انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ویرایش یک فایل دیوانه کنندست؟  (دفعات بازدید: 6326 بار)

0 کاربر و 6 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Oxygen

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 337
پاسخ : ویرایش یک فایل دیوانه کنندست؟
« پاسخ #15 : 19 شهریور 1395، 02:28 ب‌ظ »
یکی از مشکلات همیشگی کاربران تازه کار:  :(
یه سوال ساده پرسید، ساده جوابشو میخواد، همین! ولی چی میشه؟ بحث پیش میاد سر نحوه انجام اون کار، جنگ و دعوا...  ](*,) کشت و کشتار... یه باز کردن ساده فایل و ذخیره اون هیچ چیزی نیست. اما یه جوری میپریم که انگار نارنجک پرت کردن  :o آخرشم طرف پشیمون میشه و خسته میشه، میگه برو بابا، اینا با خودشونم مشکل دارن. پیش خودش میگه اصلا میرم از ویندوز استفاده میکنم، اینا یه جوری از امنیت حرف میزنن انگار FBI دنبالمون کرده...  :-X

شما بگو از طریق فلان روش برای ویرایش ترمینالی، و فالن روش هم برای گرافیکی.
حالا تهش بیا درباره فلسفه امنیت در فضای لینوکس مقاله بنویس  :D
این یه چیزیه که همیشه باهاش هست و باهاش سرو کار داره. این که ما حساسیت نشون میدیم نه بخاطر FBI هست،‌بخاطر اینه که سیستمش نا پایدار میشه بعد میاد میگه اوبونتو یا گنو/لینوکس حال بهم زنه.
اوکی، ناپایدار شدن رو هستم! دم شما گرم. این مورد واسه خودمم خیلی مهمه

آفلاین sonic69

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 376
« پاسخ #16 : 19 شهریور 1395، 02:52 ب‌ظ »
پایانه چی هست؟

روش صحیح چی هست؟ کار با پایانه یا تغییر دسترسی گروه کاربری؟

خوب الان من فهمیدم که vim باید کار کنم. vim کلا تو ترمینال هست؟ یعنی باید کد بزنم یه فایل باز بشه و بعد ویرایش کنم؟ بعد اینککه محیط خیلی ساده ای داره احساس می کنم امکاناتش در هد نوت پد ویندوز بیشتر نیست!

آفلاین Sosha

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 689
  • Only Ubuntu <3
    • نوشته های یک دوستدار گنو
« پاسخ #17 : 19 شهریور 1395، 03:08 ب‌ظ »
پایانه چی هست؟

روش صحیح چی هست؟ کار با پایانه یا تغییر دسترسی گروه کاربری؟

خوب الان من فهمیدم که vim باید کار کنم. vim کلا تو ترمینال هست؟ یعنی باید کد بزنم یه فایل باز بشه و بعد ویرایش کنم؟ بعد اینککه محیط خیلی ساده ای داره احساس می کنم امکاناتش در هد نوت پد ویندوز بیشتر نیست!
پایانه = ترمینال
آموزش های ویم در وبلاگ زیر هست:
amirsamimi.ir
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش برو خدا رو شکر کن که با دمپایی نیومدم سراغت!

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #18 : 19 شهریور 1395، 03:32 ب‌ظ »
ما دو نوع ادیتور داریم
۱) ادیتورهای متنی
۲) ادیتورهای گرافیکی

ادیتورهای متنی مثل: nano, vim و ...
ادیتورهای گرافیکی مثل: gedit, kate, mousepad, leafpad و ...

یه فایل متنی رو میشه با تمام این‌ها ویرایش کرد. مشکل چیه الان؟
میخوای یه فایلی رو ویرایش کنی که اجازه نداری! باید ادمین اینکارو انجام بده. خب اگه ادمین خودت نیستی، پس کلا دورش رو خط بکش. به قول معروف، دست به وسایل شخصی یکی دیگه نزن  ;D
اگه ادمینش هم خودتی (یعنی توزیع رو خودت نصب کردی) پس توی گروه admin ها هم عضوی. یعنی چی؟ یعنی میتونی با اجازه‌ی Root فایل رو ویرایش کنی.
اگه ادیتور متنی استفاده کنی، بدون مشکل اینکار انجام میشه. فقط یه sudo باید بذاری اول دستور.
ولی وقتی ادیتورت گرافیکیه، نباید sudo استفاده کنی چون اجازه‌ی دسترسی رو به تمام برنامه هایی که باعث شدن شما محیط گرافیکی داشته باشی هم داده میشه و این یعنی دسترسی گسترده‌تر نسبت به حالت ادیتور متنی.
اوکی شد تا اینجا؟
راه اصولیش اینه شما ادیتور متنی رو یاد بگیری. چرا؟ چون ساخته شده واسه روزهای سخت. اینکه میگی روزانه میخوای ۱۰۰ تا فایل رو ادیت کنی، بهترین انتخاب ادیتور متنیه. در حقیقت توی ویندوز و امثالهم شما داشتی وقتتو تلف می کردی  :) ولی اینجا با ادیتور متنی، با سرعتی صدبرابری میتونی فایل هات رو ادیت کنی. شرطش هم یادگیری گنولینوکس هست.
راه غیر اصولیش هم استفاده از gksudo یا sudo -H هست که هیچ‌کس توصیه‌شون نمی کنه.
وقتی میخوای فایلی رو دستکاری کنی که مال شما نیست، قاعدتا باید بدونی داری چکار میکنی. وقتی میگی جدیدا لینوکس نصب کردی، پس باید وفت بذاری و گنولینوکس رو یاد بگیری تا با چنین مفاهیمی آشنا بشی.
نهایتا اینجا اگه کسی جوابی میده، تجربه‌ی چندین و چندساله‌ش اینو میگه! سعی کنیم به جای اینکه لینوکس رو پس بزنیم، درکش کنیم.  :) می‌بینیم که زندگی خیلی شیرین میشه واسمون.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین sonic69

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #19 : 19 شهریور 1395، 04:02 ب‌ظ »
@RAS00L از توضیح خوبت ممنونم.

