انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: مهاجرت از ویندوز به لینوکس  (دفعات بازدید: 4378 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Ali1

• Newbie
  • *
  • ارسال: 9
مهاجرت از ویندوز به لینوکس
« : 22 آبان 1395، 06:33 ب‌ظ »
سلام.خسته نباشید.
من می خوام بعد از مدت های از ویندوز به لینوکس برای یکبار شده مهاجرت کنم.در اینترنت آموزش هایی خوندم اما چون همه پراکنده بودند گیج شدم و آخر به یک نتیجه ی خاص نرسیدم.اگر لطف کنید و در موارد زیر پاسخگو باشید ممنون می شم.
الان من مثلا می خوام برم این توزیع رو در کنار ویندوز 10 نصب کنم:https://www.linuxmint.com/
یک توزیع دیگه هم دیدم این آدرسشه : https://www.deepin.org/
1-فرقشون تو چیه ؟ الان کدومشون بهترن؟
2- من از ظاهر deppin خیلی خوشم اومده میشه این ظاهرو روی mint داشته باشم؟؟
3- با ویندوز و نصب آنتی ویروس مثلا به یک سایت سر می زدم که تروجان و کیلاگر داشت و آنتی ویروس گیر می داد.الان اگر با لینوکس نصب شده به همون سایت ویروسی برم ویروس نمی گیره؟؟
تو لینوکس برای امنیت باید کاری انجام بدم؟؟
4- با انتشار نسخه جدید توزیع حتما آپدیت باید صورت بگیره؟؟
5- منظور از LTS چیه؟؟
6-مثلا mint دارای دسکتاپ های cinnamon و xface , mate و .. هست.برای تغییر ظاهرشون باید بر حسب نوع دسکتاپ دنبال تمشون بگردم یا هر توزیع لینوکسی می تونه تم توزیع لینوکس دیگه رو داشته باشه؟
7- بعد از نصب لینوکس باید پورت هایی رو تنظیم کنم؟؟
8- من بیشتر دنبال وبگردی و مشاهده ی PDF هستم برای من لینوکس مناسب هست؟؟ امنیت خیلی برام مهمه.

آفلاین alipg

• Full Member
  • *
  • ارسال: 239
پاسخ : مهاجرت از ویندوز به لینوکس
« پاسخ #1 : 22 آبان 1395، 07:05 ب‌ظ »
لینوکس یه کرنله ، گنو/لینوکس درسته :)
۱− تفاوت اصلی توزیع ها در مدیر بسته ها ، مخازن ، فلسفه اونهاست. ( در موارد اندکی فایل های کانفیگ فرق میکنه ) من اوبونتو(یا اوبونتو با میز کار مورد علاقه تون) توصیه می کنم.
۲−شما می تونید طبق سلیقه خودتون توزیع تون رو شخصی سازی کنید
۳−به دلیل ساختار گنو/لینوکس سیستم تون ویروس نمی گیره ( دلایلش هم داخل انجمن هست ) برای امنیت کاری لازم نیست بکنید ، فقط چند کار انجام ندید ۱) برنامه خارج از مخازن نصب کنید ، مخازن توزیع ها نرم افزار های مورد نیاز شما رو پوشش میده  ۲) دسترسی فایل ها رو بدون دلیل تغییر ندید ۳) برنامه های گرافیکی رو با دسترسی روت ران نکنید ۴) برای هر دستوری ، دسترسی روت لازم نیست 
۴−اگه پشتیبانی از اون نسخه تمام نشده باشه و یا مشکلی با اون نداشته باشید لزومی نیست (اما بهتره اپدیت کنید)
۵−long term support یعنی پشتیبانی بلند مدت (اوبونتو هر ۶ ماه یک بار یه ورژن جدید میده که  ماه پشتبانی میشه (ماه های ۴ و ۱۰ هر سال میلادی )و هر دو سال یکبار یه نسخه با پشتیبانی بلند مدت میده با نسخه ایی در ماه ۴ همون سال منتشر میشه یکیه (۱۶٫۰۴ lts بود نسخه بعدی که lts میاد ۱۸٫۰۴هست)
۶−تم ربطی و آیکن ربطی به میزکار نداره.
۷−در حالت عادی خیر.
۸−بهترین جواب به این سوال نزد خودتون هست.

