انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: خط فرمان تو اوبونته كجا  (دفعات بازدید: 9901 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
پاسخ به: خط فرمان تو اوبونته كجا
« پاسخ #15 : 17 خرداد 1389، 04:11 ق‌ظ »
−÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

آفلاین ellvllan

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 425
« پاسخ #16 : 17 خرداد 1389، 10:04 ق‌ظ »
شکلک دست زدن رو کم داره
عالی بود هادی جان

آفلاین AliRezaiMi

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1073
« پاسخ #17 : 17 خرداد 1389، 12:50 ب‌ظ »
هنر طنز پردازی مثل ریچارد استالمن بزرگ! توی اینه که توی بخش تازه کارا بدون هیچ طنزی با دقت به سئوال ها از سر صبر جواب میده و از این نظر جناب ائی مشیری استاد من هستن:
و.......
شما چه توان بالایی داری!!  ::)
پیشنهاد میکنم اینایی که گفتید رو با موضوع بندی خوب ویکی کنید.

آفلاین EMoshiri

• Full Member
  • *
  • ارسال: 127
« پاسخ #18 : 17 خرداد 1389، 08:38 ب‌ظ »
ریچارد جان
چوبکاری میفرمایید.  ;D
توضیحات کاملی بود که بهره بردیم.
ممنون

آفلاین mrmohsen

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 291
« پاسخ #19 : 18 خرداد 1389، 04:01 ب‌ظ »
ریچارد جون دمت قیریچ!
همه اش عالی بودا فقط یه مشکلی داشت:اونم این که بابا جون عزیز من دوست خوب، من که بچه دوساله نیستم درسته درباره ی کامپایل و ترمینال کسی نبوده کمکم کنه و من هرچی بلدم از خودم و این انجمنه(منظورم اینه که کسی بهم یادنداده هیچکی تو خانواده مان با لینوکس کار نمی کنه)واس همین یه کم دچار الاغ گیجه شدم!
اما هیچی که ندونم کرسر رو که می دونم چیه، ما تو مدرسه واس خودمون اوستایی هستیم، یکی از برو بچ دانشجوی کامپیوتره تهران هم ازم خواسته براش برنامه نویسی تالار گفتگو رو بکنم.پس معنی کامپایل و برنامه نویسی و توزیع و سیستم عامل چیه و صفر ویک چیه و زبان برنامه نویسی چیه و کامپیوتر چه جوری می فهمه رو خوب می دونم و به فال نیک می گیرم که اینه واسه تازه تر از من هم نوشتی. ](*,) :(
چاییم هم خیلی توپ بود به جا تو هم خوردم   :D ;D
یه سوال دیگه :
1-تفاوت کنسول ها در چیه؟؟؟
2-پایتون رو از کجا می شه یاد گرفت اون یکی چی بود؟؟(اون یکی زبانه برنامه نویسیه)

باز هم ازت ممنونم
امام صادق (ع): دوست ندارم شما جوانان را بر غیر از دو گونه ببینم:دانشجو یا دانشمند