من اول برداشت کلی خودم رو میگم بعد دونه دونه به نوشته های شما پاسخ میدم. شما می فرمایید روشی که لینوکس پیش گرفته باعث میشه سرعت من بالاتر بره. اما من به عنوان کاربر آماتور کاملا مخالف این صحبت شما هستم!
من تو ویندوز با یک کلیک یک فایل رو باز می کردم و راحت ویرایشش می کردم و ...
یا راحت با یک کلیک یک فایل جدید اضافه می کردم و کارهای خودم رو پیش می بردم. اما تو لینوکس باید برم دنبالش که ببینم با چه خطی می تونم یک فایل رو باز کنم. بعدش تو محیط خیلی نچندان گرافیکی ترمینال اون رو ویرایش کنم و ...
یا اینکه برم دنبال کدی بگردم که بتونم یک فایل رو ایجاد کنم و باز داستان گذشته!

در صورتی که این کار ها تو ویندوز خیلی شیک تر انجام میشد! من راحت یک فایل رو ایجاد می کنم. اون فایل رو با هر برنامه ای که دوست دارم(ide,not pad,notpad++ یا ..) باز می کنم و ویرایشش می کنم!

حالا با این توضیحات به نظر شما کدوم ساده تر هست؟

نقل‌قول
ما دو نوع ادیتور داریم
۱) ادیتورهای متنی
۲) ادیتورهای گرافیکی
۱− ادیتور متنی منظورتون همون ترمینال هست؟
اگر بلی این که دیگه ادیتور جدیدی نمیشه. همون ترمینالی هست که بود! مثل cmd ویندوز که اگر اشتباه نکنم با اون هم میشه همچنین کاری رو کرد.
اگر اشتباه برداشت می کنم لطفا برای درک بهتر کمکم کنید

نقل‌قول
اوکی شد تا اینجا؟

واقعیت نه! من اصلا این صحبت زیرین شما رو متوجه نشدم

نقل‌قول
وقتی ادیتورت گرافیکیه، نباید sudo استفاده کنی چون اجازه‌ی دسترسی رو به تمام برنامه هایی که باعث شدن شما محیط گرافیکی داشته باشی هم داده میشه و این یعنی دسترسی گسترده‌تر نسبت به حالت ادیتور متنی

خوب بسیار عالی! من متوجه شدم که باید برم برای یادگیری ادیتور متنی! حالا روزهای سخت چه روزهایی هست؟

نقل‌قول
وقتی میخوای فایلی رو دستکاری کنی که مال شما نیست، قاعدتا باید بدونی داری چکار میکنی. وقتی میگی جدیدا لینوکس نصب کردی، پس باید وفت بذاری و گنولینوکس رو یاد بگیری تا با چنین مفاهیمی آشنا بشی.
نهایتا اینجا اگه کسی جوابی میده، تجربه‌ی چندین و چندساله‌ش اینو میگه! سعی کنیم به جای اینکه لینوکس رو پس بزنیم، درکش کنیم.  :) می‌بینیم که زندگی خیلی شیرین میشه واسمون.

من ۲ سالی هست که می خوام بیام سمت لینوکس اما هر وقت نصب کردم چند روز بعد دیدم نمی تونم کار کنم! کلا بی خیال شدم. این دفعه قصد دارم واقعن بیام توش و بیشتر وقتم رو روی لینوکس بذارم! دیدم که لینوکس بازها می گند لینوکس یه چیزه دیگست. اما من تا به الان نقهمیدم منظورشون از این حرف چیه. به همین دلیل می خوام با این سیستم عامل کار کنم ببینم این دوستان چی فهمیدند که من ویندوز کار هنوز نفهمیدم!

وقتی تو ویندوز همه چیز آمادست و خیلی ساده می تونی کار کنی. اما این ت و لینوکس اینطوری نیست. یکم سخت تر هست. آیا این سختی واقعا لذت داره؟

کاربرای استفاده کننده مطمپنا همیشه بدنبال راحت ترین کارند. ویندوز هم مسلما از لینوکس راحت تر هست. اما چرا لینوکس!!!؟ نمی دونم! امدم که با کمک شما ای رو درک کنم

آفلاین Sosha

• High Sr. Member
  • *
  • Only Ubuntu <3
« پاسخ #20 : 19 شهریور 1395، 04:43 ب‌ظ »
@RAS00L از توضیح خوبت ممنونم.

من اول برداشت کلی خودم رو میگم بعد دونه دونه به نوشته های شما پاسخ میدم. شما می فرمایید روشی که لینوکس پیش گرفته باعث میشه سرعت من بالاتر بره. اما من به عنوان کاربر آماتور کاملا مخالف این صحبت شما هستم!
یا راحت با یک کلیک یک فایل جدید اضافه می کردم و کارهای خودم رو پیش می بردم. اما تو لینوکس باید برم دنبالش که ببینم با چه خطی می تونم یک فایل رو باز کنم. بعدش تو محیط خیلی نچندان گرافیکی ترمینال اون رو ویرایش کنم و ...

در صورتی که این کار ها تو ویندوز خیلی شیک تر انجام میشد! من راحت یک فایل رو ایجاد می کنم. اون فایل رو با هر برنامه ای که دوست دارم(ide,not pad,notpad++ یا ..) باز می کنم و ویرایشش می کنم!

نقل‌قول
ما دو نوع ادیتور داریم
۱) ادیتورهای متنی
۲) ادیتورهای گرافیکی
اگر بلی این که دیگه ادیتور جدیدی نمیشه. همون ترمینالی هست که بود! مثل cmd ویندوز که اگر اشتباه نکنم با اون هم میشه همچنین کاری رو کرد.