آفلاین امیــــــر

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 617
  • نرم‌افزار مال منه، نه من مال اون
« پاسخ #2 : 22 آبان 1395، 07:47 ب‌ظ »
درود
به انجمن خوش اومدی و تصمیم خوبی گرفتی
برای شروع بهت چندتا پیوند میدم لطفا نگاه کن :
۱- پشتیبانی LTS
۲- لینوکس ویندوز نیست
۳- جادی تی‌وی
۴- دورهٔ مجازی آموزش آزمون ۱۰۱ LPIC توسط جادی
۵- الگوی صفحه‌کلید استاندارد
اینکه چه توزیعی برات خوبه یا نه رو ما نمی تونیم بگیم، ما فقط میگیم گنو/لینوکس برای همه خوبه مگر اینکه خلافش ثابت شه  ;D
اگه وقت آزاد داری و میتونی برای خودت چندین توزیع دانلود کنی خوبه چندتارو تست کنی و بعد تصمیم بگیری اما چیزی که اینجا و کلا برای شروع کار به شدت توصیه میشه استفاده از اوبونتو هست، نه اینکه اوبونتو فقط برای مبتدی ها باشه نه، برای مبتدی‌ها مخصوصا فارسی‌زبان‌ها این توزیع خوبه چون منابع و راهنماهای خوبی داره ;)
امیدوارم روزهای شادی توی گنو/لینوکس داشته باشی (اون ویندوزتم پاک کن بره :P ::) )

آفلاین Ali1

• Newbie
  • *
« پاسخ #3 : 22 آبان 1395، 10:32 ب‌ظ »
سلامی مجدد.
ممنون از راهنمایی هاتون و با تمام احترام من می خوام امتحانی این توزیع رو چند وقت دیگه نصب کنم https://www.deepin.org/
چون بحث شخصی سازی گنو/لینوکس ینده نمی دونم چه طور انجام میشه اگر راهنمایی در اینباره وجود داره اعلام کنید ممنون میشم.
و حالا یک سری سوالات دیگه :
1-الان این توزیع deepin یا هر توزیع دیگه ازش جاسوسی نمیشه؟! چه طور میشه فهمید؟؟
2- من اگه بخوام نرم افزارهای ویندوز رو نصب کنم به برنامه های کمکی مثل لینک زیر مثل اینکه نیاز هست :
http://soft98.ir/os/linux/16374-wine.html

و حالا این ابهام برام به وجود اومده که با نصب نرم افزار بالا من منطقا باید بتونم فایل های exe رو نصب کنم آیا ویروس ویندوز هم منتقل خواهد شد ؟ اگر بله راهکار امنیتی چیست؟

اگر تاپیک های بدرد بخوری دیگری هم برای تازه کاران در انجمن موجود هست ممنون میشم لینک هاش رو بذارید چون من نمی دونم از کجا باید شروع کنم و چی سرچ کنم!!!(حق بدید)

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 309
« پاسخ #4 : 22 آبان 1395، 11:41 ب‌ظ »
سلامی مجدد.
ممنون از راهنمایی هاتون و با تمام احترام من می خوام امتحانی این توزیع رو چند وقت دیگه نصب کنم https://www.deepin.org/
چون بحث شخصی سازی گنو/لینوکس ینده نمی دونم چه طور انجام میشه اگر راهنمایی در اینباره وجود داره اعلام کنید ممنون میشم.
و حالا یک سری سوالات دیگه :
2- من اگه بخوام نرم افزارهای ویندوز رو نصب کنم به برنامه های کمکی مثل لینک زیر مثل اینکه نیاز هست :
http://soft98.ir/os/linux/16374-wine.html

و حالا این ابهام برام به وجود اومده که با نصب نرم افزار بالا من منطقا باید بتونم فایل های exe رو نصب کنم آیا ویروس ویندوز هم منتقل خواهد شد ؟ اگر بله راهکار امنیتی چیست؟

اگر تاپیک های بدرد بخوری دیگری هم برای تازه کاران در انجمن موجود هست ممنون میشم لینک هاش رو بذارید چون من نمی دونم از کجا باید شروع کنم و چی سرچ کنم!!!(حق بدید)

درود دوست عزیز

اولا بهتون حق میدم گیج بشید. برای بنده جای تعجب داره چرا باید به یک کاربر مبتدی، دیدن ویدیوهای دوره ی حرفه ای لینوکس (LPI) توصیه بشه!

