انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: تغییر مشکل بزرگ این سایت  (دفعات بازدید: 7480 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 279
تغییر مشکل بزرگ این سایت
« : 19 خرداد 1389، 04:43 ب‌ظ »
قبل از اینکه بخوام تو این سایت ثبت نام کنم. هر موقع که مشکلی واسم پیش می یومد ناگذیر بودم تو سایتهای خارجی سرچ کنم چون خیلی وقت پیش متوجه شده بودم که سایتهای فارسی حداقل تو زمینه کامپیوتر غنی نیستند و همه از همدیگه مطالبشون رو کپی می کنندو به این نتیجه رسیده بودم که "حالا که قراره زمان واسه سرچ بذارم چرا باید وقتم رو الکی تو سایتهای فارسی صرف کنم!" (و الان هم همین نظر رو دارم)
نحوه آشنایی من با ابن سایت این بود که یه روز وقتی از سرچ کردن خسته شده بودم همینطوری کلمه ای که می خواستم رو به فارسی تایپ کردم ووقتی این سایت رو دیدم ازش خوشم اومد و فکر کردم مثل forumهای خارجیه، فکر می کردم می تونم خیلی چیزا ازش یاد بگیرم!
من بعنوان یه تازه کار در لینوکس چند روزه که از اوبونتو بوت نمیشم چون دلم نمیخواد ناخودآگاه بسمت قسمت نمایش پاسخهای جدید برم و بازم ناخودآگاه ترمینال رو واسه چک کردن پاسخ بچه ها باز کنم. چون واقعا خسته شدم از گشتن تو این سایت واسه پیدا کردن جوابهایی که معلوم نیست درسته یا نه! وقتی واسه اولین بار خواستم یک برنامه ساده فایرفاکس رو نصب کنم جواب یکی از بچه ها باعث شد opt ام رو از دست بدم و جالب اینکه به جای اینکه بگن روش برگرداندن فایلی که ازدست می دی چیه؟ میگن عیبی نداره با اینکه اونو از دست دادی ولی هنوز سیستمت بالا می یاد!! :o
مشکل اینجاست که ما ایرانیا تقلید کردن هم بلد نیستیم! خیلی راحت واستون ثابت می کنم:
شما همین الان برو یه چیز رو تو سایتهای خارجی چک کن. اگه دقت کنی فردی که جواب می ده خیلی با حوصله کدنویسی ها رو نوشته وجالب اینجاست که سوال و جواب تاجایی ادامه پیدا می کنه که در آخر فرد سوال کننده توضیح می ده که دقیقا راه فلان باعث شد که من به جواب برسم.
هرچند که اون سوال سالها پیش مطرح شده ولی تویی که الان داری این گفت و گو رو میبینی ، بدون هیچ نقطه ابهامی به جوابت می رسی!
بچه ها بیاید باور کنید که این forum نه به درد من می خوره نه به درد کسی که تو این سایت عضو نیست!
ما میتونیم کیفیت سایت رو بالا ببریم اگه تو پاسخ دادن هامون وسواس بخرج بدیم و بدونیم واسه چی داریم راه حل می دهیم:)

متشکرم از اینکه وقتتون رو بمن دادید و این متن رو خوندید.
امیدوارم همیشه بروز باشید!

آفلاین pooria892

• Full Member
  • *
  • ارسال: 233
پاسخ به: تغییر مشکل بزرگ این سایت
« پاسخ #1 : 19 خرداد 1389، 08:26 ب‌ظ »
سلام :)
اینکه تو سایت های خارجی (انگلیسی) در بسیاری موارد خیلی زودتر و شاید هم دقیق تر به جواب می رسید شکی نیست. شاید یکی از مهمترین دلایلش هم تعداد بیشتر بازدیدکنندگان اون سایت ها باشه. شاید هم هزار تا دلیل دیگه داشته باشه!!
اینجا یک انجمنه که همه اعضاش به اندازه هم در قبالش مسئولیت دارن. یعنی اینطور نیست که یه عده مسئول جواب دادن به سوالات من و شما باشن و بقیه هم مشکلاتشون رو بپرسن. اگه شما مشکلی تو پاسخ های داده شده میبینید به جای اینکه قید اونو بزنید و به این نتیجه برسید که این انجمن به درد هیچکی نمی خوره، می تونید خودتون هم در بهتر شدنش کمک کنید (مخصوصا اینکه انگلیسیتون هم اینقدر خوبه).