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
« پاسخ #20 : 18 خرداد 1389، 04:27 ب‌ظ »
مستر محسن عزیز
البته من موقع نوشتن - و همین الان هم - باور داشتم که شما توی این مسائل از خود من بسیار وارد تری و می پرسی تا دوستان تازه وارد از گیجی نجات پیدا کنن. برای همین هم من خطاب به شما ولی با مخاطب هدف تازه کار صحبت کردم. اصلا قصد جسارت نبود.
خوب چائی هم نوش جان! من هم الان بجای شما یه استکان قهوه می خورم تا بیر بیر بشیم!
کنسول ها تفاوتی با هم ندارن فقط موقه برنامه نویسی در پروژه های بزرگ بعضی وقت ها لازم می شه تا وسط کار با یک فایل ( که مثلا با ویرایشگر متنی nano  باز نمودید) به سراغ اعمال تغییرات در یک فایل دیگه برید و بعد برای کار کردن اون تغییرات دومی هم دیپندسی هاشو دستکاری کنید. در اینصورت بدون اینکه لازم به خروج از یک برنامه نیمه نوشته شده داشته باشید و یا ذخیره فایل ناقص که احتمالا همه سیستم رو مختل می کنه ، به سادگی بین کنسول ها سوئیچ می کنید. همینطور تعداد کنسول ها رو می تونید خودتون برای پوسته تعریف کنید و این همون چیزی هست که باعث می شه یک سیستم عامل لینوکس مولتی یوزر بشه. یعنی بتونه همزمان به تعداد نامحدودی کاربر خدمات بده (محدودیت ها رو قطعات سخت افزار شما تعیین می کنند نه لینوکس!): هر کاربر یک ترمینال جدا و یک قدرت نامحدود در فرمان دادن به یک هسته مشترک!
پایتون در زبان فارسی زبان برنامه نویسی مهجوری هست که کمتر بهش پرداخته شده ولی توی کتاب فروشی ها یک یا دو نسخه آموزشی رو " دوستان سراغ دارند " و در لاگ اصفهان هم تعدادی از دوستان برنامه ائی برای آموزش در صدد تدارک هستند و سایتی هم هست که بصورت ویکی در حال آموزش به زبان فارسی هست و با جستجو در اینترنت پیداش خواهید نمود! البته من برای یادگیری یک زبان برنامه نویسی (در صورتی که قبلا زبان برنامه نویسی بلد بوده باشید) خواندن منوئل یا راهنمای زبان رو توصیه می کنم که در واقع دقیق ترین دستورالعمل برای اون هست.
اون یکی C یا سی بود که بعد از خودش سی پلاس پلاس یا +C و بعد از این هم سی شارپ یا #C بوجود آمدن که واقعا از نظر انعطاف در برنامه نویسی بدون شک شاهکار هستن.
برای یادگیری زبان برنامه نویسی باید به این توجه کنی که می خواهی باهاش چکاری انجام بدی! ولی کمینه سی و پایثون رو باید برای هر کاری مسلط باشی
باز هم اگر ناراحت شدید من عذر خواهی می کنم. به هر جهت حالت بخش تازه کارها این هست و این بخش متعلق به ایشان است
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

آفلاین mrmohsen

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #21 : 18 خرداد 1389، 05:01 ب‌ظ »
نه بابا خواهش می کنم
دارم میرم کافی شاپ رو کم کنی که به من پیشنهاد چای میدی و خودت قهوه می خوری؟؟؟؟
همه ی خانواده ی سی رو میشه ازش بعنوان برنامه نویسی استفاده کرد؟؟؟؟
پایتون کاربردی تره یا سی شارپ(تو لینوکس )
بعد از برنامه نویسی باید چه کرد
منوئل رو بیشتر توضیح می دی؟؟؟
خیلی ازت ممنونم
به اون نفر اولی که این تاپیک رو ایجاد کرده پیشنهاد می کنم اسمش رو بذاره راهنمای جامع خط فرمان
امام صادق (ع): دوست ندارم شما جوانان را بر غیر از دو گونه ببینم:دانشجو یا دانشمند

آفلاین EMoshiri

• Full Member
  • *
« پاسخ #22 : 18 خرداد 1389، 09:40 ب‌ظ »
یاالله. ما اومدیم تو.
مختصرا، منویل (من نمیدونم تو صفحه کلید این حمزه کجاست، یکی راهنمایی کنه) همان دفترچه راهنماست.
استفاده از هر زبانی بستگی داره به تسلطت به آن زبان و برنامه ای که میخوای بنویسی. یعنی میخوای یه برنامه کوچیک بنویسی یا میخوای موشک هوا کنی؟ یا برنامه سیستمی مینویسی یا بانک اطلاعاتی؟ میخوای بازی بنویسی؟ (اگه مردی برو بنویس) چقدر حجم برنامه برات مهمه؟ چقدر سرعت برنامه برات مهمه؟ به هرحال اول باید روی یک زبان تمرکز کنی و خوب توش تجربه کسب کنی.
من از زبان Visual Basic تو ویندوز حالم به هم میخوره ولی برنامه های تجاری دیدم که با همین زبون نوشتن که آدم تعجب میکنه.
پس اینکه پایتون کاربردی تره یا سی شارپ بر میگرده به تسلطت و مورد برنامه نویسیت.
تو همین فروم یه تاپیک هست در مورد نرم افزار حسابداری امیر. اول با سی نوشتنش بعد از کلی تجربه تصمیم گرفتن از اول برنامه رو با پایتون بنویسن. هیچ ایرادی هم نداره. نتیجه مهمه.