به هر حال دوستان به اکثر سوالات شما به صورت خلاصه پاسخ دادند ، هرچند به صورت خلاصه، و بدونین اکثر سوالاتی که پرسیدین سوالات عمومی کاربران تازه وارد به دنیای لینوکس هستش.

اما سوالات اخیر شما

۱ - نمیتوان تضمین کرد که جاسوسی نمیشود!

ایده ی نرم افزار متن باز و آزاد این است که شما بتوانید کدها را ببینید و در صورت لزوم اصلاح کنید. پس در صورتیکه شما یک کد مخرب در نرم افزار آزاد بنویسید، نفر بعدی که کد شما را مرور میکند قادر به تصحیح کد مخرب است.

پس اصولا نرم افزار متن باز/آزاد به تنهایی نمیتواند مانع از جاسوسی شود. فقط این بستر را فراهم میکند که در صورت وجود قسمت مخرب، آن قسمت را اصلاح کرد.

اما پروژه های معروف چنین کاری را نمیکنند. با توجه به متن باز/آزاد بود کدهای این سیستم عاملها، هرگونه ریسک برای اضافه کردن کدهای مخرب جهت جاسوسی و سایر اعمال خرابکارانه منجر به کاهش اعتبار پروژه و از دست دادن کاربران خواهد شد. ممکن است شما توزیعی از لینوکس بیابید که فلان کشور آن را توسعه داده و برخی خطوط مخرب به آن اضافه شده اند و به علت کم اهمیت بودن توزیع مورد نظر، مورد توجه قرار نمیگیرد. اما پروژه های معروفتر مانند Ubuntu,Fedora و ... هرگز چنین ریسکی نمیکنند.

۲ - توصیه میکنم ابتدا لیستی از نیازمندیهای خود را در همین تاپیک اعلام کنید تا دوستان جایگزین های مربوطه را مطرج کنند و ترجیها تا حد ممکن به دنبال Wine نباشید. برای نصب لینوکس نیازی نیست سیستم عامل قبلی خود را پاک کنید. کافی است سیستم عامل جدید را در کنار سیستم عامل قبلی نصب کنید. در صورتیکه برخی ابزارها نیاز به اجرا در ویندوز دارند، dual boot و استفاده در ماشین مجازی راه حلهای معقولتری هستند.

اگر بنا به هر دلیل (تا ثانیه ی آخر مقاومت کنید!) نیاز به نصب wine داشتید، ممکن است نیاز به نرم افزار ضد مخرب نیز داشته باشید.

موفق باشید
با افتخار قدرت گرفته از Fedora 32

آفلاین Sosha

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 689
  • Only Ubuntu <3
    • نوشته های یک دوستدار گنو
« پاسخ #5 : 23 آبان 1395، 12:57 ق‌ظ »
سلام.خسته نباشید.
من می خوام بعد از مدت های از ویندوز به لینوکس برای یکبار شده مهاجرت کنم.در اینترنت آموزش هایی خوندم اما چون همه پراکنده بودند گیج شدم و آخر به یک نتیجه ی خاص نرسیدم.اگر لطف کنید و در موارد زیر پاسخگو باشید ممنون می شم.
الان من مثلا می خوام برم این توزیع رو در کنار ویندوز 10 نصب کنم:https://www.linuxmint.com/
3- با ویندوز و نصب آنتی ویروس مثلا به یک سایت سر می زدم که تروجان و کیلاگر داشت و آنتی ویروس گیر می داد.الان اگر با لینوکس نصب شده به همون سایت ویروسی برم ویروس نمی گیره؟؟
5- منظور از LTS چیه؟؟
6-مثلا mint دارای دسکتاپ های cinnamon و xface , mate و .. هست.برای تغییر ظاهرشون باید بر حسب نوع دسکتاپ دنبال تمشون بگردم یا هر توزیع لینوکسی می تونه تم توزیع لینوکس دیگه رو داشته باشه؟
8- من بیشتر دنبال وبگردی و مشاهده ی PDF هستم برای من لینوکس مناسب هست؟؟ امنیت خیلی برام مهمه.
اولا از هر چیز گنو/لینوکس نه لینوکس....
۱. هیچ کدومشون خوب نیستن. اوبونتو بگیر :)
۲. ظاهر رو میتونی خودت عوض کنی، یونیتی رو امتحان کن :)
۳. خیر، ویروس نمیگیری.
۴. بستگی داره...
۵. پشتیبانیش بلند مدته.
۶. میشه.
۷. بستگی به کارت داره.
۸. بله بسیار مناسبه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش برو خدا رو شکر کن که با دمپایی نیومدم سراغت!

