اوه، اوه! همینجا وایسا. این خودش یه مغلطهٔ بزرگه. داری عدم «سود احتمالی» رو به جای «ضرر» جا میزنی!
هر چیزی که درامد اون فیلم هست که همش سود نیست دوست عزیز، یکمی بهتره برید و اقتصاد بخونین
شما فرض کن میری یه فیلم میسازی با هزینه 50میلیون، وقتی داری میفروشیش تا زمانی که همون مبلغ 50میلیون رو در نیاوردی به سود نرسیدی! پس اگر مبلغی که هزینه کردی رو بهش نرسی مابه التفاوتش میشه ضرر!
فکر کنم بهتره پیش از ادامهٔ بحث، بری و مبانی اقتصاد بخونی.
من بخاطر شغلم، مبانی اقتصاد هم خوندم! پس میدونم چی دارم میگم
شما اگه جایی از حرفامو متوجه نمیشین بگین بازم توضیح بدم تا جا بیوفته
..... در جهان واقعی، بسیاری انتخابهای دیگه از جمله «ندیدن فیلم»، «کمک مستقیم به سازنده» و… وجود داره.....
ندیدن فیلم، خب سر این که بحثی نیست، منم که چیزی نگفتم.
من که نمیگم شما حتما باید اون فیلم رو بخری و ببینی! میگم اگه میخوای ببینی باید طبق قانون واسش پول بدی، اگه دوست نداری پول بدی خب نبین، حق انتخاب داری پس! (ولی در چارچوب قوانین) راه دیگه اش هم به قول شما توی دنیای واقعی، اینه که فیلمو ببینی و بعد بری به صاحبش یه پولی کمک کنی، که اون بحثش یه چیز دیگس.
واسم جالبه، یه قانون اگه در مورد گنو/لینوکس و جامعه آزاد باشه، همه بهش احترام میذارید؛ اما اگه در مورد قانوم حق مالکیت و کپی رایت باشه همه ازش گریزونین
مثلا اگه مایکروسافت میگه فلان قانون رو واسه ویندوز داره، یکی مثل رسول میاد میگه گور بابای مایکروسافت و ویندوزش! اصلا نه میخرم و نه استفاده میکنم، میرم از لینوکس استفاده میکنم... چرا؟ چون حق انتخاب داره، اینم همونه، یه چیزی (نرم افزار یا فیلم، فرقی نداره) طی یه لایسنس ارائه شده و باید بهش احترام گذاشت. حالا میخواد نرم افزار باشه یا فیلم؛ میخواد لایسنسش آزاد باشه یا کپی رایت یا...
شما یک بار برگردین به پست اول و سوال رو بخونین، چیزی که پرسیده شده همینه که برای فیلم هم مثل نرم افزار باید به قانون لایسنس احترام گذاشته شه؟ حالا gnu یا copyright
طرف هزینه کرده فیلم ساخته و طبق قانون (حالا هر قانونی) منتشرش کرده، حالا که قانون کپی رایت واسش درنظر گرفته باید بهش احترام گذاشت. و کپی کردنش نه تنها از نظر قانونی خلافه بلکه از نظر شرعی هم بده و از نظر اخلاقی هم مشکل داره و توی هر سه زمینه (قانونی، شرعی، اخلاقی) بهش مصداق دزدی میگن! حالا اگه عرف دزدی باشه که نباید بگبم صحیحه
یه جوری اینجا بحث میشه که آدم به این نتیجه میرسه که اینقدر بحث آزاد پیش کشیدین توی فاز خودتون هستین که آزادی رو توی دزدی میبینین