نقل‌قول
اوکی شد تا اینجا؟

نقل‌قول
وقتی ادیتورت گرافیکیه، نباید sudo استفاده کنی چون اجازه‌ی دسترسی رو به تمام برنامه هایی که باعث شدن شما محیط گرافیکی داشته باشی هم داده میشه و این یعنی دسترسی گسترده‌تر نسبت به حالت ادیتور متنی

خوب بسیار عالی! من متوجه شدم که باید برم برای یادگیری ادیتور متنی! حالا روزهای سخت چه روزهایی هست؟

نقل‌قول

من ۲ سالی هست که می خوام بیام سمت لینوکس اما هر وقت نصب کردم چند روز بعد دیدم نمی تونم کار کنم! کلا بی خیال شدم. این دفعه قصد دارم واقعن بیام توش و بیشتر وقتم رو روی لینوکس بذارم! دیدم که لینوکس بازها می گند لینوکس یه چیزه دیگست. اما من تا به الان نقهمیدم منظورشون از این حرف چیه. به همین دلیل می خوام با این سیستم عامل کار کنم ببینم این دوستان چی فهمیدند که من ویندوز کار هنوز نفهمیدم!

وقتی تو ویندوز همه چیز آمادست و خیلی ساده می تونی کار کنی. اما این ت و لینوکس اینطوری نیست. یکم سخت تر هست. آیا این سختی واقعا لذت داره؟

کاربرای استفاده کننده مطمپنا همیشه بدنبال راحت ترین کارند. ویندوز هم مسلما از لینوکس راحت تر هست. اما چرا لینوکس!!!؟ نمی دونم! امدم که با کمک شما ای رو درک کنم
لینوکس یه چیز دیگس و گنو/لینوکس یه چیز دیگه. اینو لازم بود بگم.

شما هنوز کار خاصی رو با Vim شروع نکردید انجام دادن، صبر داشته باشی، کارتون رو انجام بدید آروم و با حوصله اون موقع میبینید خاصیت Vim چیه.

روز های سخت فرض کنید مثل سرور، شما تو سرور محیط متنی فقط جلوتونه، می خواید یه چیز عوض کنید توی متن اما دیگه gedit notepad++ اینا نیستن که به دادتون برسن و مجبورید برید سراغ ویرایشگر های متنی.

اگر واقعا قصد اومدن به گنو/لینوکس دارید باید تمامی تصوراتتون رو از ویندوزی که کار می کردید به دور بریزید!
گنو/لینوکس ویندوز نیست! linuxbook.ir رو حتما بخون تا یکم از حال و هوای گنو/لینوکس با خبر شی.
آموزش های آقای امیرصمیمی رو حتما ببین در مورد vim، اونم خیلی خوبه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش برو خدا رو شکر کن که با دمپایی نیومدم سراغت!

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #21 : 20 شهریور 1395، 11:35 ق‌ظ »
نقل‌قول

طبیعیه چون سال‌ها ویندوز کار کردی!

نقل‌قول
شما توی ویندوز برای باز کردن هر فایل باید مراحل بالا رو انجام میدادی. ما توی لینوکس برای ۱۰۰۰ تا فایل همون یه دستور رو که بزنیم، حله  \\:D/
رفتن دنبال اون یک خط دستور، سخته. درسته! روز اولی که ویندوز داشتی رو یادته؟ اصلا بار اول متوجه میشدی عملکرد چپ کلیک چیه راست کلیک چیه؟  :) خب الان هم همین‌جور. وارد یه دنیای جدید شدی. خیلی چیزا برات ناآشنا هستن. پس باید یادشون بگیری. آیا با ویندوز هم همین برخورد رو داشتی؟ یعنی میگفتی ای بابا چقدر مسخره بازی! چپ کلیک کنی یه کار انجام بده، راست کلیک کنی یه کار دیگه انجام بده! و فلان و ... آیا واقعا اینجوری برخورد می کردی؟
پس زدن لینوکس توسط ویندوزیا به خاطر اینه که فراموش میکنن یه زمانی ویندوز رو هم به سختی فرا گرفتن و بعد از سال‌ها کار کردن، حالا براشون راحت و ساده شده. روز اول چجوری روی کیبورد تایپ می کردی؟ مگه با نگاه کردن به دکمه ها نبوده؟ ولی الان چجوری تایپ میکنی؟ بدون نگاه کردن به دکمه ها! درسته؟   :)

نقل‌قول
ما اینجا شیک‌تر نداریم! ما اینجا هدفمون گرفتن خروجی با کیفیت هست. یه لینوکسی دوست داره کارش به خوبی انجام بشه. دیگه مهم نیست چجوری انجام بشه! هرچی سریع‌تر و راحت‌تر، بهتر! نه اینکه هرچی خوشگلتر و شیک‌تر، بهتر!  :)
اینجا هم میتونی فایل های متنیت رو با هزار مدل ادیتور گرافیکی اجرا کنی و ویرایش کنی. ولی تا یه حدی میتونی پیش بری. دقیقا عین notepad و IDE‌های مختلف و ... یه جایی میرسی دیگه بن بسته! چون محیط گرافیکی یه گنجایش محدودی داره و قرار دادن آیتم ها توی اون محیط کار سختیه. مثلا لینوکس دانلود منیجری داره به اسم Aria که دست کم ۱۰۰۰ تا سوییچ (قابلیت) داره. بخوای برای تک تکشون یه منو و یه ریبون و آیکن و دکمه و پروگرس بار و چک و آنچک و لیست و ... بذاری، آیا منطقیه اصلا؟ پس میایی چکار میکنی؟ تمام اون قابلیت ها رو توی همون شل (محیط متنی که دستورات رو تایپ میکنی و اجرا میشن) برنامه ریزی میکنی تا برنامه‌ت تا بی نهایت قابلیت رو توی خودش جای بده. چون نوشتن یه تایتل یا استرینگ متنی "مثل max-upload-limit" خیلی راحت‌تره تا براش ۵۰ تا دکمه و آیکن و تم و چک و لیست و پنجره مینیمایز و ماکسیمایز و کوفت و زهرمار  ;D دیگه درست کنی. برای یه توسعه‌ دهنده لینوکسی مهم نیست برنامه‌ش عروسکی، صورتی، دخترونه، خوشگل مامانی باشه! برای یه لینوکسی مهمه که برنامه‌ش کار کنه!