آفلاین ellvllan

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 425
« پاسخ #23 : 18 خرداد 1389، 11:37 ب‌ظ »

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #24 : 19 خرداد 1389، 01:44 ق‌ظ »
درباره منوئل که استادم توضیح دادن و همینطور نظرشان درباره زبان های برنامه نویسی  کاملا دقیق هست!
درباره زبان برنامه نویسی توی لینوکس عرض کنم که بخش زیادی از سورس در زبان C هست. بخش هائی از ماژول ها و پوسته با پایثون. علت رو نمی دونم و فکر می کنم با هر دوی این زبان ها می شه به تنهائی از پس این سورس بر اومد! آنچه در بدو تولد لینوکس از نوشتن آن اهمیت بیشتری داشت این بود که کسی دقیقا نمی دانست یه سیستم عامل چگونه کار می کنه! این نحوه کارکرد بود که سد راه نوشتن اون بود. علت هم این بود که هر کسی که قبلا این کار رو کرده بود سریعا جذب محیط و قوانین کپی رایت می شد و درباره آن هیچ آموزشی وجود نداشت تا اینکه .....
یک استاد دانشگاه در هلسینکی به نام آقای تننباوم دو هزار کد خط به همراه یک کتاب آموزشی نوشت برای کلاس تدریسش ( ناز شسصت هرچی استاد با غیرته!) ایشون در این کتاب کاری را که یک سیستم عامل باید انجام می داد رو توضیح داده بود و هر کسی با کامپایل اون دو هزار خط برنامه به نوعی سیستم عامل یکپارچه (مانند لینوکس) اولیه رو می تونست تجربه کنه که اگر چه عملیاتی نبود ولی بخوبی نحوه کار رو به نمایش می گذارد. اون سیستم عامل مینیکس نام گرفت.
مینیکس کله یه بچه هلندی به نام لینوس تروالدز رو روشن کرد که ..... !
همزمان و از مدتی قبل در پروژه بزرگی به نام گنو ابزارها برای این کار محیا شده بود: ظرف 5 سال ریچارد استالمن و جمعی از هکرها دور هم جمع شده بودند و غالب برنامه های لازم برای یک سیستم عامل آزاد رو تهیه کرده بودند! حتی یک مدیا پلیر متن باز! زمان نوشتن سیستم عامل گنو مصادف شد با زمان ارائه سیستم عامل لینوکس و رسیدن این ، اون پروژه رو از نوشتن سیستم عامل باز داشت !
سیستم عامل گنو قرار بود یک سیستم غیر همسان و چند بخشی باشه و اگر چه این نظریه به پایداری سیستم کمک می کرد اما باعث شد نویسندگان با مشکلاتی روبرو بشن که براحتی قابل رفع نبودند. بنا بر این پروژه متوقف شد و سیستم عامل گنو هرگز منتشر نشد! (می شه نسخه های ابتدائی و غیر کاربردی اون رو دریافت کرد).
