از نظر من که کلا باید GUI حذف بشه! طبق تجربه، میتونم بگم کاملا ناکارآمده!
وقتی قرار باشه پای سیستم به صورت فشرده فعالیت کنی، متوجه میشی که اصلا این رابط های کاربری کارایی ندارن و فقط برای زمانیان که میخوای با اون رابط بازی بازی کنی
البته رابط تخت با رابط زشت، خیلی تفاوت داره هاااا
یکی مثل KDE که تخت شده ولی زیباس هنوز
یکی هم مثل اون پنجره سوراخ سوراخ شده که تختیش، زشته!
اصولا با پیشرفت کامپیوترها قرار نیست ما بهینگی مصرف منابعمون رو از دست بدیم! نمیشه گفت حالا چون سیستم ۱۰ تا هسته داره و ۱۰۰ گیگ رم داره و ... پس یه محیط خفن بزنیم که روش کار کنه! نه اینجوری نمیشه! اون همه سخت افزار جدید و قوی تولید شده برای خروجی گرفتن سریعتر و بهتر تسک ها و پردازش ها. نساختنش که باهاش چیزای سنگین ران کنی که بازم نتیجهی نهایی بشه مثل همون سیستم ۱۰ سال پیش!
اگه قرار باشه روی یه سیستم ضعیف میزکاری نصب کنی سبک باشه و بعد روی یه سیستم قوی میزکاری نصب کنی که سنگین باشه، آیا به نظرت به حالش تفاوتی کرده؟ خب اصلا چرا سخت افزار جدید پس؟
طرف ۵۱۲ مگ رم داشته، یه LXDE ران میکنه و ۳۰۰ مگم خالی داره! اونوخ بره سیستم جدید بخره با رم مثلا ۸ گیگ بعد ۶ گیگش رو همون محیط گرافیکی اشغال کنه، چه فایدهای داره؟
خوبه روی اون سخت افزار قوی هم شما همون LXDE رو نصب کنی تا تجربهی سریعتر شدن کارهات رو به چشم ببینی. یا پردازش های بیشتری رو بتونی در آن واحد انجام بدی و حتی برنامه های بیشتری بتونی توی رمت نگه داری، تا اینکه بخوای دوباره تمام منابع سیستم قدرتمندت رو بدی به محیطهای سنگین!
اصولا پیشروی به سمت رابط تخت یا همون 2D به نظر من دلیلش رسیدن به بهینگی بیشتره هرچند الان دیگه نباشه هم برام اهمیت نداره!
به عنوان کاربری که ۴ ساله گنولینوکس استفاده میکنه، دنبال رابطیام که کارهام رو سریعتر انجام بده. یعنی مهم خروجی کاره که باید باب دلم باشه، بین راه و اول راه و ... اصلا مهم نیست چی باشه. و خب بازم طبق تجربه، رابط های کاربری مرسوم و گرافیکی (GUI) اول راه و وسط راهشون خوبه، ولی نتیجهی نهایی باب دل آدم نیست. چرا؟ چون کُند پیش میره!
همه خوب میدونیم که اصلا تو بحث گنولینوکس هیچ وخ دسکتاپ اولویت اول نبوده که قرار باشه تمرکز زیاد بذارن روی این قضیه! ولی خب دیدیم که موج عظیمی از مردم برای مهاجرت به گنولینوکس نیاز به پیشدرآمدی داشتن که بتونن قبل از درک واقعی گنولینوکس، با یه سری رابط به حساب کاربرپسند! کارشون رو جلو ببرن تا در نهایت به درک واقعی گنولینوکس برسن و دیگه خودشون گلیمشون رو از آب بکشن بیرون.
شاید اگه فرهنگی جا می افتاد که آدما برای کار کردن با گنولینوکس همون اول راه، درک کاملی ازش پیدا می کردن، ما این همه وقت و عمر روی توسعهی رابط کاربری نمیذاشتیم و تمرکز توسعه دهنده ها روی ابزارهای مورد نیاز بشر بود!