نقل‌قول
منطقی بخوای نظر بدی، باید هر دو محیط رو به یک اندازه کار کرده باشی. من ۱۰ سال ویندوز کار کردم. ۴ سال هم گنولینوکس کار میکنم. میگم لینوکس را‌حت‌تره. شما اگه میخوای خلافش رو ثابت کنی، به همون اندازه‌ای که ویندوز کار کردی، لینوکس کار کن. بعد هر حرفی زدی، من قبول میکنم  ;D

نقل‌قول
خیر. ادیتور متنی میشه مثلا vim. فرض کن notepad ولی با ۱۰۰۰۰ قابلیت بیشتر که توی محیط غیرگرافیکی در اختیارت گذاشته شده. ویم ادیتوریه که تو هر شرایطی میتونه برات کار ویرایش و نوشتن فایل متنی رو فراهم کنه. ولی مثلا ویندوزت بالا نیاد، notepad دیگه کارایی نداره!  :)
ترمینال یه پایانه‌س برای ارتباط بین کاربر و محیط شل که دستورات رو داخلش میزنی
بدون ترمینال هم میشه به شل دسترسی داشت. ولی شل (Shell) اگه نباشه کلا نمیشه با سیستم ارتباط برقرار کرد. اون CMD میشه معادل همین ترمینال. که ما توی لینوکس صد مدل ترمینال داریم.
konsole, gnome terminal, rxvt, xterm, terminator, xfce4-terminal و ...
اون شل هم که ازش حرف میزنم، پیشفرض توی اکثر توزیع ها Bash هست. zsh یا sh و ... هم داریم. توی ویندوز هم PowerShell داریم که یه نسخه‌ی ناقص و کم قابلیت شل هست. یعنی یه جورایی مثل جُک می‌مونه در برابر شل های یونیکسی و لینوکسی.

نقل‌قول
یکی از تفاوت های اصلی لینوکس با ویندوز همین جاس که اتفاقا امنیت بالاش هم به خاطر همینه
شما مثل ویندوز حق اجرای هر دستوری رو نداری. لینوکس سطح دسترسی های خیلی قوی و حساسی داره که با تنظیمشون میشه کاری کرد هیچ کاربری توی سیستم خرابکاری نکنه. مگر در صورت حضور فیزیکیش. مثلا میتونی کاری کنی هارد سیستمت به هیچ وجه پاک، فرمت و ... نشه. یعنی کاربر نتونه حتی یه فایل ۱ کیلوبایتی بنویسه روش. یا تنظیم میکنی فقط روزانه ۵۰ مگابایت حق نوشتن داره! و ...
مثل ویندوز نیست که هر بنی بشری بتونه هاردت رو انگل چنگل کنه!
پس ما توی لینوکس یه سری کاربر ادمین داریم و یه سری کاربر معمولی. حتی کاربر مجازی داریم. مثلا سی دی رامت خودش یه کاربره توی لینوکس. میتونه سی دی بخونه یا رایت کنه. و شما میتونی به رایترت بگی دسترسی خوندن نداره! فقط میتونه بنویسه. اینجوری رایترت فقط میتونه رایت کنه و هیچی کپی نمیشه!
پس یه سری فایل ها توی لینوکس هستن که شما نمیتونی راحت دستکاریشون کنی و رییس کل باید اینکارو انجام بده  ;D حال اگه کاربرت عضو گروه رییس باشه، شما هم میتونی اون فایل رو دستکاری کنی. که برای اینکار ما از sudo استفاده می کنیم. مخفف super user do یعنی انجام دادن به وسیله‌ی کاربر ریشه (یا همون روت)

نقل‌قول
روزهای سخت:
۱) یه فایلی رو دستکاری کردی حالا سیستمت بالا نمیاد! میری توی ریکاوری (که محیط متنی هست. مثل حالت safe mode ویندوز ولی خیلی با امکانات بیشتر!) بعد فایلی رو که انگولک کردی رو با همون ادیتور متنی درست میکنی و سیستمت بالا میاد. توی ویندوز؟ کاری نداره! ویندوز رو عوض میکنی  ;D حالا کدوم راحت‌تره؟
۲) میخوای مثلا ۵۰۰۰ خط از وسط یه فایل متنی رو پاک کنی. یا از آخرش. توی ادیتور متنی میزنی
v5000gd
اون v میاد ازخط مورد نظر شروع میکنه، 5000 تا میاد به سمت پایین (g) و بعد d به معنی (delete) و ۵۰۰۰ خط آخر رو پاک میکنه. اینا مثال های ساده‌ای هستن. هزار جور مثال دیگه میشه آورد که در کمتر از چندثانیه کارت راه می افته. عمرا بتونی توی ادیتورهای گرافیکی با این سرعت کارکنی! اصلا همین که ماوس دستت نگیری، ۹۰ درصد در زمانت صرفه جویی شده!

نقل‌قول
ببین در وهله‌ی اول، لینوکس (یا به عبارتی گنولینوکس) یه فلسفه‌ی مهم داره اونم آزادی نرم افزاره. کسانی که می بینی میگن لینوکس یه چیز دیگه‌س، این فلسفه‌شه که مجذوبشون کرده. میتونی راجع به نرم افزار آزاد و قوانینی که براش وضع شده (GPL یا همون Gnu Public License) رو بخونی تا با فلسفه‌ش آشنا بشی. گنولینوکس به خاطر آزاد بودنشه که پیشرفت میکنه و زنده‌س. جامعه‌ای هم که پشتشه، به همین خاطره که پشتشه  :)