در ضمن من هم مثل شما یه تازه کارم و بر حسب اتفاق قبلا با این مشکل شما (البته با مندریوا) برخورد کرده بودم و فکر کردم که می تونم کمکتون کنم و تمام سعی خودم رو هم کردم که جوابتون رو درست بگم.
در اون مورد من خودمو کشتم که از شما بپرسم جواب دستور
./firefoxچی شد که متاسفانه شما به جاش از یادآوری من تشکر کردید!! ;D
شاید بهتر باشه سوال رو بهتر بپرسید تا دوستان بتونند بهتر جواب بدن. وقتی شما فقط می گید که من نتونستم فایرفاکس رو نصب کنم یا فلان دستور رو زدم ولی درست نشد، ولی خروجی دستوراتتون رو نمی گید، کمک به شما یکم مشکل میشه!
در مورد دایرکتوری opt، من همین الان یه جستجو کردم و به این نتیجه رسیدم که از این دایرکتوری برای نصب برنامه های اضافی که کاربر به صورت دستی نصب میکنه استفاده میشه. این کلمه مخفف optional هست. پس نمی تونه زیاد دایرکتوری مهمی باشه. البته دوستان حرفه ای می تونن نظر قطعی بدن.
پس همونطور که دوستان گفتند زیاد مهم نیست که اونو از دست دادین ولی اگه خیلی دلتون واسش تنگ شده ;D :o میتونین بزنین:
sudo mkdir /opt

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
« پاسخ #2 : 19 خرداد 1389، 09:50 ب‌ظ »
در مورد پوشه opt من هم جستجو کردم، همونطور که دوستمون گفتن اگه برنامه‌ها با تنظیماتی غیر از حالت پیشفرض نصب بشن ممکنه فایل‌هایی اونجا بزارن. در حالت کلی اگه نباشه مشکلی پیش نمی‌آد. من خیلی وقته ابونتو دارم، برنامه‌های خیلی زیادی نصب کردم و فقط یه پوشه اونجا هست که مربوطه به یه برنامه تبدیل فرمت‌ِ که این اواخر نصب کردم. شما می‌تونید خودتون اون پوشه رو درست کنید.

نباید انقدر زود دلسرد بشید. من می‌خواستم بهتون نتیجه جستجوم رو بگم و در مورد دستوری که برای کپی زده بودید بپرسم ولی شما دیگه پست ندادید و اون تاپیک نیومد تو لیست تاپیک‌‌های من.

آفلاین ellvllan

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 425
« پاسخ #3 : 19 خرداد 1389، 11:25 ب‌ظ »
دقیقا با هیرش موافقم
اونقدر که دوستان پیگیر مشکل شما بودند ، خودتون اهمیت نمی دادین

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
« پاسخ #4 : 20 خرداد 1389، 01:27 ق‌ظ »
حرف Samane عزیز رو کاملا قبول دارم:
از یک طرف بیرق فرهنگ گنو داریم و همکاری و کمک به همدیگه و از یک طرف بعضی وقتا کاربر تازه کار رو گیج می کنیم.
درباره مسئله بالا نه می دونم و نه میتونم قضاوت کنم ;) به هر جهت شاید واقعا بهتره ترتیبی برای نظارت بر صحت مطالب داده بشه تا کسی که تازه به محیط اومده احساس دلگرمی بهتری پیدا کنه ( هر چند خداییش بیشتر مواقع دوستان با دلسوزی پای کار مشکل دوستان دیگر می ایستن خصوصا اینو توی هرش و ایمان عزیز زیاد دیدم که تا امتحان مساله روی سیستم خودشون پیش میرن  \\:D/)

