهش گفتم داداش میخوای یه سیستمی برات بیارم از دست ویروس راحت بشی.گفت اگه بیاری که خیلی خوب میشه.پرسید اسمش چیه؟ گفتم لینوکس. گفت : ویندوز لینوکس؟ نسخه جدیده ویندوزه؟
دیگه بقیه شو خودتون بخونید دیگه.

pvt شما کاملا متین ولی اصلا هدف من این نبوده و نیست. متاسفانه یه سری از کاربران متعصب لینوکس هستن که همیشه بحث رو به بی راهه میبرن. شما فرض کنید من میخوام یه سیستم جدید بخرم ( مثال هستا... ) حالا مثلا من نوعی توی این موندم که مک بگیرم یا pc که خودبخود این بحث پیش میاد که مک بهتره یا ویندوز و لینوکس ( که ویندوز رو حذف میکنیم. ) دلیل اینکه مک رو از این دو تا جدا کردم هم مشخصه چون از نظر سخت افزاری تفاوت دارن.

هدف من این بود.
[/color]

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • Google is your friend
« پاسخ #25 : 25 اردیبهشت 1389، 08:05 ب‌ظ »
آقا این بحثا به جایی نمیرسه.

بیخیال شین بابا.

آفلاین ellvllan

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 425
« پاسخ #26 : 25 اردیبهشت 1389، 11:53 ب‌ظ »
نقل‌قول
شما توزیع چاکرا رو امتحان کن  Grin
با اینکه نسخه آلفا 5 رو داده ولی پایداریش حرف نداره دیگه چه برسه نسخه نهایی رو بده    Tongue
امتحان با خودت من هیچی نمیگم Silenced

امتحان کردم عزیز. ینی قصد امتحان داشتم. ولی بخاطر یه مشکل وحشتناک که توی نصاب trible وجود داشت هم سیستم عامل های دیگم پرید و خودش هم نصب نشد. ( وقتی نصب به اتمام رسید توی صفحه آخر که یوزر و پسورد براش تعیین میکنی تا میومدم تو کادر پسورد چیزی تایپ کنم میپرید به صفحه لوگین و ازم یوزر پس میخواست. در حالی که من هنوز اکانت نساخته بودم. وقتی هم ری استارت کردم کاملا بیچاره شده بودم.) چند بار هم نصبش کردم که نتیجه مشابه بود. نگید به خاطر آلفا بودن نصاب هست چون منم مشکلم دقیقا در همین ناپایداری هاست.

خب من این رو توی فروم اصلی چاکرا مطرح کردم و خودتون که بهتر از من میفهمید چی میگه ؟
ببین مشکلت با این حل میشه‌ ؟

There are more steps to the install, at the stage where it halts/goes blank for you, good chance the install will be corrupt in more ways then just user-name & password.
Did you check the md5sum of the ISO, if CD used, what burn speed, if USB-stick, did you use dd to create it?
In Tribe, was easy or advanced mode used, and install over an existing OS?  Did you remember to hit "delete" for the selected partition?

اول میگه که باید md5sum رو با سایت اصلی چک کنی
دوم میگه در مرحله پارتیشن بندی از کدوم مدل استفاده کردی ( آسان یا حرفه ای ؟ ) 
سوم میگه رو سیستم کدوم سیستم عامل بود البته اگه ترکیب پارتیشن بندی هم بهم بدی خیلی خوب میشه ( مثلا ویندوزتو کدوم درایو نصب شده ُ لینوکس تو کدوم pri یا logi )
و این مشکل چهارم که عنوان میکنه برای من هم پیش اومد  اونم از این قراره که یه پارتیشن رو بخواهی delete کنی ( از من هم وقتی خواستم پارتیشن رو delete کنم کرش شد )
حالا من در خدمتم تا بتونیم با کمک هم و اون خارجیه چاکرا رو به سلامتی روی سیستم شما نصب کنیم
قربان شما ایمان  ;)

آفلاین Comboy

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
« پاسخ #27 : 26 اردیبهشت 1389، 12:10 ق‌ظ »
نقل‌قول
مشکل اینه که اصلا شما حرف منو نمیفهمید. به نظرم فقط شما نفهمیدید. شما چند تا از کسانی که میخوان سیستم بخرن ( یا حتی کسی که سالها با کامپیوتر کار کرده ) میشناسید که حرف های فلسفی شما رو گوش کنه؟

پونزده سال پیش همه داس داشتند. یادم می آد با دادشم رفتیم بازی فوتبال بخریم (سال ۲۰۰۰) داداشم گفت فیفا ۹۹ بخریم، آخه فیفا ۲۰۰۰ پرش داشت (۱-چند نفر اون زمون می دونستن به خاطر کارت گرافیکه؟ ۲- کارت گرافیک من اون موقع ۲ مگ بود)
جوری نسبت به فیفا ۲۰۰۰ جبهه گرفته می شد که انگار ۹۹ تا آخر دنیا می مونه.