نقل‌قول
بالاتر هم گفتم. این سختی از نظر شمایی که تازه لینوکس کار میکنی حس میشه. منی که ۴ ساله کار میکنم، راحت‌ترین چیزیه که واقعا حس کردم. هرچیزی اولش سخته. تمرین، تمرین و تمرین اونو آسون میکنه. قبول داری؟ اون قدیما حتی پی بردن به تمام امکانات و قابلیت های یه گوشی ساده مثل E250 همون‌قدر سخت بود که الان شما میگی لینوکس سخته  ;D
لینوکس رو باید درک کنی. باید ببینی برای چی اومده. چکار میکنه. جامعه‌ای که پشتشن از چه قشری و با چه نیازهایی هستن و ... وقتی دیدی با مایندت (mind) همخوانی داشت، خود به خود جذبش میشی. اگه می بینی همخونی نداره، بهتره وقتت رو برای یادگیریش هدر ندی. چون برای یادگیری هرچیزی، نیاز به صرف زمان هست. گیتار هم بخوای بزنی اول باید چندسال وقت بذاری روش. حالا بعد ببینی گیتار نیازت رو برطرف نمی کرده و مثلا سنتور برات بهتر بوده، آیا حس نمی کنی عمرت تلف شده؟ پس سعی کن اول لینوکس رو بشناسی و بعد اگه به دردت میخوره بری سمتش. و وقتی بدردت خورد، تازه میفهمی اون چند سالی که ویندوز داشتی، عمرت رو هدر داده  ;)

نقل‌قول
کاربرای استفاده کننده مطمپنا همیشه بدنبال راحت ترین کارند
مطمئناً. واسه همینه ما لینوکس رو انتخاب می کنیم. من وقتی می بینم با نوشتن یه اسکریپت ساده توی bash کاری که نیم ساعت وقتمو میگیرفته رو میتونم تو ۱ دقیقه انجام بدم، واقعا احساس راحتی میکنم. نه؟  :)

نقل‌قول
ویندوز هم مسلما از لینوکس راحت تر هست
نه! همون طور که گفتم، محیط گرافیکی یه جایی تو رو به بن بست میرسونه. ولی محیط متنی میشه تا نامحدود باهاش پیش رفت. پس کارایی که با لینوکس انجام میدی میتونن خیلی کاراتر، روون‌تر، سریع‌تر، با کیفیت‌تر و بهتر از ویندوز انجام بشن.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین Oxygen

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 337
« پاسخ #22 : 20 شهریور 1395، 12:34 ب‌ظ »
رفتن دنبال اون یک خط دستور، سخته. درسته! روز اولی که ویندوز داشتی رو یادته؟ اصلا بار اول متوجه میشدی عملکرد چپ کلیک چیه راست کلیک چیه؟  :) خب الان هم همین‌جور. وارد یه دنیای جدید شدی. خیلی چیزا برات ناآشنا هستن. پس باید یادشون بگیری. آیا با ویندوز هم همین برخورد رو داشتی؟ یعنی میگفتی ای بابا چقدر مسخره بازی! چپ کلیک کنی یه کار انجام بده، راست کلیک کنی یه کار دیگه انجام بده! و فلان و ... آیا واقعا اینجوری برخورد می کردی؟
پس زدن لینوکس توسط ویندوزیا به خاطر اینه که فراموش میکنن یه زمانی ویندوز رو هم به سختی فرا گرفتن و بعد از سال‌ها کار کردن، حالا براشون راحت و ساده شده. روز اول چجوری روی کیبورد تایپ می کردی؟ مگه با نگاه کردن به دکمه ها نبوده؟ ولی الان چجوری تایپ میکنی؟ بدون نگاه کردن به دکمه ها! درسته؟   :)
توضیح کاملی بود، ایول!

ما اینجا شیک‌تر نداریم! ما اینجا هدفمون گرفتن خروجی با کیفیت هست. یه لینوکسی دوست داره کارش به خوبی انجام بشه. دیگه مهم نیست چجوری انجام بشه! هرچی سریع‌تر و راحت‌تر، بهتر! نه اینکه هرچی خوشگلتر و شیک‌تر، بهتر!  :)
منظور کلی رسول اینه که ادیتور گرافیکی هم هست. اما بهتره اینجوری رو یاد بگیریم، چون روزی به کارمون میاد. چون بهینه تره، چون خوش دست تره، چون امن تره، چون پایدار تره، چون...

۲) میخوای مثلا ۵۰۰۰ خط از وسط یه فایل متنی رو پاک کنی. یا از آخرش. توی ادیتور متنی میزنی
v5000gd
اون v میاد ازخط مورد نظر شروع میکنه، 5000 تا میاد به سمت پایین (g) و بعد d به معنی (delete) و ۵۰۰۰ خط آخر رو پاک میکنه. اینا مثال های ساده‌ای هستن. هزار جور مثال دیگه میشه آورد که در کمتر از چندثانیه کارت راه می افته. عمرا بتونی توی ادیتورهای گرافیکی با این سرعت کارکنی! اصلا همین که ماوس دستت نگیری، ۹۰ درصد در زمانت صرفه جویی شده!
تا حالا پیش نیومده بود و ادیت نکرده بودم! چه ساده  :) دمت گرم

نقل‌قول
بالاتر هم گفتم. این سختی از نظر شمایی که تازه لینوکس کار میکنی حس میشه. منی که ۴ ساله کار میکنم، راحت‌ترین چیزیه که واقعا حس کردم. هرچیزی اولش سخته.
البته سختی برای هر کسی تعریف متفاوتی داره. مثلا شخصی حاضره 20 تا کلیک کنه ولی حاضر نیست 6 کاراکتر تایپ کنه!

نقل‌قول
ویندوز هم مسلما از لینوکس راحت تر هست
نه! همون طور که گفتم، محیط گرافیکی یه جایی تو رو به بن بست میرسونه. ولی محیط متنی میشه تا نامحدود باهاش پیش رفت. پس کارایی که با لینوکس انجام میدی میتونن خیلی کاراتر، روون‌تر، سریع‌تر، با کیفیت‌تر و بهتر از ویندوز انجام بشن.
این قسمتش رو شخصا 100% تایید میکنم. اصلا شک نکن دوست عزیز.

