سلام.
1-فرقشون تو چیه ؟ الان کدومشون بهترن؟
دپین یه توزیع چینی بر پایهی اوبونتو هست
مینت یه توزیع دیگه بر پایهی اوبونتو هست
فرقشون در فلسفهی توسعه و مخازن پیشفرض و سیاست های نرم افزاری اوناس
دپین رو چین توسعه میده. من اعتمادی بهشون ندارم!
مینت پر از نرم افزار غیرآزاده، پس بازم پیشنهادش نمیدم.
بهترینش همون اوبونتو هست
2- من از ظاهر deppin خیلی خوشم اومده میشه این ظاهرو روی mint داشته باشم؟؟
دپین میزکاری داره به اسم دپین و برنامه هاش هم اکثرا مخصوص به خودشن. ولی چون برپایهی اوبونتو هست، توی مخازن اوبونتو هم یافت میشه. البته شاید همهش نباشه ولی خب مثلا ترمینالش و پلیرش و ایناش، هست.
دپین برخلاف سینامون (میزکار مینت) چنان مطرح نیست که توی مخازن توزیع های مادر و معروف هم موجود باشه کاملا. ولی خب مثلا میزکارهای معروفی مثل Gnome و Xfce و KDE و ... روی اکثر توزیع ها قابل نصبه.
3- با ویندوز و نصب آنتی ویروس مثلا به یک سایت سر می زدم که تروجان و کیلاگر داشت و آنتی ویروس گیر می داد.الان اگر با لینوکس نصب شده به همون سایت ویروسی برم ویروس نمی گیره؟؟
خیر. ویروس هایی که تحت پلتفرم ویندوز عمل میکنن، اینجا توانایی اجرا شدن ندارن!
و ویروس ها یا بدافزارهایی که تحت لینوکس اجرا میشن، درصورتی که پسورد شمارو بدونن یا شما کاملا اختیاری، پسورد رو در اختیارشون قرار بدی، میتونن اجرا بشن.
تو لینوکس برای امنیت باید کاری انجام بدم؟؟
۱) یه پسورد قوی برای یوزرت انتخاب کنی
۲) تمامی برنامه هات رو از مخازن رسمی دانلود کنی و نه از سایت های متفرقه
۳) دسترسی sudo رو به هر کامندی ندی
4- با انتشار نسخه جدید توزیع حتما آپدیت باید صورت بگیره؟؟
تا زمانی که تیم توسعهدهندهی اون توزیع، از نسخهی مد نظر ساپورت کنه، نیازی به آپدیت کامل نیست! ولی خب اپدیت رو برای فیکس مشکلات نرم افزاری و امنیتی انجام میدن پس ضروریه. حالا هر روز نه! ولی هر چند روز یک بار. آپدیت های امنیتی هم بهتره هر روز انجام بشن.
5- منظور از LTS چیه؟؟
یعنی پشتبانی بلند مدت ۵ ساله برای توزیعی مثل اوبونتو دسکتاپ/سرور/کلاود و ... یعنی فرضا اوبونتو ۱۶٫۰۴ که فروردین ۹۵ منتشر شده تا ۵ سال دیگه یعنی ۱۴۰۰ ساپورت میشه و به صورت رایگان میتونی آپدیتش کنی. بعد از ۵ سال میتونی توزیع بعدیش رو نصب کنی مثلا ۲۰٫۰۴ که سال ۲۰۲۰ منتشر میشه و اونم تا ۲۰۲۵ ساپورت خواهد شد
6-مثلا mint دارای دسکتاپ های cinnamon و xface , mate و .. هست.برای تغییر ظاهرشون باید بر حسب نوع دسکتاپ دنبال تمشون بگردم یا هر توزیع لینوکسی می تونه تم توزیع لینوکس دیگه رو داشته باشه؟
سینامون و میت و گنوم و xfce و ... از GTK یا همون Gimp Tool Kit استفاده میکنن. تمامی این میزکارها برپایهی فریمورک گنوم توسعه داده شدن. پس تم هاشون یکسانه. ولی مثلا برای KDE باید از QT استفاده کرد.