یه مطلبی درباره این مساله چند وقت پیش نوشتم که الان به قعر تاپیک های فروم رفته:

http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,13465.0.html

لطفا پست اول دوست دیگر (مهدی) در اون تاپیک رو هم بخونید تا بهتر متوجه منظور Samane بشید!
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

آفلاین Sajjad Baroodkoo

• Badjoker
  • گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 625
  • Linux means FREEDOM
    • Deviant Art Gallery
« پاسخ #5 : 20 خرداد 1389، 09:09 ق‌ظ »
ترجیح میدم در مورد کلیت ماجرا دوستان و هم انجمنی های دیگه اظهار نظر کنن

فقط لازم دیدم یه موضوع رو یادآور شم که انجمن های انگلیسی از تمام دنیا کاربر داره اما انجمن فارسی اوبونتو فقط از ایران...
حلقه ایرانیان اوبونتویی در فیسبوک [facebook.com/ubuntu.ir]

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 20 خرداد 1389، 11:28 ق‌ظ »

پس همونطور که دوستان گفتند زیاد مهم نیست که اونو از دست دادین ولی اگه خیلی دلتون واسش تنگ شده ;D :o میتونین بزنین:
sudo mkdir /opt
راجع به یادآوری پیشنهاد می کنم که یکبار دیگه نظرتون رو باتوجه به پاسخی که بچه ها دادند تو این لینک ببینید امیدوارم به سوتی بزرگتون پی ببرید! http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,14010.0.html
راجع به mkdir قشنگت باید بگم که اگه با ساختن فقط یه پوشه ساده و قراردادن برنامه تو اون پوشه ساده، بخواد برنامه یکجوری دیگه عمل کنه! خب واضحه که نیازی به برنامه نویس و این بند و بساط ها نبود! اگه به حرفت ایمان داری اثبات کن!

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 20 خرداد 1389، 11:32 ق‌ظ »
نباید انقدر زود دلسرد بشید. من می‌خواستم بهتون نتیجه جستجوم رو بگم و در مورد دستوری که برای کپی زده بودید بپرسم ولی شما دیگه پست ندادید و اون تاپیک نیومد تو لیست تاپیک‌‌های من.
بخاطر اینه که دیگه از اون به بعد از لینوکس بالا نیومدم که بخوام چک کنم!

آفلاین ellvllan

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 20 خرداد 1389، 11:39 ق‌ظ »
شما اینقدر آواتارت قشنگه ولی خودت خشنی ;D
خب یه بار دیگه اوبونتو نصب کن
روزای اول این سیستم عامل ها رو باید هی بهش ور رفت خراب و ناپایدارش کرد و دوباره نصبیدش
من زمان جاهلیت پیش میومد 3 بار در روز ویندوز می نصبیدم خدا پدر این اوبونتو رو بیامرزه که من روزای اول 3 روز یه بار نصبش میکردم
صد در صد وقتی به دنیای جدیدی وارد میشی برای اینکه ببینی کجا چه خبره ( البته اگه مثل من کنجکاو باشی ) سیستم رو ناپایدارش میکنی و همین کارهاست که به آدم چیز یاد میده
توی کوبونتو 9.04 من یادمه nautilus نصبیدم با اون اینترنت ذغالی ، سیستم رفت رو هوا دوباره کوبونتو نصب کردم ( زیاد سخت نگیر )
« آخرین ویرایش: 20 خرداد 1389، 11:41 ق‌ظ توسط eMan »

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • Google is your friend
« پاسخ #9 : 20 خرداد 1389، 11:42 ق‌ظ »
شما اگر به اینترنت دسترسی دارین، چرا برنامه ها رو با apt-get نصب نمیکنید ؟

با eMan هم موافقم ... از این جور مشکلات زیاد پیش میاد. یهو ممکنه سیستم منفجر شه. اشکالی نداره که ... همه چی دوباره از اول ;)
« آخرین ویرایش: 20 خرداد 1389، 11:44 ق‌ظ توسط امیـر وارسـته »