ممنون رسول جان، بعضی جاهاش واسه منم جالب بود  ;)

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #23 : 20 شهریور 1395، 01:03 ب‌ظ »
نقل‌قول
توضیح کاملی بود، ایول!
من یادمه حتی نمیدونستم چجوری کپی پیست می کنن! یه زمانی دایی خدابیامرزم کامپیوتر خرید (دور و بر سال ۸۰ و این موقع ها) من میدیدم پسرداییم میشینه پاش آهنگ گوش میده و تو این پوشه میره تو اون پوشه میره. اصن دهنم باز موند! چکارا که نمی کرد  ;D بعد پیش خودم فکر کردم چجوری میتونه از یه فایل دوتا داشته باشه؟ بعد معلوم شد باید کپیش کنه. شروع یادگیری کامپیوتر برای من از همین کپی و پیست کردن شروع شد  ;D
یا سال ۸۵ که خاله‌م سیستم خریده بود، یه بار نشستم پاش داشتم توی all program  ور می رفتم که یهو حواسم نبود شورت کات یه برنامه رو پاک کردم. دیگه نفهمیدم کجا رفت! تا چند روز ترس داشتم نکنه یه وخ اونا متوجه بشن فلان برنامه نیست تو لیست!
مطمئنم این چیزا برای هرکسی که تازه چشمش به کامپیوتر افتاده، رخ داده. حالا به شکل هایی دیگه!
پس هیچ‌کس مادرزادی MS Windows بلد نیست  ;D آدم داریم ۱۰ ساله ویندوز کار میکنه هنوز فکر میکنه ویندوز قانونی یعنی اون دیسک لیزری اورجینالی که روی لپ تاپ بهش دادن! یا DVD لیبل دار با لوگوی ویندوز که مثلا پشتیبان محصول بهش داده! خب طبیعیه افراد به مرور یاد میگیرن و هیچ‌کس همون اول همه چی بلد نبوده! لینوکس هم همین جوریه. روز اول آدم بلد نیست باهاش کار کنه. ولی این دلیل بر سخت بودنش نیست. چون یه چیز جدیده نسبت به ویندوز و باید یه جورایی از 0 شروع کرد به یادگرفتن.

نقل‌قول
منظور کلی رسول اینه که ادیتور گرافیکی هم هست. اما بهتره اینجوری رو یاد بگیریم، چون روزی به کارمون میاد. چون بهینه تره، چون خوش دست تره، چون امن تره، چون پایدار تره، چون...
دقیقا.
البته محیط گرافیکی اصولا به درد دو جا میخوره:
۱) زمانی که کاربر تازه اومده سمت لینوکس و برای خو گرفتن با محیط باید GUI خوبی ببینه تا کم کم عادت کنه!
۲) برای کسی که اصولا کار زیادی از سیستمش نمیخواد.
توضیح مربوط به ۱) من خودمم اون اوایل به خاطر یونیتی بود که عاشق اوبونتو شدم. بعد که دیدم روی سیستمم سنگینه، xubuntu نصب کردم و مدت ها سرگرم شخصی سازی کردن محیطش بودم. ولی دلیلی که منو سریعا به سمت محیط متنی کشوند، این بود که قبل از نصب گنولینوکس، ۴ ماه راجع بهش تحقیق کردم. حتی میدونستم چجوری نصب میشه و برنامه هاش چجوری باید آپدیت بشن و ... خب دانش ویندوزیم هم پایین نبود و هرچی مطالب تخصصی و فنی میخوندم، سریع میگرفتم و مشکلی از این بابت هم نداشتم. ولی همین که قبل از نصبش، با فلسفه‌ش آشنا شدم، باعث شد سریع‌تر بیام سمت محیط متنی. چون CLI بیشتر با فلسفه‌ی گنو مطابقت داره و تونستم سریع هضم و درکش کنم. یه جورایی سریع تونستم بپذیرم که محیط CLI سریع تره و یادگیریش برای هرکسی که میخواد گنولینوکس رو حرفه‌ای کار کنه، ضروریه

توضیح مربوط به ۲) اکثر افراد در دنیا، کارهایی که از سیستماشون میخوان یه سری چیزای ساده و راحته.
مثلا طرف شاید در ماه ۱۰ تا لینک هم دانلود نداشته باشه. (لینک حجیم یا تورنت و ftp و ...) خب از اونجایی که توی ویندوز یه برنامه‌ی کرکی دم دستی رو نصب کرده (مثلا IDM) و کار کرده، الان دیگه سختشه برای اون ۱۰ لینک در ماه، بیاد کد و دستور و سوییچ حفظ کنه. خب حق هم داره.
ولی از یه طرف افرادی وجود دارن که روزانه ممکنه بیش از صدها لینک از طرق مختلف دانلود داشته باشن. طبیعتا اونا دیگه دنبال یه چیز سریع‌تر و راحت‌ترن که بتونن بدون اتلاف وقت، کاراشون رو انجام بدن. یادگیری دستورات متنی درسته که زمان‌بره. ولی آدم که همیشه نمیخواد یه دستوری رو یاد بگیره. کلا یک بار یاد میگیره! به قول معروف یک سال بخور نون و تره. صد سال بخور نون و کره. شاید آریا یاد گرفتن ۱ روز زمان ببره ولی IDM یاد گرفتن نصف روز! ولی آریا رو بعد از اون یک روز، دیگه نمی بینیش  ;D دیگه فهمیدی چجوری کار میکنه و جوری تنظیمش میکنی که بدون اینکه ببینیش، برات دانلود کنه! ولی IDM رو هر روز موقع استارت آپ ویندوزت، می بینی. یه موقعی دیگه حالت ازش بهم میخوره  ;D
بنابراین CLI یادگیریش طولانی تر ولی تا آخر عمر راحت
ولی GUI یادگیریش سریع‌تر ولی تا اخر عمر گرفتارشی  :D