آفلاین Ali1

• Newbie
  • *
« پاسخ #6 : 23 آبان 1395، 06:32 ب‌ظ »
سلامی مجدد.
ممنون از راهنمایی دوستان.
طبق راهنمایی هاتون بنده اوبونتو رو نصب می کنم.
فقط من این رو ایتدا بگم هدف من برای از استفاده این سیستم عامل به جای ویندوز خسته شدن از نصب آنتی ویرس و نبود لایسنس رایگان و مکافات امنیتی دیگه است و کارهایی من معمولا می خوام در حالت عادی انجام بدم اینه : 1-وبگردی زیاد 2- مطالعه مستندات متنی pdf , doc ,... و دانلود زیاد مقالات و فایل ...
حالا یک سری ابهامات دیگه:
1-بنده بر فرض ابونتو رو در کنار ویندوز 10 نصب کردم و می خوام حالا از ابونتو استفاده کنم.دوستان فلش می دند کمپوت ویروس و بنده هم می خوام فایل انتقال بدم و ...
حالا چون ویندوز در کنار ابونتو نصب هست آیا ویروس ها در هارد باقی می مونن؟؟
2-مثلا می خوام آهنگ دانلود کنم برنامه گرافیکی مثل IDM وجود داره؟؟
3- برفرض مثال بنده می خوام نرم افزار A رو نصب کنم.می رم تو ترمینال و مثلا دستور زیر رو می زنم .
sudo apt-get install Aمیره از اینترنت نرم افزار A رو پیدا می کنه و خودش دانلود می کنه؟؟ بعد کجا ذخیره می شه ؟؟ از کجا می فهمه نرم افزار A همون A با نسخه ی جدیده اصلا به کجا وصل میشه برای دانلود؟؟
حالا اگر مثلا نرم افزارو به صورت زیپ دانلود کرده باشیم چیکار باید کرد؟
4-میشه به صورت گرافیکی فایل های زیپ و rar رو در ابونتو باز کرد و بالعکس؟؟( مثل winrar ویندوز با کلیک راست و منوی موجود )
5- 16.04 نسخه LTS هست اما 16.10 چیه که در کنار اون برای دانلود هست؟؟
6- لپ تاپم HP 4530 هست درایورها و سخت افزارها رو می شناسه؟؟ اگر نشناسه باید چیکار کرد؟؟
فعلا همین
« آخرین ویرایش: 23 آبان 1395، 06:35 ب‌ظ توسط Ali1 »

آفلاین geeksesi | javad

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 685
  • GeekSesi.xyz
    • محمد جواد قاسمی
« پاسخ #7 : 23 آبان 1395، 06:40 ب‌ظ »
نه نگران نباشید  کمپوتای ویروس رو لینوکس اجرا نمی دهکه  در هارد شما  کپی بشن ‌!

به  خاطر ساختار نرم افزاریشونه  که  فقط رویه  ویندوز کار می کنن و تویه  لینوکس مثل یه فایل  به  درد  نخور می شن :)

در مورد نصب نرم افزار هم !

شمما  می خوایی نرم  افزاری  رو نصب کنی  مثلا  skype تو نت  سرچ کن  install skype on ubuntu
۳ تا  خط  کد  یا گاها  یه خط کد  تویه  سایت ask ubuntu پیدا  می کنی اون  ها  رو  دونه  به دونه  تو ترمینال  کپی می کنی  و نرم افزارت نصب میشه
در مورد اینکه  از کجا نصب میشه  از  مخازن نصب میشه  که اسمش روشه  مخزن نرم افزاری ه برای لینوکس !
که خب امنیت و پیچیدگی خودشو داره تویه  بحث سورس ها  و نرم  افزار ها فلسفشو  تو نت می تونید  پیدا  کنید  و  بخونید !

در مورد فایل  های rar بعله  چرا  نشه ! از تویه  سافت  سنتر سرچ کن .rar چند تا  نرم  افزار کمپرسور :D ( مثل وین  رر ) بهت  معرفیمی کنه  اونا  رو نصب کن از rar و انواع  مختلف فرمت  های  فشرده پشتیبانی می کنن :)
اگر اشتباه کردم راهنمایی کنید تا تکرار نکنم.