آفلاین pooria892

• Full Member
  • *
  • ارسال: 233
« پاسخ #10 : 20 خرداد 1389، 12:08 ب‌ظ »

sudo mkdir /opt
راجع به یادآوری پیشنهاد می کنم که یکبار دیگه نظرتون رو باتوجه به پاسخی که بچه ها دادند تو این لینک ببینید امیدوارم به سوتی بزرگتون پی ببرید! http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,14010.0.html
راجع به mkdir قشنگت باید بگم که اگه با ساختن فقط یه پوشه ساده و قراردادن برنامه تو اون پوشه ساده، بخواد برنامه یکجوری دیگه عمل کنه! خب واضحه که نیازی به برنامه نویس و این بند و بساط ها نبود! اگه به حرفت ایمان داری اثبات کن!

نمی دونم شاید من درست نمی تونم منظورم رو برسونم! شاید هم شما درست نمی خونین. یه بار دیگه با دقت بیشتری اون پست ها رو بخونید (شاید هم شما انگلیسیت از فارسیت بهتره  ;) ).

پستی که من دادم اینه:
نقل‌قول
این بسته احتیاج به نصب نداره. بعد از اینکه بسته رو باز کردید با دستور cd به اون پوشه برید و بزنید:
کد:

./firefox

تو خط فرمان هم برای اینکه راحتتر باشی اینو بدون که لازم نیست که همه اسم فایل رو تایپ کنید. چند حرف اولش رو تایپ کنید و کلید tab رو بزنید، خودش بقیشو می نویسه Smiley
اگه مشکلی وجود نداشته باشه باید اجرا شه و اگه مشکلی وجود داشته باشه پیغام خطا میده و میگه مشکل از کجاست. اگه خطایی داد اونارو اینجا بذارید ببینیم مشکل از کجاست Smiley

بعد از اینکه تونستید فایرفاکس رو اجرا کنید، می تونید پوشه فایرفاکس رو یه جایی کپی کنید و از فایل firefox یه launcher (همون shortcut ویندوز) بگیرید تا دفعه های بعد راحت تر اونو اجرا کنید

می دونم که بچه ها قبل از من هم گفتن که اون دستور رو بزنید ولی من می گم که جواب اون دستور رو اینجا بذارید. یعنی وقتی اجرا نشد چه پیغامی داد؟ اینی که شما فقط می گید اجرا نمیشه نمی تونه بهتون کمک کنه!!

در مورد پوشه opt من نگفتم که این کار رو بکن و مشکلت حل میشه. چون یکی از دوستان اون موضوع رو پیش کشید من فقط خواستم یه کم بیشتر به شما توضیح بدم که اون کار برای چیه ولی مثل اینکه شما رو بیشتر گیج کرد.
اگه شما دیگه لینوکست بالا نیومد مشکل از پاک شدن پوشه opt نیست. ای دایرکتوری کارش فقط اینه:
شما فرض کن می تونی فایرفاکس رو اجرا کنی. اونوقت می تونی اونو یه جا کپی کنی و ازش یه shortcut تو دسکتاپت بگیری تا دفعه های بعد راحت تر اجراش کنی. به صورت قراردادی معمولا این بسته ها رو تو پوشه opt کپی می کنن.
امیدوارم دیگه منظورم رو رسونده باشم ](*,)
موفق و صبور یاشید :)