نقل‌قول
البته سختی برای هر کسی تعریف متفاوتی داره. مثلا شخصی حاضره 20 تا کلیک کنه ولی حاضر نیست 6 کاراکتر تایپ کنه!
اینم مثل مورد شماره ۲ هست که گفتم. اون ۲۰ کلیک حاضره بکنه چون سالی ۲۰ تا کلیک کلا انجام میده. بنابراین طبیعیه که حاضر نباشه به جاش ۶ کاراکتر تایپ کنه و الکی خودشو خسته کنه! ولی لینوکس کلا جوریه که به جنب و جوشت میندازه. نمیذاره به حد کم قانع بشی. کاربری من پای سیستم در حدیه که اگه بخوام کلیک کنم، بالای ده هزار کلیک باید انجام بدم! ولی i3 نصب کردم، کلا دستم رو کیبورده. برای استفاده از هر ماوس دست گرفتن و کلیک کردن اگه ۲ ثانیه هم وقت در نظر بگیریم، حساب کن ببین چقدر از وقتت رو صرف کاری کردی که میشد راحت‌تر هم انجامش داد  :D

آفلاین Sosha

• High Sr. Member
  • *
  • Only Ubuntu <3
« پاسخ #24 : 20 شهریور 1395، 07:03 ب‌ظ »
رسول مارک و مدل صفحه کلیدت چیه؟ :o ???

آفلاین Sosha

• High Sr. Member
  • *
  • Only Ubuntu <3
« پاسخ #25 : 20 شهریور 1395، 07:10 ب‌ظ »
نقل‌قول
توضیح کاملی بود، ایول!
من یادمه حتی نمیدونستم چجوری کپی پیست می کنن! یه زمانی دایی خدابیامرزم کامپیوتر خرید (دور و بر سال ۸۰ و این موقع ها) من میدیدم پسرداییم میشینه پاش آهنگ گوش میده و تو این پوشه میره تو اون پوشه میره. اصن دهنم باز موند! چکارا که نمی کرد  ;D بعد پیش خودم فکر کردم چجوری میتونه از یه فایل دوتا داشته باشه؟ بعد معلوم شد باید کپیش کنه. شروع یادگیری کامپیوتر برای من از همین کپی و پیست کردن شروع شد  ;D
یا سال ۸۵ که خاله‌م سیستم خریده بود، یه بار نشستم پاش داشتم توی all program  ور می رفتم که یهو حواسم نبود شورت کات یه برنامه رو پاک کردم. دیگه نفهمیدم کجا رفت! تا چند روز ترس داشتم نکنه یه وخ اونا متوجه بشن فلان برنامه نیست تو لیست!
مطمئنم این چیزا برای هرکسی که تازه چشمش به کامپیوتر افتاده، رخ داده. حالا به شکل هایی دیگه!
پس هیچ‌کس مادرزادی MS Windows بلد نیست  ;D آدم داریم ۱۰ ساله ویندوز کار میکنه هنوز فکر میکنه ویندوز قانونی یعنی اون دیسک لیزری اورجینالی که روی لپ تاپ بهش دادن! یا DVD لیبل دار با لوگوی ویندوز که مثلا پشتیبان محصول بهش داده! خب طبیعیه افراد به مرور یاد میگیرن و هیچ‌کس همون اول همه چی بلد نبوده! لینوکس هم همین جوریه. روز اول آدم بلد نیست باهاش کار کنه. ولی این دلیل بر سخت بودنش نیست. چون یه چیز جدیده نسبت به ویندوز و باید یه جورایی از 0 شروع کرد به یادگرفتن.

نقل‌قول
دقیقا.
البته محیط گرافیکی اصولا به درد دو جا میخوره:
۱) زمانی که کاربر تازه اومده سمت لینوکس و برای خو گرفتن با محیط باید GUI خوبی ببینه تا کم کم عادت کنه!
۲) برای کسی که اصولا کار زیادی از سیستمش نمیخواد.
توضیح مربوط به ۱) من خودمم اون اوایل به خاطر یونیتی بود که عاشق اوبونتو شدم. بعد که دیدم روی سیستمم سنگینه، xubuntu نصب کردم و مدت ها سرگرم شخصی سازی کردن محیطش بودم. ولی دلیلی که منو سریعا به سمت محیط متنی کشوند، این بود که قبل از نصب گنولینوکس، ۴ ماه راجع بهش تحقیق کردم. حتی میدونستم چجوری نصب میشه و برنامه هاش چجوری باید آپدیت بشن و ... خب دانش ویندوزیم هم پایین نبود و هرچی مطالب تخصصی و فنی میخوندم، سریع میگرفتم و مشکلی از این بابت هم نداشتم. ولی همین که قبل از نصبش، با فلسفه‌ش آشنا شدم، باعث شد سریع‌تر بیام سمت محیط متنی. چون CLI بیشتر با فلسفه‌ی گنو مطابقت داره و تونستم سریع هضم و درکش کنم. یه جورایی سریع تونستم بپذیرم که محیط CLI سریع تره و یادگیریش برای هرکسی که میخواد گنولینوکس رو حرفه‌ای کار کنه، ضروریه