آفلاین alipg

• Full Member
  • *
  • ارسال: 239
« پاسخ #8 : 23 آبان 1395، 06:58 ب‌ظ »
سلامی مجدد.
ممنون از راهنمایی دوستان.
طبق راهنمایی هاتون بنده اوبونتو رو نصب می کنم.
فقط من این رو ایتدا بگم هدف من برای از استفاده این سیستم عامل به جای ویندوز خسته شدن از نصب آنتی ویرس و نبود لایسنس رایگان و مکافات امنیتی دیگه است و کارهایی من معمولا می خوام در حالت عادی انجام بدم اینه : 1-وبگردی زیاد 2- مطالعه مستندات متنی pdf , doc ,... و دانلود زیاد مقالات و فایل ...
حالا یک سری ابهامات دیگه:
1-بنده بر فرض ابونتو رو در کنار ویندوز 10 نصب کردم و می خوام حالا از ابونتو استفاده کنم.دوستان فلش می دند کمپوت ویروس و بنده هم می خوام فایل انتقال بدم و ...
حالا چون ویندوز در کنار ابونتو نصب هست آیا ویروس ها در هارد باقی می مونن؟؟
3- برفرض مثال بنده می خوام نرم افزار A رو نصب کنم.می رم تو ترمینال و مثلا دستور زیر رو می زنم .
sudo apt-get install Aمیره از اینترنت نرم افزار A رو پیدا می کنه و خودش دانلود می کنه؟؟ بعد کجا ذخیره می شه ؟؟ از کجا می فهمه نرم افزار A همون A با نسخه ی جدیده اصلا به کجا وصل میشه برای دانلود؟؟
4-میشه به صورت گرافیکی فایل های زیپ و rar رو در ابونتو باز کرد و بالعکس؟؟( مثل winrar ویندوز با کلیک راست و منوی موجود )
6- لپ تاپم HP 4530 هست درایورها و سخت افزارها رو می شناسه؟؟ اگر نشناسه باید چیکار کرد؟؟
فعلا همین
۱−خیر فایل ها به خود به خود کپی نمیشن و مشکلی برای کنو/لینوکس تون پیش نمیاد.
۲−بله،برنامه های گرافیکی خوبی وجود دارند مثل persepolis download manager 
۳−هر توزیع گنو/لینوکس یکسری مخازن داره ، که برنامه ها رو از مخازن میگیره ونصب می کنه،(آخرین نسخه موجود در مخازن)، توصیه می کنم چیزی از خارج از مخازن نگیرید چون ممکنه مخرب باشه. اما در مورد نصب فرق میکنه و ممکنه نیاز باشه کامپایل بشه، اما تا مخازن هست شما نیازی پیدا نمی کنید چیزی رو به صورت دستی دانلود ونصب کنید،
۴−بله میشه،
۵−نسخه lts نسخه با پشتیبانی بلند مدت یا ۵ ساله هست. و نسخه های عادی با پشتیبانی ۹ ماهه(قبلا هم در این مورد توضیح دادم ;) )
۶−در اکثرا موارد سخت افزار میشناسه و نیازی به نصب درایو های جدا و انحصاری نیست.

آفلاین Sosha

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 689
  • Only Ubuntu <3
    • نوشته های یک دوستدار گنو
« پاسخ #9 : 23 آبان 1395، 07:25 ب‌ظ »
linuxbook.ir
ubuntu-book.org

این ۲تا رو بخون شدیدا به کارت میان...
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش برو خدا رو شکر کن که با دمپایی نیومدم سراغت!

آفلاین asm2620

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 59
« پاسخ #10 : 23 آبان 1395، 08:47 ب‌ظ »
سلام.خسته نباشید.
5- منظور از LTS چیه؟؟
میتونی elemntry os نصب کنی ظاهر خیلی قشنگی داره و بر پایه اوبنتو هست (اوبنتو ساده ترین و راحت ترین توزیع لینوکس هست و واسه تازه کارا عالیه)
امنیت لینوکس حرف نداره! منظور از پورت چیه؟؟؟ بازی آنلاین انجام میدی یا توی شبکه کار میکنی؟ از سافت‌ویر سنتر میتونی Desktop Environment دانلود کنی و طرح سیستم عامل رو عوض کنی (مثلا kde نصب کنی که ظاهر خیلی قشنگی داره و افکت های باحالی داره) فقط حجم نت زیادی میخواد.
با توجه به اینکه بیشتر ویروس ها برای ویندوز طراحی میشن ویروس کمتری برای لینوکس هست و کمتر ویروس میگیرن ویروس نوشتن برای لینوکس باید خیلی سخت باشه.
کسی که میخواد به یه سیستم‌عامل دیگه مهاجرت کنه باید کلی حجم نت بده تا درایور ها و برنامه های جدید دانلود کنه وگرنه من تا الان هفت دفعه لینوکسی شده بودم.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #11 : 23 آبان 1395، 10:34 ب‌ظ »
سلام.