هسته لینوس تروالدز که نام لینوکس رو بعدها براش انتخاب کرد ، یک سیستم عامل یکپارچه بود که شبیه مینیکس و با قابلیت های سیستم عامل یونیکس بود ( که هم کدهاش در اختیار نبود و هم قیمت بالائی داشت!). تماما با زبان برنامه نویسی C نوشته شده بود و اساس طراحی اون بر اساس امنیت و پایداری بود ( برخلاف ویندوز که اساس طراحیش بر پایه راحتی کاربر بود!) و در ابتدا به سیستم عامل هکر ها و برنامه نویس ها معروف شد: کاربر باید همه بخش ها و نرم افزار ها رو خودش جمع آوری می کرد و این برنامه ها عموما در پروژه گنو پیدا می شدند. کم کم با پیدا شدن شرکت هائی که اهداف تجاری نرم افزارهای آزاد رو دنبال می کردند ( مانند ردهت) این برنامه ها سازمان دهی شد و این سیستم تبدیل به ابزار راحتی برای کاربران عادی شد.
پای برنامه پایثون در این مرحله به وسط اومد و  توانائی هماهنگی بین برنامه های اون با سایر برنامه ها از جمله C باعث شد که انعطاف و سادگی فوق العادش در ساختار لینوکس سهیم بشه ;)
زیاد شد به دلیل اینکه مطلب رو از بیخ ! توضیح بدم!
درباره زبان های برنامه نویسی این مطلب رو باید بدونید که اگر به یکی از اونها مسلط بشید ( واقعا مسلط بشید نه مثل ... خیلی از ایرانی ها ....) یادگیری زبان های دیگر بسیار ساده و راحت خواهد بود.
اریک ریموند هکر - برنامه نویسی سرشناس در دنیای نرم افزارهای آزاد هست که در مقاله ائی پیش نهاد میده یادگیری با زبان پایثون شروع بشه چون " (نقل قول از ایشان) از قالبی شدن ذهن برنامه نویس جلوگیری می کنه! "
قالبی شدن ذهن یعنی ..... یک مثال: دوست برنامه نویسی دارم که متخصص برنامه نویسی SMC هاست و واقعا به زبان اوراکل مسلط است. ایشان برای یک شرکت معروف کار می کنند و هر روز صبح باید سر ساعت 6 سوار سرویس اتوبوس محل کارشان می شدند. یک روز کفش جدیدی خریداری می کنند که بند داشته ( و گویا کفش قبلی ایشان بندی نبوده!) ایشان روز بعد از سرویس شرکت جا مانده بود ;D  ( توی محاسبه زمان برای رسیدن به اتوبوس ، زمان بستن بند کفش رو محاسبه نکرده بود!)
قالبی شدن ذهن برای برنامه نویس هائی که خود را منحصر به یک زبان برنامه نویسی می کنند پیش می آید و انعطاف را در ذهن ایشان از بین می برد. از این رو فکر می کنم نظر جناب اریک ریموند قالب تعمق باشد.
اما بعد از تمام شدن برنامه نویسی باید کامپایلش کنید و بعد از امتحان کردن و تستش اونو برای هدفی که تولید شده باید در اختیار کاربرانش بذارید ( یا آنرا بفروشید و یا رایگان!) مثل یک دیکشنری که کسی آنرا نوشته و کامپایل کرده و می تونید به عنوان کاربر اونو تهیه کنید و ازش استفاده کنید!
++C درواقع متمم ساختار یافته زبان C هست و بعد از اون هم سی شارپ انعطاف بیشتری به این زبان داد. شما با یک کامپایلر استاندارد سی شارپ خواهید توانست برنامه های تحت سی را هم کامپایل کنی ( و اگه نشد سورسش کمی نیاز به دستکاری داره ;) ).
در نهایت اینکه جائی هستم که قهوه راحت تر از چائی گیر میاد و گرنه چائی رو به قهوه ترجیح میدم! جای من رو هم خالی کنید!
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----