اینکه ویندوز برای کاربران عادی باب شده فقط به خاطر عادته. والا این گنوم از اکسپلولر بهتر هست. ببین چه قشنگ برنامه ها را دسته بندی می کنه توی گروهای صوتی و تصویری/برنامه نویسی/آفیس ..... من یادم می آد هر وقت ویندوز نصب می کردم کلی داستان داشتم توی فولدر
start menu. مثلن یه کاربر عادی ببینه وقتی استارت را می زنه یهو یه منو با سه تا ستون می زنه بیرون خیلی احساس راحتی داره؟ (البته سعی می کنه احساس بدی بروز نده چون به تازگی نیم میلیون تومان را از جیب مبارک برای کمک به مهندسین و اسمبلر ها عنایت نموده)

به نظر من لینوکس چون ظرفیت آدمهای حرفه ای را داره و جوابگوی حس تشنه و کنجکاوشون هست، به غلط سیستم مناسبی برای کاربران عادی به حساب نمی آد.

شما مشکل لینوکسی دارید؟ چه مشکلی پیش می آد جز موقعی که می خواید از آزادی استفاده کنید و هر جای سیستم سرک بکشید؟
توی ویندوز مثل بچه آدم می شین سر جاتون و هر چی گذاشتن جلو روتون می خورین. ولی تو لینوکس که می رسید یهو از جاتون پا می شید و شصتتون میره توی چشتون.

خیلی با لینوکس مشکل داری، به جای دانلود نسخه رسمی اون از سایت رسمی اون، آدرس بده به من یک نسخه customized برات می فرستم که هی بهانه نیاری mp3 نمی خونه، فلش نداره.

آفلاین .:::_| Smart Boy |_:::.

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 397
  • براي بهره‌مند شدن از آزادي بايد خود را مهار كنيم.
« پاسخ #28 : 26 اردیبهشت 1389، 01:05 ق‌ظ »
نقل‌قول

پونزده سال پیش همه داس داشتند. یادم می آد با دادشم رفتیم بازی فوتبال بخریم (سال ۲۰۰۰) داداشم گفت فیفا ۹۹ بخریم، آخه فیفا ۲۰۰۰ پرش داشت (۱-چند نفر اون زمون می دونستن به خاطر کارت گرافیکه؟ ۲- کارت گرافیک من اون موقع ۲ مگ بود)
جوری نسبت به فیفا ۲۰۰۰ جبهه گرفته می شد که انگار ۹۹ تا آخر دنیا می مونه.

اینکه ویندوز برای کاربران عادی باب شده فقط به خاطر عادته. والا این گنوم از اکسپلولر بهتر هست. ببین چه قشنگ برنامه ها را دسته بندی می کنه توی گروهای صوتی و تصویری/برنامه نویسی/آفیس ..... من یادم می آد هر وقت ویندوز نصب می کردم کلی داستان داشتم توی فولدر
start menu. مثلن یه کاربر عادی ببینه وقتی استارت را می زنه یهو یه منو با سه تا ستون می زنه بیرون خیلی احساس راحتی داره؟ (البته سعی می کنه احساس بدی بروز نده چون به تازگی نیم میلیون تومان را از جیب مبارک برای کمک به مهندسین و اسمبلر ها عنایت نموده)

به نظر من لینوکس چون ظرفیت آدمهای حرفه ای را داره و جوابگوی حس تشنه و کنجکاوشون هست، به غلط سیستم مناسبی برای کاربران عادی به حساب نمی آد.

شما مشکل لینوکسی دارید؟ چه مشکلی پیش می آد جز موقعی که می خواید از آزادی استفاده کنید و هر جای سیستم سرک بکشید؟
توی ویندوز مثل بچه آدم می شین سر جاتون و هر چی گذاشتن جلو روتون می خورین. ولی تو لینوکس که می رسید یهو از جاتون پا می شید و شصتتون میره توی چشتون.

خیلی با لینوکس مشکل داری، به جای دانلود نسخه رسمی اون از سایت رسمی اون، آدرس بده به من یک نسخه customized برات می فرستم که هی بهانه نیاری mp3 نمی خونه، فلش نداره.

چه جالب. چه طور ميشه اينطور كه ميگي CUSTEMIZED كرد؟ (يعني در حين نصب اوبنتو بسته هاي مورد نظر رو نصب كنه)
مي خواي براي اينكه بحث اينجا منحرف نشه يا به ايميلم جواب رو بفرست.
ممنون
آدرس ايميل: s_mart_boy@yahoo.com
عیب رندان مـکن ای زاهد پاکیزه سـرشت     کـه گناه دگــران بر تــو نخواهند نوشت
من اگر خوبــم اگر بــد تو برو خود را باش     هر کسی آن درود عاقبت کار که کشت

آفلاین ellvllan

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 425
« پاسخ #29 : 26 اردیبهشت 1389، 01:13 ق‌ظ »
نقل‌قول
چه جالب. چه طور ميشه اينطور كه ميگي CUSTEMIZED كرد؟ (يعني در حين نصب اوبنتو بسته هاي مورد نظر رو نصب كنه)
مي خواي براي اينكه بحث اينجا منحرف نشه يا به ايميلم جواب رو بفرست.
ممنون
آدرس ايميل: s_mart_boy@yahoo.com

چرا اینکار
من میگم لطف کنید و یه تاپیک با این موضوع بزنید
بچه ها هم از اندوخته هاتون استفاده کنن