نقل‌قول
دپین یه توزیع چینی بر پایه‌ی اوبونتو هست
مینت یه توزیع دیگه بر پایه‌ی اوبونتو هست
فرقشون در فلسفه‌ی توسعه و مخازن پیشفرض و سیاست های نرم افزاری اوناس
دپین رو چین توسعه میده. من اعتمادی بهشون ندارم!
مینت پر از نرم افزار غیرآزاده، پس بازم پیشنهادش نمیدم.
بهترینش همون اوبونتو هست  :)

نقل‌قول
دپین میزکاری داره به اسم دپین و برنامه هاش هم اکثرا مخصوص به خودشن. ولی چون برپایه‌ی اوبونتو هست، توی مخازن اوبونتو هم یافت میشه. البته شاید همه‌ش نباشه ولی خب مثلا ترمینالش و پلیرش و ایناش، هست.
دپین برخلاف سینامون (میزکار مینت) چنان مطرح نیست که توی مخازن توزیع های مادر و معروف هم موجود باشه کاملا. ولی خب مثلا میزکارهای معروفی مثل Gnome و Xfce و KDE و ... روی اکثر توزیع ها قابل نصبه.

نقل‌قول
خیر. ویروس هایی که تحت پلتفرم ویندوز عمل میکنن، اینجا توانایی اجرا شدن ندارن!
و ویروس ها یا بدافزارهایی که تحت لینوکس اجرا میشن، درصورتی که پسورد شمارو بدونن یا شما کاملا اختیاری، پسورد رو در اختیارشون قرار بدی، میتونن اجرا بشن.

نقل‌قول
۱) یه پسورد قوی برای یوزرت انتخاب کنی
۲) تمامی برنامه هات رو از مخازن رسمی دانلود کنی و نه از سایت های متفرقه
۳) دسترسی sudo رو به هر کامندی ندی

نقل‌قول
تا زمانی که تیم توسعه‌دهنده‌ی اون توزیع، از نسخه‌ی مد نظر ساپورت کنه، نیازی به آپدیت کامل نیست! ولی خب اپدیت رو برای فیکس مشکلات نرم افزاری و امنیتی انجام میدن پس ضروریه. حالا هر روز نه! ولی هر چند روز یک بار. آپدیت های امنیتی هم بهتره هر روز انجام بشن.

نقل‌قول
5- منظور از LTS چیه؟؟
یعنی پشتبانی بلند مدت ۵ ساله برای توزیعی مثل اوبونتو دسکتاپ/سرور/کلاود و ... یعنی فرضا اوبونتو ۱۶٫۰۴ که فروردین ۹۵ منتشر شده تا ۵ سال دیگه یعنی ۱۴۰۰ ساپورت میشه و به صورت رایگان میتونی آپدیتش کنی. بعد از ۵ سال میتونی توزیع بعدیش رو نصب کنی مثلا ۲۰٫۰۴ که سال ۲۰۲۰ منتشر میشه و اونم تا ۲۰۲۵ ساپورت خواهد شد  :)

نقل‌قول
سینامون و میت و گنوم و xfce و ... از GTK یا همون Gimp Tool Kit استفاده میکنن. تمامی این میزکارها برپایه‌ی فریم‌ورک گنوم توسعه داده شدن. پس تم هاشون یکسانه. ولی مثلا برای KDE باید از QT استفاده کرد.

نقل‌قول
بستگی به نیازت داره. در حالت معمول نیازی به هیچ کاری نداری. پورت ۸۰ برای http بازه. پورت ۲۲ برای ssh بازه و ...

