اولا اینکه رسانه ها به یک حفره ی امنیتی بپردازند موضوعی نیستش که صرفا مربوط به نرم افزار آزاد و یا متن باز باشه. رسانه خبری رو منتشر میکنه که مخاطب بیشتر جذب بشه، سایر چیزها واسش مهم نیست. حفره های امنیتی در نرم افزارهای مختلف آزاد و غیر آزاد یافت میشن، گزارش و رفع میشن، رسانه ها میگردن لا به لای این اخبار، اونی که بیشتر مخاطب جذب میکنه رو پیدا میکنند خبرش رو منتشر میکنند.
دوست من. من اصلا در رابطه با پرداخت رسانه ها صحبت نکردم. گفتم باگ های متعددی بوده تو همین نرم افزارهای اپن سورس و آزاد که تا مدت ها کشف نشده. به علاوه، آزاد بودن contribution هر آدمی (حتی اگر با نظارت همراه باشه) به معنی ریسک امنیتی هست. بنابراین ادعای شما مبنی بر امن تر بودن این نرم افزار ها زیر سواله.
قبل از همه به کار بردن مشارکت به جای contribution خیلی بهتره.
الان خیلی باگها هست توی نرمافزار انحصاری که تا هزار سال دیگه کشف نمیشه و اگر هم کشف بشه تا دو هزار سال دیگه رفع نمیشه ، نمونهاش باگ اتمبمبینگ.
کشف نشدن یک باگ نشان ضعف نرمافزار آزاد نیست ( هیچ کدی بدون باگ نیست و هر باگی هم مدتی زمان طول میکشه تا کشف بشه ، که این عمل در نرمافزار آزاد خیلی خیلی سریعتر از نرمافزار انحصاری هست ، هزار برابر بیشتر هست.)
کی گفت هرجا نظارت جامعه باشه باعث نامنی میشه ؟ اتفاقا هرجا مشارکت جامعه باشه امنیت بیشتر میشه ( متاسفانه با این حرفتون من احساس میکنم هدف تون از ایجاد این تاپیک یک چیز دیگه بوده )
سوما شما دوست داری به هر قیمتی پول به جیب بزنی واست هم اعتبار مهم نیست، برای خیلی ها اعتماد سازی مهم هستش. وقتی کسی دسترسی به کد منبع نداره، هزار و یک جور شایعه واسش درست میشه. اگر مایکروسافت میاد نرم افزار غیرآزاد تولید میکنه، کلی هم حاشیه پشتش ایجاد میشه که حریم خصوصی رو نقض کرده و اینها، مجبوره برای خنثی سازی بیاد تبلیغات کنه و خرج نرم افزارهای آزاد کنه. همین مایکروسافتی که شما میگین پول به جیب میزنه سال 2016 بیشترین تعداد employer هارو توی گیت هاب نسبت به سایر توسعه دهنده ها داشته. چرا مایکروسافتی که به فکر پولشه داره به پروژه های آزاد کمک میکنه؟ مگر غیر از اینه که همینا رو غیرآزاد منتشر میکرد احتمالا پول بیشتری گیرش میومد؟
کمک کردن مایکروسافت به نرم افزار آزاد نه به دلیل "فلسفه متعالی" نرم افزار آزاده. بیشتر یک جور گول زدنه. پروژه های کوچیک و مرده رو آزاد (بخونید قربانی) میکنن برای اینکه ولی در واقع پول ها از جای دیگه ای میاد.
دقیقا فقط و فقط هدف مایکروسافت دزدی از چند پروزه آزاد هست ، قبلا هم از این کارها کرده.
برای مایکروسافت تنها چیزی که اهمیت نداره شما کاربر هست و فقط پول توی جیب شماست که برای اون مهمه ( عذر میخوام این رو میگم ، اما به چشم یک برده به شما ( منظور شما نوعی نیستی ، بلکه مشتریهای این شرکت هست ) نگاه میکنه )
در آخر اینکه شما جواب سوال بنده رو ندادین، بلکه با طرح سوال صرفا سعی در منحرف کردن پاسخ داشتین. سوال بنده واضح بود: چطور بدون داشتن کد منبع اثبات بشه شما نرم افزارتون عاری از هرگونه بد افزار هستش؟
اثبات نمیشه. همونطور که شما وقتی میری ماشین میخری هیچ اثباتی نیست که تو ماشینت شنود نذاشته باشن. وقتی میری چیپس میخری هیچ اثباتی نیست که چیپست مسموم نباشه. این هم همینه. ولی همونطور که گفتم تو نرم افزار آزادهم اگر بحث بدتر نباشه ابدا بهتر نیست!
زمانی که شما نظارت داشته باشی و از تمام فرایندها دقیقاً خبر داشته باشه ، کاملا میشه سلامت اونو تایید کرد ، در نرمافزار آزاد ما کاملا نظارت داریم و میتونید و در این موضوع صددرصد بهتره (اصلا این حرف خنده داره که بخوای بگی در نرمافزار آزاد نمیشه سلامت تایید و (یا حتی رد) کرد )
شما کد یک نرمافزار میخونی یا یک مورد مشکوک پیدا میکنی که سلامت اون نرمافزار رد میشه ، یا چیزی پیدا نمیکنی و سلامتش تایید میشه.
