انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: پروژه StrongPC  (دفعات بازدید: 30084 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 528
    • ذهن زیبا
پاسخ : پروژه StrongPC
« پاسخ #60 : 04 تیر 1396، 01:06 ق‌ظ »
خب کارتون جالبه همین که یه بستر آزادی فراهم بشه تا نرم افزار آزاد روش اجرا بشه قابل احترامه چون نرم افزار آزاد یکی از کارهاش حفظ حریم شخصی کاربره و خب این روی یه سخت افزاری که این حریم شخصی رو نقض می کنه قابل پیاده سازی نیست D: :)

راستی سایتون هاستش ساسسپند شده کانال تلگرامتون هم پیدا نکردم :)

وبسایت رو بردم روی گیتهاب و الان لینک درست در امضا قرار داده شده. این هم لینک کانال : https://t.me/StrongPC

دوستان طبق تحقیقاتی که کردم ظاهرا مجوز درست و خوبی در مورد سخت افزارهای آزاد نداریم. ممنون میشم اگر شما چیزی میشناسید معرفی کنید.
بنظر میاد GPLv3 هم یک گزینه هست:
Circuits are meant for practical use, so circuit designs should carry a free license. We recommend releasing them
under the GNU General Public License, version 3 or later. Version 3 was designed for such use.
https://www.gnu.org/licenses/license-list.html#Designs

چون پروژه دانشگاهیه ترجیح میدم تا حد امکان از GPL دور بشم ، GPL ذاتش با پروژه های آموزشی جور نیست به نظرم. بیشتر به درد پروژه های صنعتی و کاربردی میخوره.

کوالکام بزرگ تریت تولید کننده cpu های آزاد هست اگر حدفی مثل اون رو حدف خودتون قرار بدین خوب میشه البته در مورد اینتل نمی دونم که این کار رو کرده یانه ولی اگه بتونید یه چیز خوب تولید کنید خوب فروشش در بازار تلفن های همراه باعث داشتن سرمایع کافی برای تولید و پروژه های بزرگ تر و استقدام تیم حرفیی تر هستش البته شما برای این هایی که گفتم هنوز کلی راه در پیش و رو دارید و بش رسیدن اصلا کار آسون و سر سریی نیست.

حقیقتا روزای اولی که قصد داشتم چنین کاری کنم، هدف های بزرگی داشتم که خب هرچی بیشتر جلو رفتم دیدم که کمتر میشه بهشون رسید. فی الحال کل هدفم اینه که بتونم به صورت آموزشی یک پردازنده رو پیاده سازی کنم (تا دانشجو ها بعدا راحتتر مطالعه کنن).

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #61 : 04 تیر 1396، 09:16 ق‌ظ »
چون پروژه دانشگاهیه ترجیح میدم تا حد امکان از GPL دور بشم ، GPL ذاتش با پروژه های آموزشی جور نیست به نظرم. بیشتر به درد پروژه های صنعتی و کاربردی میخوره.
اجازه بده که من این‌جوری بشم ???
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین فاروق

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 992
  • <شعار>این یک شعار است</شعار>
    • تارنمای فاروق
« پاسخ #62 : 05 تیر 1396، 01:34 ق‌ظ »
دوستان طبق تحقیقاتی که کردم ظاهرا مجوز درست و خوبی در مورد سخت افزارهای آزاد نداریم. ممنون میشم اگر شما چیزی میشناسید معرفی کنید.
Circuits are meant for practical use, so circuit designs should carry a free license. We recommend releasing them
under the GNU General Public License, version 3 or later. Version 3 was designed for such use.
میشه بیشتر توضیح بدید؟
http://pcworms.blog.ir
بعد از بررسی پست های قدیمیم، فکر میکنم یک عذرخواهی بدهکارم! معذرت میخوام و اگر اشتباه کردم مستقیم و روشن راهنمایی کنید تا تکرار نکنم.
کانال IRC

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
« پاسخ #63 : 05 تیر 1396، 02:47 ق‌ظ »
میشه بیشتر توضیح بدید؟

اجازه بدید این پست هم نقل قول کنم :

اجازه بده که من این‌جوری بشم ???