آفلاین mrmohsen

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #25 : 24 خرداد 1389، 06:07 ب‌ظ »
سلام
با تشکر از ریچارد استالمن بزرگ
حالا یه سوال دیگه:
من چهرمین روز کار با لینوکسمه، پس برنامه نویسی یکم زوده
اما اکنون می خواهم کار با خط فرمان و دستوراتش رو یاد بگیرم، سودو و ...
همچنین دوست دارم کارهام رو مثل :نصب، پخش فیلم و ... رو با خط فرمان انجام یدم
اگر خود دوستان مرحمت دارند یاد بدهند اگر نه ممنون میشم یه منبع فارسی(حتما فارسی باشه) برام معرفی کنید یا کتابی که از انتشاراتش اونو سفارش بدم
خلاصه:می خوام کار کردن با خط فرمان و دستوراتش رو یاد بگیرم و اینکه بیشتر کارامو با خط فرمان پیش ببرم اگه دوستان می تونن همین جا یاد دادن رو شروع کنیم که خیلی خوب میشه در غیر اینصورت لطفا کتاب و مشخصات آن یا ebook یا مقاله ای در اینترنت را معرفی کنند
با تشکر
پ.ن: 1-من مقاله ی تکنو تاکس رو دراین باره دارم(آموزش خط فرمان) بجز اون بی زحمت
2- اگر همین جا یاددادن رو شروع کنیم بنظرم خیلی خوب میشه و جنبه ی عمومی هم داره

آفلاین EMoshiri

• Full Member
  • *
« پاسخ #26 : 24 خرداد 1389، 08:40 ب‌ظ »
نمیدونم اون مقاله ای که میگی کدومه ولی یه کتاب هست که PDF اون هم موجوده. نوشته دوست بسیار دوست داشتنی و عزیزم آلن باغومیان در مورد توزیع پارسیکس که بسیار مفیده و پیشنهاد میکنم حتما بخونیش. یه فصل در ارتباط با فرامین داره.
http://svn.debian.org/wsvn/pkg-parsix/book/compiled/parsix-book-2.0.0.pdf

آفلاین Alir3z4

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 750
  • Guess who's back?
« پاسخ #27 : 22 شهریور 1389، 04:51 ق‌ظ »
ولی جدا از همه چیز
و حتی جدا از خصومت عمو ریچارد با کیبوردووو
و آنچنان که جدا از ضربه های پی در پی روی کیبورد...
و کلان جدا...
خیلی عذاب و شکنجه میشه این وسط که  یه دفعه میان می پرسن ترمینال یعنی چی؟ خوردنی یا بردنی؟ آزادی تو ترمینال یا باید تاکسی بگیریم بریم آزادی؟ یا نکنه یه وقت واسه آزادی تو ترمینال بگیرنمون....
شکنجه اصلی زمانی شروع میشه که جواب هایی مثه هلو میاد وسط و خبری از همر به معروف و نهی از منکر جستجو در انجمن و ویکی نیست...
یه مرد هیچوقت زمین نمیخوره...

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #28 : 22 شهریور 1389، 07:40 ب‌ظ »
Alir3z4 عزیز
به نظرم خیلی حال میده که یه دفعه وسط کار می فهمی تنها نیستی و تعدادی دوست تازه شروع کرده هم باهات همراهن! فکر می کنم مزیت فروم به کتاب همین باشه که توش از پاریس شروع می کنی و می رسی به صحرای کربلا وقتی که می خوای بری نوادا ;D
کتابای زیادی هستن که توشون یکی گفته و یکی هم می تونه بخونتشون به تنهائی! بجای شکنجه ازش لذت ببر! \\:D/
----

آفلاین Alir3z4

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 750
  • Guess who's back?
« پاسخ #29 : 22 شهریور 1389، 09:48 ب‌ظ »
اوکی من دستام بالا
تسلیم شدم..(فریز)
ولی باز هم میشه داستان Reset شدن موقعیت  انجمن....
./././
پس تا میتونم با این نوشته ها لذت های اخروی و  دنیوی میبرم....
ولی  درکل ایولا عمو هادی
« آخرین ویرایش: 22 شهریور 1389، 09:51 ب‌ظ توسط Alir3z4 »
یه مرد هیچوقت زمین نمیخوره...