فرض کنید نفت تمام شد. به نظر شما غیر از انرژی اتمی چه انرژی میتونه جایگزین بشه؟ انرژی باد که محدوده. انرژی آب هم که حدس میزنم به کل کشور نرسه. انرژی خورشیدی هم که معلوم نیست قدرت انرژی اتمی رو داشته باشه.
در بهترین حالت داری اشتباه میکنی! ایران فقط از دشت کویر و دشت لوت میتونه با انرژی خورشیدی به کل جهان برق بده!
خیلی جالبه که افرادی که من خیلی براشون احترام قائلم وجهه خودشون رو تو این بحثها خراب میکنن. اینجا فروم لینوکسه و اگه قراره سر اینترنت ملی بحث بشه باید از منظر تکنیکال و فنی باشه نه سیاسی یا غیره چون عمدتا ما (با نگاه به خودم به عنوان کسی که سرش تو کامپیوتره) در این مسائل (سیاسی، اقتصادی و ...) در حدی نیستیم که نظر بدیم. پس بهتره تو موضوعاتی که تخصصمون نیست اگه نظر هم میدیم اینقدر از نظرمون مطمئن نباشیم و کمیم به طرز تفکر خودمون شک کنیم.
البته هدف اصلی من از فرستادن این پیام دادن جواب به ایده استفاده از انرژی خورشیدی بود. الان استفاده از انرژی خورشیدی دو راه داره: صفحه های خورشیدی که عملا خیلی هزینه برن و بازدهشون کمتر از ۲۰ درصده و استفاده از آینه و متمرکز کردن نور تو یه نقطه که بازدهش بیشتره ولی نیازمند تکنولوژی پیشرفته ایه که هزینه دستیابی به این تکنولوژی و همچنین ساختن نیروگاهها زیاده. در هر دو این حالت ها پول زیادی طی سال ها برای نگهداری از صفحات (چه آینه و چه صفحه خورشیدی) مثل پاک کردن زود به زودشون باید هزینه بشه. تازه در بعضی صفحات خورشیدی از سرب و کادمیوم استفاده میشه که باید برای بازیافت و ساماندهی بهشون هم برنامه جدی وجود داشته باشه. از اون طرف انرژی بادی هم که نیاز به بحث نداره چون خیلی محدوده و برای یه کشور جواب گو نیست. میمونه انرژی آبی که به معنای کلمه practical هست و میشه به طور واقعی(مثلا در حال حاظر استفاده از خورشید و باد در سطح جهان بیشتر آزمایشه تا استفاده عملی) ازش استفاده کرد. ولی منابع آبی هم فقط برای برخی مناطق جوابگو هستن. در ضمن انرژی زمین گرمایی هم هست که فقط در برخی مناطق قابل استفادس ولی واسهی همون مناطق میتونه کافی باشه مثلا همین الان فیلیپین ۲۷ درصد انرژیشو از زمین گرمایی بدست میاره و آمریکا تخمین زده شده که احتمالا بتونه تا ۲۰ درصد انرژیشو(ولی در حال حاضر فقط چهار دهم درصد) از زمین گرمایی بدست بیاره.
درچنین شرایطی عملا حرف زدن از انرژی خورشیدی خنده داره چون هنوز با کارکردش به طور گسترده خیلی فاصله داریم. جالبه که توی بحث ها ولی این استدلال بی پایه و اساس رو خیلی میبینم که میگن انرژی خورشیدی برای ایران کافیه و لازم نیست دنبال انرژی اتمی باشه برا همین دیگه ایندفه خواستم جوابی داده باشم.
برای مثال اینا قسمتی از تولید انرژی آمریکاست:
فسیلی ۶۳
هستهای ۲۰
آبی ۷
بادی ۶.۵
خورشیدی ۱.۵
همین طور که میبینید حرف زدن از انرژی خورشیدی واسه آمریکا که از نظر تکنولوژیکی خیلی جلوتره هم بی معنیه چه برسه به ما.
من سعیم این بود که مطالب علمی و آماری رو بیان کنم و نظر شخصیمو نگم.