خب، اولا عذر میخوام که اگر نگفتم «نظر شخصی» من  در مورد GPL بوده. به نظرم موقعی که GPL به وجود اومد یه جورایی برای مقابله با انحصار بازاری (که به شکل های مختلفی امروز درگیرش هستیم؛ به طوری که از موز شروع میشه تا رفرنس های علمی!) به وجود اومده. یه جورایی وقتی محصول ما به بازار میخواد عرضه بشه، ازش حفاظت میکنه (گرچه کاملا موافقش نیستم؛ ولی مخالفش هم نیستم و به این که حافظ ایده و کد و ... شماست ایمان دارم!) . ولی وقتی که قرار باشه پروژه ها حالت آموزشی و رفرنس پیدا کنن به نظرم مجوز هایی مثل MIT, BSD و ... (که از دانشگاه در اومدن) بهترن. که البته این هم بر میگرده به منی که پروژه رو ایجاد کردم، مثلا شخصا برام مهم نیست بعدا فورکی از کار من به صورت انحصاری بخواد منتشر بشه یا مجوزش تغییر کنه.

امیدوارم تونسته باشم منظورم رو برسونم.

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 707
  • دبیان + xfce
« پاسخ #64 : 05 تیر 1396، 07:43 ق‌ظ »
مثلا شخصا برام مهم نیست بعدا فورکی از کار من به صورت انحصاری بخواد منتشر بشه یا مجوزش تغییر کنه.
امیدوارم تونسته باشم منظورم رو برسونم.
بهله ، این مورد بر میگرده به تفاوت در عقیده و نظر هر شخص قابل احترامه.
برای مثال من اگر روی چنین پروژ ای وقت میزاشتم حتما با GPL منتشر اش می کردم.
« آخرین ویرایش: 05 تیر 1396، 07:58 ق‌ظ توسط آقای مهران »

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
« پاسخ #65 : 16 تیر 1396، 05:08 ب‌ظ »
دوستان در جشن انتشار اوبونتو که ۲۲ همین تیرماه در اصفهان برگزار میشه، ارائه ای با موضوع «سخت افزار آزاد» خواهم داشت و از «طراحی منطقی» تا «سنتز» رو سعی دارم توضیح بدم، اسلاید ها و مطالب همگی آماده ارائه شدند. می‌بینمتون :)

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
پاسخ : پروژه StrongPC (فایل ارائه پیوست شد)
« پاسخ #66 : 25 تیر 1396، 02:24 ق‌ظ »
دوستان فایل ارائه من در جشن انتشار اوبونتو پیوست شد.

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
« پاسخ #67 : 12 امرداد 1396، 10:24 ب‌ظ »
چون بخشی از گزارش های پروژه در این فروم  وبخصوص این تاپیک به سمع و نظر شما میرسید، لازم دونستم که بگم یک بخش بزرگی از طراحی های منطقی فاز جدید آغاز شده و احتمالا ALU بعدی عملیات ضرب رو به شکل جدیدی پشتیبانی خواهد کرد. به همین مناسبت هم به زودی مطلبی در strongpc.github.io خواهم نوشت. با تشکر از شما.

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
« پاسخ #68 : 08 شهریور 1396، 12:02 ق‌ظ »
بالاخره مدار ضربی که قرار بود طراحی بشه برای ALU های StrongPC طراحی شد!
https://strongpc.github.io/2017/08/29/The-multiplier-circuit-explained.html

بزودی باز هم روی این مدار دستکاری صورت میگیره و بهبود داده میشه، گذشته از اون در ALU بعدی این مدار ضرب رو به کار خواهیم گرفت.