نقل‌قول
همون طور که میدونی اینترنت برپایه‌ی گنولینوکس برقراره! پس وبگردی توی هیچ سیستم عاملی به اندازه‌ی گنولینوکس لذت بخش نیست.
PDF هم یه فرمت Open هست که با فلسفه‌ی گنولینوکس همخوانی بیشتری داره تا سیستم عامل های بسته و انحصاری! پس تجربه‌ی مطالعه هم توی گنولینوکس خیلی بهتره.
امنیت هم که دیگه واضحه!

نقل‌قول
نمیشه گفت نمیشه! نمیشه هم گفت میشه! به شخصه به توزیع های چینی اعتماد ندارم.

نقل‌قول
پیشنهادی که من همیشه میدم اینه که:
۱) برنامه های ویندوز رو روی ویندوز اجرا کن
۲) یا کار با معادل هاشون رو یاد بگیر و توی گنولینوکس ازشون استفاده کن.

نقل‌قول
ممکنه ویروس به فایل های داخل دایرکتوری های واین اضافه بشه ولی هیچ تاثیری روی سیستم عامل گنولینوکس شما نداره!

نقل‌قول
اگه داخل ویندوز ۱۰ فلش رو ماونت کنی، طبیعتا ویروس ها به هاردت نفوذ میکنن. ولی داخل اوبونتو اگه لاگین کنی ویروس های داخل هارد هیچ عملی انجام نمیدن. و اگه داخل اوبونتو فلشت رو ماونت کنی، هیچ ویروسی به هاردت نفوذ نمی کنه مگر اینکه خودت کپیش کنی و بعد توی ویندوز اجراش کنی! درغیر این صورت هیچ خطری تهدیدت نمی کنه.

نقل‌قول
IDM طبق تجربه‌ی چندین ساله‌ از کار با کامپیوتر و اینترنت، اصلا نرم افزار مدیر دانلود خوبی نیست! اینجا ما Aria2 رو داریم. یا پرسپولیس که رابط گرافیکی‌ای برای آریا۲ هست که علیرضا امیرصمیمی گُل، اونو توسعه داده  :) خیلی هم از IDM بهتره. ۴ ساله که برای من ثابت شده این قضیه!

نقل‌قول
میره از اینترنت نرم افزار A رو پیدا می کنه و خودش دانلود می کنه؟؟ بعد کجا ذخیره می شه ؟؟ از کجا می فهمه نرم افزار A همون A با نسخه ی جدیده اصلا به کجا وصل میشه برای دانلود؟؟
وقتی شما از apt استفاده میکنی، این apt یه سورس لیست داره که داخلش سرورهایی که برنامه ها داخلش هستن رو داره. و برنامه ها از این سرورها دانلود میشن. مثلا
us.archive.ubuntu.com
که میشه آینه‌ی United state اوبونتو به صورت رسمی.
میتونی لیست تمام آینه های رسمی و امن رو اینجا ببینی
https://launchpad.net/ubuntu/+archivemirrors
بعد که برنامه دانلود شد، توسط dpkg روی توزیع نصب میشه.
و برنامه ها با لیستی که توی سورس توزیعت و لیستی که روی این سرورها هست مقایسه میشه و اگه برنامه‌ای نسخه‌ی جدیدش منتشر شده باشه، پیام آپدیت برات ظاهر میشه. برای اینکه سورس داخل توزیعت با سورس داخل اون سرورها یکی بشه باید مخازن رو آپدیت کنی
sudo apt updateو اینجوری مشخص میشه که چه برنامه هایی آپدیت براشون اومده.

نقل‌قول
در ۹۹ درصد موارد، شما نیاز به چنین کاری نداری! برای هر نیازی، توی مخازن رسمی برنامه موجود هست.  :)
ولی برای نصب کردن برنامه از خارجِ مخازن، ما zip نداریم! ما gz یا tar.gz یا tar.xz و ... داریم که آرشیو حساب میشن. شما فایل های داخلش رو اکسترکت میکنی (tar معادل آزاد rar هست) و بعد یه راهنما داره که براساس اون نصب میکنی. ولی همون طور که گفتم. اصلا نیاز به چنین کاری نیست! تمام برنامه ها داخل مخازن پیدا میشن.  ;)

نقل‌قول
زیپ میشه.
rar یه تکنولوژی غیرآزاد و منسوخ شده هست و فقط ویندوزیا ازش استفاده میکنن! با نصب unrar-free شما میتونی rar رو هم توی اوبونتو اکسترکت کنی. البته نسخه‌ای هم به اسم unrar هست که غیرآزاده و پیشنهاد نمیکنم نصب کنی. بهتره به جاش سعی کنی از tar استفاده کنی و به دیگران هم پیشنهاد کنی که بهت tar برای استفاده بدن.  :)