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
پاسخ به: پاسخ به: تغییر مشکل بزرگ این سایت
« پاسخ #11 : 20 خرداد 1389، 12:30 ب‌ظ »
شما اینقدر آواتارت قشنگه ولی خودت خشنی ;D
خب یه بار دیگه اوبونتو نصب کن
روزای اول این سیستم عامل ها رو باید هی بهش ور رفت خراب و ناپایدارش کرد و دوباره نصبیدش
من زمان جاهلیت پیش میومد 3 بار در روز ویندوز می نصبیدم خدا پدر این اوبونتو رو بیامرزه که من روزای اول 3 روز یه بار نصبش میکردم
صد در صد وقتی به دنیای جدیدی وارد میشی برای اینکه ببینی کجا چه خبره ( البته اگه مثل من کنجکاو باشی ) سیستم رو ناپایدارش میکنی و همین کارهاست که به آدم چیز یاد میده
توی کوبونتو 9.04 من یادمه nautilus نصبیدم با اون اینترنت ذغالی ، سیستم رفت رو هوا دوباره کوبونتو نصب کردم ( زیاد سخت نگیر )
بابت آواتار متشکرم! خودم طراحیش کردم!
بابت خشن بودنم...کلا لحن صحبتم با مردا اینطوریه! نمی دونم چرا حرفاشون چرت و پرت بنظرم جلوه می کنه.
متشکرم از اینکه منظورم رو فهمیدید. من فقط می خواستم بگم که هدف فقط پاسخ دادن نیست وقتی آدم از صحت یه چیز اطمینان نداره ،عقل حکم می کنه که بیان نکنه!

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 20 خرداد 1389، 12:44 ب‌ظ »

پستی که من دادم اینه:
نقل‌قول
این بسته احتیاج به نصب نداره. بعد از اینکه بسته رو باز کردید با دستور cd به اون پوشه برید و بزنید:
کد:

./firefox

اگه شما دیگه لینوکست بالا نیومد مشکل از پاک شدن پوشه opt نیست. ای دایرکتوری کارش فقط اینه:
شما فرض کن می تونی فایرفاکس رو اجرا کنی. اونوقت می تونی اونو یه جا کپی کنی و ازش یه shortcut تو دسکتاپت بگیری تا دفعه های بعد راحت تر اجراش کنی. به صورت قراردادی معمولا این بسته ها رو تو پوشه opt کپی می کنن.
امیدوارم دیگه منظورم رو رسونده باشم ](*,)
موفق و صبور یاشید :)

راجع به firefox وقتی اون دستور رو می نویسم ورژن قبلی بالا میاد، که کاملا منطقیه! چون ورژن جدید هنوز نصب نشده!
اینکه گفتم از لینوکسم بالا نیومدم، همونطورکه اول بسم ا... گفتم یعنی خودم نخواستم که بالا بیام! حالا میشه بفرمایید که کی خوب متن رو نمی خونه؟!
زیاد به دل نگیر گاهی آدم واقعا تو بعضی مسائل خوب خودشو نشون می ده و این موضوع راجع به شما تو سوتی دادنه!  :D

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
پاسخ به: پاسخ به: تغییر مشکل بزرگ این سایت
« پاسخ #13 : 20 خرداد 1389، 12:47 ب‌ظ »
با eMan هم موافقم ... از این جور مشکلات زیاد پیش میاد. یهو ممکنه سیستم منفجر شه. اشکالی نداره که ... همه چی دوباره از اول ;)

بچه ها هنر نیست که آدم وقتی سیستمش رو خراب می کنه بیاد دوباره از اول اونو نصب کنه! هنر اینه که آدم بتونه اون مشکل رو بدون نیاز نصب مجدد حل کنه!

آفلاین ellvllan

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #14 : 20 خرداد 1389، 12:53 ب‌ظ »
حرف شما متین ولی وقتی سیستم ناپایدار شد و خرابکاری کردیم دیگه جاش نیست که همون رو وصله پینه کنیم که اونم کار حرفه ای هاست ، در این موقع باید از اشتباهمون درس بگیریم و سیستم رو که نصب کردیم دیگه اون کار رونکنیم
مثلا من خودم یه بار یوزر روت رو برای سرگرمی پاک کردم ، خب خود لینوس یا ریچارد  هم میخواستند نمی تونستند کمک کنند در نتیجه دوباره سیستم رو از نو نصب کردم  ;)
نتیجه میگیریم که : امیر جون نوکرتم  ;)