لطفا با نظرات و پیشنهادات خودتون ما رو یاری بدید :)

آفلاین Mmjafari

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 556
  • لیلی نام دیگر آزادی ست
    • صفحه من تو گیت
« پاسخ #69 : 09 شهریور 1396، 12:04 ق‌ظ »
رابطش با کاربر چیه؟ آیه برای انجام یک عملیات مثل ضرب نیاز به کد نویسی هست براش؟
استفادی از این قابلیتش چطور ممکنه؟

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
« پاسخ #70 : 09 شهریور 1396، 01:57 ب‌ظ »
رابطش با کاربر چیه؟ آیه برای انجام یک عملیات مثل ضرب نیاز به کد نویسی هست براش؟
استفادی از این قابلیتش چطور ممکنه؟

طبیعتا سخت افزار بدون نرم افزار مفهومی نداره و خب باید کدنویسی براش صورت بگیره.
برای اینکه بتونید دو عدد رو ضرب کنید باید کد خاصی براش بنویسید (که چون هنوز ساخت ALU جدیدتر شروع نشده، ممکن نیست :D ).
و این که چرا این خبر منتشر شد؟ چون مدتهای زیادی بود که شخصا درگیر طراحی این مدار ضرب کننده بودم.

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
« پاسخ #71 : 04 فروردین 1397، 05:06 ب‌ظ »
دوستان سال نوی شما مبارک.
در سال نو برنامه های ویژه‌ای برای این پروژه در نظر گرفته شده که به زودی به اطلاعتون میرسه :)

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
« پاسخ #72 : 09 آبان 1397، 06:15 ب‌ظ »
دوستان عزیز برای این پروژه اگر ایده تازه‌ای در ذهن دارید ممنون میشیم که در اختیارمون بذارید :)

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
« پاسخ #73 : 10 آبان 1397، 09:38 ق‌ظ »
دوستان عزیز برای این پروژه اگر ایده تازه‌ای در ذهن دارید ممنون میشیم که در اختیارمون بذارید :)
من یه ایده کاربردی و مفید دارم، در پروژت رو ببند بندازش تو سطل زباله!

تو خودتو با اون پروژه های نرم افزاری و جدیدا سخت افزاری مشغول و سرگرم کردی! مثل اون ریز ملت یا ریز کشور "شلمزار" !! یا همون چمن زار!!

واقعا فکر میکنی این ISA که داری روش کار میکنی و قسمت های زیادیش هم از پروژه های دیگه الهام و کپی کاری میکنی یک روز مورد استفاده عمومی قرار میگیره؟!

اگر واقعا هدفت کمک به جامعست الان یک ISA معروف و مهم، متن-باز و با پشتیبانی گسترده وجود داره به نام RISC-V.

اگر هدف فقط آموزش و مباحث تئوری باشه معمولا از MIPS استفاده میشه، مگه قبل از اینکه تو این ISA را بسازی دانشگاه ها یه پا رو هوا بودند؟!
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
« پاسخ #74 : 10 آبان 1397، 06:30 ب‌ظ »
من یه ایده کاربردی و مفید دارم، در پروژت رو ببند بندازش تو سطل زباله!

تو خودتو با اون پروژه های نرم افزاری و جدیدا سخت افزاری مشغول و سرگرم کردی! مثل اون ریز ملت یا ریز کشور "شلمزار" !! یا همون چمن زار!!

واقعا فکر میکنی این ISA که داری روش کار میکنی و قسمت های زیادیش هم از پروژه های دیگه الهام و کپی کاری میکنی یک روز مورد استفاده عمومی قرار میگیره؟!

اگر واقعا هدفت کمک به جامعست الان یک ISA معروف و مهم، متن-باز و با پشتیبانی گسترده وجود داره به نام RISC-V.

اگر هدف فقط آموزش و مباحث تئوری باشه معمولا از MIPS استفاده میشه، مگه قبل از اینکه تو این ISA را بسازی دانشگاه ها یه پا رو هوا بودند؟!

دوست عزیز، خالی شدی؟ :)