نقل‌قول
۱۶٫۱۰ یعنی اوبونتویی که در تاریخ اکتبر (۱۰) سال ۲۰۱۶ منتشر شده.
اوبونتو هر ۶ ماه یک بار منتشر میشه. توزیع هایی که اکتبر منتشر میشن ساپورت ۹ ماهه دارن. یعنی تا ۳ ماه بعد از انتشار نسخه‌ی بعدی. توزیع هایی که در آوریل (۰۴) میلادی منتشر میشن، اگه در سال زوج (مثلا ۲۰۱۶) باشن، پشتیبانی LTS دارن و اگه در سال فرد (مثلا ۲۰۱۵ یا ۲۰۱۷) منتشر بشن، مثل انتشار در ماه اکتبر، ۹ ماه ساپورت میشن. یعنی:
۱۵٫۰۴
۱۵٫۱۰
۱۶٫۰۴ LTS
۱۶٫۱۰
۱۷٫۰۴
۱۷٫۱۰
۱۸٫۰۴ LTS
۱۸٫۱۰
و ...

نقل‌قول
شما موقعی که اوبونتو رو بوت میکنی، به صورت زنده (Live) اجراش کن ببین همه چیو میشناسه یا نه. اگه شناخت،‌با خیال راحت نصب کن. ممکنه بعضی از سخت افزارهاش بعد از نصب از داخل برنامه‌ی Addition Drivers درایورشون نصب بشه. تجربه نشون داده که اکثر سخت افزارهارو میشناسه. حالا دیگه به سیاست تولید کننده سخت افزارت برمیگرده!

نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین Ali1

• Newbie
  • *
« پاسخ #12 : 25 آبان 1395، 06:57 ب‌ظ »
سلامی مجدد.
ممنون از پاسخ هاتون.
من می خواستم فردا ابونتو 16.04.1 رو دانلود کنم اما مشکلی دیدم که راهنمایی کنید ممنون میشم.
من گرافیک دوم لپ تاپم AMD Radeon HD 7470M هست.
مثل اینکه برای گرافیک های AMD باید fglrx نصب بشه درسته؟
تو سایت AMD اطلاعاتی که داده اینه که تا ورژن 14.04 Amd ساپورت می کنه.الان من نسخه ی 14.04 رو دانلود کنم( تا 2019 فکر کنم ساپورت میشه)؟

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Latest-LINUX-Beta-Driver.aspx

16.04 از کارت گرافیکم پشتیبانی نمی کنه؟ آیا برای 16.04 درایوری موجود هست؟

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 309
« پاسخ #13 : 25 آبان 1395، 07:35 ب‌ظ »
سلامی مجدد.
ممنون از پاسخ هاتون.
من می خواستم فردا ابونتو 16.04.1 رو دانلود کنم اما مشکلی دیدم که راهنمایی کنید ممنون میشم.
من گرافیک دوم لپ تاپم AMD Radeon HD 7470M هست.
مثل اینکه برای گرافیک های AMD باید fglrx نصب بشه درسته؟
تو سایت AMD اطلاعاتی که داده اینه که تا ورژن 14.04 Amd ساپورت می کنه.الان من نسخه ی 14.04 رو دانلود کنم( تا 2019 فکر کنم ساپورت میشه)؟

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Latest-LINUX-Beta-Driver.aspx

16.04 از کارت گرافیکم پشتیبانی نمی کنه؟ آیا برای 16.04 درایوری موجود هست؟

نه نیازی نیست fglrx نصب بشه.

براشون به صرفه نبود که دیگه روی درایور غیر آزاد fglrx کار کنند، اومدن پروژه رو کنسل کردند، رفتن رو دو پروژه ی AMDGPU و AMDGPU-Pro کار کردند. درایور AMDGPU به صورت آزاد توی کرنل هستش و به همراه اوبونتو به صورت پیشفرض وجود داره

با افتخار قدرت گرفته از Fedora 32

آفلاین Ali1

• Newbie
  • *
« پاسخ #14 : 25 آبان 1395، 10:39 ب‌ظ »
موقع نصب گزینه ای مثل اینکه با عنوان Encrypt my home folder وجود داره.میشه توضیح بدید برای چیه؟ باید تیکش رو بزنم؟