توضیح مربوط به ۲) اکثر افراد در دنیا، کارهایی که از سیستماشون میخوان یه سری چیزای ساده و راحته.
مثلا طرف شاید در ماه ۱۰ تا لینک هم دانلود نداشته باشه. (لینک حجیم یا تورنت و ftp و ...) خب از اونجایی که توی ویندوز یه برنامه‌ی کرکی دم دستی رو نصب کرده (مثلا IDM) و کار کرده، الان دیگه سختشه برای اون ۱۰ لینک در ماه، بیاد کد و دستور و سوییچ حفظ کنه. خب حق هم داره.
ولی از یه طرف افرادی وجود دارن که روزانه ممکنه بیش از صدها لینک از طرق مختلف دانلود داشته باشن. طبیعتا اونا دیگه دنبال یه چیز سریع‌تر و راحت‌ترن که بتونن بدون اتلاف وقت، کاراشون رو انجام بدن. یادگیری دستورات متنی درسته که زمان‌بره. ولی آدم که همیشه نمیخواد یه دستوری رو یاد بگیره. کلا یک بار یاد میگیره! به قول معروف یک سال بخور نون و تره. صد سال بخور نون و کره. شاید آریا یاد گرفتن ۱ روز زمان ببره ولی IDM یاد گرفتن نصف روز! ولی آریا رو بعد از اون یک روز، دیگه نمی بینیش  ;D دیگه فهمیدی چجوری کار میکنه و جوری تنظیمش میکنی که بدون اینکه ببینیش، برات دانلود کنه! ولی IDM رو هر روز موقع استارت آپ ویندوزت، می بینی. یه موقعی دیگه حالت ازش بهم میخوره  ;D
بنابراین CLI یادگیریش طولانی تر ولی تا آخر عمر راحت
ولی GUI یادگیریش سریع‌تر ولی تا اخر عمر گرفتارشی  :D

نقل‌قول
اینم مثل مورد شماره ۲ هست که گفتم. اون ۲۰ کلیک حاضره بکنه چون سالی ۲۰ تا کلیک کلا انجام میده. بنابراین طبیعیه که حاضر نباشه به جاش ۶ کاراکتر تایپ کنه و الکی خودشو خسته کنه! ولی لینوکس کلا جوریه که به جنب و جوشت میندازه. نمیذاره به حد کم قانع بشی. کاربری من پای سیستم در حدیه که اگه بخوام کلیک کنم، بالای ده هزار کلیک باید انجام بدم! ولی i3 نصب کردم، کلا دستم رو کیبورده. برای استفاده از هر ماوس دست گرفتن و کلیک کردن اگه ۲ ثانیه هم وقت در نظر بگیریم، حساب کن ببین چقدر از وقتت رو صرف کاری کردی که میشد راحت‌تر هم انجامش داد  :D
سال ۸۵؟ هممممم

آره انصافا با حرفات موافقم. فکر کنم من تنها ویندوزی بودم که یهو مثل یه چیزی سرمو انداختم پایین و وارد گنو/لینوکس شدم.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #26 : 21 شهریور 1395، 10:04 ق‌ظ »
رسول مارک و مدل صفحه کلیدت چیه؟ :o ???
Farassoo FCR-8200
نمیدونم تولید چه سالیه. ولی من سال ۸۵ خریدمش.  ;D

آفلاین sonic69

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #27 : 21 شهریور 1395، 05:44 ب‌ظ »
سلام ممنونم از همه بزرگواران . من چه بخوام و چه نخوام باید با این شرایط گنو/لینوکس کنار بیام.چون دوست دارم تجربه تازه ای رو کسب کنم و ببینم دقیقا شما که عمری هست با این سیستم عامل کار می کنید دقیقا برای چی دارید با این سیستم عامل کار می کنید.

آقا رسول،آقا سوشا و ... خوب فرض کنید من الان می خوام داخل پوشه www یک فایلی رو ویرایش کنم . که اسمش هست abc :
۱− آیا باید نرم افزار خاصی نصب کنم؟ اگر جواب بلی هست خود شما. شخص خود شما چه چیزی رو پیشنهاد می دید؟ هر نرم افزاری که فکر می کنید خوب هست و امکانات مناسبی رو داره لطفا معرفی کنید و بگید که چطوری نصبش کنم

۲− و اینکه لطفا بگید که چطوری بازش کنم و چطوری کارارو ویش ببرم

آفلاین liniolon

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 69
  • برنامه‌نویس و علاقه‌مند به دنیای آزاد
« پاسخ #28 : 21 شهریور 1395، 11:57 ب‌ظ »
سلام ممنونم از همه بزرگواران . من چه بخوام و چه نخوام باید با این شرایط گنو/لینوکس کنار بیام.چون دوست دارم تجربه تازه ای رو کسب کنم و ببینم دقیقا شما که عمری هست با این سیستم عامل کار می کنید دقیقا برای چی دارید با این سیستم عامل کار می کنید.

آقا رسول،آقا سوشا و ... خوب فرض کنید من الان می خوام داخل پوشه www یک فایلی رو ویرایش کنم . که اسمش هست abc :
۱− آیا باید نرم افزار خاصی نصب کنم؟ اگر جواب بلی هست خود شما. شخص خود شما چه چیزی رو پیشنهاد می دید؟ هر نرم افزاری که فکر می کنید خوب هست و امکانات مناسبی رو داره لطفا معرفی کنید و بگید که چطوری نصبش کنم

۲− و اینکه لطفا بگید که چطوری بازش کنم و چطوری کارارو ویش ببرم

سلام. خوشحالم که تو هم دوست داری چیزای جدید یاد بگیری!

یه راه ناجالب(!) اینه‌که به دایرکتوری www مجوز ۷۷۷ بدی و یه راه بهتر اینه که یه دایرکتوری جدید بسازی و برای کاربر خودت تعریفش کنی :
sudo mkdir /var/www/MYFOLDER && sudo chown USERNAME /var/www/MYFOLDERکه من خودم راه دوم رو ترجیح میدم.

و برای ویرایش چه ویرایشگر‌متنی بهتر از vim ؟
برای نصبش هم :
sudo apt install vim
وبسایت اقای امیرصمیمی رو هم ببین :
amirsamimi.ir
وبلاگ من :
http://amirkouhkan.ir
برنامه نویس و علاقه مند به دنیای آزاد

آفلاین sonic69

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #29 : 22 شهریور 1395، 12:02 ق‌ظ »
@A_K_5820 ممنونم که تو این بحث شرکت کردی.
من هیچی نمی دونم به همین دلیل اصلا متوجه منظورت نشدم :(

یه سوال:
http://amirsamimi.ir/indentline/
این تصاویر برای همین vim هست!!؟ همونی که تو ترمینال اجرا میشه!؟ ‍پس چرا این همه متفاوته؟