7- بعد از نصب لینوکس باید پورت هایی رو تنظیم کنم؟؟
بستگی به نیازت داره. در حالت معمول نیازی به هیچ کاری نداری. پورت ۸۰ برای http بازه. پورت ۲۲ برای ssh بازه و ...
8- من بیشتر دنبال وبگردی و مشاهده ی PDF هستم برای من لینوکس مناسب هست؟؟ امنیت خیلی برام مهمه.
همون طور که میدونی اینترنت برپایهی گنولینوکس برقراره! پس وبگردی توی هیچ سیستم عاملی به اندازهی گنولینوکس لذت بخش نیست.
PDF هم یه فرمت Open هست که با فلسفهی گنولینوکس همخوانی بیشتری داره تا سیستم عامل های بسته و انحصاری! پس تجربهی مطالعه هم توی گنولینوکس خیلی بهتره.
امنیت هم که دیگه واضحه!
1-الان این توزیع deepin یا هر توزیع دیگه ازش جاسوسی نمیشه؟! چه طور میشه فهمید؟؟
نمیشه گفت نمیشه! نمیشه هم گفت میشه! به شخصه به توزیع های چینی اعتماد ندارم.
2- من اگه بخوام نرم افزارهای ویندوز رو نصب کنم به برنامه های کمکی مثل لینک زیر مثل اینکه نیاز هست :
پیشنهادی که من همیشه میدم اینه که:
۱) برنامه های ویندوز رو روی ویندوز اجرا کن
۲) یا کار با معادل هاشون رو یاد بگیر و توی گنولینوکس ازشون استفاده کن.
و حالا این ابهام برام به وجود اومده که با نصب نرم افزار بالا من منطقا باید بتونم فایل های exe رو نصب کنم آیا ویروس ویندوز هم منتقل خواهد شد ؟ اگر بله راهکار امنیتی چیست؟
ممکنه ویروس به فایل های داخل دایرکتوری های واین اضافه بشه ولی هیچ تاثیری روی سیستم عامل گنولینوکس شما نداره!
1-بنده بر فرض ابونتو رو در کنار ویندوز 10 نصب کردم و می خوام حالا از ابونتو استفاده کنم.دوستان فلش می دند کمپوت ویروس و بنده هم می خوام فایل انتقال بدم و ...
اگه داخل ویندوز ۱۰ فلش رو ماونت کنی، طبیعتا ویروس ها به هاردت نفوذ میکنن. ولی داخل اوبونتو اگه لاگین کنی ویروس های داخل هارد هیچ عملی انجام نمیدن. و اگه داخل اوبونتو فلشت رو ماونت کنی، هیچ ویروسی به هاردت نفوذ نمی کنه مگر اینکه خودت کپیش کنی و بعد توی ویندوز اجراش کنی! درغیر این صورت هیچ خطری تهدیدت نمی کنه.
2-مثلا می خوام آهنگ دانلود کنم برنامه گرافیکی مثل IDM وجود داره؟؟
IDM طبق تجربهی چندین ساله از کار با کامپیوتر و اینترنت، اصلا نرم افزار مدیر دانلود خوبی نیست! اینجا ما Aria2 رو داریم. یا پرسپولیس که رابط گرافیکیای برای آریا۲ هست که علیرضا امیرصمیمی گُل، اونو توسعه داده
خیلی هم از IDM بهتره. ۴ ساله که برای من ثابت شده این قضیه!
میره از اینترنت نرم افزار A رو پیدا می کنه و خودش دانلود می کنه؟؟ بعد کجا ذخیره می شه ؟؟ از کجا می فهمه نرم افزار A همون A با نسخه ی جدیده اصلا به کجا وصل میشه برای دانلود؟؟
وقتی شما از apt استفاده میکنی، این apt یه سورس لیست داره که داخلش سرورهایی که برنامه ها داخلش هستن رو داره. و برنامه ها از این سرورها دانلود میشن. مثلا
us.archive.ubuntu.com
که میشه آینهی United state اوبونتو به صورت رسمی.