۲−بله اعتبار نداره ، از نظر جامعه آزاد اعتبار نداره ، گوگل یکی از خبیثترین شرکتهای دنیا کامپیوتر و بزرگترین جاسوس دنیا هست. این پیوند رو بخون.
بحث سر اعتبار برای فروش و سود بیشتر بود. این موضوع که گوگل خبیثه حتی باعث نشده خود contributer های جامعه آزاد ازش استفاده نکنن. گوگل شاید بزرگترین جاسوس باشه. ولی سودش و خدماتش (هرچند غیر آزاد) غیرقابل انکاره.
دقیقاً چه خدمتی کرده گوگل؟؟
اگر بهجای این زمانی که برای پاسخ به این مورد گذاشتی پیوند میخوندی خیلی بهتر بود.
دقیقاُ جامعه نرمافزار آزاد هیچ استفادهایی از گوگل نمیکنه ، هیچ استفادهایی ( اونایی که واقعا نرمافزار آزاد پذیرفتن و با سیاستهای گوگل مشکل دارند)
نرمافزار آزاد چه ربطی به شوروی داره و کمونیسم داره ؟
الان نرمافزار آزاد چه ظرری به جامعه میرسونه ؟؟
ربطش رو که گفتم توی خط فکری ای هست که هر دو دنبال میکنن. ضررش هم برای مثال بی ارزش شدن خلاقیت، بالا رفتن انتظار برای کار مجانی، و قناعت هست.
کی گفت نرمافزار آزاد جلوی خلاقیت میگیره ( اتفاقا باعث خلاقیت بیشتره میشه ، شما ایده دیگران میبینی کدشون رو میبینی و ایده بهتره میگیری و کد بهتر مینویسی یا بهتر از این به اون ایده و نرمافزار کمک میکنی )
کی گفته شما قرار مجانی کار کنی ؟؟( نرمافزار آزاد و نرمافزار مجانی دو چیز کاملا متفاوت هستند و اصلا هیچربطی به هم ندارند ، باز هم میگم اون پیوند که در پست دوم یا سوم دادم رو ببین ، اون ارائه جادی رو هم ببین.
قناعت رو درک نکردم چه ربطی میتونه داشته باشه !!!!!
کی گفت در نرمافزار آزاد نمیشه پول کسب کرد ؟ شما یک نگاه به گردش مالی کنونیکال و کمپانی ردهت کنید متوجه میید .
دقیقا اینجا جامعه است که مهمه ، نه سرمایه دارها.
همین کنونیکال و ردهت(که البته شارلاتان بازیای آقای ردهت هنوزم یادمونه) چند درصد گوگل پول درآوردن؟ و البته چند درصد گوگل به علم کمک کردن؟ اگر گوگل آزاد بود قطعا چنین پتانسیلی توی کمک به علم نداشت.
بازهم میگم گوگل دقیقاً چه کمکی به علم کرده ؟!!
آقای ردهت
مقدار پول مهم نیست ، راهی که پول از اون به دست میاد مهمه ، پولی که قرار از سواستفاده از جامعه و از رق خیانت به جامعه بدست بیاد به چه دردی میخوره!!
اصلا شرکتی مثل گوگل مناسب جامعه نرمافزارآزاد نیست!!
ضمناُ در مورد باگ shellshock خب تا اون موقع کسی متوچه نشده و گرنه قطعاً حل میشد ، شما نگاه کن که باگ چقدر بعدش رفع شده .
دقیقا نکتش همینه. کسی متوجه نشده. پس میبینیم نرم افزار آزاد اونقدر ها هم که میگن امن نیست.
دقیقاُ همین نکته دیده شدن باگهاست که باعث میشه یک نرمافزار رور به روز امنتر بشه ، اگر یک نرمافزار آزاد نباشه ، باگهای اون دیده نمیشه و اگر بعضیها هم دیده بشه ، رفع نمیشه.
مشکل دُنِیْت کردن چیه ؟
مگر نرمافزار آزاد باید رایگان باشه ؟
مگر استالمن نباید خرج زندگی رو دربیاره؟
دقیقا یکی از راههای کسب در آمد در نرمافزار آزاد از طریق دُنِیْت کردن هست.
شما اون مقاله که در پستهای اول گفتم بخون به جواب خیلی از این ابهامات میرسی
استالمن پول زندگی رو باید با کار کردن دربیاره. شما زحمت میکشی contribute میکنی ولی پولش میره تو جیب استالمن. ما تو فرهنگمون به این میگیم کلاهبرداری. کسب درآمد از طریق دنیت؟ بذار ببینم منو یاد چی میندازه. آها! فرهنگ گداپروری D:
خب استالمن که نشسته خونهاش ، داره کار میکنه!
من اگر مشارکتی میکنم ، خود هم قطعاً سودش رو میبرم ، اتفاقاً معمولا اون کسایی که مشارکت کردن ، دُنِیْت میکنند .
این اسمش کلاهبرداری نیست ، کلاهبرداری کاری هست که امثال مایکروسافت و گوگل و ... انجام میدن .
اسمش گدا پروری نیست ، گدا کسی هست که بدون انجام هیچ کار خاصی میخواد پول کسب کنه.
توصیه هم میکنم قبل از هرگونه ادامه این تاپیک اون منابعی که دوستان معرفی کردند رو مطالعه کنید. به نظرم به اندازه کافی به ابهامات پاسخ داده شده .