میتونی لیست تمام آینه های رسمی و امن رو اینجا ببینی
https://launchpad.net/ubuntu/+archivemirrorsبعد که برنامه دانلود شد، توسط dpkg روی توزیع نصب میشه.
و برنامه ها با لیستی که توی سورس توزیعت و لیستی که روی این سرورها هست مقایسه میشه و اگه برنامهای نسخهی جدیدش منتشر شده باشه، پیام آپدیت برات ظاهر میشه. برای اینکه سورس داخل توزیعت با سورس داخل اون سرورها یکی بشه باید مخازن رو آپدیت کنی
sudo apt update
و اینجوری مشخص میشه که چه برنامه هایی آپدیت براشون اومده.
حالا اگر مثلا نرم افزارو به صورت زیپ دانلود کرده باشیم چیکار باید کرد؟
در ۹۹ درصد موارد، شما نیاز به چنین کاری نداری! برای هر نیازی، توی مخازن رسمی برنامه موجود هست.
ولی برای نصب کردن برنامه از خارجِ مخازن، ما zip نداریم! ما gz یا tar.gz یا tar.xz و ... داریم که آرشیو حساب میشن. شما فایل های داخلش رو اکسترکت میکنی (tar معادل آزاد rar هست) و بعد یه راهنما داره که براساس اون نصب میکنی. ولی همون طور که گفتم. اصلا نیاز به چنین کاری نیست! تمام برنامه ها داخل مخازن پیدا میشن.
4-میشه به صورت گرافیکی فایل های زیپ و rar رو در ابونتو باز کرد و بالعکس؟؟( مثل winrar ویندوز با کلیک راست و منوی موجود )
زیپ میشه.
rar یه تکنولوژی غیرآزاد و منسوخ شده هست و فقط ویندوزیا ازش استفاده میکنن! با نصب unrar-free شما میتونی rar رو هم توی اوبونتو اکسترکت کنی. البته نسخهای هم به اسم unrar هست که غیرآزاده و پیشنهاد نمیکنم نصب کنی. بهتره به جاش سعی کنی از tar استفاده کنی و به دیگران هم پیشنهاد کنی که بهت tar برای استفاده بدن.
5- 16.04 نسخه LTS هست اما 16.10 چیه که در کنار اون برای دانلود هست؟؟
۱۶٫۱۰ یعنی اوبونتویی که در تاریخ اکتبر (۱۰) سال ۲۰۱۶ منتشر شده.
اوبونتو هر ۶ ماه یک بار منتشر میشه. توزیع هایی که اکتبر منتشر میشن ساپورت ۹ ماهه دارن. یعنی تا ۳ ماه بعد از انتشار نسخهی بعدی. توزیع هایی که در آوریل (۰۴) میلادی منتشر میشن، اگه در سال زوج (مثلا ۲۰۱۶) باشن، پشتیبانی LTS دارن و اگه در سال فرد (مثلا ۲۰۱۵ یا ۲۰۱۷) منتشر بشن، مثل انتشار در ماه اکتبر، ۹ ماه ساپورت میشن. یعنی:
۱۵٫۰۴
۱۵٫۱۰
۱۶٫۰۴ LTS
۱۶٫۱۰
۱۷٫۰۴
۱۷٫۱۰
۱۸٫۰۴ LTS
۱۸٫۱۰
و ...
6- لپ تاپم HP 4530 هست درایورها و سخت افزارها رو می شناسه؟؟ اگر نشناسه باید چیکار کرد؟؟
شما موقعی که اوبونتو رو بوت میکنی، به صورت زنده (Live) اجراش کن ببین همه چیو میشناسه یا نه. اگه شناخت،با خیال راحت نصب کن. ممکنه بعضی از سخت افزارهاش بعد از نصب از داخل برنامهی Addition Drivers درایورشون نصب بشه. تجربه نشون داده که اکثر سخت افزارهارو میشناسه. حالا دیگه به سیاست تولید کننده سخت افزارت برمیگرده!